Gloeiend behang: stijl en luxe in interieurdecoratie (32 foto’s)

Lichtgevend behang is een originele decoratie van muren en plafonds, waardoor er zonder veel moeite een spectaculaire inrichting van het interieur ontstaat. Bij daglicht ziet het materiaal eruit als een normaal oppervlakontwerp. De echte schoonheid van de cover wordt onthuld in het donker en vult de ruimte met een fantastische gloed van de contouren van afbeeldingen op een donkere achtergrond.

Lichtgevend 3D-behang
Gloeiend behang met vlinders

Gloeiend behang in de kinderkamer

Gloeiend behang met dinosaurussen

Gloeiend stippenbehang

Als u reparaties in het appartement hebt gestart en u wilt meer zeggingskracht in het ontwerp, gebruik dan behang, gloeiend in het donker, als een interieuraccent. In de regel wordt één van de muren gekozen voor deze decoratie, omdat een solide ontwerp is beladen met de complexiteit van visuele waarneming. In sommige gevallen worden alleen oppervlaktefragmenten vrijgegeven door de lichtgevende coating. Een plafond met lichtgevende sterren is een respectabele oplossing in het ontwerp van een slaapkamer, een kinderkamer of een woonkamer.

Gloeiend behang in de kinderkamer

Gloeiend behang in de kinderkamer

Gloeiend behang in het interieur

Glowing Space Wallpaper

Lichtgevend behang op het plafond

Gloeiend behang in rustieke stijl

1

Gloeiend behang met vliegtuigen

Rassen van behang met een gloedeffect

Er zijn twee hoofdsoorten decoratie, die verschillen in de manier van produceren.

Gloeiend behang met een patroon van fosforverf

De samenstelling bevat geen fosforverbindingen, het heeft de volgende kenmerken:

 • overdag accumuleert de energie van natuurlijk licht, in het donker komen de geaccumuleerde in de vorm van diffuse gloed;
 • De kleuren van de emissies variëren in groene en blauwe kleuren, een warm palet van geeloranje tinten;
 • lichtgevend behang zorgt voor extra verlichting van de ruimte in het donker, draagt ​​bij aan het creëren van een gezellige omgeving met gedempt licht.

Luminophore-verfproducten vormen volgens de fabrikanten geen bedreiging voor de menselijke gezondheid en het milieu. De markt biedt een verscheidenheid aan wandtapijten met een lichtend beeld, maar als je wilt, is het gemakkelijk om zelf een exclusieve ontwerpafdekking te maken op basis van conventioneel behang, met een set stencils en fosforverven.

Acrylbehang in de slaapkamer
behang"элизиум" на потолке

Fluorescerend behang met 3d effect

Fluorescerend behang met een 3d-effect is een coating die eruitziet als een luxueuze afwerking met een driedimensionaal beeld bij daglicht, en in het donker is het indrukwekkend met een gloed van afzonderlijke tekeningen en contouren, een opvallende verbeelding met de onconventionaliteit van de ontwerpoplossing. 3D-achtergronden met verlichtingselementen van het decor hebben de volgende kenmerken:

 • De technologie omvat de beeldvorming van samenstellingen met fluorescente pigmenten;
 • voor een volledige onthulling van het gloei-effect, is het noodzakelijk om speciale verlichting te gebruiken - de houten lamp. De golven van deze zwarte lichtbron worden weerspiegeld in de fluorescerende verf en de coating begint fascinerend te gloeien;
 • zodat de fluorescerende coating lange tijd tevreden is met een fantastische gloed, moet deze worden beschermd tegen direct zonlicht.

Voor de decoratie van het plafond wordt meestal gekozen voor een lichtende decoratie met een driedimensionaal patroon in de vorm van een sterrenstelsel, een buitenruimte met planeten. Bij het ontwerpen van 3D voor kinderen zijn de effecten met afbeeldingen van fantasie-fantasie met een ruimteschip, sprookjesfiguren of favoriete filmhelden van kleine huishoudens relevant.

behang"элизиум" с рисунком
Acrylbehang in Franse stijl

Afwerkingsfuncties

Achtergronden met lichteffect worden gemaakt op basis van niet-geweven stoffen, dik papier of zijn een polymeercoating op niet-geweven textiel. In eerste instantie wordt een patroon op het canvas toegepast - een afbeelding die bij daglicht zichtbaar is. Vervolgens worden de contourlijnen behandeld met een speciaal pigment en het resultaat is een 3D-effect.

Fluorescerende achtergronden
Gloeiende muurschildering

De afmetingen van het product zijn anders, het is niet moeilijk om het juiste model uit de huidige aanbiedingen te kiezen - een paneel met compacte parameters of een groot doek op de hele muur. Volgens de uitvoeringsvorm zijn er:

 • Rolluik 3D-behang wordt gebruikt bij de decoratie van de muren. Verken meestal een van de wandoppervlakken van de kamer en breng in het ontwerp van de rest conventioneel behang aan met een neutraal kleurenschema. Vaak wordt op basis van een rolomslag een paneel gemaakt, waarbij het toegewezen gebied wordt omlijst met een stokbrood. De decoratie is actueel in de zonering van de ruimte - met behulp van een hoes met een ongewoon spectaculair decor is het gemakkelijk om een ​​onderscheid te maken tussen een ontspanningszone of een droom vanuit de woonkamer;
 • story canvases - uit fragmenten wordt een lichtgevende compositie met een apart motief over verschillende thema's gemaakt. Genre behang wordt zowel in het ontwerp van muren als plafonds gebruikt. De modellen met het beeld van de melkweg, zeebodems, stedelijke architectuur, kleurrijke landschappen zijn erg populair.

Kies lichtgevend behang voor kinderen, houd rekening met de leeftijd en het geslacht van het kind: de meisjes zullen het decor leuk vinden met prachtige prinsessen, sterren, harten en bloemen, en de jongens zullen de verhalen waarderen met fantastische personages en brutale personages uit stripverhalen.

Gloeiend behang met de afbeelding van de stad

Gloeiend blauw behang

Gloeiend donker behang

Gloeiend behang met heksen

Gloeiend behang met sterren

Panoramisch behang met 3d effect

Panoramisch lichtgevend behang voor muren wordt gebruikt voor de decoratie van ruime kamers, voor een volledige perceptie van de foto die u op afstand wilt bekijken. In een kleine ruimte is het onmogelijk om de werkelijke diepte van het beeld te beoordelen, om de ware schoonheid van de compositie te kennen. Als je echt een compact interieur wilt decoreren met een vergelijkbare afwerking, dan is de enige echte oplossing om een ​​deel van het plafond te kiezen.

Gloeiend behang op kantoor
Gloeiend behang met katten

Bij het selecteren van de plot van het decor, is het de moeite waard om te bedenken dat het soms snel genoeg is om naar dezelfde compositie te kijken, maar de achtergrond is geen foto, ze zijn niet gemakkelijk om een ​​korte tijd na de reparatie te updaten.

Kies motieven die de natuurlijke omgeving weergeven, zeggen psychologen, het brein ziet natuurlijke beelden beter - landschappen, mariene thema's, hemelse verschijnselen. Stedelijke architectuur, filmfragmenten, lichtgevende beelden van mensen worden al snel saai als je ze van dag tot dag bekijkt.

Voor een ruim interieur is het raadzaam om een ​​alternatief voor de decoratie te gebruiken in de vorm van een verwijderbaar lichtgevend panorama. Een compromisversie van het decor - de installatie van het doek op de oogjes - omvat de periodieke vernieuwing van de compositie, u kunt de structuur eenvoudig verwijderen indien nodig.

Lichtgevende achtergrond
Fluorescerende stickers
Achtergronden met een gloeiend patroon

Hoe goed te werken?

Wanneer u fluorescerende doeken koopt, moet u een houtlamp selecteren voor verlichting, rekening houdend met de hoeveelheid verlichte ruimte. Meestal is er voor 3 m² van het oppervlak voldoende 1 armatuur, bij gebruik van apparaten met een reflector is het toegestaan ​​om hun aantal te verminderen. Plaats de bron van zwart licht niet dichter dan 1 m van het muuroppervlak. In het geval van plafonddecoratie met fluorescerend behang, wordt de achtergrondverlichting geïnstalleerd achter de plint van het plafond of in de muurnissen. De armaturen bevinden zich rond de omtrek van het decor of gebruiken een puntbevestiging, het belangrijkste is dat de ultraviolette golven worden gericht op het lichtreflecterende pigment.

Gloeiend behang in het interieur van de slaapkamer
Gloeiend behang in de slaapkamer

Merk op dat de hoes met kleine afbeeldingen zwak gloeit, als gevolg van de ultraviolette golven van de black light-lamp. Als u een grootschalig panoramisch canvas in het interieur van de slaapkamer plaatst, kan de kracht van de gloed een comfortabele slaap voorkomen.

Afwerkingsmateriaal is eenvoudig te bedienen en te onderhouden, het dient lange tijd, vervormt niet en verliest geen kleur. De lichtgevoelige laag van het beeld wordt behandeld met een beschermende coating, maar toch is delicate verzorging van het canvas noodzakelijk zonder het gebruik van agressieve verbindingen. Een hoogwaardige afwerking is een milieuvriendelijk materiaal en veroorzaakt geen allergische reacties. Om het risico van het kopen van producten van dubieuze oorsprong uit te sluiten, kiest u voor lichtend behang bij de aanbiedingen van beproefde fabrikanten.

Wallpapers met lichtgevende stippen
Wallpapers met lichtgevende sterren

Actuele toepassingsgebieden

Effectieve decoratie met lichtgevende sterren in de melkweg of een indrukwekkend beeld van de aard van de aarde wordt gebruikt bij het ontwerpen van gebouwen voor verschillende doeleinden:

 • in de slaapkamer - versier de plafondruimte, de muur boven het bed of het tegenoverliggende oppervlak om te genieten van de fantastische schoonheid van de gloed voordat je naar bed gaat;
 • in de kinderkamer - een fantastische driedimensionale compositie met kleine reflecterende fragmenten of een canvas met een sterrenstelsel past organisch in het interieur met de atmosfeer van een zorgeloze jeugd;
 • in de woonkamer - een luxueus beeld met een lichteffect is een origineel accent van het interieur, het belangrijkste is om met succes een decorplek te kiezen. Een plafond of een wand maken met een fotoluminescente coating 3d lost twee problemen tegelijk op: het is een respectabele decoratie van het interieur en een extra bron van strooilicht;
 • ingang - het plafond in de gang is vaak versierd met stijlvolle verhaallijnen met een fluorescerende coating.

Driedimensionaal licht behang, ondanks het feit dat ze in het dure segment worden verkocht, is populair in het ontwerp van stedelijke interieurs en huizen buiten de stad. Dit is een mooie notitie in het ontwerp van de woning, die bij daglicht het beeld met realistische volumes bewondert en in de donkere ruimte fascineert met een fantastische uitstraling.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 55 = 61