Gesneden meubilair – opengewerkt interieur (26 foto’s)

Uniek gesneden houten meubilair heeft een prachtig uitzicht en een unieke textuur. Bij het decoreren van producten met inlay, snijwerk, mozaïek, wordt een uniek interieur gecreëerd, met de nadruk op de smaak en individualiteit van de eigenaren.

Gesneden meubels in barokstijl
Gesneden witte meubels
Gesneden meubels in een chalet

Gesneden houten meubels zijn ideaal voor elk interieur. Het harmonieert perfect met verschillende stijlen: Empire, modern, enz. Dergelijke meubels, gemaakt door eigen handen, behoudt de warmte van de handen en de ziel van de meester, zijn geest en creatieve uitstraling. Mooi, ingewikkeld meubilair met harmonie van lijnen en perfecte verhoudingen trekt de aandacht, ongeacht de locatie: keuken, slaapkamer, woonkamer.

Gesneden buffet
Gesneden meubels van eikenhout
Gesneden meubels in de stijl van de shebbie-chic

Het creëren van exclusief meubilair is een moeizaam en complex proces, maar interessant en creatief voor de meester. Handgemaakt meubilair wordt meestal in één exemplaar gemaakt, omdat seriële productie niet rendabel is. Voor de productie van meubels uit massief hout worden waardevolle houtsoorten gebruikt: teak, walnoot, beuk, berk, eik. Dit materiaal is sterk, flexibel in het werk en niet blootgesteld aan ziektes, dus ideaal voor bewerkte houten meubels. Hout heeft een natuurlijke kleur, inclusief witte en natuurlijke schaduw.

Gesneden meubels in de stijl van ethno
Gesneden meubels in de woonkamer

Gesneden achterkant van het bed

Gebeeldhouwde meubels maken

Het proces van houtbewerking vereist perfecte nauwkeurigheid en aandacht. Het werk van de meester, verbonden met artistieke beeldhouwkunst, is zeer verantwoordelijk en complex. Ondanks de hoge kosten van handgemaakte meubels, willen heel wat mensen exclusieve luxeartikelen kopen. Voor de vervaardiging van meubels uit massief hout worden verschillende soorten draad gebruikt:

 • reliëf;
 • ploskorelefnye;
 • contour;
 • geometrie;
 • geul;
 • vrachtbrief;
 • sculpturale.

Het gebeeldhouwde decor voor meubels vormt een uitstekende aanvulling op de houten meubels met gebeeldhouwde gevels. Decoraties zijn gesneden poten voor meubels, rozetten, balusters, trim en andere elementen. Gevels voor meubels zijn afgewerkt met vernis, vergulding, patina.

Gesneden tafel
Gesneden stoelen met decor
Gesneden kaptafel

Carvers maken op bestelling tafels, stoelen, kasten, bedden, banken, fauteuils, gemaakt in verschillende stijlen. Gesneden meubels uit het massief zijn gemaakt in zowel klassieke stijl, vergelijkbaar met de antieke, en in de rustieke, ethische, gothic en anderen.

Het uitgesneden hoofdeinde
Gebeeldhouwde ladekast
Gesneden tafel

Gesneden bedden gemaakt van hout

Gesneden meubels in het interieur van elke kamer ziet er geweldig uit, vooral geschikt voor een houten bed voor een slaapkamer in een klassieke stijl, die te allen tijde relevant is. De bedden zijn rococo of barok met interessante bizarre elementen. Het gebeeldhouwde houten decor kan onopvallend zijn of juist in het oog springen.

Gesneden bed
Gesneden meubelpoten
Gesneden schoenenkast

Voordat u een bed bestelt, moet u rekening houden met het ontwerp van de slaapkamer, het kleurenschema. Als de slaapkamer wordt gedomineerd door een klassieke stijl, dan is het hoofdeinde gemaakt met een delicaat snijwerk, panelen. Voor de barokke stijl zijn massieve hoofdeinden gemaakt met ornamenten van sierlijk houtsnijwerk. De hoogte van het hoofdeinde is ook afgestemd op het interieur van de slaapkamer. De hoge rugleuning toont meer de schoonheid van de boom en de originaliteit van het plan van de meester. De poten van het bed in stijl moeten overeenkomen met de achterkant.

Gesneden servies voor servies
Gesneden meubels in de stijl van de Provence
Gesneden meubels in de stijl van rococo

Voordelen van bewerkte houten meubels

Uniek gesneden meubilair uit hout wordt beschouwd als een topelement van een interieur, dankzij de vele voordelen:

 • Exclusiviteit. Producten van hout zien er origineel uit dankzij schaduwen en tekeningen, die niet worden herhaald. Het gebeeldhouwde houten decor geeft het meubilair nog meer uniekheid.
 • Esthetiek. Producten van edele houtsoorten, met name eiken, zien er solide en luxueus uit, wat de hoge status van de eigenaar benadrukt. Decoratie maakt meubels het meest elegant en origineel.
 • Duurzaamheid. Meubels gemaakt van hout worden altijd zeer kwalitatief uitgevoerd en dienen de eigenaars voor een lange tijd, als een familiewaarde.
 • Speciale energetica. Natuurlijk materiaal heeft een positief effect op het menselijk lichaam.
 • Ecologische compatibiliteit. Het hout bevat geen schadelijke stoffen. Het creëert een uitstekend microklimaat in de kamer, regelt de luchtvochtigheid.
 • Hoge sterkte. Producten vertoeven geen eigenschappen, tolereren gemakkelijk verschillende temperaturen.

Bovendien hebben bewerkte houten meubels veel voordelen boven zacht meubilair. Het is bijvoorbeeld voldoende om het af te vegen met een vochtige doek of spons en het meubilair neemt nieuwheid aan.

Gesneden kast in het interieur
Gesneden badkamermeubel
Gesneden stoel in de stijl van de Middeleeuwen

Houten meubels, met name gesneden eikenhout, geven de hoge status van de eigenaar en de onberispelijke smaak aan. De producten zijn ecologisch en gaan lang mee. Hoge prijzen voor handgemaakte meubels komen volledig overeen met de kwaliteit, schoonheid en nauwgezet werk van de meester.

1
Gesneden vintage kast
Een gebeeldhouwde salontafel
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 88 = 90