Eco-stijl in het interieur van een appartement of huis (41 foto’s)

De moderne mens omringt zich steeds meer met innovatieve technologieën en synthetische producten, weg van de natuur. Maar velen beginnen zich te realiseren dat niets een aangename wandeling op blote voeten op met dauw bedekt gras vroeg in de ochtend of een frisse adem van naaldbos kan vervangen.

Ruim appartement in ecostijl

Nauw contact met de natuur is eenvoudigweg noodzakelijk voor iedereen om gemoedsrust en rust te bewaren. Maar tegelijkertijd hebben maar weinig mensen de mogelijkheid om naar zo'n levend paradijs te verhuizen. Daarom, in toenemende mate, om het interieur van hun huizen te ontwerpen, nemen mensen hun toevlucht tot een ecologische of natuurlijke stijl, die wordt gekenmerkt door gezelligheid, harmonie en verbondenheid met de leefomgeving.

Bij het ontwerp van het gebouw hebben de kenmerken van de ecostijl geen duidelijke en precieze kenmerken, maar ze hebben een specifiek idee. Het bestaat uit het gebruik van overwegend natuurlijke en milieuvriendelijke materialen, natuurlijke natuurlijke kleuren. Met een verantwoorde en "liefdevolle" benadering van zaken, kunt u een gevoel van de aanwezigheid van de natuur en de handen in het interieur van uw appartement bereiken, te beginnen met de gang.

Terras in ecostijl

Wie wil een huis in eco-stijl bouwen

 1. Stedelijke bewoners die niet de mogelijkheid hebben om vaak een wandeling te maken in een milieuvriendelijk gebied. Door het toevoegen van live motieven aan het ontwerp van uw appartement, zijn mensen gemakkelijker om van de depressie en slecht humeur af te komen die zo vaak kantoorpersoneel lastig vallen.
 2. Inwoners van de zomer, bloemenkwekers en eenvoudig liefhebbers van de natuur zullen hun woning in een echt paradijs veranderen en een echte "oase" in de muren van het bloedhuis plaatsen.
 3. Degenen die streven naar diversiteit en nieuwe motieven. Immers, decoratie in de ecostijl van de hal of andere ruimtes heeft geen duidelijke instructies en regels en kan zelfs worden aangevuld met de stoutmoedigste ideeën. De belangrijkste postulaat voor hem is het gebruik van natuurlijke decor en natuurlijke kleuren.
 4. Mensen die zich zorgen maken over de toestand van het milieu en hun fysieke en geestelijke gezondheid.
Appartement in rustige kleuren in ecostijl

Voordelen van ecostijl

Een van de belangrijkste voordelen van deze stijl in het interieur is:

 • de aanwezigheid van een ontspannen en comfortabele omgeving, die als een antidepressivum werkt op de gevoelige psyche van een grootstad;
 • maximaal gebruik in het interieurontwerp van natuurlijke materialen;
 • de aanwezigheid van natuurlijke componenten die gunstig zijn voor de mentale toestand van de mens;
 • de afwezigheid van specifieke kaders die de verbeeldingskracht van de eigenaar beperken bij het ontwerp van het pand;
 • Je kunt decoraties met je eigen handen maken, die de zelfexpressie van een persoon bevorderen.
  • Binnenland van kleine keuken in ecostijl

   Eco-stijl in de keukendecoratie

   Ondanks het feit dat het onmogelijk is om dergelijke handige keukenapparatuur als een gasfornuis, magnetron, koelkast of vaatwasser in de moderne technologische wereld te weigeren, moet worden erkend dat de keuken in de ecostijl er heel natuurlijk en harmonieus uitziet. Met behulp van de juiste inrichting, kunt u in het ontwerp van het appartement meer milieuvriendelijke materialen meenemen. Gooi het merendeel van de synthetische en onnatuurlijke materialen weg ten gunste van veilig gereedschap, comfortabel meubilair, milieuvriendelijke apparaten en kroonluchters. Ze moeten natuurlijke legeringen bevatten die geen chemicaliën afgeven. Om het idee van een gezonde levensstijl te ondersteunen, raden wij u aan waterfilters en -kappen te kopen.

   Kleine keuken in ecostijl

   Meubilair in de keuken is vaak gemaakt van ingebouwd, van natuurlijk hout: berk, eik, kers. Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het niet bedekt is met vernis of verf die schadelijke chemicaliën bevat. Heel dun en natuurlijk hout wordt gecombineerd met glas, waardoor het verrijken van het interieur met een glazen tafel, naast de houten jaloezieën, de smaak en natuurlijkheid van de situatie helder zal weergeven.

   Je kunt Japanse motieven kiezen, die ook in eco-stijl perfect in de muren van de keuken passen. En als aanvulling op het ontwerp van kleine details, zoals producten gemaakt van klei en porselein, houten gebruiksvoorwerpen, levende bloemen in potten, bereikt u een natuurlijke entourage in het huis.

   Een kleine keuken met een groen mozaïekschort in ecostijl
   Geglazuurde keuken in ecostijl

   Eco-stijl voor de woonkamer

   Bij het plannen van de ecostijl voor de woonkamer, moet je een zeer verantwoordelijke benadering kiezen bij het kiezen van een project ervoor, zodat het interieur ideaal is. Het is noodzakelijk om de kwaliteit van meubels en materialen nauwgezet te behandelen, een kroonluchter te kiezen, de muren, de vloer en de algemene inrichting van de woonkamer te beschilderen.

   Het ontwerp van het huis kan beginnen met een hal, die dient als een samenvoegingsruimte voor het hele gezin. Ze moet in de eerste plaats comfort en warmte brengen in het appartement.

   Studio-appartement in ecostijl

   Daarom, als u in een woonhuis woont en meerdere verdiepingen hebt, kunt u de trap versieren met klimplanten. Maak van tevoren een ontwerp van dit ontwerp. Leg de potten met bloemen op de vensterbanken of planken in de gang, als ze er zijn. Probeer het huis te verrijken met zoveel mogelijk planten. Ze zijn in staat om de ruimte van negatieve energie op te ruimen en deze met een positieve lading op te laden. Zet deuren niet uit natuurlijke materialen.

   Het project van een salon in ecostijl

   Wat het interieur van de woonkamer of sl
   aapkamer betreft, dan kunt u uw fantasie de vrije loop laten. Kies cork wallpaper of wallpaper gemaakt "onder de boom." Voor gezelligheid, plaats creatieve rieten stoelen, hangmatten, banken gemaakt van natuurlijk hout. Deur selecteer een naar uw smaak, het is wenselijk dat het houten was.

   Aan de muren in de kamers kunt u foto's hangen met een bloemenweide of een bos. Op de vloer, gemaakt van parket of planken, zet een groen tapijt met een gras-achtige inrichting, vanaf het plafond een heldere hemel met zacht roze wolken.

   Klein appartement in ecostijl
   Kleine woonkamer in ecostijl

   En een paar meer nuances

   Verlichting zou veel moeten zijn. Zorg ervoor dat de kroonluchters de hele kamer verlichten, met een natuurlijke gelige kleur. Over het algemeen is de ecostijl niet erg veel gebruikt massieve massieve kroonluchters. De beste optie is ingebouwde verlichting. Als de droom van ongewone lampen je niet verlaat, kies dan voor gestileerde kroonluchters die in de algemene entourage passen.

   Een bed of een bank (als het een slaapkamer is) is het wenselijk om uit hout te zoeken, het is mogelijk - met metalen details. Je kunt elke soort hout kiezen die je leuk vindt. Maak aan het hoofdeinde van het bed een schilderij in de vorm van een hengelkweker of maak een achtergrond met een afbeelding die planten of gras nabootst. Vlakbij het bed een koffietafel in de vorm van hennep gezet. Zorg voor een goede verlichting - nachtlampen storen zich niet als ze op de muren van uw kamer prijken.

   Als je in een studio woont en niet zoveel kamers hebt als in een privéwoning, verbind dan de woonkamer en de hal in één kamer. Projecten naar kamers van dit type zijn iets moeilijker, omdat je de hal, de studio en de slaapkamer moet verbinden. Maar ruimte neemt niet weg. De bank kan worden opgemaakt en een bed worden, dat ruimte bespaart. Dus, voor de nacht zal de hal veranderen in een slaapkamer. De technieken in de hal kunnen een beetje worden afgedekt en op de planken in de ingebouwde kledingkast worden gelegd.

   Eco-stijl in de badkamer

   Om een ​​ecostijl in de badkamer te creëren, volgt u deze vijf eenvoudige tips:

 1. Introduceer een natuurlijk kleurenschema - de tinten van bruin en groen met witte toevoegingen moeten overheersen.
 2. Let bij het kiezen van een tegel op de textuur ervan: goede afbeeldingen met imitatie van hout, schelpen, steen. Leg op de vloer een matte mat met een zandtint. Om de muren in de badkamer te versieren, kiezels, installatie van bamboe of boomstammen kopen. Hang het glas aan het schilderij.
 3. Aanvulling op het ontwerp van de badkamer zal het gebruik zijn van door henzelf vervaardigde handwerken. Plaats een geweven wasmand in plaats van de gebruikelijke plastic zak.
 4. In geen geval mogen we de planten vergeten. Zij en in de badkamer zullen het interieur perfect verfrissen.
 5. Hang op het raam, als het dat is, gordijnen van natuurlijke stoffen: katoen of linnen. Als met ornamenten, dan plantmotieven.
Kleine badkamer in ecostijl
Badkamer met levende planten in ecostijl
Badkamer met groen mozaïek in ecostijl

Eco-stijl voor kinderen

Ouders die hun kinderen zo veel mogelijk willen beschermen tegen de gevolgen van chemicaliën, kiezen voor een ecostijl in het ontwerp van een kinderkamer voor hun eigen kinderen.

Er moet voor worden gezorgd dat de kamer een groot raam en goede verlichting heeft. Muren moeten worden bedekt met gips, houten panelen, behang met een licht floraal ornament. Als je iets exotisch wilt, koop dan een stro- of bamboebehang. Voor het ontwerp van een meer sierlijk kind maakt u fotobehang.

Kinderproject in ecostijl
Kinderkamer in ecostijl

Parketplaat is geschikt voor vloeren. Experiment: probeer licht en donker hout te combineren of leg een kurken vloer. Zet kleine matten van natuurlijke vezels.

Meubilair in de kinderkamer - alleen van natuurlijk hout. Zonder pretentieuze reliëfs en houtsnijwerk. Hoe eenvoudiger en natuurlijker, hoe beter. Op het bed moet je veel geld uitgeven als je van plan bent een natuurlijke boom te kopen. Koop in dit geval een bed van elzen, beuken, essen, eiken, dennen. Zulke ideeën zijn perfect voor een kinderkamer.

Lichte eco-stijl voor kinderen

Eco-stijl - natuurlijk en natuurlijk

Ontwerp het huis vooraf in een ecostijl. Het is beter om contact op te nemen met ervaren architecten en ontwerpers die u zullen helpen elke kamer uit te rusten, een beschrijving van het ontwerp ervan te maken. Een verfijnde trap gemaakt van hout, die stijgt naar de tweede verdieping, zal noodzakelijkerwijs het eigendom van de kamer worden. Muren en plafonds moeten worden uitgevoerd in elke kamer van natuurlijke materialen, in een prachtige kleurencombinatie. De bank, kasten, planken, tafels en stoelen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan winkels. Voordat je ze koopt, moet je eerst bekijken van welke materialen ze zijn gemaakt. Kies degene die geen schadelijke stoffen bevatten.

Natuurlijke inrichting, voortreffelijk design, de juiste combinatie van kleuren, natuurlijke houten meubels maken het appartement of huis aangenaam om in te leven. Zelfs de natuurlijke geur in de kamer zal u verrassen met frisheid en netheid.

Fotoselectie

Klein appartement in ecostijl
Slaapkamer in ecostijl
Combineert minimalisme en ecostijl in het interieur
Terras bij het huis in ecostijl
Eco-woonkamer met biljart
Badkamer met houten afwerking
Lichte woonkamer met milieuvriendelijke stijl
Eco-slaapkamer in beige tinten
Woonkamer in ecostijl met een houten bank
Woonkamer in groen-beige tonen
Eco woonkamer met trappen
Kamer met houten bekleding en spiegelplafond
Kamer in zachte groene kleuren
Woonkamer met muur van levende planten
Slaapkamer in ecostijl met hout en levende planten
Moderne eco-stijl in het interieur van de woonkamer
Eco-vriendelijke keuken met doorlopende beglazing
De woonkamer is in eco-stijl met grote banken
Lichte woonkamer in een woonhuis
Woon-eetkamer in ecostijl
Woonkamer in bruine tinten
Eco-vriendelijke woonkamer in een klein appartement
Woonkamer met houten meubels en een beige bank
Ruime ecolounge met toegang tot het terras
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

13 + = 15