Gekleurde spanplafonds: een nieuw palet (23 foto’s)

Het uiterlijk van spanplafonds kan worden vergeleken met de revolutie in decoratiewerken. Met dit materiaal konden we het plafond gebruiken om complexe ontwerpproblemen op te lossen. Vroeger kon dit alleen in paleizen en tempels worden toegestaan, en vandaag - in elk stadsappartement.

Blauwe muren en spanplafond in de slaapkamer
Spannende spiegelplafond

De traditionele binnenoplossing - het witte plafond - verliest geleidelijk terrein onder de aanslag van materiaal zoals gekleurde spanplafonds, onderscheiden door een betaalbare prijs, eenvoudige installatie en indrukwekkende variëteit.

Zwart en wit spanplafond in de keuken

Bruin-wit spanplafond in de keuken

Kleurenpalet spanplafonds

De toegenomen vraag naar gekleurde PVC-films voor spanplafonds maakte het mogelijk om hun massaproductie vast te stellen en ze toegankelijker te maken voor alle segmenten van de bevolking. Fabrikanten bieden tegenwoordig een breed scala aan kleuren voor interieurs voor elke smaak. Welke kleuren zijn het populairst en hoe kunnen gasten worden verrast met een onverwacht ontwerpbesluit? Antwoorden op deze vragen geven een analyse van de meest populaire tinten van spanplafonds.

Beige witte spanplafond in de woonkamer
Grijs-wit glanzend spanplafond in de keuken

Beige kleur wordt traditioneel beschouwd als een van de meest rustgevende voor de psyche, het wordt geassocieerd met zeezand, dennenbos en warme keramiek. De locatie van deze kleur ligt in onze genen, dus de statistieken van bestellingen voor spanplafonds in het interieur laten een gestage toename in de vraag naar deze kleur zien. Beige plafonds perfect gecombineerd met klassieke meubels en tapijten, producten van staal. Hiermee kunt u ze gebruiken in interieurs die in elke stijl zijn gemaakt.

Beige spanplafond
Zwart spanplafond

Groene spanplafonds adviseren om te gebruiken in ontspanningsruimten, omdat deze kleur ontspanning bevordert en de persoon met hoop vult. Het wordt geassocieerd met de lente-ontwaking van de natuur, de oproerige zomerkleuren. De groene kleur van het plafond doet denken aan het vakantieseizoen, wandelingen in het bos, rust in de natuur. Lange winteravonden in een ruimte met zo'n ontwerpoplossing kunnen tijdelijk worden vergeten voor de kou en de driften. Groene kleur combineert perfect met wit en geel, het past perfect in het interieur van de moderne stijl.

Blauwe spanplafonds creëren een gevoel van koelte en zijn een ideale oplossing voor kamers aan de zonnige kant van het huis. Deze kleur wordt geassocieerd met de zee, de rivier en de lucht, met een goede rust. Het past perfect in het interieur, gemaakt in de stijl van Empire of Modern, Rococo of Baroque.

Paars spanplafond
Glanzend spanplafond

Zwarte plafonds tot voor kort zouden door potentiële klanten met verontwaardiging zijn afgewezen. Tegenwoordig wordt de laklaag van deze kleur actief gebruikt om complexe interieurtaken op te lossen. Draagt ​​bij tot deze prachtige reflectiviteit van het oppervlak, waardoor een uniek effect ontstaat. Een goed doordachte verlichting van het zwarte spanplafond verandert het in een bodemloze sterrenhemel en maakt een onuitwisbare indruk.

Blauw spanplafond
Kleur spanplafond in de woonkamer

Rode spanplafonds zijn te vinden in nachtclubs, cafés en restaurants. Deze kleur is behoorlijk agressief en past niet in het pand van een constant tijdverdrijf. Een dergelijk gekleurd spanplafond in de keuken met rode meubels is relevant, maar in de woonkamer of slaapkamer wordt dit niet getolereerd. Van de voordelen van de schaduw kunt u het warme karakter onderscheiden, waardoor u het kunt gebruiken in kamers aan de schaduwzijde van het huis.

Kleur spanplafond in het interieur

Gele spanplafonds worden geassocieerd in elke persoon met de zon, kindertijd, bloemen en in de zomer. Past perfect in het interieur van elke woonruimte en creëert een sfeer van geluk en zorgeloosheid. De meest relevante gele spanplafonds voor kinderkamers, voorschoolse instellingen.

Gekleurd spanplafond

Violet trekt aan met zijn originaliteit, wetenschappers hebben bewezen dat het het cardiovasculaire systeem gunstig beïnvloedt. In het binnenland wordt het echter niet aanbevolen om het als de dominante kleur te gebruiken, omdat het de ruimte aanzienlijk verkleint. Het is beter om spanplafonds te bestellen, waarbij de violette kleur wordt gecombineerd met witte, gele of oranje tinten.

Rood spanplafond

Ver
groot de ruimte van een kleine kamer om de blauwe spanplafonds te helpen. Deze kleur wordt geassocieerd met gemak, zorgeloos, herinnert aan de zomerrust en de serene lucht. Tegelijkertijd hebben wetenschappers bewezen dat het blauwe plafond de eetlust negatief kan beïnvloeden en in de keuken is het beter om het niet te gebruiken.

1
Kleur spanplafond in de keuken

Oppervlaktetextuur en gekleurde spanplafonds

In tegenstelling tot verlaagde plafonds hebben spanningsstructuren een heel andere textuur van het oppervlak. Fabrikanten bieden de volgende soorten films aan:

  • mat - geeft slecht de kleur weer, qua uiterlijk lijkt het op een gepleisterd oppervlak van hoge kwaliteit. Gekleurde plafonds van matte film zijn bij uitstek geschikt voor klassieke interieurs, zijn de beste keuze voor overheidskantoren en kantoorruimte;
  • Glanzend - reflecteert perfect het licht, breidt de ruimte visueel uit. Een sterk reflecterend effect vindt toepassing op plafonds van glanzende film in uitgaansgelegenheden, cafés en restaurants;
  • Geperforeerd - heeft openingen op het gehele oppervlak of in een bepaald deel, wordt gebruikt voor plafonds met interne verlichting. Effectief zien deze spanplafonds er in het zwart uit;
  • satijn - combineert de voordelen van een mat en glanzend oppervlak, het wordt aanbevolen voor slaapkamers en badkamers, woonkamers en keukens.

De textuur van het oppervlak kan het effect van de kleuroplossing van het spanplafond verbeteren of alle positieve kanten van de gekozen kleur tot een minimum beperken. Om deze reden is het noodzakelijk om zorgvuldig de combinatie van textuur en schaduw te selecteren.

Matt spanplafond
Multilevel spanplafond

U kunt een eenvoudig en duidelijk voorbeeld geven met zwarte spanplafonds. Deze kleur is het meest gevoelig voor oppervlaktestructuur. Zwart glanzend spanplafond is de belichaming van luxe, het lijkt op een pianolak of een prachtige smoking. Als een afspiegeling van daglicht of kunstmatige verlichting, speelt zo'n plafond met verblinding en creëert het een sfeer van de zalen van paleizen en kastelen. Het is noodzakelijk om de matte textuur van het zwarte spanplafond te kiezen en het volledige effect van deze kleur zal tot nul herleid worden. Het plafond zal donkerder zijn dan een onweerswolk en geen ideeën, want over het naderende einde van de wereld in zo'n kamer verschijnt niet bij een normaal persoon.

Oranje spanplafond
Blauw spanplafond

Een kleurenplafond selecteren voor ruimten met verschillende doeleinden

Wat moeten de gekleurde spanplafonds in de badkamer of in de woonkamer zijn? Deze vraag is relevant voor iedereen die heeft besloten om de voorkeur te geven aan dit afwerkingsmateriaal. Overweeg de meest populaire oplossingen:

  • Keuken - deze kamers zijn zelden groot, dus u moet de voorkeur geven aan glanzende spanplafonds. De eettafel, weerspiegeld op hun oppervlak, zal een extra kleur voor de kamer creëren. Glanzende plafonds zullen de ruimte visueel uitbreiden en een romantisch diner zal worden gevuld met extra kleuren. Het kleurenschema moet in overeenstemming zijn met de kleur van het meubilair, de warme tinten zijn geschikt voor deze kamer;
  • Hal - traditioneel heeft deze kamer geen ramen en het is aan te raden om er gekleurde, gespannen plafonds van lichte kleuren voor te kiezen. Grote waarde voor een bepaalde kleurkeuze hebben wallpapers en meubels gebruikt. Plafonds moeten meerdere tinten lichter zijn dan muren;
  • Woonkamer - alle leden van de familie komen hier samen en de optimale oplossing is een plafond met meerdere niveaus uit een film van 2-3 contrasterende tinten. Het is beter om de voorkeur te geven aan glanzende plafonds, gecombineerd met behang en gekleurd meubilair;
  • De slaapkamer - het plafond in deze kamer zal altijd het oog aantrekken, daarom is het het beste om de keuze op het satijnoppervlak te stoppen. Het kleurenschema moet rustig zijn, het is gunstig om te handelen op het menselijke zenuwstelsel. De beste keuze - beige, blauwe, lila schaduw van rekbare plafondfolie;
  • Kinderen - in deze kamer is het beter om gekleurde matte spanplafonds van tinten zoals oranje, beige, lichtblauw, groen of geel te gebruiken. Een geweldige oplossing is de combinatie van verschillende kleuren, ze zullen het kind afleiden van eentonige activiteiten: naar tekenfilms kijken of achter de tablet spelen. In de kinderkamer mogen geen plafonds van sombere tinten zijn;
  • Badkamer - spanplafonds voor deze kamer zijn de beste keuze, omdat veel andere materialen een negatieve invloed hebben op hoge luchtvochtigheid. De ruimte is vrij ingewikkeld voor ontwerpers, omdat het van oudsher kleine afmetingen heeft en een groot aantal witte voorwerpen met chromen details. Gebruik een glanzend plafond om de ruimte visueel uit te breiden is het niet waard, het zal duidelijk de stalen onderdelen en witte apparaten weerspiegelen. Het is beter om de voorkeur te geven aan satijnen plafonds - ze verminderen de ruimte niet visueel, maar zullen geen felle schittering irriteren. De kleur van de plafonds moet een paar tonen verschillen van de tint van keramische tegels op de muren van de kamer.
Kleur spanplafond in de badkamer
Groen spanplafond

Traditioneel, met de uiteindelijke beslissing is de keuze tussen de plafonds van 2-3 verschillende kleuren. Als de hoogte van het plafond dit toelaat, kunt u een structuur met meerdere lagen maken en alle opties gebruiken. Veel kleuren mengen heel goed: grijs met blauw, rood met wit, beige met geel, blauw met een bordeauxrode tint. Geef de combinaties die klassiek zijn geworden niet op. Dit zijn zwart-witte, gele en blauwe, oranje en groene kleuren spanplafonds, die gemakkelijk kunnen worden geselecteerd voor interieurs, gemaakt in verschillende stijlen.

Geel spanplafond

Een goed gekozen combinatie creëert in de kamer een sfeer van gezelligheid en comfort, waarin men zo lang mogelijk wil zijn.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

72 − 70 =