Decor oude stoelen: een paar eenvoudige manieren om te ontwerpen (22 foto’s)

Het creëren van gezelligheid en schoonheid in uw eigen huis is een aangename en fascinerende bezigheid. En voor creatieve mensen - ook een manier om ideeën te realiseren, voeg een vleugje individualiteit toe aan het interieur, maak het uniek. Zeker in elk huis is er een of zelfs meerdere stoelen die trouw blijven dienen, maar in het bestaande ontwerp van het pand niet passen, er slordig uitzien of zich gewoon vervelen. De wijziging van dergelijke stoelen is een geweldige manier om ontwerpintenties te belichamen, om verbeeldingskracht en decoratievaardigheden toe te passen.

Decor stoelen

Manieren om stoelen te decoreren

Stoelen, oud en zelfs nieuw, kunnen worden ingericht, van uiterlijk worden veranderd, op verschillende manieren en materialen gestileerd. De populairste manieren om stoelen te decoreren zijn:

 • decoupage;
 • schilderij;
 • stoffen voering;
 • decorlinten en andere kleine elementen.

De manier waarop je de stoel decoreert, is afhankelijk van de vaardigheden en capaciteiten. De techniek van decoupage is tenslotte niet voor iedereen beschikbaar. Maar schilderen en zadekorirovat stoel met linten of een koord is voor praktisch iedereen toegankelijk.

Decor stoelen
Decor stoelen

Decor stoelen

Originele covers voor stoelen voor de keuken of eetkamer
Decor stoelen

Als je denkt dat het decor van stoelen een doek is - een zeer eentonige bezigheid, is dit helemaal niet het geval. Met behulp van een deel van de materie, kunt u:

 • naai een speciale hoes voor de stoel volledig;
 • bind de details van de stoel met brede patchworkstrips;
 • Maak een dekking op een deel van de stoel - de achterkant van een stoel of zit;
 • Versier de stoel met een decor van gesneden stof: strik, bloem en ga zo maar door.

In de meeste gevallen hangt de inrichting van de stoelen af ​​van je fantasie en geïmproviseerde materialen. Maar vergeet niet om de algemene stijl, die inherent is aan het hele appartement of kamer, te volgen bij het herwerken van dit meubelstuk.

Afhankelijk van het interieur en de rest van het meubilair, wordt de textuur, kleur, dikte van de stof voor de verandering van de stoel gekozen. Trouwens, op zo'n eenvoudige manier kun je tijdelijk een gewone trouwstoel maken of gestileerd voor een historisch of filmisch object voor een feestje.

Bovendien kunt u in de inrichting van de stoelen gebruik maken van:

 • verse bloemen;
 • allerlei soorten figuren;
 • posters;
 • gesneden uit multiplex of houtwoorden;
 • tabletten;
 • kralen;
 • stickers.

Alles hangt af van de verbeelding, decoratievaardigheden en de mogelijkheid om die of andere materialen in het werk te gebruiken.

Decor stoelen

Decor stoelen
Decor stoelen

Eenvoudige decoratie van de stoel

Decor stoelen - een veel voorkomende manier om het interieur te revitaliseren, en als een appartement, en datsja. Trouwens. Een verandering van stoel maken is een echte redding. Immers, van een oud, onnodig meubelstuk kun je een echt decoratief wonder maken dat niet alleen zijn functies vervult, maar ook het interieur van de Das afwerkt, sfeervol. De eenvoudigste manier om een ​​stoel te versieren is om hem te schilderen. De meest actuele kleuren voor schilderen:

 • wit;
 • beige;
 • blauw;
 • green.

En de stoelen die zijn geverfd met alle bovenstaande kleuren kunnen worden gebruikt als een oppervlak voor de verdere toepassing van allerlei ornamenten en tekeningen, appliqués en andere decoraties.

Decor stoelen

Een andere eenvoudige versie van de wijziging van de oude stoel is het aanpassen van de hoes. In de regel wordt het besteld bij ervaren meesters. Maar als je de eenvoudigste vaardigheden hebt om te naaien, dan is het heel goed mogelijk om het zelf te maken. En met beide handen en met een naaimachine. De meest geschikte stoffen hiervoor moeten een dichte structuur hebben, waaronder de meest populaire:

1
 • vlas;
 • katoen;
 • wandtapijt;
 • velours;
 • fluweel.

Covers kunnen zonder behandeling op een stoel worden gedragen, evenals vooraf geschild en geverfd. Het hangt allemaal af van hoeveel je hebt besloten om het uiterlijk van alle interieurartikelen te veranderen. Nadat de stoel op de stoel is geplaatst, kunt u verder gaan met een decoratie. By the way, de hoes zelf kan vanaf het begin worden genaaid met de toevoeging van allerlei ruches, ruches, veters en linten erop. De rustieke stijl veronderstelt bijvoorbeeld een overvloed aan textielkant. Het gebruik van hoezen op stoelen is de eenvoudigste van hun inrichting.

Decor stoelen
Decor stoelen
Decor stoelen
Decor stoelen

Verander de bekleding met uw eigen handen

Besluit je om de stoelen zelf met een kleed te versieren, dan heb je naast de oude of geërgerde stoel ook direct nodig:

 • stof voor bekleding;
 • gebouw nietmachine;
 • schroevendraaier;
 • centimeter tape;
 • scharen;
 • potlood (beter naaien, dat kan worden afgewassen of gewist).

Schroef met een schroevendraaier de zitting los van de basis, verwijder de oude bekleding, verwijder de vorige bevestigingen (nietjes van de bouwnietmachine). Neem de verwijderde stoel, gebruik deze als een sjabloon en teken op het papier de afmetingen en vorm. Maak op basis hiervan een patroon van de stof, rekening houdend met alle correcties voor de vouwen (2-4 cm afhankelijk van de stof en de vloeibaarheid ervan, aangezien de randen van details voor dergelijke dingen in de regel niet worden verwerkt).

Decor stoelen

Nadat het patroon klaar is, sluit u de onderkant van het product af met een andere doek (voering), legt u deze op de bovenkant van de stoel, naait u met een nietmachine in de naden en plaatst u de resten (emissierechten) van de stof onder de stoel. Trouwens, op deze manier kun je conventionele stoffen stoelen leren maken, hiervoor moet je de kunstleer als de bekleding kiezen.

Decor stoelen

Decorlinten, strikken en andere methoden

Natuurlijk vindt iedereen thuis satijnen of kanten linten. Met hun hulp kun je van een stoel een element van feestelijke of bruiloftsdecoratie maken. Afhankelijk van de breedte om een ​​satijnen lint te kiezen, kun je er van maken als een strik op de rug van een stoel, een vernauwing en een driedimensionale bloem. Hetzelfde kan worden gedaan van kant, textiellinten met ornament. Dat wil zeggen, afhankelijk van de stijl waaraan u zich houdt, door simpelweg de stoffen linten, verf, decor of andere componenten te selecteren, kunt u unieke interieurartikelen van een bepaalde stijl maken.

Decor stoelen
Decor stoelen

De meest populaire decoratie van stoelen met linten in het ontwerp van bruiloftsmeubilair. Hiervoor kunt u elke stoel kiezen, als het meest eenvoudige, plastic en dure hout. Correct gebonden textielbogen laten u toe om de juiste stemming en stilistische schaduw te bereiken. Het is ook belangrijk om het kleurenpalet in de gaten te houden: op de stoel, wit geverfd, zullen de bogen van satijnen stof van smaragd, lavendel, blauw en andere rijke, sappige kleuren er het best uitzien.

Decor stoelen
Decor stoelen

Decoupage van de oude stoel

Naast de eenvoudigste manieren om de vertrouwde items van het dagelijks leven, inclusief meubels, te veranderen, werd decoupage een van de populaire methoden, dat wil zeggen, de transformatie van het oppervlak door er andere materialen, tekeningen, ornamenten, texturen en andere dingen op te plakken. Hiermee werd het mogelijk om eenvoudige degenen te veranderen. Banaleer dingen in echte kunstwerken. En het is niet alleen beschikbaar voor eminente ontwerpers, kunstenaars en meesters, maar ook voor gewone mensen.

Decor stoelen
Decor stoelen
Decor stoelen

Om een ​​stoel of ander onderdeel van het interieur in deze techniek te versieren, zijn enige kennis en vaardigheden nodig, die je echter tijdens het proces kunt verwerven.

Je kunt de stoel op wat voor manier dan ook versieren. Een van de gemakkelijkste is om het satijn-, chiffon-, fluweel- of fluwelen lint op de rug te binden, de stoel erbij te trekken, de bogen te maken. De inrichting van de stoelen hangt alleen af ​​van de verbeeldingskracht en de gebruikte materialen. In de rest is alleen je fantasie en verlangen belangrijk, evenals de noodzaak om meubels opnieuw te rangschikken volgens een bepaalde stijl. Van de gebruikelijke oude stoel kun je de basis van het interieur maken, het object van de fotosessie. Wees niet bang om te fantaseren, ideeën te belichamen.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

5 + 4 =