Glazen vloer: een verfijnde aanvulling op moderne appartementen (35 foto’s)

Met glas in de kamer kunt u het meest moderne, ongewone interieur creëren. Transparante composities zijn geschikt in het woongebouw en op het kantoor. Het blijft alleen om te beslissen over het basis interieurontwerp en een geschikte glazen vloer te kiezen.

Glazen vloer op balken
Glazen vloer in wit design
Gebroken glas onder een transparante vloer in het interieur

Voordelen van glasconstructies

Glas zelf ziet er interessant uit in elk interieur. Het materiaal stelt u in staat interessante details te vormen die in de toekomst een complexe constructie kunnen worden in luxe appartementen of een laconieke toevoeging in een compact appartement.

Glazen blokken in de vloer
Glazen vloer in het interieur van een woonhuis

De glazen vloer in het appartement zal elke ruimte visueel uitbreiden. Een goed doordacht ontwerp zal een gevoel van gewichtloos binnenshuis in de lucht zweven.

Tegenwoordig zijn vooral de vloeren van transparant glas populair, aangevuld met een achtergrondverlichting van LED's of fluorescentielampen. Met een dergelijke receptie kan zelfs een bescheiden spoor van glas of een klein venster met mozaïek veranderen in een prachtige compositie. In sommige gevallen spelen soortgelijke lichtlocaties de rol van een extra lichtbron.

Decor onder de glazen vloer

Over de constructie van een glazen vloer

Om te begrijpen welke ontwerpideeën daadwerkelijk in de praktijk moeten worden geïmplementeerd en van welke ideeën het beter is om te weigeren, moet u zorgvuldig begrijpen wat het ontwerp zelf is. Het belangrijkste element is een stabiele basis, die verantwoordelijk is voor de sterkte en betrouwbaarheid van de geïnstalleerde vloer.

Glazen vloer in een landhuis
Het pad van glas in de vloer

Meestal wordt een frame van sterk staal gebruikt. Een goed alternatief is een vlak betonnen oppervlak dat over de bodem wordt gevormd. Glas moet zwaar zijn, omdat de coating bestand moet zijn tegen een standaardbelasting van 400 kg per vierkante meter.

Kiezels onder de glazen vloer

Het hoofdmateriaal selecteren

Experts raden aan om triplex te gebruiken - een drielaags compositie waarvan elke laag meer dan 7 mm is. De lagen worden gecombineerd in een enkele baan met behulp van een polymeerfilm. In sommige gevallen wordt een zogenaamd gelaagd glas gebruikt. Het is een gehard materiaal dat is bedekt met een indrukwekkende laag polymeer. De sterkte van het product wordt gegeven door holle glazen microsferen.

Glazen vloer in hightech-stijl
Decoratieve stenen onder de glazen vloer

Gelaagd glas wordt helemaal niet gesneden. Producten worden geproduceerd door gieten, waardoor elementen een vooraf ontworpen vorm en grootte krijgen. Dit is belangrijk om te overwegen, door de voorkeur te geven aan dit specifieke materiaal. In het geval dat de afmetingen van het perceel onder de toekomstige glazen vloer onjuist zijn, zal montage op de plek niet mogelijk zijn.

Glazen vloer in de gang
Glazen decor op de keukenvloer

Redelijke economie

Het is zeer onwenselijk om te besparen op de kwaliteit van het materiaal. Het is beter om het ontwerp zelf te verkleinen, om de belangrijkste punten in het interieur opnieuw te spelen en zo te besparen.

Glazen vloer in het appartement

Door goedkope producten van lage kwaliteit te kopen, volkomen weerloos tegen mechanische schade of gewichtsbelasting, dreigt elke eigenaar van het appartement aanzienlijk meer te verliezen. Als ten minste één element dat een glazen vloer vormt in de badkamer, slaapkamer of woonkamer, gebarsten of meer serieus wordt beschadigd, dan is het onmogelijk om het onderdeel te herstellen of op de een of andere manier te herstellen.

Glazen vloer in het interieur van de loft

species

Er is een mening dat de vloer van glaselementen een puur decoratieve functie kan vervullen. In feite zijn de originele ontwerpen erg functioneel. Afhankelijk van de grootte, de configuratie van kleuroplossingen, de beschikbaarheid van hulpattributen en afhankelijk van de functionalite
it.

1
Vloer gemaakt van glas in loft-stijl
Glazen vloer op de zolder

Soorten glazen vloeren:

 • Venster - een element dat populair is in chalets of appartementen met meerdere verdiepingen. Het gebruikelijke transparante gat, nobele zadekorirovano laconieke accessoires, speelt in letterlijke zin de rol van het raam. Het enige verschil is dat een dergelijke nis, die fungeert als een verbindingselement tussen de verdiepingen, niet een verticale maar een horizontale positie inneemt;
 • Tussenliggende overlap is een architecturale verfijning, zelden te vinden in appartementen, maar effectief aanvulling op luxe privé-eigendommen. In feite neemt het ontwerp een positie in en vervult het de rol van een venster, maar het ziet er veel groter en interessanter uit. Transparante overlappingen zijn meestal interessant om te versieren, gegeven het algemene interieuridee. Ze vormen bijvoorbeeld een echt aquarium in glazen vides of creëren een ruimte-installatie met ongewone verlichting;
 • Vloer met een complexe decoratieve compositie - een ontwerp dat het mogelijk maakt om de kamer een specifieke stilistische kleur te geven. Soms zijn glazen elementen zo zadekorirovany dat lichtheid en kwetsbaarheid van glas verdwijnen, en het venster de bodem wordt van complexe textuurinstallaties;
 • Het podium van glas is een ontwerp dat boven het gewone vloerdoek uitsteekt. Het kan heel complex en gestructureerd zijn door het gebruik van decoratieve hulpelementen of door de "gouden standaards" van minimalisme en laconieke terughoudendheid te identificeren. Glazen vloer met verlichting in de vorm van een podium - "klassiek" attribuut in filmstudio's, nachtclubs, diverse amusementscomplexen. Het kan er echter vrij organisch uitzien in een eenvoudig appartement.
Verdieping van matglas
Glazen vloer in Art Nouveau-stijl

Er is nog een ander type - een glazen paneel op de vloer, gepresenteerd als afwerkmateriaal voor afwerking. Meestal wordt een ondoorzichtige doek gebruikt, niet belast met decoratieve elementen. Glasblokken worden op dezelfde manier gebruikt als andere afwerkingsmaterialen en vormen een enkele coating.

Vloer gemaakt van glas in het interieur van modern
De brug van glas in een privé-huis

Decoratieve composities: creatief en verfijnd tegen de achtergrond van spookachtige fragiliteit

Transparantie van het belangrijkste materiaal stelt u in staat om met het maximum te experimenteren. De eenvoudigste optie is om de ruimte te veredelen - een transparante vloer die bijna het hele oppervlak van de kamer beslaat. Onder absoluut transparant glas kunt u dergelijke elementen rangschikken:

 • Keramische tegels;
 • Patroonmaterialen of omvangrijke installaties;
 • Samenstelling van rivierstenen en kiezels;
 • Creëer een surrealistisch decor van gebroken glas, originele accessoires, gecombineerd met het belangrijkste interieur van de kamer;
 • Plaats zand of imiteer een ander soort grond, creëer de illusie van een natuurlijke dekking;
 • Creëer een prachtig aquarium met echte vissen, effectieve algen en een goede inrichting.

Het is voordelig om dergelijke samenstellingen in kleine kamers te creëren. Bijvoorbeeld in een badkamer. Materialen hebben een minimum nodig en het effect overtreft alle verwachtingen. Bovendien passen glas, tegels, mariene elementen, waterattributen en dierlijke motieven altijd organisch in de badkameratmosfeer.

Glazen vloer in het landhuis
Glaspanelen op de vloer

Niches in de vloer

Nog goedkoper om een ​​nis in de vloer te creëren. Aan de ene kant zijn miniatuurvensters stilistisch veel moeilijker te verslaan. Het is niet altijd mogelijk om met behulp van een decor een idee over te brengen, zonder de stick tegelijkertijd te buigen.

Glazen vloer rond de omtrek van de kamer
Glazen trap in een woonhuis

Aan de andere kant, met een minimale hoeveelheid materialen en decoratieve attributen, kunt u een uniek element creëren in een modern appartement. Zelfs in de kleinste appartementen is er een nis voor een exclusieve installatie.

Podium in glas met verlichting in de woonkamer

Experts raden aan om het idee zorgvuldig uit te denken en buitensporige en smaakloze pretenties te vermijden. Bijvoorbeeld, een goede blik is de verstrooiing van oude munten op zand en kiezels of een gebroken amfora en antieke klok, gelegen op een duur fluwelen canvas. Een andere goede optie is een helder glasmozaïek op de vloer, aangevuld met een krachtige achtergrondverlichting.

Decoratieve glazen vloer met verlichtingDecoratieve glazen vloer met verlichting

"Dry Aquarium" - een eenvoudige manier om complexe composities te maken

Maritieme thema's voor de decoratie van nissen (zowel muur als vloer) zijn zeer gewild. Om een ​​volwaardig aquarium met prachtige levende vissen en algen te ontwerpen, moet je veel energie, middelen en je eigen verbeeldingskracht investeren.

Glazen vloer in het interieur

Niet iedereen kan het zich veroorloven kostbare tijd te besteden aan de volwaardige zorg voor kunstmatig drinkwater. Als zelfs het eenvoudigste aquarium tijd en moeite kost van de bewoners van het huis, dan kun je de nissen niet herinneren met water van een complexere configuratie.

Glazen vloer in de overspanning op de tweede verdieping van het huis

"Dry Aquarium" is een prachtig alternatief, dat geen grote investeringen of te intensieve zorg voor de compositie vereist. Belangrijkste decoratieve elementen:

 1. zand;
 2. steentjes;
 3. Zee steentjes;
 4. koralen;
 5. Kunstplanten;
 6. Exotische bloemen;
 7. Krabben, schorpioenen, rivierinsecten (kunstmatig);
 8. Originele inrichting (gebroken amforen, oude munten, bedekt met modder, placerafzettingen en andere "verloren schatten").

Dergelijke "droge" composities hebben één belangrijke kwaliteit: overdreven, een installatie maken, praktisch is onmogelijk. In feite zullen de meest ongewone, creatieve, pretentieuze installaties er fris en extravagant uitzien, zonder een indruk te wekken van slechte smaak en vulgariteit.

Glazen vloer met blauwe achtergrondverlichting
Glazen stap

Methoden voor artistieke glasverwerking

Als de wens om een ​​glazen vloer te maken niet wordt geassocieerd met financiële vrijheid of de wens om de huisruimte te uitgebreid te versieren, is het altijd mogelijk om een ​​uiterst eenvoudige en handige optie te kiezen. U kunt bijvoorbeeld een mozaïekvloer maken en het geselecteerde gebied met heldere glazen details versieren.

Decoratief glazen inzetstuk in de badkamervloer
Glazen vloer in de badkamer

Om aan het glas uitgedrukte decoratieve kwaliteiten te verlenen, dient u gebruik te maken van de volgende technologieën:

 • Zandstralen is een proces dat het mogelijk maakt om op de originele tekeningen van het glas te vormen, die uiteindelijk op een delicate gravure lijken;
 • Matten - glas een nobele waas geven of een specifiek patroon vormen door individuele fragmenten van het canvas te matteren;
 • Ets - toepassing van decoratieve elementen en patronen met behulp van speciale chemische oplossingen;
 • Moutvorming - warmtebehandeling van glasplaten om het element een speciale vorm te geven.

Het glazen canvas, versierd met zeefdrukafbeeldingen, filmstencils, speciale toning en andere methoden, ziet er op zich al spectaculair en aantrekkelijk uit. Hoe oorspronkelijk het idee was om een ​​glazen vloer te maken, zo'n eigenschap zal het hele huis een speciale glans en charme geven. Elke kamer wordt getransformeerd en ziet er veel effectiever uit.

Glazen inzet in de vloer
Transparante vloer in de woonkamer
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

31 − = 23