Decorhaard: interessante ideeën (30 foto’s)

De gevestigde mening over de open haard als symbool van een mooi leven maakt het een onderwerp van dromen en het doel van velen. Nog niet zo lang geleden was het echt niet voor iedereen beschikbaar. Vandaag de dag, om jezelf toe te staan ​​dit kenmerk van veiligheid is niet zo moeilijk. De meest uiteenlopende openhaard-inrichting is beschikbaar: op elk budget en verzoek. Overweeg de belangrijkste soorten huisdecoratie "kachel."

Decor open haard in de Engelse stijl
Klok in het decor van de schoorsteenmantel
Decor open haard in een klassieke stijl

Voor iedereen - jouw

Modellen voor open ruimte, huizen of vals haarden zijn gemaakt met verschillende materialen. Maar in elk geval moet er rekening mee worden gehouden dat tijdens de vuurhaard de wanden van de haard worden verwarmd, daarom zijn vuurvaste componenten en installatie volgens alle regels vereist. Anders kan de oven niet alleen zijn externe aantrekkingskracht verliezen, maar ook instorten.

Klassiek openhaarddecor
Decor open haard met bloemen

De meeste portals van de open haard zijn ingelijst met hout, baksteen, marmer, metaal, keramische tegels, tegels, pleisterwerk. De inrichting van de open haard met hun eigen handen plannen, het is wenselijk om rekening te houden met de overeenstemming met de algemene stijl van het interieur, na te denken over het ontwerp van de plank, om de ongelijkheid in de objecten erop uit te sluiten.

Open haard in de open lucht

Het is versierd met een steen (natuurlijk of kunstmatig), baksteen, marmer, mozaïek. Het is wenselijk om een ​​schets en een nauwkeurig mozaïekpatroon te maken. Stukken marmer of mozaïek worden op cementmortel gelegd, andere materialen vereisen speciale lijm. Als je de boom meer leuk vindt, moet je alle fragmenten verwerken met een vuurmengsel.

Opent het decor van de open haard

Het is het beste om de oven onder een luifel uit te rusten, in een tuinhuisje of andere beschermd tegen neerslag.

Elektrische haarddecoratie

Verhoogde open haard

De portal is in elke stijl gemaakt en de "vulling" is echte logboeken, slingers, andere brandveilige lichtbronnen.

De vorm kan anders zijn en nauwkeurig de echte open haard reproduceren. Als de structuur van metaal, ze staan ​​niet alleen gipsplaat, maar ook geconfronteerd met kunststeen of tegel.

Het is erg handig als stucwerk in een stucwerk van polyurethaan of gips. Polyurethaanlijmen aan gipsplaat zonder problemen, ziet er goed uit.

Omdat het niet de bedoeling is om een ​​dergelijke open haard te gebruiken, kan deze zelfs met papier of schuim worden afgewerkt. Ze imiteren de materialen die gebruikelijk zijn voor de oven, of onthullen opzettelijk wat ze zijn.

Decor open haard in de stijl van ethno

Oud en nieuw decoratie van de open haard

Bio open haarden

Bij de installatie van bio-haarden moeten veiligheidsregels in acht worden genomen, omdat voor een gietijzeren oven een schoorsteen nodig is. De technische kant van de zaak is het beste toevertrouwd aan de specialist, het ontwerp is onafhankelijk gekozen: elk volgens de grootte van de brander.

Decor voor gipshaard

Geconfronteerd met materialen

steen

Materiaal nummer één. Naast de externe aantrekkelijkheid houdt het de warmte goed vast, wat het geval is bij het gebruik van een openhaard als warmtebron. Kan natuurlijk of kunstmatig zijn. De eerste status is marmer, graniet, onyx, kalksteen, granaatsteen en andere. De tweede is goedkoper, maar qua uiterlijk niet van natuurlijk. Kan een baksteen nabootsen.

1

hout

Eerst wordt een speciale kist van de kist gemaakt (deze wordt met schroeven aan de haard bevestigd) en er worden panelen op geplakt. Behandel beter met vlek, die bij verhitting geen giftige dampen afgeeft, zoals lak.

Interieur open haard in het interieur van de woonkamer

tegel

Een populair materiaal, met uitstekende thermische geleidbaarheid, weerstand tegen schokken, slijtage, hitte. Het assortiment is eindeloos in kleur, oppervlak (glanzend of mat, gebosseleerd of glad). De belangrijkste soorten zijn als volgt:

  • porseleinen tegels;
  • natuursteen;
  • kunststeen;
  • hittebestendig terracotta.

De gebruikelijke tegel is niet geschikt, omdat de thermische uitzettingscoëfficiënt groter is in vergelijking met de steen. Bijgevolg zal de hechting van de tegel aan de basis uiteindelijk vervagen en zal de deklaag verdwijnen.

Tegels en mozaïeken zijn bevestigd aan de cementbasis. Overtollige oplossing wordt uiterlijk vijftien minuten na het einde van het werk verwijderd, omdat anders beschadiging tijdens het schrapen niet kan worden vermeden.

Decor open haard met kunststeen

tegels

Een van de meest verfijnde en duurzame decoratiemethoden: de oven ziet eruit als een koning en het interieur verandert in een landhuis. Er moet worden gewezen op het vermogen van het materiaal om de warmte lange tijd vast te houden. Glaze is duurzaam, duurzaam, bestand tegen uitwendig vuil.

Decor open haard met tegels
Decor van een kalkrijke open haard

Tegens - onbetaalbare prijs en beperkte toepasbaarheid vanwege vast gewicht:

  • alleen voor de objecten die worden gemaakt: het is onmogelijk om een ​​kant-en-klaar fornuis op deze manier te versieren.
  • alleen voor de inrichting van een houtgestookte open haard.

Installatie is ingewikkeld, het is beter om specialisten te instrueren.

Decor open haard met natuursteen
Decor open haard in landelijke stijl

gips

De meest eenvoudige en betaalbare optie. Pleisterwerk wordt uitgevoerd na volledig drogen van het metselwerk en krimpen van de constructie.

Portal decoratie

Strenge lijnen van de openhaard kunnen worden verzacht doordat ze in dezelfde stijl zijn uitgegeven. Het eerste verplichte kenmerk - drovnitsa, poker, tang, scoop, brush. Het is beter om een ​​set te kopen om onenigheid in merken te voorkomen. Het is goed om een ​​speciale stand of nis te bieden. Als het geld het toelaat, wordt echt smeden verworven, objecten van de smid-kunst zijn altijd een gelegenheid voor de trots van de eigenaars.

Decor open haard met schilderijen
Decor open haard met baksteen

Voor elektrische en ekokaminov in een stadsappartement is het vereist om een ​​frame te prefabriceren dat is bedekt met gipsplaat, gegrondverfd, geverfd of gedecoreerd met gips, andere materialen. U kunt een simulatie van draad of stucwerk van polyurethaan gebruiken. Het is een open haard decor in een budgetvariant, maar inspiratie gecombineerd met een verscheidenheid aan kleuren en tinten maakt dit exclusief.

De haard versieren met smeden en betegelen
Decor open haard

Een duurdere, maar luxere oplossing is een portaal met houtsnijwerk van natuurlijke of een andere kleur.

Openhaard plank

Een plek voor leuke dingen, souvenirs, een verzameling kleine plastic, decoratieve platen en dergelijke. Een speciale stemming wordt gecreëerd door speciale mantelklokken of foto's in frames.

Als de openhaard is gemaakt in de klassieke stijl, zijn de objecten symmetrisch gerangschikt; twee paar objecten zijn welkom. Spiegels boven de haard zijn zelden geschikt, het is beter om foto's te hebben.

Open haard in Art Nouveau-stijl

kaarsen

Modieus gemeenschappelijk accessoire. Kan single zijn, in kandelaars, kandelaars, decoratief en klassiek. Op de schoorsteenmantel bevinden zich geschikte kleine exemplaren in een glazen fles, groter - direct in de oven als alternatief voor brandhout. In open haarden worden open kaarsen nooit gebruikt om brand te voorkomen.

Kerstdecoratie van de open haard

Welke stijl kiezen?

klassiek

Motto: ingetogen adel. Een streng portaal zonder opsmuk, steen of hout. Materialen zijn alleen natuurlijk en duur: graniet, marmer, Venetiaans pleisterwerk, tegels, waardevolle boomsoorten. Nadkaminny-inrichting is ook traditioneel: schilderijen, verlichting. Je kunt de muur van de open haard bedekken met behang, anders dan de rest. Geschikt voor huizen waarin zich eetkamers, kasten, rokers of speciale kamers met openhaard bevinden.

Paasdecor van schoorsteenmantel
Decor open haard met tegels

Hoogstaande klassiekers

Witte stenen uitgehouwen portalen met halve kolommen of pilasters. Ze vereisen dezelfde decoratie voor de hele muur: stucwerk of lichte tinten, origineel van vorm; goed ontworpen verlichting.

Potloden in de decoratie van de open haard
Inrichting van het openhaardportaal

neoklassieke

Een meer ontspannen versie, uitgaande van een traditie als een open haardbasis en een moderne uitstraling van muren of meubels. Fresco's, schilderwerken, gipsen nissen zijn toegestaan. Deze stijl is geschikt voor elektrische haarden (in tegenstelling tot de eerste twee).

Inrichting van de open haard met borden

land

Kenmerk van een landelijk of landhuis met hoge plafonds, houten balken en afwerking van een licht verwerkte steen (inclusief kunstmatig). Een enorme, serieuze open haard bevindt zich in de hoek van een speciale aparte ruimte, gestileerd onder een chalet of een jachthuis. Het is beter om een ​​vuurhaard met vuursteen te leggen. De perfecte toevoeging is smeden, verzameling van wapens, jachttrofeeën.

Bloemen in de inrichting van de open haard in de stijl van de Provence

laconicism

Gaat uit van één ding: vuur of portal. Decor als zodanig is praktisch afwezig, en een portaal met een lichte bekleding herinnert puur constructiever. Liefh
ebbers van minimalisme, hightech en eigenaars van lofts zullen muur- of hangende elektrische open haarden op prijs stellen met imitatie van levend vuur of glas-metaalmodellen op biobrandstof. De openhaard top is gevuld met decoratieve stenen.

Decor open haard met kaarsen

Een haard maken met je eigen handen is geen gemakkelijke taak, hoe spannend ook. De keuze van basismaterialen, accessoires, naleving van uniforme stilistiek vereisen esthetische smaak, gevoel voor verhoudingen. Maar het resultaat is het waard: een exclusief ding zal het huis en de trots van de auteur versieren.

Decor open haard met vazen
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

86 − 83 =