Decoratie van de nis in de muur (61 foto’s): opties voor interieurdecoratie

In een modern interieur is de nis in de muur mainstream geworden. Vaak is een dergelijke verdieping te vinden in nieuwe gebouwen, zoals in de ontwerpfase is voorzien. Als uw appartement geen niche heeft, kunt u het zelf doen.

Niches in het interieur van de woonkamer

Decoratie van de gebogen nis in de muur

Ontwerp van een witte nis in de muur

Decornis in de muur

Een nis maken in de muur van een kinderdagverblijf

Nisontwerp in de muur

Decoratie van de nis in de muur onder de douche

Een nis van gipsplaat past perfect in het interieur van elke kamer. Het zal helpen om de gebreken van de muren te maskeren. De nis kan verticaal of horizontaal zijn. Het hangt af van de indeling van de kamer. Voor korte muren is het beter om deze horizontaal te plaatsen om ze visueel uit te breiden. In zo'n opening ziet de tv er fantastisch uit. Op een lange muur bevelen ontwerpers een verticale gebogen nis aan om de hoogte van de ruimte visueel te vergroten.

De verbeeldingskracht bij het creëren van niches met hun eigen handen is niet beperkt. Ze kunnen worden gemaakt in de vorm van een boog, versierd met LED-verlichting. Om de niche af te maken, zijn er verschillende oplossingen. De decoratie van de nis in de muur vereist geen speciale uitgaven.

Niches in de gang

Inrichting van een nis in de douchewand

Inrichting van een nis in de muur met een deur

1

Inrichting van de nis van de erker

Dressing niche kleedkamer

Hoe maak je een niche met je eigen handen

Ga niet naar de niche van het apparaat, niet van te voren over alle details nagedacht. Onderzoek je muren om te bepalen waar je de groove wilt maken. Let op de externe afmetingen van de toekomstige nis op de muur met een potlood en een niveau. Maak een tekening of zelfs een tekening, waarop de afmetingen worden aangegeven. Denk na over wat het functionele doel van de nis zal zijn, het zal recht of gebogen zijn. Denk na over hoe je de verlichting gaat maken. Beslis over de materialen en hulpmiddelen. Koop vooraf alle benodigde goederen. Dus je doet het werk snel en zonder herwerken.

Bank in de nis

Decoratie van een nis van gipsplaat

Een nis maken in de headset

Inrichting van de nis in de woonkamer

Decoratie van de nis in het interieur

Een nichebeeld maken

Een nis maken met een ladekast Een nis maken met een ladekast

Montage van geleiderails

Let op de externe afmetingen van de toekomstige uitsparing op de muur met een potlood en een niveau. Maak de meest gedetailleerde opmaak. Bevestig de geleiders aan de muur met deuvels en verbind ze met zelftappende schroeven of met een houder.

Maak daarna het volume van de niche. Steek de muren loodrecht op de muur, hun lengte bepaalt de breedte van de structuur. Maak de afstand tussen de dwarsbalken niet meer dan 0,5 m. Als de nis in de muur tot aan het plafond reikt, monteert u de bovenste dwarsbalken aan het plafond en de onderste aan de vloer.

Wanneer de geleiders zijn geïnstalleerd, schuift u de bedrading in de uitsparing om een ​​achtergrondverlichting te creëren.

Ontwerp van een nis in de badkamer

Een nis maken in de keuken

Een nis maken met laminaat

Een nis decoreren met een LED-lint

Een nis maken in de kast

Montage van het frame van gipsplaat

Gipsgipskarton (GKL) is het populairste materiaal voor de constructie van nissen, het is gemakkelijk te zagen, te buigen en vast te maken, daarom worden vaak nissen in de vorm van bogen van dit materiaal gemaakt. Het is echter niet nodig
om gipsplaat te gebruiken, als u dat wilt, kunt u een nis maken van multiplex of platen van vezelplaat, evenals van ander bouwmateriaal.

Bij het leggen van een nis met gipsplaat, meet de afmetingen van elke sectie, markeer ze op de GCR en snijd ze met een scherp mes.

Niche voor de werkplek

Decoratie en afwerking van de nis

Een nis versieren met plastic

Decoratie van een nis met tegels

Inrichting van een nis met verlichting

De technologie van het werk is als volgt:

  • leg een blad van gipsplaat op een vlak oppervlak;
  • bevestig een metalen liniaal aan de snijlijn en snijd een kartonnen laag met een mes;
  • plaats de inkeping op de rand van de tafel;
  • klik op de rand van het vel is langs de lijn gekraakt;
  • Snijd de onderste laag karton.

Strips van gipsplaat moeten zo breed mogelijk in de breedte met elkaar zijn. Wanneer u met gipskarton werkt, ventileert u de kamer om het ademhalingssysteem tegen stof te beschermen. U kunt een gasmasker en een veiligheidsbril gebruiken.

Schroef de afgewerkte platen aan de binnen- en buitenrand met een schroevendraaier en schroeven aan het frame. Schroeven worden tot een diepte van 5 mm in de gipsplaat geschroefd. Kant en klare nis zashpaklyayte en primontuyte hoogwaardige primer. Als je gaat schilderen, shpaklyuyte hele oppervlak, en niet alleen de plaats van de gewrichten, anders na het schilderen van de nis zal een andere kleur hebben.

Nissen met verlichting in de woonkamer
Nis in de eetkamer

Inrichting van een nis met planken

Inrichting van de nis in de gang

Inrichting van de nis in het binnenste van de gang

Decoratie van een nis met een gootsteen

Retro niche-ontwerp

Niche-ontwerp

Het nisontwerp in de muur is een belangrijke oplossing voor een modern interieur. Heel mooi uitziet in de muur van het appartement een inkeping in de vorm van een boog. Afwerken en benadrukken van depressies kan ook het meest divers zijn.

In de gang

Decoratieve nissen in de gang zijn beter geplaatst op de meest zichtbare plaats, waar de ingang een vertraagde blik heeft. Het is erg mooi om op deze plek een geweldig aquarium met LED-achtergrondverlichting te zien. Als je zo'n beslissing hebt genomen, is het beter om een ​​aquarium te kopen voordat je een gat gaat slaan, want enkele millimeters kunnen je droom niet laten uitkomen. Als u besluit het aquarium in de schappen te leggen, houd er dan rekening mee dat deze sterk moeten zijn. De nis in de gang maakt het mogelijk om van deze kleine kamer zonder meubels af te zien.

Mooie nissen in de gang
Grote nis voor kleding in de gang

Nichedecoratie

Inrichting van een nis van een badkamer

Een nis maken met een gordijn

Decoratie van de nis in de slaapkamer

Decoratie van een nis met een plank

In de woonkamer

Het doel van de uitsparingen in de woonkamer is gevarieerd, dus het versieren van een nis in de muur lijkt niet moeilijk. Daarin kun je een aquarium installeren, decorelementen, tv en verschillende geluidsapparatuur regelen. Voor vrouwen met een bord, is het een uitstekende plek om een ​​tentoonstelling van hun werk te organiseren. Open haarden in de woonkamer zijn nu in de mode. Als in de ruimte van de kamer geen echte open haard kan worden geïnstalleerd, kunt u een kleine nis maken in de vorm van een boog voor het elektrische model. In een klein appartement kan een nis worden gebruikt als een ingebouwd meubilair.

Nis in de woonkamer

Decoratie van een nis met een tafel

Inrichting van de nis door schijnwerpers

Inrichting van een nis met een poef

Een nis maken in het toilet

Volg de regels om een ​​nis in de woonkamer te registreren:

  • decoratieve nissen zijn noodzakelijk als een correctief element in gebouwen met gebreken in planning, die verborgen moeten zijn;
  • observeer de verhoudingen van de kleurafwerking. De kleur van de nis mag niet donkerder zijn dan de wanden van de woonkamer;
  • Let bij het gebruik van coatings van verschillende texturen op de compatibiliteit ervan.

Gebogen nissen in de muur van een klein appartement kunnen zelf een ornament van het interieur worden, waardoor de ruimte een moderne uitstraling krijgt, omdat dit een speciale ruimte is die, als de basisregels worden nageleefd, het ontwerp van de woonkamer siert.

Nis onder de tv in de woonkamer

Een plekje maken voor een tv

Decoratie van niche smal

Een nis maken in de badkamer

Decoratie van een nis met een hanger

In de slaapkamer

In de slaapkamer kan een nis in de muur naast het raam, naast de kast of boven het bed worden gemaakt. Een goed idee voor een kleine slaapkamer is een halfronde nis in de muur voor het bed. Meestal is het gemaakt in de vorm van een boog aan het hoofdeinde van het bed. Ontwerpideeën kunnen heel divers zijn. Zeer praktische nis en tegenover het bed kunt u er een tv in installeren.

In de slaapkamermuur kan de nis als kast dienen. Om dit te doen, kunt u deuren op de opening installeren. Als de nis in de slaapkamer groot is, kunt u deze onder de kleedkamer maken. Sommige eigenaren bouwen een bibliotheek in de uitsparingen van de slaapkamermuur.

Nis voor een bed in de slaapkamer
Nis met het ontwerp in de slaapkamer

In de kinderkamer

De nis in de muur van de kinderkamer is een geweldig idee voor een kleine kamer. Hieruit kunt u alle grote meubels verwijderen - het zal de kleine eigenaren van de kinderkamer behagen. Ontwerpers bieden een verscheidenheid aan ideeën voor de decoratie en het functionele doel van dergelijke inkepingen in de kinderkamer.

In een nis kunt u het bed volledig of alleen het hoofdeinde plaatsen. Daarin kun je mooi versierde planken maken, waarop je speelgoed in de kinderkamer kunt zetten, een aquarium of een tv kunt plaatsen. Mooi design en correcte verlichting maken dit hoekige kind comfortabel.

Nis in de kinderkamer
Grote nis in de kinderkamer

In de badkamer

De nis in de badkamer komt het meest voor, omdat het apparaat helpt om overtollig meubilair in de badkamer kwijt te raken, dat snel verslechtert door vocht. Je kunt in elk deel van de badkamer een groef in de muur plaatsen.

Nis in de badkamer wordt vaak gebruikt:

  • als planken voor wasmiddelen en andere accessoires;
  • voor de wasmachine.
Nis in de badkamer

Als je een badkamer met een toilet combineert met een stenen muur ertussen, kun je eenvoudig een paar stenen van de scheidingswand verwijderen, de deuren maken en de aanrechten voor ze verbergen. Zo'n nis in een bakstenen muur ziet er heel origineel uit. Geïnstalleerde armaturen in de nis van de badkamer zullen het nisontwerp in de muur spectaculairder maken.

Nis met verlichting in de badkamer

In de keuken

De nis in de keukenmuur is niet alleen een ongewone compositie, maar ook een functioneel architectonisch detail. Een creatieve en moderne oplossing is een keuken-niche. De keuken is niet van alle kanten gescheiden door muren, maar nestelt zich in de woonkamer. Deze oplossing is vooral belangrijk voor kleine appartementen, omdat het ruimte bespaart in het huis.

Nis voor een koelkast in de keuken

Vaak in een nis in de keukenmuur planken maken. Wat er precies op zal liggen, hangt af van de grootte en locatie. Op dergelijke planken kunt u borden, kamerplanten, tv, decoratieve objecten of schilderijen neerzetten. Ideaal gezien in de keukengroef voor de open haard. Het kan worden geleverd met open haarden met een oven of falsh-haarden.

Ontwerpideeën voor niches kunnen niet worden geteld. Ze hebben niet alleen esthetische, maar ook praktische waarde.

Nis voor gerechten in de keuken
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

20 − = 17