De vloer in het interieur – een nieuwe diepte (25 foto’s)

De vloer heeft een hoge mechanische sterkte en is bestand tegen een chemische, agressieve externe omgeving, waardoor deze in veel ruimtes kan worden gebruikt. De duur van de bewerking is afhankelijk van de correcte uitvoering van de voorbereidende werkzaamheden, de overeenstemming met de installatievereisten en de kwaliteit van het mengsel.

Vloer vullen
Vloer vullen

Witte vloer in de woonkamer

Classificatie van zelfnivellerende vloeren

Voor het verkrijgen van een kwalitatieve vloerbedekking worden meestal twee lagen zelfnivellerende vloeren gebruikt:

 • De belangrijkste, die alle onregelmatigheden verzacht en wordt uitgevoerd met een dikte van maximaal 8 cm;
 • Afwerking, die het uiterlijk van de vloerbedekking in de kamer bepaalt.
Vloer vullen

In sommige gevallen worden linoleum, parketplanken of soortgelijke vloerbedekkingen op de basislaag geplaatst in plaats van de afwerklaag.

Let bij het kiezen van een vloerbedekking op de samenstelling van de binnenkomende componenten.

Volgens dit criterium worden er minerale mengsels gebruikt, die grotendeels worden gebruikt voor de basislaag, en polymere mengsels, die zorgen voor de vorming van de toplaag.

Vloer vullen
Vloer vullen

Op hun beurt zijn polymeercoatings:

 • polyurethaan, die, afhankelijk van de structuur, zijn onderverdeeld in dun gelaagd en sterk gevuld;
 • methylmethacrylaat, het best bestand tegen overbelasting en agressieve externe omgeving;
 • Epoxy, die een kwetsbaarheid en verhoogde vochtbestendigheid hebben.
Vloer vullen

Vloer vullen

Voordelen van zelfnivellerende vloer

Vanwege de prestatiekenmerken en installatiekenmerken worden de volgende voordelen van de vulvloer onderscheiden:

 • hoge esthetische waarden, die tot uiting komen in een breed scala aan ontwerpoplossingen, bijvoorbeeld het gebruik van 3D-beelden;
 • Mechanische sterkte, waardoor de vloer volledig blijft, zelfs na blootstelling aan zware lasten;
 • duurzaamheid, biedt tot 15 jaar comfortabel gebruik;
 • hoge vochtbestendigheid, waardoor het gebruik van de vloer in de badkamer;
 • weerstand tegen ultraviolet, waardoor de vloer in het appartement niet uitbrandt door blootstelling aan zonlicht;
 • ecologische compatibiliteit, waardoor het gebruik van zelfnivellerende vloeren in de kamer waar kinderen of mensen gevoelig zijn voor allergieën;
 • geen geuremissies, ondanks de invloed van externe factoren, bijvoorbeeld verwarming van een elektrische verwarmer;
 • naleving van brandvoorschriften, aangezien alle soorten vloeibare vloeren brandwerend zijn en geen schadelijke stoffen uitstoten tijdens verbranding;
 • snelle installatie, grotendeels afhankelijk van het type gebruikte mengsels;
 • Mogelijkheid om elk ontwerp van gebouwen aan te vullen, bijvoorbeeld met decoratieve vloeibare vloeren;
 • naadloos, wat resulteert in de vloer in het appartement laat het gemorste water niet naar beneden.
Vloer vullen

Nadelen van zelfnivellerende vloeren

Bij het kiezen van een vloer voor het appartement, moet rekening worden gehouden met mogelijke nadelen van deze vloerbedekking, die te maken zal krijgen. Bijvoorbeeld de kosten van vloeren, die vooral hoog is bij het gebruik van geïmporteerde vloermengsels. Ook kan de vloer alleen worden gevuld met een bepaalde vochtigheid, die moeilijk te regelen is.

Vloer vullen

Bij reparatie is het noodzakelijk om een ​​complexe ontmanteling van de oude coating uit te voeren voor een goede hechting op de ondergrond. Krassen kunnen optreden als gevolg van onjuiste vulling of bediening; glanzende vloeren worden glad na het wassen, wat vooral gevaarlijk is voor ouderen;

Vloer vullen

Bovendien kan de vulvloer met een patroon verveeld raken of moeilijkheden veroorzaken bij het veranderen van ontwerp.

Vloer vullen

Giet de bulkvloer alleen is moeilijk, omdat de oplossing snel bevriest en zijn eigenschappen verliest, dus werk moet op bevel gedaan worden.

1
Vloer vullen

Basisregels voor vooropleiding

De basis voor de vloer is een betonnen plaat, cementdekvloer, keramische tegels. De vloer in een woonhuis is vaak gemaakt van houten vloerplanken en het belangrijkste voordeel van opvullende coatings is het vermogen om te vullen zonder demontage in het geval van een goede conditie en hoge sterkte van de oude vloer. Om te voorkomen dat de vulvloer door de scheuren stroomt, moeten alle gaten tussen de planken zorgvuldig worden geperforeerd.

Vloer vullen

Voor een goede hechting is het belangrijk om alle sporen van olie, lijm en andere verontreinigingen op het substraat zorgvuldig te verwijderen. Indien mogelijk moeten alle onregelmatigheden aan het oppervlak worden geëlimineerd.

Vloer vullen

Om de hechting van het polymeer aan het substraat te verbeteren, moet het oppervlak worden geprimed. Afhankelijk van de porositeit en absorptiesnelheid van de primer, kan het nodig zijn om het priming-proces te herhalen.

Vloer vullen

Gereedschappen die worden gebruikt voor het vullen

Om de vulling uit te voeren, heeft u de volgende set gereedschappen nodig:

 • Boormachine met lage snelheid of perforator voor het mengen van de oplossing. Het is noodzakelijk om er rekening mee te houden dat de kracht van het gereedschap voldoende is en niet faalt door overbelasting of oververhitting. Vul de kamer in moet continu zijn, dus de tijd om de boor af te koelen is extreem klein.
 • Mengmondstuk. Het is belangrijk om vooraf te bepalen of de boor of perforator wordt gebruikt om de oplossing te mengen, omdat deze een andere patroon hebben. Dientengevolge is het mengmondstuk van de boor niet geschikt voor de perforator en vice versa.
 • Emmers. Het volume van de emmers moet minstens 20 liter zijn. Gebruik geen vuile emmers, want het gieten komt met impregnaties, waardoor de prestaties verslechteren.
 • Spatel. Het mengsel wordt wel zelfnivellerend genoemd, maar onder de batterij en op moeilijk bereikbare plaatsen is het beter om het vooraf te egaliseren om een ​​betere vloerbedekking te krijgen.
 • Naaldbeluchtingsrollen. De aanwezigheid van luchtbellen vermindert de mechanische sterkte van de vulvloer aanzienlijk en als gevolg daarvan de duurzaamheid ervan. Daarom moet lucht worden weggegooid door het oppervlak voorzichtig met een roller te rollen. Kies voor een groter gebruiksgemak een roller met een telescopisch handvat.
 • Mokrostupy. Speciale schoenen met spikes, waarmee u op de nog steeds niet bevroren vloer kunt lopen voor een gelijkmatige verdeling over het oppervlak en andere bewerkingen kunt uitvoeren.
 • Laser niveau. Het belangrijkste voor een groot deel van de ruimte of als u de 3D-vloeren wilt vullen.

Kenmerken van vloerbedekkingen in kamers met een hoge luchtvochtigheid

Aan kamers met een hoge luchtvochtigheid kan worden toegeschreven aan de badkamer en toilet. De vloer in de badkamer moet bestand zijn tegen een constante hoge luchtvochtigheid, regelmatig water op het oppervlak, inclusief warm water, moet gemakkelijk te reinigen zijn, maar tegelijkertijd niet-glad blijven; Laat microben niet snel vermenigvuldigen, wat vooral belangrijk is voor de vloer in het toilet.

De keuze voor een vloer voor een natte cel is het meest gecompliceerd. Het is bijvoorbeeld verboden om dunne-laag polyurethaanvloeren te gebruiken vanwege hun neiging tot delaminering bij langdurige blootstelling aan vocht.

Vloer vullen

De vloer in het toilet, gemaakt van methylmethacrylaatpolymeer, heeft een kleurbeperking. Om een ​​ontwerp af te beelden of een exclusieve gekleurde vulvloer te maken, moet een epoxybasis voor het polymeer worden gebruikt.

Vloer vullen
Vloer vullen

Kenmerken van de zelfnivellerende vloer in de keuken

De belangrijkste factoren die de vloer in de keuken onderscheiden van vloeren in andere kamers zijn:

 • de aanwezigheid van een hoge luchtvochtigheid in de buurt van de gootsteen;
 • een druppel vet en olie bij de kachel;
 • het bestaan ​​van het risico van het morsen van bijtende stoffen, bijvoorbeeld azijnzuren, die de vloer in de keuken kunnen beschadigen;
 • verhoogde eisen voor hygiëne.
Vloer vullen

Indien gewenst kunt u een witte vloer in de keuken maken, maar er zijn verschillende plekken zichtbaar. Daarom is het aanbevolen om voor het schoonmaken in de keuken een gekleurde vulvloer te kiezen. Om een ​​creatief ontwerp in de keuken te maken, kan een marmeren vloer worden gebruikt.

Glans is vaak glad, dus het heeft de voorkeur om een ​​enigszins ruwe vloer in de keuken te kiezen om te voorkomen dat het letsel valt.

Vloer vullen
Vloer vullen

Kenmerken van de zelfegaliserende vloer op het balkon

De vloer op het balkon is het meest blootgesteld aan externe factoren. Zo kan bijvoorbeeld een zwarte vulvloer bij zonnig weer tot een hoge temperatuur opwarmen, wat in een woonkamer onmogelijk is. Om deze reden is het belangrijk dat de vloerbedekking op het balkon overeenkomt met de lineaire temperatuuruitbreidingen van de basis en de aflaklaag.

Vloer vullen
Vloer vullen

Ongeacht welke vulvloer wordt gekozen, het voldoen aan de vereisten van de fabrikant, de keuze van hoogwaardige materialen en gereedschappen maakt het comfortabel om de vloerbedekking tientallen jaren zonder gebreken te gebruiken.

Vloer vullen
Vloer vullen
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

57 − 52 =