Derde plafonds: specifieke types, hun voordelen, nadelen en installatiefuncties (20 foto’s)

Correct uitgevoerd plafond kan het uiterlijk van de kamer volledig veranderen. Maak het visueel meer of minder, geef het een nobele glans of verander het in een zeer moderne loft. Derde plafonds pakken vergelijkbare taken beter aan dan andere - om met hun hulp uit te drukken is het ontwerp van de ontwerper vele malen eenvoudiger, omdat volumetrische ontwerpen altijd meer ruimte voor verbeelding geven dan platte oppervlakken.

Beige bedacht plafond

Zwart gevormd plafond

Soorten krullende plafonds

Afhankelijk van de hoeveelheid financiering die is besloten om te investeren in de plafondinstallatie en of de meesters van buitenaf betrokken zijn, wordt de meest geschikte optie uit de bestaande drie gekozen:

 • Voorgesteld plafond van schuim. De eenvoudigste en goedkoopste handwerkversie, die je thuis gemakkelijk zelf kunt doen. Het vereist niet de vervaardiging van een speciaal frame en het aantrekken van mensen van buitenaf - een administratief mes, een universele lijm en een goede smaak.
 • Voorgestelde plafonds van gipsplaat. Ook een vrij goedkope, maar meer complexe optie. Gipsplaten zijn zwaarder dan polystyreen, omdat het een speciaal frame vereist, waarop de volgende lagen al zijn gelaagd. Je kunt het zelf doen, maar het vereist vaardigheden en ervaring - of op zijn minst tijd en materialen voor training.
 • Voorgestelde spanplafonds. De duurste, de meest complexe, maar het ziet er eleganter uit dan alle opties. Het vereist niet alleen speciale vaardigheden, maar ook gespecialiseerde uitrusting om het doek uit te rekken, het moet eerst worden verwarmd. Ook gemonteerd op het frame.

Als het ontwerpidee ingewikkeld is en voor de implementatie ervan niet voldoende materiaal is, kunnen ze worden gecombineerd. Zo zijn spanplafonds perfect gecombineerd met gipsplaat - hun glanzende gladheid maakt het mogelijk om gipsplaatelementen te benadrukken.

Voorgesteld plafond in klassieke stijl

Paars gevormd plafond

In dit geval hebben alle gekrulde plafonds dezelfde voordelen. Ze zijn:

 • esthetisch - met hun hulp kunt u de meest vermakelijke ontwerpoplossingen realiseren, terwijl u scheuren in het plafond en lelijke communicatie verbergt;
 • zorgen voor geluidsisolatie - in verschillende mate, afhankelijk van het materiaal;
 • helpen om de visuele waarneming van de kamer te beïnvloeden - kan het zowel groter als kleiner maken;
 • help de kamer op te delen in zones - het aantal en de belangrijkste functies variëren afhankelijk van de wensen van de eigenaar.

Alle krullende plafonds verbergen echter enigszins de hoogte van het plafond - tot een dozijn centimeter in het geval van spanning - en vereisen enige inspanning om te installeren.

Elk van de opties heeft zijn voordelen, nadelen en vereist een speciale benadering van de installatie.

Gipsplaten plafond

1

Voorgesteld plafond van GKL

Schuimplafond

Polystyreen is het goedkoopste materiaal, maar dit is niet het enige voordeel:

 • Weerstand tegen het bouwen van mengsels. Schuimplastiek van kunststof kan worden geverfd met verf op waterbasis en gevernist - het doet hem geen pijn.
 • Weerstand tegen water. Polyfoam heeft geen last van hoge luchtvochtigheid, kan niet worden geschud, gaan bubbelen of beschimmelen.
 • Geluidsisolatie. Natuurlijk zijn de geluidsisolerende eigenschappen van het schuim onvolmaakt, maar ze kunnen helpen de geluiden van het leven van de buren van bovenaf te dempen.
 • Gemakkelijk te hanteren. Polyfoam is eenvoudig te snijden met een eenvoudig administratief mes naar wens. Het is nog eenvoudiger om het aan het plafond te bevestigen - voldoende universele lijm.
 • Lichtheid. Voor piepschuim hoef je niet te tellen, zal zijn gewicht de plafondplaat overschrijden.
 • Variety. U kunt vellen piepschuim kopen in elke maat en vorm.
 • Gebrek aan een kader. Het grote voordeel is dat u geen metalen buizen hoeft te monteren die het plafond ondersteunen.

Voorgesteld plafond in de woonkamer

Gecombineerd berekend plafond

Naast de voordelen heeft hij ook nadelen:

 • Brandbaarheid. Styrofoam ontbrandt gemakkelijk en, erger nog, het verspreidt verstikkende zwarte rook bij het branden.
 • Weerstand tegen water. Dit is een plus - maar het is ook een minpuntje. Het schuimplastic plafond ademt niet, laat geen vocht in de kamer en laat het niet uit. Als gevolg hiervan neemt de luchtvochtigheid toe.
 • Relatieve kwetsbaarheid. Polyfoam is niet erg goed bestand tegen mechanische schade, daarom is het noodzakelijk om er netjes mee te werken.
 • Goedkoopte. Dit is een plus, maar ook een minpuntje. Polyfoam ziet er ongepast uit in een duur interieur, past niet in de klassieke stijl en past over het algemeen in een beperkt aantal interieurs.

Bruin gevormd plafond

Dacht plafond in de gang

Rond gevormd plafond

Als de pro's echter in een bepaalde situatie opwegen tegen de minnen, kan het schuim een ​​uitstekende oplossing zijn voor een slaapkamer, een hal, een keuken of een gang. De installatie vindt plaats in serie:

 1. Nadenken over het plan. Op een vel papier moet je een schets maken van hoe het plafond eruit zal zien op het einde. Bereken de grootte van elk stuk.
 2. Details uitsnijden. Om op een schuimplastiek te snijden is het eenvoudig - het is mogelijk om een ​​decoupeerzaag voor dikke vellen en een dun schrijfmes te gebruiken. Dientengevolge moeten kant-en-klare onderdelen worden verkregen, die bij uitstek geschikt zijn voor elkaar en overeenkomen met de schets.
 3. Het plafond voorbereiden. Het plafond is ontdaan van o
  ud pleisterwerk, vuil en stof zijn verwijderd. Daarna werd hij opnieuw bepleisterd en bedekt met een primer in twee lagen.
 4. Installatie van schuimplastic. Schuimplastic elementen zijn licht - ze moeten worden besmeurd met universele lijm en stevig worden aangedrukt tegen het plafond voor een korte tijd.
 5. Finish. Op de laag schuimplastic wordt een laag gipspleister aangebracht. Nadat het is opgedroogd, wordt het oppervlak in twee lagen geprimed en geschuurd.
 6. Schilderen. Het afgewerkte plafond is geverfd - in felle warme kleuren in de keuken, gedempt in de gang - en als het droog is, wordt het als klaar beschouwd.

Het proces zal enige tijd duren, omdat de plafondelementen tijd nodig hebben om te drogen. Het resultaat is echter de moeite waard - bovendien zal de tijd minder duren dan andere opties voor het figuurplafond.

Voorgesteld plafond in de keuken

Figuur plafond in de stijl van minimalisme

Gipsplaten plafond

Gipsplaten zijn plastic, maar dit is niet het enige voordeel:

 • Esthetiek. Met gipsplaat kunt u alle gebreken in het plafond verbergen - als in de keuken of in de gang de kachel gebarsten of lelijk is, zal het voorgestelde plafond van de GCR helpen om het te verbergen.
 • Geluidsisolatie. Een hypocarcaat is beter dan een piepschuim. Natuurlijk helpt het niet om vervelende geluiden 100% te verwijderen, maar het zal helpen om ze stiller te maken.
 • Ecologische compatibiliteit. Als onderdeel van gipsplaat is er niets dat het milieu kan schaden.
 • Onvermogen om te verbranden. In geval van brand zal gipsplaten niet branden.
 • Betrouwbaarheid. Gipskarton kan vele jaren meegaan en het hoeft niet telkens opnieuw te worden bijgewerkt - alleen om de algemene toestand te controleren voor het geval dat.
 • Gemak van bevestigingsarmaturen. Gipsplaatplaten kunnen eenvoudig worden aangepast aan de gewenste vorm, gemakkelijk verveeld. Een eenvoudig plafond maken met achtergrondverlichting, het gebruik ervan, is heel eenvoudig.

Uitgerekt Plafond

Voorgesteld paneelplafond

Naast de pluspunten zijn er nadelen:

 • Gebrek aan weerstand tegen water. Gipskarton kan kromtrekken, golven opnemen, bevochtigen en zelfs beginnen te rotten als er een hoge luchtvochtigheid in de kamer is.
 • Gebrek aan weerstand tegen natuurlijke bedreigingen. Gipsplaten kunnen vormen, kunnen een toevluchtsoord worden voor knaagdieren of kakkerlakken.
 • Relatieve kwetsbaarheid. Werk met vellen gipsplaat moet voorzichtig zijn.

Voorgesteld plafond met verlichting

Het monteren van gipsplaat is een langdurig en tijdrovend proces, dat nog steeds thuis kan worden gedaan - in de keuken, in de gang of in de slaapkamer. Het vindt consistent plaats.

 1. Het plafond voorbereiden. Het oppervlak wordt gereinigd, alle scheuren en scheuren worden gesloten.
 2. Een plan opstellen. Het vindt plaats in verschillende fasen:
  • De ruimte wordt zo nauwkeurig mogelijk gemeten en op een handige schaal overgebracht naar papier;
  • het gehele plan is verdeeld in kleine vierkanten van 60 tot 60 cm op een handige schaal;
  • kleurpotloden markeren de grenzen van verschillende niveaus van het toekomstige figuurplafond;
  • potloden met een andere kleur geven het punt aan waarop het plafond op het frame zal rusten;
  • de positie van lampen en draden die naar hen leiden is gemarkeerd.
 3. Markering. Het plan wordt overgebracht naar het plafond - zo nauwkeurig mogelijk moeten de punten worden vermeld waarop het raamwerk wordt bevestigd en de niveaugrenzen worden overschreden.
 4. Fabricage en installatie van het frame. Het is gemaakt van een metalen profiel met behulp van schroeven en een boor.
 5. Installatie van gipsplaat. Voorheen moest je ze zodanig aanpassen dat het krullende plafond er uit bestaat, als een mozaïek van afzonderlijke delen ontstaat.
 6. Finish. Het klaargemaakte plafond moet worden gepast en, indien nodig, geverfd.

Werken aan het plafond van gipsplaat is moeilijker dan werken op een plafond van schuim, maar het resultaat zal indrukwekkender en duurzamer zijn.

Opgeheven berekend plafond

Voorgesteld plafond met een schilderij

Uitgerekt plafond

Voorgestelde spanplafonds, die kunnen worden geïnstalleerd in de keuken, in de gang, in de slaapkamer of zelfs in de badkamer, zijn van twee hoofdtypen:

 • Film. Glanzend, met glans.
 • Fabric. Zacht, die eruit zien als een uitgerekte stof. Altijd mat.

Dacht plafond in de badkamer

De belangrijkste kenmerken verschillen echter praktisch niet, evenals de belangrijkste voordelen:

 • Lange levensduur. Als u het plafond niet mechanisch beschadigt, gaat dit vele jaren mee.
 • Veiligheid en milieuvriendelijkheid. Spanplafonds zijn volledig onschadelijk voor de menselijke gezondheid en stoten geen gifstoffen uit die van invloed kunnen zijn op het milieu.
 • Weerstand tegen water. Spanplafonds zijn ongevoelig voor vocht, kunnen niet vormen en zullen niet gaan rotten.
 • Gemak van zorg. Een bepaald spanplafond is soms voldoende om met een doek af te vegen, zodat het net zo helder blijft als in de eerste dagen.
 • Enorme selectie van kleuren. Met behulp van een spanplafond kunt u elke fantasie realiseren.

Geel voorgesteld plafond

Er zijn ook nadelen:

 • Het spanplafond kan gemakkelijk mechanisch worden beschadigd.
 • Spanplafonds laten een vage rubberlucht ruiken.
 • Spanplafonds, zelfs eenvoudige, kunnen niet op zichzelf worden gemonteerd - ze zijn niet berekend en spreken helemaal niet.

Het is echter het spanplafond dat er het meest chic uit zal zien, vooral als het redelijk is om het te combineren met gipsplaatelementen. Voor elke optie is er echter een geschikte situatie en ontwerp, waarin dit plafond er het meest geschikt voor zal zijn.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

7 + = 12