Franse stijl in het interieur (21 foto’s): klassiek en modern chic

Als u wilt dat uw huis wordt gevuld met licht, gratie en luxe, zult u ongetwijfeld van de Franse stijl in het interieur houden. Hij combineert stijl, chic en luxe met zichzelf. Maar in tegenstelling tot de pompeuze barokke en empirestijl, is de Franse stijl onopvallend, meer laconiek en modern. In dit artikel gaan we in op de kenmerken van deze interessante trend in design, de belangrijkste voordelen en onderscheidende kenmerken.

Lichte woonkamer met open haard in Franse stijl

verhaal

Franse stijl ontstond in het begin van de 18e eeuw, toen de stijging van de levensstandaard bijgedragen aan het feit dat de kooplieden en burgers geld werden kregen en zij begonnen om het voorbeeld van de aristocraten in de inrichting van hun huizen te volgen, het land en geleidelijk aan het dorp terug te plaatsen op een meer verfijnde stijl. Maar omdat er niet genoeg geld was voor echte chic, draaide elke Fransman zich zo goed en zo kwaad als het kon om. Vandaar dat hun eigenaardigheid en talent is gegaan om zelfs diepten, schoonheid en harmonie te onderscheiden in niet-pretentieuze dingen. Zo ontwikkelde de smaak van de Fransen, die vervolgens deze natie over de hele wereld verheerlijkt. Bij gebrek aan geld probeerde de gemiddelde Fransman wat details van het interieur van zijn appartement te benadrukken, wat de aandacht afleidde van de rest van de eenvoudige inrichting. Deze methode vormde ook de basis voor de stijl die nu bekend staat als 'Frans'.

Witte en beige gerechten in Franse stijl

Deze stijl draagt ​​een legering van Empire, Baroque en Rococo. In tegenstelling tot deze pompeuze en pretentieuze richtingen is het ontwerp in de Franse stijl echter terughoudender en eenvoudiger, wat echter niet verhindert dat het wordt beschouwd als een van de populairste stilistische trends ter wereld. Hierin lijkt hij op landelijke en landelijke stijlen, die ook eenvoudig zijn, maar toch geliefd bij vele decorateurs en ontwerpers.

Ruime woonkamer in Franse stijl

Witgrijze mooie woonkamer in Franse stijl
Beige bruine woonkamer in Franse stijl

kenmerken

Welke kenmerken onderscheiden de Franse stijl in het interieur van het appartement:

 • Franse stijl is eenvoudig, maar tegelijkertijd ongetwijfeld genade. Echte Fransen zijn tegenstanders van opzettelijke en opzichtige luxe, en daarom valt het design van het Franse interieur op door zijn doordachte harmonie en schijnbare eenvoud.
 • Het palet van de keuken, slaapkamer en woonkamer is zacht, pastelkleurig, gedempt. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk is een speciaal kleurenschema. De Franse stijl gebruikt geen heldere, flitsende kleuren. De klassiekers van het kleurengamma zijn natuurlijke tinten. Gewoonlijk wordt de hoofdkleur genomen, bijvoorbeeld bruin en de sluittonen ervan - van licht naar donker. Op basis van deze tinten wordt het hele interieur van het pand gebouwd - en de slaapkamer, de woonkamer en de keuken.
 • De meest populaire kleuren die worden gebruikt in het Franse interieur: wit, groen natuurlijke schaduw, grijs, bruin. Je kunt ook vaak de lila en zijn dichtstbijzijnde derivaten zien. Alle tinten zijn zacht, gedempt, delicaat. Ze zijn ook populair vanwege de landelijke stijl, die in veel opzichten overeenkomt met het Frans. Het wordt ook vaak gebruikt als een zachtroze tint, karamel en lichtgeel.
 • Voor de badkamer is het wenselijk om een ​​keramische tegel of een steen van natuurlijke tinten te kiezen. De Franse stijl in het interieur gebruikt vaak een tamelijk donkere toon, waardoor de ruimte een speciale nobele sfeer heeft. Bovendien zijn deze natuurlijke afwerkingsmaterialen niet alleen mooi uitziend, maar ook erg praktisch: ze kunnen gemakkelijk worden gereinigd en gewassen en zijn niet bang voor huishoudchemicaliën. Ze zijn geschikt voor de keuken, die ook vaak gewassen moet worden.
 • De vloer in het Franse interieur kan van elk natuurlijk materiaal zijn gemaakt: parket, steen, tegels, minder vaak - laminaat. Uitstekende looks en een eenvoudige houten vloer, geschilderd in de juiste kleur - je kunt een bepaalde Franse chic zien. In dit opzicht lijkt de stijl op een land.
 • Het plafond is meestal wit en eenvoudig, zonder onnodig decor. Maar soms, vooral in de woonkamer en eetkamer, zie je een elegant stucwerk met een zachte vergulding. Dit ontwerp siert het interieur en geeft de ruimte een plechtige, feestelijke uitstraling en ongetwijfeld chique.
 • Luxe, die niet schreeuwt, maar te zien is in de details van het interieur van het appartement.
 • Het gebruik van technieken zoals smeden en snijden. Ontwerp omvat ook stucwerk.
 • De aanwezigheid van hoge plafonds - een kenmerk van het Franse interieur. Hiermee kunt u een geschikte luxe kroonluchter met veel hangers ophangen, waardoor de keuken of slaapkamer meer licht en harmonieus wordt.
 • Vaak is er in het Franse interieur, net als in de landelijke stijl, een open haard.
 • De overvloed aan licht is wat het Franse interieur onderscheidt. Niet voor niets zijn de openslaande deuren naar deze verdieping in dit land gemaakt. Rust dit interieur daarom niet uit in slecht verlichte ruimtes.
Witte en beige slaapkamer in Franse stijl

Woonkamer in witte kleuren met kolommen in Franse stijl
Beige, wit en bruin in de gecombineerde woonkamer in Franse stijl

Kleine gezellige woonkamer in de Franse stijl

wanden

 • Voor het decoreren van de muren van het appartement in de Franse stijl moet behang de voorkeur hebben. De verf wordt minder vaak gebruikt en alleen mat.
 • Een speciale glamour wordt gegeven aan behang
  met een vintage patroon: strepen, bloemen van delicate tinten. Ze zijn geschikt, inclusief voor het afwerken van de keuken.
 • Fotobehang wordt ook toegepast, maar hun ontwerp moet in de stijl van de ruimte passen.
 • Een moderne decoratieve steen geeft een interessant tintje aan het Franse interieur. Het ontwerp met behulp van steen is geschikt voor het versieren van gangen en gangen. Ook is de steen geschikt op de muren naast de open haard in de woonkamer of om in de ruimte van het appartement een nis toe te wijzen waar de collectie of een ander herkenningspunt van het huis zich bevindt.
Beige muren in de woonkamer met open haard in Franse stijl
Decor van de muur onder de steen en witte muren in de woonkamer in de Franse stijl
Witte en roze eetkamer in Franse stijl
Varianten van decor in de Franse stijl

meubilair

Overweeg de keuze van meubels voor het Franse interieur. kenmerken:

 • Franse stijl in het interieur impliceert de aanwezigheid van meubels gemaakt van natuurlijk materiaal. Geschikte boom, steen, metaal, glas. Kunststof, zoals in de stijl van het land, wordt niet gebruikt.
 • Vaak gebruikt zoals een techniek als elegant metaalsmeedwerk. Het is ingericht met bedden en ander slaapkamermeubilair, stoelen voor de keuken en eetkamer, poten met salontafels in de woonkamer.
 • Wat gestoffeerde meubelen betreft, is de bekleding meestal van zacht fluweel, velours of ander knus materiaal. Voor de woonkamer wordt vaak meer satijn gebruikt - een prachtig dicht materiaal met een lichte zachte glans. Bekleding is meestal monofoon of gestreept. Vaak wordt de strook afgewisseld met florale motieven die overeenkomen met de toon van de hoofdkleur. Zorg ervoor dat u zacht meubilair zo selecteert dat de kleur van de bekleding in kleur wordt gecombineerd met de decoratie van de wanden van het appartement. Deze truc wordt altijd gebruikt in Franse stijl en in landelijke stijl.
 • Als u kiest voor houten meubels, is het beter om antieke en vintage-opties te kiezen. Hiervoor is het helemaal niet nodig om op veilingen naar de originelen van de 19e eeuw te zoeken. En moderne producten met de juiste verwerking kunnen verouderd zijn en een speciale retro-chic hebben - dit ontwerp past perfect in het Franse interieur en de slaapkamers en keukens.
 • Een massieve eikenhouten tafel zal een uitstekende decoratie zijn voor de keuken of eetkamer. Zo'n solide ontwerp siert ook vaak interieurs in de stijl van het land.
 • Vaak worden in het interieur van de Franse appartementenchermen gebruikt. Elegant, versierd met prachtige schilderijen, ze dienen als een decoratief kenmerk van het interieur. Met hun hulp is het eenvoudig om de ruimte in zones te verdelen, te benadrukken wat nodig is en te verbergen wat eenzaamheid vereist. Geweldig voor slaapkamer en woonkamer.
 • Franse stijl in het interieur maakt vaak gebruik van rieten meubels. Vooral vaak gebruikte elegante schommelstoelen van de wijnstok. Dit ontwerp is meer geschikt voor buitenhuizen. Maar rieten meubels zien er alleen goed uit als het hoofdinterieur voornamelijk op een houten ondergrond is gebouwd, bijvoorbeeld in de landelijke stijl. In het geval dat het metaal de boventoon voert, mogen rieten meubels niet worden gebruikt.
Beige meubels in de woonkamer met open haard in Franse stijl
Luxueus meubilair en een inrichting in de woonkamer in Franse stijl
Beige meubels in de eetkamer in Franse stijl
Lichtbeige meubels in de eetkamer in Franse stijl

decoratie

Overweeg de belangrijkste decoratieve kenmerken die een uniek beeld van het interieur van een appartement in de Franse stijl creëren:

 • Het belangrijkste onderdeel van het decoratieve ontwerp van het Franse interieur is textiel. Dit zijn zware gordijnen van dure stoffen en kussens die netjes op de bank liggen en tapijten en wandtapijten aan de muren.
 • Een interessant kenmerk van textiel is eenvoudige vormen en complexe textuur. Geschikte stoffen zoals fluweel, fluweel, brokaat, organza, die de kamer een zekere glamour geven.
 • Gordijnen zijn vaak versierd met gordijnen en sierlijke lambrequins. Het is deze functie die de kamer in de Franse stijl zo'n gezellige, huiselijke uitstraling geeft. Zelfs het ontwerp van de keuken in de Franse stijl wordt gedaan met gordijnen voor de ramen en niet met jaloezieën.
 • Zonder spiegels in de Franse stijl, nergens. Ze worden gebruikt voor het decoreren van elke kamer in het huis - ze kunnen zelfs op de muren van de keuken staan, om maar te zwijgen over het inrichten van de woonkamer of slaapkamer. Spiegels zijn meestal versierd met luxe bewerkte houten frames met vergulding.
 • Vaak hangen op de wanden van het appartement schilderijen, ook gematcht, in overeenstemming met de algemene stijl. Een van de meest populaire schilderrichtingen zijn stillevens en sierlijke landschappen. Net als de landelijke stijl geeft Frans ook de voorkeur aan deze schildergebieden. Maar voor de slaapkamer zijn gekozen voor soms meer frivole tekeningen.
 • Als de plafondhoogte dit toelaat, versier dan de kroonluchter met kristallen hangers. Ook zijn de muren vaak versierd met schansen, die geschikt zijn voor het versieren van een kroonluchter.
Elegante inrichting in de woonkamer in Franse stijl
Minimale inrichting in de woonkamer met open haard in Franse stijl
Spiegel en goed gekozen decor voor de woonkamer met open haard in Franse stijl
Gezellige ruime slaapkamer in Franse stijl
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

34 − 24 =