Gesneden spanplafonds: kenmerken van de toepassing, voor- en nadelen (20 foto’s)

Gesneden plafonds zijn een heel complex van doeken die zich in niveaus vormen. Ten minste één van de lagen van dergelijke meesterwerken bevat artistieke uitsparingen. Dit kunnen futuristische motieven zijn, bloemige composities, dierlijke afbeeldingen en strikte geometrische vormen. Wilt u meer weten over de details van het maken van dergelijke schilderijen? Lees dit artikel zorgvuldig, hier vindt u alle nodige informatie.

Vlinder aan het bewerkte spanplafond

Beige gebeeldhouwde plafond

Kenmerken van constructies

Bij het installeren van het plafond worden de banen evenwijdig aan elkaar uitgerekt. Om het gewenste effect te creëren, worden meerdere lagen gemount. In dit geval kunnen de bovenste delen heldere en verzadigde kleuren hebben, terwijl de onderste delen een rustige pasteltint hebben en omgekeerd. Uitsparingen worden gemaakt met behulp van een laser met hoge precisie, waardoor materie wordt gebroken, zodat het effect ervan geen spoor achterlaat. De randen blijven versmolten en glad, dus er is geen risico dat alles kruipt, er is geen. Ook moet worden opgemerkt dat ze na verloop van tijd niet doorhangen en gedurende lange tijd (het account wordt tientallen jaren bewaard) de oorspronkelijke esthetische eigenschappen behouden.

Gesneden spanplafonds verschillen in ontwerp en hoeveelheid kleuren. De thread kan verschillende parameters en vormen hebben. In dit geval kunnen de patronen zowel symmetrisch als chaotisch ten opzichte van elkaar worden gerangschikt.

Vaak hebben de bovenste lagen een mat oppervlak en de onderkant daarentegen glanzend. Met deze combinatie kunt u een spel van clair-obscur maken, met de nadruk op de diepte van de spleten. Het resultaat is een 3D-afbeelding.

Installatie van uitgesneden spanplafonds omvat het gebruik van speciale bevestigingsmiddelen - 3D-profielen. Met dergelijke details kunt u meerdere schilderijen tegelijk pakken en installeren. De technologie is al gepatenteerd en begint actief te worden geïntroduceerd in andere sectoren van constructie en reparatie.

Zwart en wit gesneden plafond

Bloem op uitgesneden spanplafond

backlight

Dit gedeelte moet speciale aandacht krijgen, omdat een dergelijke oplossing u in staat stelt om het gebeeldhouwde plafond uniek en origineel te maken. Het licht kan zowel extern als intern zijn. U kunt elk verlichtingssysteem maken, zowel met het gebruik van klassieke kroonluchters, als met de installatie van spots en LED-strips.

Installatie van gesneden spanplafond

1

Gesneden spanplafond in maritieme stijl

Het gebeeldhouwde plafond met LED-achtergrondverlichting is iets verbluffends. Gloed, weerspiegeld vanaf glanzende oppervlakken, alsof het patroon bodemloos is, waardoor een volume-effect ontstaat. Vervolgens breekt de stroom herhaaldelijk brekend patronen uit op het canvas, waardoor het geperforeerde canvas levend en luchtig wordt.

Gesneden stretch oranje plafond

Gesneden spanplafond met verlichting

Installatie van armaturen moet plaatsvinden op hetzelfde moment als de installatie van gesneden plafonds. Na het voltooien van al het werk is het toevoegen van een apparaat onmogelijk.

Gesneden spanplafond met een decor

Gesneden spanplafond in de kinderkamer

toepassingen

Decoratief bewerkt plafond past perfect in elk interieur. Patronen op het oppervlak geven de omgeving elegantie en subtiel chic.

 • Grote cuts zijn typisch voor minimalistische stijlen en hightech. Voor de laatste richting hebben zwarte en witte tonen de voorkeur.
 • Bloemsamenstellingen kunnen worden gebruikt voor provance en klassiekers. Welnu, als dit sieraad wordt herhaald op textiel, bijvoorbeeld gordijnen of meubelstoffering.
 • Crème, melkachtige, bruine tinten passen perfect in traditionele interieurs.
 • Oosterse motieven in het ontwerp vullen het plafond op harmonieuze wijze aan met houtsnijwerk in de vorm van geschikte patronen.

Gesneden stretch glanzend plafond

Gesneden stretchblauw plafond

Voor- en nadelen

Net als andere soorten afwerkingsmaterialen hebben gesneden plafonds hun eigen tekortkomingen en waardigheden. Dat is alleen met de vermelding van de eerste en we zullen beginnen.

 • Absorptie van geluid. In de gaten worden de geluiden verspreid en omgezet in thermische energie.
 • De gebruikte materialen zijn niet ontvlambaar, veilig voor de gezondheid en hebben een antistatisch effect.
 • Alle installatiewerken duren slechts een paar uur, tenzij we het natuurlijk niet hebben over bewerkte houten plafonds.
 • Alle oneffenheden van betonnen platen en communicaties zijn veilig verborgen en doen het uitzicht niet verslechteren.
 • Ongelooflijk aantal variaties op het thema van kleur en vorm van de draad.
 • Duurzaamheid en praktisch.
 • Veelzijdigheid.
 • De mogelijkheid van installatie in zowel grote als kleine ruimtes.
 • Eenvoudig schoon te maken.

Ja, zoals je kunt zien, zijn er veel voordelen aan gebeeldhouwde structuren, maar er is slechts één nadeel - vrij hoge kosten. Als de meter van het standaarddoek ongeveer 300 roebel kost, varieert de prijs voor een vierkante meter van het gebeeldhouwde plafond tussen 1100-2500, afhankelijk van de mate van "zwaartekracht" en het aantal lagen.

Gesneden spanplafond in het interieur

Gesneden spanplafond met kroonluchter

Tot slot van dit artikel wil ik het volgende opmerken: bij het monteren van ronde gaten kan de afmeting en vorm enigszins veranderen. Het feit is dat alle doeken kruisgewijs worden bevestigd, uitgaande van de gekozen hoek. Als de specialisten niet genoeg ervaring hebben, kan de vorm van de cirkels zich verplaatsen in de richting waarin de installatie is begonnen.

Gesneden spanplafond met vogels

Gedessineerde uitgesneden spanplafond

Gesneden spanplafonds - dit is een nieuwe technologie die sinds de allereerste dag actief aan het winnen is en alleen maar populairder wordt. Dergelijke landelijke liefde is onder andere het gevolg van het feit dat ze zelfs in gebouwen met onvoldoende grote hoogte kunnen worden gemonteerd. Haast je om je huis gezelliger en origineler te maken en alle leden van je familie en tal van vrienden zullen er naartoe rennen!

Gesneden spanplafond in de badkamer

Gesneden stretchgroen plafond

Gesneden uitgerekt geel plafond

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

50 + = 55