Glazen trap in het interieur (50 foto’s): prachtige ontwerpen voor het huis

De belangrijkste functie van de trap is om de verschillende niveaus van het huis met elkaar te verbinden, maar het kan ook een van de belangrijkste decoraties van het interieur zijn. Een verscheidenheid aan moderne materialen maakt het mogelijk om een ​​verscheidenheid aan ideeën te realiseren, en een van de unieke oplossingen is een glazen trap, die een kunstwerk van modern design wordt.

Trap met glazen hekken in het interieur van het huis

In het afgelopen decennium zijn de technologische processen van de glasproductie aanzienlijk uitgebreid, het is universeel gebruikt, zowel in sekte als in dagelijkse woongebouwen. En toen interesse in de glazen trappen verscheen bij beroemde ontwerpers en architecten, besteedde iedereen aandacht aan dit ongewone element van het interieur. Natuurlijk is deze nieuwigheid niet zonder gebreken, maar het is moeilijk om zo'n schoonheid te weigeren.

Glazen trap met een waterval
Trap met bocht en glazen hekken

Trappen gemaakt van glas - ultramoderne oplossing

Glasontwerpen zijn als speciaal ontworpen voor moderne ontwerpstijlen. Ze passen perfect in techno, minimalisme, hi-tech, bionica en andere vergelijkbare stijlen. Een huis met transparante trappen is vol lichtheid. Het belangrijkste kenmerk van dergelijke trappen is natuurlijk schoonheid, maar vergeet de functionaliteit niet. Glasladders zijn erg sterk, ze zijn natuurlijk niet hetzelfde als de traditionele boom, maar om deze structuur te doorbreken, heb je op zijn minst een voorhamer nodig.

Wenteltrap met glazen treden

Het is vermeldenswaard dat de keuze voor dit onderdeel van het interieur nog steeds wordt bepaald door de esthetische functie, dus ontwerpers worden vaak geadviseerd om twee ladders in het huis te installeren en parallel te gebruiken. Als je kleine kinderen hebt, is het de moeite waard om met het glas te wachten en te wachten tot ze een beetje opgroeien. Extra veiligheid kan worden bereikt door een antisliplaag van glazen treden te gebruiken.

Ongebruikelijke trap gemaakt van glas en metaal

Glazen ladders dragen bij aan uw huis de eenheid van verschillende structuren. Als je al stenen, hout en metaal gebruikt, dan moet dit alles worden verdund en geharmoniseerd, en in dat geval is de glazen ladder onvervangbaar.

Er zijn twee soorten glazen ladders, verschillend in ontwerp:

  • teams;
  • gelast.

Ze komen het eerst voor, ze zijn met een metalen steun aan de muur bevestigd. Gelaste trappen zijn betrouwbaarder en robuuster. De treden van zo'n ladder houden de schuine stand vast, waardoor je zware lasten kunt dragen. Het beste van alles is dat deze ladders geschikt zijn voor winkel- en amusementscentra, kantoren en woonruimten.

Moderne trap met glazen hekken
Een brede trap met glazen hekken
Zwarte trap met hekken van glas en metaal

Een mooie trap met een glazen hek
Originele wenteltrap van glas en metaal
Draaien trappen met glazen hekken in het interieur
Witte trap met glasomheiningen in het binnenland

Verschillende ontwerpen van ladders van glas

Wijs een schroef (of spiraal), marcherende en gecombineerde (marcheren met draaien) trappen toe. Van al deze soorten zijn de trappen de meest populaire. Grote treden maken het gemakkelijk om te klimmen, wat het gemak en de bruikbaarheid enorm verbetert. De hoogte van het loopvlak is ongeveer 15 centimeter, de diepte van de trede zelf is 30-40. Het kan een of twee vluchten hebben, afhankelijk van de locatie, de ruimte onder de trap en de esthetische voorkeuren. Bedenk dat de mars twee aangrenzende sites met elkaar verbindt en daarvan afhankelijk is. Meestal gebruiken ze bij haar een hek en balusters.

Glazen trappenhuis met bochten

Als de ruimte beperkt is, gebruik dan een wenteltrap. Dergelijke ontwerpen besparen veel ruimte en creëren een aangenaam geometrisch contrast. Vaak zijn op wenteltrappen leuningen gemaakt van hout en balusters gemaakt van metaal, bijvoorbeeld aluminium. Voeg nog meer luchtigheid en elegantie toe aan het ontwerp door verticale witte rekken te gebruiken. Een glazen wenteltrap is een teken van luxe en elegantie.

Stijlvolle wenteltrap van glas en metaal
Geschroefde originele ladder vanglas en metaal
Drie-laags glazen treden
Beige trap met glasomheiningen in het binnenland
Trap met glazen afrastering
Bruine trap met glazen afrastering
Metalen trap met glazen afrastering
Smalle glazen trap in het interieur

Materialen voor productie

Denk niet dat voor deze trappen gewoon glas wordt gebruikt. Daarom zijn deze ontwerpen, ondanks hun visuele kwetsbaarheid, zo moeilijk te laden. Gebruik bij het vervaardigen van glazen trappen: triplex, gehard glas of gebogen glas.

Minimalistische glazen trap in het interieur
  1. Triplex is een meerlagig glas met een hoge sterkte, waarvan de lagen zijn verbonden door middel van een polymeer of een speciale film. Triplex heeft verhoogde sterkte, hittebestendigheid en is veilig voor accidentele schade. Glaspanelen hebben geen openingen en hun randen zijn geslepen. In overeenstemming met het interieurontwerp, kunnen de stappen twee of drie lagen zijn. De dikte van de vellen varieert afhankelijk van het verzoek van de klant.
  2. Gehard glas wordt vervaardigd onder speciale verwarming, onderworpen aan een warmtebehandeling. Deze verhardingstechniek maakt het mogelijk om sterkte en veiligheid te bereiken, zelfs in het geval van glasbreuk.
  3. Molly (of gebogen) glas neemt alle mogelijke vormen aan - een droom voor de ontwerper. Tegelijkertijd ondergaat getemperd glas, zoals gehard glas, een sterke thermische uitharding, dus het is niet minderwaardig in sterkte.
Zwarte trap met glazen afrastering

Van alle bovengenoemde materialen zijn ook glazen omheiningen voor trappen gemaakt, die vaak worden aangeduid als doorschijnende structuren. Zowel transparante als glazen matte hekken worden gebruikt, soms zijn ze uitgerust met een achtergrondverlichtingssysteem. Verlichtingsapparaten kunnen speciale zones in uw huis creëren en u helpen op de juiste manier in te stellen. Soms wordt een massieve glazen afrastering gebruikt in plaats van een reling.

Trap met glazen afrastering
Brede glazen trap in het interieur
Glazen trap in het klassieke interieur
Witte trap met glazen afrastering
Stijlvolle ladder van glas en metaal
Glazen hek bij de trap
Gebogen trap gemaakt van glas en metaal

Ideeën voor ontwerp

Het gebruik van decoratieve eigenschappen van glas in het interieur van het huis is een open ruimte voor verbeelding. Zoals reeds vermeld, is het glas perfect gecombineerd met andere materialen - hout, metaal en steen. Het kan een ladder zijn met glazen treden, met houten inzetstukken en voorzien van houten leuningen. De ladder van glas kan zijn met metalen leuningen en leuningen, metalen roosters als een hek.

1
Trappen gemaakt van hout, glas en metaal in het interieur

Trappen gemaakt van hout, glas en metaal in het interieur

Het kleurontwerp van de trap kan van alles zijn. Stevig, mat, helder glas, glas, scheuren nabootsen, afgezwakt, glas met tekeningen van elk onderwerp - dit alles is slechts een deel van de ontwerpbeslissingen. Met de extra verlichting van de glazen trap kan een speciaal effect worden bereikt. U kunt de constructie versieren met behulp van schansen, fluorescentielampen, bijzondere lampen en andere verlichtingselementen. Met verlichting op verschillende plaatsen van de trap, kunt u fantastische schoonheid bereiken voor uw huis.

Transparante glazen trap in het interieur

In een landhuis met grote ramen in houten kozijnen, zullen een elegante trap met transparante treden, een matte scheidingswand en een elegante metalen leuning een favoriet element van het interieur worden. Het idee voor hi-tech is een glazen trap met witte houten treden van driehoekige vorm - een directe weg naar de wereld van de toekomst. Elke amateur en professional kan desgewens
t een groot aantal variaties op trappen aanbieden met glas.

Gecombineerde glazen trap in het interieur
Ongebruikelijke glazen trap in het interieur van het huis
Houten trap met glas en metalen hekwerk
Houten trap met een hek van glas
Metalen trap met glazen vangrail
Draaien trappen gemaakt van metaal en glas in het interieur
Draaien trappen gemaakt van metaal en glas in het huis

Verzorging van de glazen trap

Het is de moeite waard eraan te herinneren dat moderne glazen trappen absoluut veilig zijn om te gebruiken. Ze hebben een speciaal oppervlak, antislip, bovendien kunnen ze worden afgedekt met rubberen kleden. Materialen voor de vervaardiging van dergelijke trappen zijn ecologisch, bevatten geen gevaarlijke onzuiverheden en leiden niet tot allergische reacties.

Ladder van glas en metaal met verlichting in het interieur

Je moet goed en zorgvuldig voor het glas zorgen, vooral als je er elke dag op loopt. Gebruik geen schurende stoffen of producten die alkali bevatten - het glas verdraagt ​​ze niet. Kies zachte sponzen of weefsels met een microvezel, vermijd tijdens het wassen vocht tussen het metaal en het glas.

Met behulp van een glazen trap voegt u ongetwijfeld originaliteit toe aan uw interieur, creëert u een gevoel van lichtheid en voegt luchtigheid toe aan de ruimte van uw huis.

Trap met een glazen hek in het huis
Smalle trap van glas en metaal in het interieur van het huis
Moderne trap met een glazen hek in het interieur van het appartement
Zwartbruine trap met glazen afrastering
Houten wenteltrap met glazen afrastering
Houten trap met een glasomheining binnen het huis
Trap met een glazen hek in het interieur van het huis
Zwart-witte trap met een glazen hek in het interieur van het huis
Metalen trap met een glazen hek in het interieur van het huis
Trap met een glazen wand in het huis
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

15 − 9 =