Decoratieve verf: een verscheidenheid aan texturen (53 foto’s)

Versier, maak je eigen huis gezellig - het is fascinerend, maar ook nerveus. Het is immers belangrijk om de juiste afwerkingsmaterialen te kiezen, niet te verliezen met de kwaliteit, kleur, samenstelling en methode van aanbrengen, vooral wanneer de reparatie met uw eigen handen wordt gedaan. Eerder, toen het ging om het decoreren van muren, was de keuze niet bijzonder pijnlijk, het was duidelijk: het behang.

Decoratieve verf
Decoratieve verf
Decoratieve verf

Beige decoratieve verf

Witte decoratieve verf

Decoratieve verf met glitters

Decoratieve verf in het huis

Decoratieve inkt

Decoratieve verfgradiënt

Nu wordt meer en meer de voorkeur gegeven aan decoratieve verf, waarmee je niet alleen de gewenste kleur van de kamer kunt creëren, maar ook om de nodige textuur te kiezen. Om te kiezen wat nodig is om niet verward te raken in de keuze, moet u weten wat de kenmerken, types, voordelen en andere kenmerken van decoratieve interieurverven zijn.

Decoratieve verf
Decoratieve verf
Decoratieve verf

Verschillen tussen conventionele en decoratieve verven

In de eerste plaats is het vermeldenswaard dat zelfs een kleine, maar nog steeds een onderscheid tussen decoratieve en conventionele verf voor verbouwen is er: het is meer dicht dan standaard verven, en het bevat een aantal additieven die verschillende effecten kunnen bereiken en vergroot haar uithoudingsvermogen.

1
Decoratieve verf
Decoratieve verf
Decoratieve verf

Decoratieve verf in het interieur

Decoratieve verf voor openhaard

Decoratieve verf bruin

Decoratieve verf mat

Decoratieve verf oranje

Decoratieve parelmoerlak

Met de hulp van gewone verf kun je ook verschillende texturen maken, maar dit vereist inspanning, een bepaald soort oppervlak en andere manipulaties. Tijdens het schilderen van de muren van decoratieve verf elimineert deze problemen: op elk oppervlak gemakkelijk patronen die hout, mat of natte zijde, zand, suède, parel, goud, fluweel en vele andere coatings nabootsen.

Decoratieve verf
Decoratieve verf
Decoratieve verf

Decoratieve verf grijs

Decoratieve verf in de stijl van een chique chic

Decoratieve badkamer verf

Decoratieve verf groen

Dit effect wordt bereikt door het feit dat decoratieve verf voor muren speciale additieven bevat en een plastic substantie die in het oplosmiddel komt dat voor zijn verdunning wordt gebruikt. Naarmate de verf droogt, veranderen de eigenschappen ervan - als resultaat wordt het gewenste decoratieve oppervlak verkregen. Trouwens, de meest populaire voor het bedekken van de muren is de textuur van natte zijde.

Decoratieve verf voor muren en plafonds wordt gebruikt in het interieur van appartementen
voor afwerking; fabrikanten produceren ze in een groot kleurenpalet, verschillende kleuren.

Een ander voordeel is het gemak van aanbrengen, het vermogen om snel te drogen, wat het werk enorm vereenvoudigt. Veel bedrijven houden zich bezig met de productie van dergelijke verven, waarvan de meest populaire zijn bewezen kwaliteit en een geweldige keuze: Isosilcolor, Seta, Cebostyle en anderen. Bij deze fabrikanten in een liniaal van de goederen is er ook zo populaire verf met het effect van een natte zijde.

Decoratieve verf
Decoratieve verf
Decoratieve verf

Soorten decoratieve verven

Volg bij het kiezen van de juiste verf de instructies op de verpakking en vraag advies aan een ervaren vakman of verkoper. Bovendien moet rekening worden gehouden met het doel van de gekozen verf, waar deze zal worden gebruikt, het uiterlijk en de eigenschappen ervan.

Decoratieve verf
Decoratieve verf

Verf op waterbasis

De meest gebruikte groep verf, het wordt gebruikt voor binnenhuisinrichting. Het is goed gelegd, gemakkelijk aan te brengen en praktisch geurloos. Bestand tegen wassen met alleen water en met allerlei reinigingsmiddelen, die zacht moeten zijn. De coating blijkt ademend te zijn vanwege de goede damppermeabiliteit, zodat deze langer meegaat.

Decoratieve verf
Decoratieve verf

Decoratieve acrylverf

Droogt snel, is vochtbestendig, dat wil zeggen dat het geverfde oppervlak kan worden gewassen zonder angst. Vanwege de acrylhars, die het hoofdbestanddeel vormt, vormt het na aanbrengen een beschermende filmlaag.

Decoratieve verf
Decoratieve verf

alkyd

Het voordeel is het gemak van aanbrengen, sterkte en elasticiteit, zodat het geverfde oppervlak niet barst. Kan zowel voor intern als extern werk worden gebruikt. De alkydverf heeft echter een sterke, specifieke geur, wat het nadeel is. Droogt snel, bestand tegen temperatuurschommelingen.

Decoratieve verf

latex

Uitstekende verf voor afwerkingswerkzaamheden, het wordt op elk oppervlak gebruikt, of het nu glad is, decoratief pleisterwerk of getextureerd behang. Legt een dunne laag neer, goed bevestigd op het oppervlak, dat wordt aangebracht, lang behoudt de helderheid van de kleur. Het wordt als het duurst beschouwd.

Decoratieve verf

Elke verf is ontworpen voor specifieke doeleinden, afwerking van een bepaald oppervlak, het creëren van de gewenste textuur. Daarom is het in de eerste plaats noodzakelijk om te beslissen welk effect u wilt bereiken en vervolgens om het juiste verfmateriaal te kiezen.

Decoratieve verf

Voor- en nadelen

Elk afwerkingsmateriaal dat wordt gebruikt om de wanden te bedekken, zoals decoratieve verven, heeft zijn voor- en nadelen. De voordelen zijn onder meer:

 • Economisch gebruik. Conventionele verfmaterialen en decoratieve pleister hebben een groot verbruik in tegenstelling tot de decoratieve verf, wat de kosten van afwerkingswerkzaamheden aanzienlijk vermindert.
 • Groot aantal effecten. Voor degenen die buiten de standaarduitrusting vallen om het huis te voltooien, zijn decoratieve verven een geschenk uit de hemel, omdat ze praktisch elk idee helpen realiseren.
 • Textuurverf vanwege de deeltjes die zijn opgenomen in de compositie, zal helpen om aan de wand een imitatie te creëren van fluweel, hout of metaal, natte zijde.
 • Naast de brede kleurenpalet omvat eveneens de kameleon kleuren, pearlescent, die verschillende inwendige brengt en afhankelijk van de kijkhoek verandert van kleur.
 • Het unieke en unieke karakter van oppervlakken behandeld met een dergelijke verf.
 • Kracht en duurzaamheid. Versierd met decoratieve afwerkingsmaterialen, zullen de oppervlakken vele jaren meegaan, zonder scheuren, peeling of andere mechanische gebreken.
 • Lichtheid zit niet alleen in de toepassing, maar ook in het kleurenmengsel zelf. Door het lage gewicht aan decoratieve verven is het eenvoudig om ermee te werken.
 • In tegenstelling tot het behang, bezinkt stof niet op het geverfde oppervlak.
 • Milieuvriendelijk en veilig, wat wordt bereikt door de afwezigheid van schadelijke giftige bestanddelen in decoratieve verven.

Een van de tekortkomingen is het vermelden waard:

 • een klein assortiment in vergelijking met andere afwerkingsmaterialen voor wanden, bijvoorbeeld behang;
 • de noodzaak van een grondige voorbereiding van het oppervlak waarop u de verf aanbrengt;
 • De afwezigheid van thermische isolatie en geluidsisolatie, die bijvoorbeeld gips heeft.
Decoratieve verf

effecten

Zelfs het gebruikelijke schilderen van muren met decoratieve verven geeft een interessant resultaat en een interessante textuur. Maar als daarnaast speciale toepassingsmethoden worden gebruikt, is het mogelijk om verschillende extra effecten te creëren. Voordat direct over te gaan tot de vlek, beslissen wat het effect van andere toekomst oppervlak in overeenstemming met deze pick-up verf zou moeten zijn, de behandeling van de muu
r, de voorbereiding van de instrumenten en aan de slag.

Decoratieve verf

Verven met verschillende effecten moeten worden geselecteerd op basis van de voorbeelden die door elke winkel worden verstrekt, zodat u de juiste keuze kunt maken.

Decoratieve verf

Decoratieve verf met zijdeachtig effect

In de samenstelling ervan wordt polymeer zaagsel toegevoegd. De coating blijkt bestand te zijn tegen veranderingen in temperatuur en andere atmosferische invloeden, en heeft ook een gemiddelde slijtvastheid. Finish muurverf met het effect van zijde, matte of nat, heel eenvoudig, droogt snel op, want het bevat speciale stoffen die onmiddellijk worden bevroren, zodra het water verdampt. Zodat u het gewenste zijde-effect vrij snel kunt zien. Natte zijde wordt vaak gebruikt in slaapkamers.

Decoratieve verf
Decoratieve verf

Decoratieve verf met zandeffect

Vanwege de aanwezigheid van deeltjes van bepaalde materialen in de samenstelling van de kleurstof (zandkorrels, schelpen, glanzende mineralen, enz.), Is het mogelijk om een ​​simulatie van een zandduinlaag te maken.

Onder hen is vooral de decoratieve verf met zand het meest gevraagd, met als hulp de oppervlakken die woestijnbarkhanen imiteren.

Het is echter de moeite waard om te overwegen om met gestructureerde verven te werken met behulp van een speciale roller.

Decoratieve verf
Decoratieve verf

Verf met decoratief gipsen effect

Een andere populaire manier om muren te versieren, omdat je met de hulp veel effecten en texturen kunt creëren! Verf voor decoratief pleister helpt bij het simuleren op het oppervlak van bevroren golven, het effect van wind, rimpeling van de zee enzovoort. Dat is genoeg voor fantasie.

Decoratieve verf

Decoratieve verf met fluweel of velours effect

Vanwege de aanwezigheid van speciale gekleurde deeltjes in de verf, wordt na het drogen van het kleurende materiaal op de wand een oppervlak gevormd dat vergelijkbaar is met het weefsel. Als je het niet probeert aan te raken, lijkt het erop dat de muur is geplakt met textiel.

Decoratieve verf

Decoratieve parelmoerlak

Wit, goud, zilver of elke andere kleur parelmoer verf ziet er helder en ongebruikelijk uit, waardoor het interieur een individualiteit krijgt. Immers, afhankelijk van de belichting en de hoek van waaruit naar het geverfde oppervlak moet worden gekeken, verandert de toon. Overigens is het vooral aan te raden om verf te gebruiken met parelmoer, wanneer het nodig is om het oppervlak van de kamer visueel te vergroten.

Decoratieve verf

Verf voor marmer en graniet

Vreemd genoeg, maar in de samenstelling van geen deeltjes graniet, geen marmer. Het effect wordt bereikt door acryl, dat tijdens het verf- en droogproces bellen creëert die het oppervlak van marmer of graniet nabootsen.

Decoratieve verf

Metaalverf

Het wordt meestal gebruikt voor het verven van oppervlakken in hightech stijlkamers voor goud of zilver.

Decoratieve verf

Het kiezen van decoratieve verf, naast de gewenste textuur en andere kenmerken, ook rekening met de matte of glanzende, wat is de coating mogelijkheid van de verf, is het niet te transparant. Dit alles zal van invloed zijn op het type oppervlak dat moet worden geverfd. Daarom, wanneer u een detail koopt, vertel de consultant over alle kenmerken van de muren voor het schilderen, zodat hij u kan helpen bij het kiezen van de juiste verf voor wanden.

Decoratieve verf
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

76 + = 85