Decor voor meubels: een bijgewerkt en origineel interieur (24 foto’s)

Echte schoonheid en gratie worden gecreëerd door zorgvuldig doordachte en geselecteerde details. Decor voor meubels kan het uiterlijk en de stijl van het product volledig veranderen, het interieur transformeren en het vullen met betekenis en karakter. Bij het kiezen van het juiste decor, kunt u uw eigen verbeelding laten zien of hulp zoeken van ervaren ontwerpers.

Decormeubels met papier
Klassiek decor voor meubels

Verscheidenheid aan meubels decor

Technische vooruitgang en innovatieve technologieën bieden bijna onbeperkte ontwerpmogelijkheden. Modern meubilair decor is zeer divers in vorm, materiaal, methode van toepassing en andere kenmerken. Het is gemakkelijk om de elementen in de juiste stijl en in overeenstemming met de financiële mogelijkheden te selecteren.

Decormeubels met decoupagetechniek

Houten decor voor meubels

Een van de meest populaire soorten zijn:

  • decor van hout;
  • polyurethaan decoratie;
  • Kunststof onderdelen;
  • decoratie met stof;
  • decor meubilair met behang en andere elementen van papier.

De uiteindelijke keuze hangt af van het type meubilair en natuurlijk van de inrichting van de binnenhuisarchitect.

Decor voor kindermeubilair
Textieldecor voor meubels

Adel en luxe van hout

Eenvoudig meubilair zonder elegante afwerking kan worden omgezet in een echt kunstwerk. Een dergelijke transformatie is mogelijk als gevolg van speciale overlays van hout. Bogen, beugels, stopcontacten, baguettes en vele andere elementen zullen elk meubilair versieren.

In het algemeen, ingelegd hout uitgevoerd in een klassieke stijl. Elegant weven, traditionele versieringen, fijne kant patronen en motieven zijn ideaal voor het grandioze interieur, zoals barok, gotiek, Griekse en Romeinse stijlen. Ingelegd hout in de stijl van de Provence suggereert een meer beknopte en eenvoudige lijnen. Misschien is het gebruik van bloemen en planten motieven eenvoudige structuur.

Decor meubilair met verf
Beddecoratie in hout

Stucwerk decor voor het bed

Alle elementen zijn gemaakt op moderne apparatuur. De machine reproduceert het idee van de ontwerper tot in het kleinste detail. Het houten decor slijpen gebeurt handmatig. Zo brengt de meester elke millimeter van het product tot in de perfectie.

Keuken inrichting

Houten hoezen kunnen meubels voor de keuken, woonkamer, eetkamer of slaapkamer versieren. Klassiek snijwerk is altijd relevant, het raakt al tientallen jaren niet uit de mode. Tafels, stoelen, trottoirbanden, bedden en gestoffeerde meubels zullen verbazen met hun gratie en adel.

Decoratieve bekleding voor meubels

Polyurethanen in meubeldecoratie

Vervaardiging van meubels op basis van harde polyurethaanschuimen is een geheel nieuwe richting in de branche. Uiterlijk kunnen de producten niet worden onderscheiden van die van natuurlijk hout. Polyurethaan decor imiteert perfect de meubelgaren. De mogelijkheden van moderne apparatuur maken patronen mogelijk van elke complexiteit en vorm. De decorfabrikanten maken de elementen zelfs volgens de schetsen van klanten.

Decor meubilair met behang

Polyurethaan decor wordt veel gebruikt voor het verfraaien van keukenmeubilair, hoofdeinden voor bedden, sofa's, fauteuils, stoelen en ga zo maar door. Het is een uitstekend alternatief voor natuurlijk hout geworden. Tot voor kort was een luxe gebeeldhouwde reeks massief hout niet voor iedereen beschikbaar. Met de komst van polymeren is alles veranderd. Polyurethaan gesneden decor voor meubels zal een waardige decoratie van elk interieur zijn.

Decor meubilair patina

Papieren decoratie

Als de gevels van de keuken hun volledige kleur hebben verloren, ziet de oude ladekast er niet erg toonbaar uit, en op de kastdeur zit een grote kras, het is niet nodig om nieuw meubilair te kopen, al deze problemen kunnen worden opgelost door een papieren decor. Hij zal het al geïrriteerde interieur nieuw leven inblazen en alle gebreken vakkundig verbergen.

1
Meubelen decorfilm
Decor meubilair in de stijl van de Provence

Elk oppervlak is geschikt voor decoratie op papier, maar het beeld wordt beter bewaard op een vlak en hard oppervlak. Het overbrengen van afbeeldingen n
aar gestoffeerde meubels is een complexe taak, maar haalbaar. Papieren decor voor gestoffeerde meubels vereist meer tijd, bepaalde vaardigheden en benodigdheden.

Er zijn verschillende technieken voor papieren decoratie, maar de meest voorkomende is decoupage. Het geselecteerde patroon wordt met een borstel en lijm op het meubilair overgedragen. Om meubels met je eigen handen te versieren is de techniek van decoupage niet erg moeilijk. Het proces vereist nauwkeurigheid en traagheid in actie. Het beeld wordt millimeter voor millimeter afgevlakt. Na volledig drogen is het oppervlak in meerdere lagen bedekt met een speciale beschermende vernis.

Ingericht in Provençaalse stijl
Geschilderde keukenset

Pak het motief voor decoupage op. Het kan gaan om papieren servetten, geliefde foto's, foto's en zelfs overblijfselen van behang. Het belangrijkste is dat het patroon harmonieus past in de algehele stijl van het interieur. Voor papieren decoratie is geschikt meubilair in de keuken, woonkamer en kinderkamer.

Gesneden inrichting voor meubels
Ladekast

Meubilair schilderij

Een van de meest toegankelijke manieren om meubels te versieren is een kunstschilderij. Een paar vette streken met een borstel, en op het dressoir, lentebloemen bloeien, de kastdeur is bedekt met vergulde monogrammen, en op het frame van de spiegel wiebelt de wijnstok.

Schilderen op meubels is altijd mooi en exclusief. U bent gegarandeerd uniek en uniek in zijn soort.

Voor degenen die geen groot artistiek talent hebben, is het de moeite waard aandacht te schenken aan de stencils voor meubels. Ze zijn gemaakt van speciaal materiaal en kunnen vele malen worden gebruikt. Om de afbeelding over te brengen, hoeft u alleen maar het sjabloon op het bewerkte oppervlak aan te brengen om verschillende penseelstreken te maken.

Decor meubilair met een schilderij
Schermdecor voor meubels

Stencils kunnen worden gekocht bij een gespecialiseerde winkel of onafhankelijk worden vervaardigd. Maar het is belangrijk om te overwegen dat te dun materiaal zeer snel onbruikbaar zal worden.

Decor meubilair met doek

Decoratie van meubels met kleed

Als u niet van vlekken op gestoffeerd meubilair af kunt komen, gebruik dan de decoratiemethode met een doek. Na een beetje fantasie te hebben getoond, kunt u originele en gedurfde oplossingen vinden. De diversiteit van de wereld van stoffen maakt het gemakkelijk om het materiaal op te halen op kleur en textuur. Wil je heldere accenten maken en het interieur revitaliseren - gebruik contrasterende tonen en opvallende vormen. Kies voor stille ontwerpbeslissingen de stoffen van aangrenzende tinten.

De inrichting van de kist met een stencilpatroon

Het stoffendecor van het oude meubilair kan met uw eigen handen op het hele product of op de afzonderlijke onderdelen worden gemaakt. Bijvoorbeeld stoelen en armleuningen, horizontale strepen op de rug, etc.

Wat de factuurversiering voor meubels ook is, het geeft het product een nieuw leven, brengt een hoogtepunt en individualiteit in het interieur. De slaapkamer, woonkamer, keuken en eetkamer zullen er altijd modern en stijlvol uitzien.

Decor commode met stoffen
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 1 = 1