De fauteuil in de stijl van de Provence: de eenvoud van het Franse dorp (22 foto’s)

Kies een comfortabele fauteuil in de stijl van de Provence moet noodzakelijkerwijs rekening houden met dat het organisch wordt gecombineerd met het interieur van de kamer. Er zijn veel modellen in verschillende stijlen, geschikt voor elke kamer in het huis:

  • met zachte zitting en rug;
  • vouwing;
  • met vulmiddel;
  • versierd met gesmede elementen;
  • rieten.

De gebruikelijke eenvoud van de stoelen in de Provençaalse stijl wordt aangevuld met kussens met kant, originele kwasten en mantels.

Fluwelen fauteuil in de stijl van de Provence
Beige leunstoel in de stijl van de Provence

Keuze van een Provence-stoel afhankelijk van de kamer

Voor elke kamer in huis kunt u een geschikte Provence-stoel meenemen. Voor een hal of woonkamer met een groot oppervlak, is de stoel, gemaakt in lichte pastelkleuren, ideaal. In de regel is het met zachte armleuningen, zitting en rug, op sierlijke benen. De houten delen in deze stoel zijn meestal bedekt met patina en kleine scheurtjes.

Witte fauteuil in Provençaalse stijl

Fauteuil in Provençaalse stijl met florale bekleding

Voor een slaapkamer is het fauteuilbed in de stijl van de Provence perfect. De clamshell, bedekt met een grote hoes die de benen bedekt, past perfect bij het ontwerp van de slaapkamer. Dit type stoel is een uitstekende slaapplek met een kleine leefruimte of bij aankomst van gasten.

De keuken of de gang is geschikt voor stoelen-fauteuils Provence. Elegant en compact, ze passen perfect in een kleine kamer. Op dit type fauteuil is meestal een bescheiden borduursel of prints in de vorm van tekeningen onder de oudheid. Op deze stoelen zijn vaak hoezen gemaakt, met een lange franjes, die de poten licht bedekken.

Fauteuil in Provençaalse stijl met decor
Sofa in Provençaalse stijl

Licht, elegant rieten meubilair is geweldig voor een veranda of gazon. Voor volledig comfort in de open lucht worden kussens gebruikt.

De fauteuil in Provençaalse stijl in het huis
Fauteuil in Provençaalse stijl op verzette poten

Kleuren en materialen voor gestoffeerde meubels Provence

Het idee van een Frans dorp komt tot uitdrukking in natuurlijke materialen en onopvallende bleke tonen. De eenvoudige inrichting van de Provençaalse stijl wordt aangevuld door een rustige natuurlijke kleur: melkachtig, wit, roze, lichtblauw, beige, gewassen geel, lavendel, tinten van terracotta. Stoffen voor stoffering en kussens zijn niet altijd dezelfde toon, gebruikten ook zachte stoffen in een kooi, strip, met delicate roosjes. Tekeningen in de vorm van bloemen of boeketten kunnen perfect worden gecombineerd met behang of gordijnen. Stoffen gebruikt voor de bekleding, meestal natuurlijk en van goede kwaliteit: katoen, linnen. Kenmerkend voor de stijl van de Provence is kunstmatig verouderd en licht gedeukt weefsel.

Fauteuil in de stijl van de Franse Provence
De fauteuil in de stijl van de Provence in het interieur van de woonkamer

Als de stoel van hout is, dan moet het noodzakelijkerwijs een lichte schaduw zijn. De donkere kleuren van het hout zijn meestal geverfd met witte verf. Een lichtgeweven Provence stoel is ook gemaakt met witgekleurde wazige tonen. Kussens met kant, ruches en andere originele elementen vormen een aanvulling op het comfort. Vaak gebruikt voor de Provençaalse fauteuils zijn behuizingen gemaakt in rustige kleuren en met borstels, franjes en veters.

Een boom die wordt gebruikt om fauteuils te maken in de stijl van de Provence - meestal eiken, essen, kersen. Voor stoelen van deze stijl worden geen plastic elementen gebruikt.

Interieur van de woonkamer in de stijl van de Provence
Meubilair uit de Provence

Kenmerken van stijl

Traditioneel meubilair in Provençaalse stijl heeft zachte contouren van de rugleuning en armleuningen. De benen zijn laag, netjes, recht of gebogen. In de stijl van de Provence worden lichte meubels met een ouder wordende werking gebruikt, met de nadruk op de structuur van de boom, die de indruk wekt dat dit meubilair al eeuwen wordt gebruikt. Een deel van de Provençaalse stijl zijn de originele kussens.

De fauteuil in de stijl van de Provence op houten poten

Banken Provence

De banken in het huis zijn ontworpen om te zitten of als ligplaatsen. Sofa in Provençaalse stijl, behalve praktisch gebruik, gecombineerd met lichtgekleurd meubilair geeft de kamer de sfeer van een oud huis in Frankrijk. Exclusieve banken worden gebruikt voor elke kamer van een huis of appartement: een hal, een woonkamer, een keuken, een studeerkamer, een slaapkamer, een hal.

Stoelbekleding in Provençaalse stijl

Opklapbare sofa Provence

Waarschijnlijk de meest populaire van de banken is een opvouwbaar model. Met een speciaal mechanisme kunt u het omtoveren tot een slaapbank voor twee personen. Sofa Provans vouwen, uitgevoerd in elegante vormen en warme zachte kleuren, creëren een romantische sfeer in de kamer en zorgen voor een rustige staat. Sofa in de stijl van de Provence is gemaakt van natuurlijk hout en materialen voor extern ontwerp, dus het heeft een lange levensduur. De bank biedt extra comfort door verschillende kussens die zijn gedecoreerd in discrete pastelkleuren.

1
Een monochrome fauteuil in de stijl van de Provence

Hoekbank Provence

Misschien is het meest ergonomische model een universele hoekbank. Uitermate geschikt voor een model voor kleine appartementen, waarbij elke vierkante centimeter van het account. Hoekbanken in Provençaalse stijl passen perfect in het interieur, de hoofdkleuren zijn lichte tinten. Meubels worden in de hoek van de kamer geplaatst en nemen weinig ruimte in beslag. 'S Avonds verandert de hoekbank Provence in een gezellig tweepersoonsbed.

Gestreepte fauteuil in Provençaalse stijl

Slaapbank

Onlangs zijn er op plaatsen voor rust in plaats van een gewoon bed vaak slaapbanken gebruikt. Exclusieve slaapbank in de Provençaalse stijl heeft een speciaal mechanisme van transformatie, zodat het bed 's ochtends verandert in een bank voor de rest van meerdere personen. Slaapbank Provence is een prachtige decoratie voor elke kamer en zorgt voor een romantische sfeer in de slaapkamer. Het verschil tussen slaapbanken is de beschikbaarheid van een comfortabele en gezonde orthopedische matras. Ook voor de slaapkamer en het kantoor is de "Franse clamshell" ideaal: een Provençaalse bank in zachte warme kleuren.

Stoel in de stijl van de Provence met poef
De fauteuil in de stijl van de Provence in modern design

Bank in de keuken

Keukenbanken zijn de beste optie voor kleine kamers. Dergelijke modellen hebben vele onmiskenbare voordelen. Ze produceren kleine hoekbanken, recht, met een slaapplaats, met een ruime doos. Banken voor de keuken zijn slechts een vindplaats voor kleine ruimtes. Met behulp van het transformatieapparaat verandert de keukenbank gemakkelijk in een plek voor rust en slaap. De zetel van de bank kan gemakkelijk worden neergeklapt, waardoor er een handige ruimte ontstaat voor het bewaren van keukengerei. Sofa in de stijl van de Provence in de keuken is perfect gecombineerd met licht behang en kasten, wat zorgt voor een warme en aangename sfeer.

De fauteuil in de stijl van de Provence in de slaapkamer
De fauteuil in Provençaalse stijl in de eetkamer

Banken in de stijl van de Provence zien er geweldig uit in de ruime hal, waar degenen die van de drempel komen worden ondergedompeld in een warme en aangename sfeer.

Textiel in de stijl van de Provence

Banken en fauteuils Provence, waarvan de kenmerkende kenmerken vloeiende lijnen en zachte, rustige kleuren zijn, zijn perfect om te ontspannen. Klassiek zacht meubilair, beproefd, verliest zijn relevantie nooit. Meubels gemaakt van massief en betrouwbaar massief hout, tientallen jaren lang, zonder de oorspronkelijke look te veranderen.

Fauteuil in Provençaalse stijl met velours bekleding
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

20 + = 28