Fauteuil-fauteuil – comfortabele rust op elk moment (22 foto’s)

De naam van gestoffeerde meubels heeft een directe verbinding met de vorm die het krijgt als resultaat van de transformatie - de fauteuil wordt vertaald als "chaise lounge". Universele fauteuil heeft een hoge functionaliteit. Paste niet alleen de rugleuning aan op de gewenste hellingshoek, maar ook voor de verlenging van de voetsteun (standaard), waardoor gemak voor de benen wordt gecreëerd en u het lichaam op volledige hoogte kunt strekken.

Fauteuil in witte fauteuil
Zwarte fauteuil stoel

Het omvormen van de stoel gebeurt wanneer de knop wordt ingedrukt, waardoor een solide, zachte model- of kantoorversie van de stoel de vorm aanneemt van een comfortabele ligstoel. Bovendien bieden veel modellen een roterende basis, zodat u comfortabel kunt regelen en ontspannen, een boek kunt lezen, naar muziek kunt luisteren of naar uw favoriete tv-programma kunt kijken.

Bank met fauteuil-functie

Recliner voor thuis

Wanneer en door wie waren fauteuils uitgevonden?

De ontwikkelaars van de eerste modellen van landelijke meubels zijn Amerikaanse ontwerpers en neven Edward M. Knaubush en Edwin Shoemaker. De fauteuil werd in 1928 gemaakt als rustmeubilair of, meer bepaald, een houten stoel met een intrekbare voetsteun die ontworpen is voor buitenrecreatie. Al snel werd het idee verbeterd en geïmplementeerd door het bedrijf "La-Z-Boy Incorporated", dat gespecialiseerd was in de productie van transformerende meubels voor recreatie.

Eco-stijl fauteuil fauteuil
Fauteuil fauteuil in een combinatie van gestoffeerde meubels

Soorten fauteuil-fauteuil

Er is een grote verscheidenheid aan transformerende stoelen zoals chaise longue. Modellen verschillen onderling:

 • type controle (activering).
 • structurele kenmerken van de mechanismen van transformatie.

Het is de moeite waard om alle verschillen nader te bekijken. Dit zal helpen om het ontwerp beter te begrijpen en de keuze van het model te bepalen.

Fauteuil fauteuil in het interieur
Chinese fauteuil fauteuil

Op type controle

Activering gebeurt op drie manieren: mechanisch, met behulp van een elektrische aandrijving en een afstandsbediening.

In modellen van mechanische actie, verandert de helling van de rugleuning als gevolg van het drukken met het lichaam van de zittende persoon. Onder het gewicht wordt de rugleuning gelijktijdig omlaag gebracht en de trede wordt eruit getrokken. Het omgekeerde proces (vouwen) vindt plaats wanneer het lichaam vooruit beweegt. Bij sommige modellen is er een speciale hendel die het vouw- / vouwmechanisme activeert.

Bruin lederen fauteuil fauteuil
Lederen relaxfauteuil

Elektrische fauteuils met elektrische aandrijving worden getransformeerd door op de vaste of afstandsbedieningsknop te drukken. Bij sommige modellen wordt de instelling van de rugleuning soepel uitgevoerd en het geselecteerde koppel wordt vastgezet.

In de geavanceerde relaxfauteuils kunt u het geheugen instellen voor uw favoriete positie en deze wordt in de automatische modus geïnstalleerd nadat u op de bedieningsknop hebt gedrukt. Bijvoorbeeld de tv-modus voor het eenvoudig bekijken van tv-programma's, die op alle modellen beschikbaar is. Elektrische modellen met afstandsbediening kunnen op afstand van waar dan ook in de kamer worden afgesteld.

Rode fauteuil stoel
Mechanische fauteuil stoel
Fauteuil met fauteuilmechanisme

Over de structurele kenmerken van de mechanismen van transformatie

In totaal zijn er twee soorten mechanismen voor stoel-fauteuils ontwikkeld:

 • Frameless systeem met ingebouwde mechanismen. Modellen zijn het eenvoudigste ontwerp waarbij de mechanismen één zijn met het meubelframe, omdat ze geen eigen basis hebben. In de regel zijn er in de fauteuils drie bevestigingsposities van de uitvouwmodus. De stap in dergelijke modellen is geavanceerd op telescopische rails, het kan ook worden uitgerust met een "boek" mechanisme (drop-down type) of "dolfijn" ("duiken" type).
 • Het apparaat met een basis (ondersteuning). Dit model is het meest mobiel bij de keuze van een handige positie, omdat het een draaimechanisme gebruikt. Dergelijke structuren zijn vrij complex: u kunt individueel of synchroon de positie van afzonderlijke elementen van de stoel wijzigen (rugleuningen, voetplaten). De mechanismen van transformatie maken het mogelijk om de stoel in alle richtingen (360 °) te draaien.
Leunstoel fauteuil in Art Nouveau-stijl

In sommige modellen van het referentietype zijn er extra functies, waardoor comfortabele omstandigheden en ergonomie worden gecreëerd, waardoor de efficiëntie van de rust aanzienlijk wordt verbeterd. Vandaag worden consumenten aangeboden:

1
 • Modellen waarin verwarmingselementen zijn geïntegreerd.
 • Schommelstoel.
 • Meubelattributen, compleet met hun eigen audiosysteem.
 • Professionele fauteuilstoelen met massageopties.

Daarnaast zijn er modellen die speciaal zijn ontworpen voor ouderen. Het verschil tussen deze stoelen is de aanwezigheid van een stoeltjeslift.

Fauteuil fauteuil met afstandsbediening
Stoel voor ontspanning

Recliner voor thuis en op kantoor

In modellen die thuis worden gebruikt, zijn er verschillende opties voor kantelen:

 • Voor rust in zittende positie, heeft de rugleuning een helling van 100 °.
 • Voor de modus bij het bekijken van uitzendingen - niet meer dan 110 °.
 • Voor volledige ontspanning (ontspanning) is de rugleuning 140 ° gekanteld.
Blauwe fauteuil met voetsteun
Leunstoel fauteuil in het Scandinavische binnenland

Een bureaustoel met een relaxmechanisme is ontworpen om maximaal comfort te bieden voor werk en vrije tijd, en dit wordt gedaan door de hellingshoek te veranderen. Elk modern model houdt rekening met alle contactgebieden van het menselijk lichaam met de zitting en de rug, dus in elke positie wordt de spanning verwijderd uit de spieren van de nek en de wervelkolom wordt gelost. Voor de poten is er een speciale poef met een bepaalde hellingshoek.

Een leren fauteuil is geschikt voor thuis en op kantoor. Consumenten krijgen een breed scala aan kleurenoplossingen aangeboden.

Recliner in modern ontwerp
Fauteuil fauteuil in het interieur van een landhuis
Gele fauteuil stoel
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

9 + 1 =