Dekbedovertrek van natuurlijke en kunstmatige vacht – stijlvolle spreien voor het huis (31 foto’s)

Bontdekens en spreien zijn erg populair vandaag, en dit is niet toevallig. Door zijn zachtheid en esthetische uiterlijk worden ze terecht beschouwd als een symbool van comfort en huis warmte. In het koude seizoen zitten velen van ons, lange avonden doorbrengen voor de tv of een boek lezen, ingepakt in hen en genieten van een aangenaam tijdverdrijf. Moderne fabrikanten bieden een breed scala van volledig natuurlijke modellen en bekledingen van kunstbont. In dit artikel zullen we uitzoeken wat een vachtsluier kan zijn, waaruit het is gemaakt, en een paar tips geven voor het kiezen van een product.

Witte bont plaid in de binnenhuisinrichting
Bontplaid Wit in het interieur van het appartement

Wat is beter: natuurlijk bont of kunstmatig?

Zoals eerder vermeld, kan de bedekking op het bed van natuurlijke en kunstmatige oorsprong zijn.

Moderne fabrikanten hebben de technologie voor het maken van synthetisch dutje zo verbeterd dat het op het eerste gezicht erg moeilijk is om te bepalen waaruit iets is gemaakt.

Het enige, misschien nu verschillend tussen de natuurlijke pels en de kunstmatige - de kosten van het product. Niet elke gemiddelde persoon kan een natuurlijke vachtsluier betalen, dus recentelijk vervangen synthetische producten geleidelijk aan dure modellen.

Zwart en wit bontkleed
Bontplaid in de klassieke interieurs

Deze tapijten hebben veel onmiskenbare voordelen:

  • Uitvoerbaarheid. Synthetisch materiaal kan vele jaren meegaan. Kleur brandt niet in de zon, het product krimpt niet, stretcht niet en veegt niet af. Dit feit is belangrijk, vooral gezien de functionele kenmerken van het bonttapijt.
  • Hypoallergeen. Kunstvezels veroorzaken geen allergische reacties, waaronder zelfs een klein kind kan zonnebaden.
  • Bescheidenheid. Het is gemakkelijk om voor de pelsafdekking te zorgen: deze kan in een wasmachine worden gewassen en met een stofzuiger worden gereinigd.
Bont decoratieve plaid in de woonkamer
Bontplaid op de leunstoel in een buitenhuis
Bontplaid in ecostijl
Bontplaid op de bank

Ongetwijfeld kunnen al deze voordelen door iedereen worden gemotiveerd om een ​​product te kopen. Maar voordat u op zoek gaat naar de beste online winkel op een sofa, moet u de nadelen van het gebruik van dit product in het huis van dit product eens bekijken:

  • Hoge elektrificeerbaarheid. Dit defect is eenvoudig te verwijderen, het is voldoende om antistatisch middel in de machine te spoelen en af ​​en toe uit een speciale bus te spuiten.
  • Verminderde dampdoorlatendheid. In de diepte van het weefsel broeden ongewenste en microscopisch kleine parasieten vaak, die kunnen worden gedood met stoom en hoge temperaturen. Helaas is het verwerken van een plaid met een lange stapel thuis buitengewoon moeilijk.
  • Snel verlies van esthetische kwaliteiten. Kunstbont is gevoelig voor rollen en om zijn leven te maximaliseren, moet je zijn stapel periodiek kammen.
Plaid van imitatiebont in de slaapkamer
Plaid van bruin bont in het interieur van de slaapkamer
Decoratieve plaid op een fauteuil in Engelse stijl
Bontplaid van het konijn op het bed

Desondanks is een vachtsluier met synthetische nop erg populair. In moderne winkels is er een breed scala aan producten voor elke smaak en portemonnee, zodat iedereen een plaid kan vinden met een lang dutje naar eigen smaak en stijl van de kamer, die hij zal versieren.

Bontdeken op het bed

Wat is de synthetische hoes?

Het hart van de pelshoezen is een doek gebonden aan chemische vezels. Aan deze basis wordt vervolgens kunstmatige stapel bevestigd. Om de producten esthetisch aantrekkelijk te maken, worden ze geverfd en toegepast op verschillende tekeningen. Voor de laatste bewerkingen wordt de afdrukmethode gebruikt.

Bontplaid op de bank in de woonkamer
Bontplaid in het Loft-interieur
Bontplaid in het minimalistische interieur
Bontplaid in het interieur van de Art Nouveau

Afhankelijk van de productiemethode, wordt de gehele kunstmatige vacht conventioneel verdeeld in de volgende groepen:

  • vrachtbrief;
  • geweven stof;
  • breigoed;
  • doek.
Bontplaid met een melkachtige schaduw in het interieur van het appartement
Bontplaid van schapenvacht plakjes
Bontdekens in het interieur

Verschillende texturen en tekeningen

Moderne vachtbedekking kan een kort, middellang en lang dutje hebben. Met een vacht van gemiddelde lengte kun je de huid van een chinchilla, een beer en zelfs een jak simuleren. Een korte stapel kan een tijgerornament, een zebrabont, een luipaard of een lynx hebben.

Wat de kleuren betreft, is er ook diversiteit. Van bijzonder belang in de afgelopen tijd zijn monochrome producten met contrasterende trim, wit, zwart, met een extravagante dierenprint en fantasie-ontwerper ornamenten.

Bontplaid met kussens in het interieur
Sprei van bont in de slaapkamer

Wil je een verandering? Koop een bontkleed dubbelzijdig, het kan worden omgedraaid wanneer de stemming verandert. Vergeet niet dat de vachtsluier harmonieus in het interieur van de kamer moet passen, omdat ze meestal als een mantel op een bank, bed of stoel dienen.

1
Gestreepte plaid in de woonkamer
Plaid van kunstbont roze kleur
Geruite grijze vacht op het bed

Zoals eerder vermeld, zijn er in de huidige markt zowel natuurlijke als kunstmatige hoezen. In de verscheidenheid aan opties kun je gemakkelijk verdwalen, in dit geval moet je je alleen laten leiden door twee dingen: je eigen voorkeuren en de grootte van het budget.

Gerafeld onder de huid van een dier in het interieur van een slaapkamer op het platteland
Bontplaid in de slaapkamer van een stadsappartement

Als u geld wilt besparen, is het beter om aandacht te besteden aan synthetische materialen, deze zijn praktisch en duurzaam. In gevallen waar de geldkwestie niet zo acuut is, verwent u met duur natuurlijk bont. Het zal uw status, hoge kosten van het interieur gunstig benadrukken, en zal de situatie comfort en warmte geven.

Bontplaid in de slaapkamerinrichting
Bonthoezen op stoelen

Kies voor fauteuils en sofa's dichte producten met een stapel van gemiddelde lengte. Op het bed ziet een mooie sluier met korte vacht er geweldig uit. Maar het model met een lang dutje is beter om voorzichtig te kopen - ze zijn zo origineel en origineel dat ze harmonieus in alle interieurs passen.

Gebreide plaid van bont in het interieur van het appartement
Plaid van bont in het binnenland van een buitenhuis
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

36 − = 35