Geweven achtergrond: soorten en hun kenmerken (27 foto’s)

Getextureerde worden behang genoemd, die een diepe reliëfcoating hebben. Meestal zijn ze monochroom, hoewel er ook veelkleurige tekeningen zijn. Dit materiaal voor decoratie van muren is bedoeld om te kleuren. De meeste soorten van deze achtergronden zijn bestand tegen 5-15 lagen verf. Dit betekent dat als u ze één keer plakt, u de kosten van cosmetische reparaties zult verminderen. Vernieuw het interieur op elk gewenst moment door alleen een blik waterdispersieverf te kopen.

Wit gestructureerd behang

Papier textuur achtergrond

Rassen van gestructureerd behang

Getextureerde achtergrond is moeilijk toe te schrijven aan een bepaald soort. Deze naam combineert veel decoratieve coatings, op het oppervlak waarvan er reliëf is. Het reliëfbehang kan worden gemaakt van verschillende materialen. Laten we dit in meer detail bespreken.
papier

Op naam is het gemakkelijk te begrijpen dat dit soort behang is gemaakt van papier. Dergelijke behang voor de muren zijn erg populair vanwege de lage kosten. In tegenstelling tot andere varianten hebben ze geen hoge slijtvastheid, maar bij zorgvuldig gebruik gaan ze langer mee dan een jaar. Voor het maken van een reliëf wordt dergelijk behang meerlagig gemaakt, zodat ze duurzamer zijn dan standaard papieren wandbekledingen. Ook dit gestructureerde behang zal bestand zijn tegen schilderen. De voordelen van het proces van lijmen zijn de voordelen.

Zwart gestructureerd behang

Geweven behang met een klassiek patroon

Over de textuur van papieren achtergronden zijn er twee soorten:

 • structurele;
 • Grof vezel.

De eerste zijn meestal gemaakt van twee lagen papier, maar er zijn ook drie lagen modellen. Ze zijn iets duurder, maar duurzamer en omvangrijker. Met hun hulp kunt u kleine wandonregelmatigheden verbergen. Om dergelijk behang eenvoudig af te nemen: ze worden afgepeld met stroken. De laatste laag kan worden overgelaten en gebruikt als basis voor latere plakken. In het productieproces worden papieren vellen behandeld met speciale oplossingen, waardoor ze bestand zijn tegen vocht en uitbranden in de zon.

Kinder behang voor kinderen

1

Geweven behang met een geometrisch patroon

In feite is de tweede - dit is 2 lagen papier, waarvan het reliëf is gemaakt met behulp van gedrukt zaagsel. Houtzaagsel bevindt zich tussen vellen en vormt een korrelige, heterogene textuur. Hoe meer houtdeeltjes worden gebruikt, hoe expressiever het reliëf.

Geweven behang in de woonkamer

Geweven behang met imitatie van oude omslag

Non-woven fleece handschoenen

Vliesbehang is een afwerkingsmateriaal waarvan de basis is gemaakt van niet-geweven stof. De buitenste bekleding kan vinyl of niet-geweven zijn. De bovenste laag is dicht en betrouwbaar (vooral na het schilderen), dus het textuurpatroon is bijna onmogelijk te beschadigen.

Voordelen van vliesbehang:

 • Hoge slijtvastheid en weerstand tegen mechanische schade.
 • Goede elasticiteit en sterkte, waardoor vliesbehang kan worden gebruikt in nieuwe gebouwen. Tijdens krimpprocessen kunnen zich scheuren of onregelmatigheden op de wanden vormen. Gewone achtergronden zullen eronder lijden, maar dit soort gestructureerd behang zal zijn oorspronkelijke uiterlijk niet verliezen.
 • Geweven behang voor het vaker schilderen van nonwoven. De kleur van de kamer kan tot 15 keer worden gewijzigd!
 • Een enorme verscheidenheid aan texturen. Inclusief imitatie van verschillende afwerkingsmaterialen.

Het enige nadeel van vliesbehang is hun hoge genoeg kosten.

Bakstenen muur-papier voor texturen

vinyl

Vinylbehang bestaat uit 2 lagen: de hoofd- en de buitenzijde. Het substraat kan zijn gemaakt van papier of niet-geweven textiel. De vachtbasis is praktischer en gemakkelijker om mee te werken. Het is gemakkelijk te lijmen, omdat de lijm op de muur wordt aangebracht, niet op het canvas. Een dergelijk substraat brandt ook niet onder invloed van zonlicht, strekt zich niet uit en zwelt niet als gevolg van veranderingen in temperatuur of overmatig vocht, maar de papierbasis wordt gekenmerkt door problemen van krimp en zwelling.

De bovenste laag is gemaakt van geschuimd of dicht vinyl. De eerste optie komt vaker voor. Deze laag is aangenaam om aan te raken, mooi en bestand tegen vocht, maar dergelijk vinylbehang verliest gemakkelijk zijn uiterlijk door de kwetsbaarheid van geschuimd vinyl. Het oppervlak is zeer gemakkelijk te beschadigen: per ongeluk aanraken met een vingernagel of meubels. Dus de eigenaren van huisdieren deze optie past niet.

Fabrikanten bieden een alternatieve optie: dicht vinyl. Het is duurzamer en slijtvaster, rekt minder en is praktischer, maar het materiaal dat bestand is tegen beschadiging ziet er niet zo aantrekkelijk uit.

Het reliëf van vinylbehang is niet uitgesproken. Het ruwe oppervlak ziet er voortreffelijk en netjes uit. Te koop zijn er zowel een monofonisch behang als modellen met een afbeelding. De meeste producten zijn neutraal wit of grijs, maar ze kunnen worden geverfd met verf op waterbasis, zonder het delicate oppervlak te beschadigen. Schilderfacturen kunnen tot 7 keer worden uitgevoerd.

Geweven behang in de gang

Geweven behang in de keuken

Geweven keukenbehang

glasvezel

De reliëfstructuur van dit milieuvriendelijke materiaal is bevestigd door de verweving van glasfilamenten. Functies van dit type gestructureerd behang:

 • Duurzaamheid. Fabrikanten garanderen dat glasfabrieken, afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden, 20 tot 30 jaar meegaan.
 • Sterkte. Hoge slijtvastheid is een van de belangrijkste onderscheidende kenmerken. Dankzij dit zijn deze achtergronden perfect voor een kantoor. Op de reparatie zal niet worden herinnerd voor vele jaren.
 • Security. Het materiaal bevat geen giftige stoffen, rookt niet en brandt niet tijdens een brand.
 • Gemak van zorg. Deze variëteit is niet bang voor vocht en verandert niet onder invloed van detergent
  ia.
 • Een breed scala aan texturen. Reliëfpatronen worden gepresenteerd in een verscheidenheid aan opties: kerstbomen, spinnenwebben, verschillende geometrische vormen, enz.
 • Aanpassingsvermogen aan schilderen. Traditioneel zijn deze achtergronden beige, wit of grijs, maar de kleur is eenvoudig te veranderen met verf op waterbasis.

Minder glasruit is in hun hoge prijs. Het is echter de moeite waard om te overwegen dat dit bedrag u betaalt voor 20 jaar gebruik van de coating. Het nadeel is ook de complexiteit van verwijdering uit de muur na het verstrijken van de operationele periode, maar dit moment zal niet snel komen.

Geweven behang met bladeren

Metallic getextureerd behang

Geweven behang voor het schilderen

vloeistof

Dit afwerkingsmateriaal lijkt meer op gips dan conventioneel behang, maar voor de productie is het geen cement en kalk, maar cellulose. De structuur van vloeibaar behang is een droog los mengsel, dat voorafgaand aan het aanbrengen wordt verdund met water. Net als gips wordt vloeibaar behang met een spatel op muren of plafond aangebracht. Voordeel is dat met deze manier van decoratie er geen naden zijn. Het plakken van eenvoudig rolbehang is onmogelijk zonder de sporen van gewrichten.

Vloeibaar behang ziet er echter alleen uit als getextureerd. Het materiaal vormt een absoluut vlak oppervlak, dat er alleen maar reliëf uitziet. Dit komt door het feit dat de samenstelling vezels bevat die verschillen in kleur en samenstelling. In het schilderij hoeft dit type muurbekleding niet nodig te zijn, omdat het van tevoren mogelijk is om een ​​mengsel van de gewenste schaduw te kiezen. Indien nodig zal dergelijk behang echter worden overgebracht naar het schilderij.

natuurlijk

Er zijn veel natuurlijke achtergronden:

 • Plantaardig - van papyrus, vlas, rietstengels, zeewier, stro.
 • Houten - van bamboe, palmbomen, schors van kurkeik, berk.
 • Textiel - gemaakt van zijde, natuurlijk leer, velours.

Voor de productie van dergelijke afwerkingsmaterialen worden natuurlijke grondstoffen gebruikt. Natuurlijke schoonheid is het belangrijkste voordeel van natuurlijk behang. Dit type coating is milieuvriendelijk en veilig. Het nadeel is de hoge kosten, maar dergelijke achtergronden worden zelden gebruikt voor het hele gebied van de kamer, met hun hulp meestal een accentmuur of een deel ervan.

Gestreept behangpatroon

Gestructureerd behang met een afdruk

Geweven behang met een afbeelding

Geweven achtergronden in het interieur

Om een ​​harmonieuze sfeer te creëren en niet te worden verward met de keuze van behang met een uitgesproken reliëf, is het noodzakelijk rekening te houden met enkele nuances:

 • Doekjes met textuur verminderen visueel de grootte van de kamer, dus gebruik ze niet in kleine kamers. Of gebruik ze gedeeltelijk.
 • Combineer het gebruikelijke monofone en reliëfbehang.
 • Overweeg de kenmerken van de afwerkmaterialen bij het kiezen van ruimtes voor lijmen. Sommige coatings verslechteren door invloeden van buitenaf.
 • Als u verschillende soorten gestructureerd behang in een kamer wilt combineren, overweeg dan van tevoren of dit mogelijk is. Moeilijkheden kunnen optreden bij de voegen van de muurbekleding.

Besteed aandacht aan het behang en imiteer verschillende materialen. Bijvoorbeeld een baksteen. Dergelijke doeken kunnen worden gebruikt om een ​​interieur te creëren in de stijl van land, loft of modern. Met dit materiaal kunt u zich concentreren op bepaalde delen van de kamer. Behang voor een baksteen ziet er geweldig uit in de keuken. Ze kunnen in plaats van een schort worden geplakt of met hun hulp een eethoek worden toegewezen. In de woonkamer ziet behang met een imitatie van metselwerk er prachtig uit naast de openhaard. Ze kunnen de richels en nissen versieren. Op dezelfde manier kunt u de achtergrond onder de steen gebruiken.

Geweven achtergronden voor zilver

Geweven grijs behang

Geweven verouderd behang

Imitatie van hout is geschikt voor interieurs met natuurlijke thema's. Muren met dit ontwerp zijn geschikt voor de provence of het land. Getextureerde behang vergelijkbaar met de huid vindt zijn plaats in het interieur van moderne stijlen, en imitatie van gips is een uitstekende optie voor klassiek design. Het behang met de textuur van het gips kan in verschillende tinten zijn: grijs, bruin, goud, blauw, smaragd, enz.

Geweven behang in de slaapkamer

Geweven behang met een patroon

Geweven behang in de badkamer

Geef in de slaapkamer de voorkeur aan coatings met een licht geprononceerde textuur, zodat de ruimte niet wordt gewogen. Volumetrische tekeningen kunnen alleen worden gebruikt als accenten in het gebied naast het bed. Kies kleuren die licht zijn, enigszins gedempt. In de woonkamer is geen belemmerd patroon reliëf in de vorm van geometrische patronen of driedimensionale ornamenten. Plaats in de keuken getextureerd behang in de eet- of kookruimte, maar houd er rekening mee dat deze regelmatig moeten worden onderhouden en regelmatig moeten worden schoongemaakt met vet.

Zoals je kon zien, is het assortiment reliëfachtergronden groot genoeg. En ontwerpers gebruiken deze variëteit graag om een ​​stijlvol en verfijnd ontwerp te maken. Met de hulp van op de juiste manier geselecteerde textuurbehang kunt u snel een onopvallende kamer veranderen in een onvergetelijke kamer.

Geweven groen behang

Geweven geel behang

Geweven behang voor goud

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

75 − 73 =