De combinatie van kleuren in het interieur (57 foto’s): succesvolle en mooie opties

Het kleurenschema speelt een belangrijke rol in het interieur van elke kamer. Wetenschappers zijn er zeker van dat de kleuren en schakeringen die ons omringen niet alleen de gemoedstoestand en emotionele toestand van een persoon beïnvloeden, maar ook uw fysieke gezondheidstoestand veranderen. Hoe dan ook, de gunstige ligging en het mooie design zijn een lust voor het oog en zorgen voor een gezellige sfeer.

Witte woonkamer met felle kleurdetails

Helder accent in het interieur

De combinatie van turquoise kleur in het interieur

Contrasterende kleuren in het interieur

De combinatie van kleuren in een eclectische stijl

Bij het kiezen van het kleurenschema van het huis, is het belangrijk om te laten leiden door uw eigen smaak, met aandacht voor de wetten van kleur en harmonie. Er zijn een aantal regels ontwikkeld door ontwerpers die de juiste kleurencombinatie bepalen. Met hun hulp kunt u elke sfeer in elke kamer met verschillende verhoudingen en tinten creëren.

Algemene regels voor het combineren van kleuren in het interieur

Algemene regels hebben betrekking op de rangschikking van kleuren. Er zijn warme, neutrale en koude tinten. Bij verschillende toepassingen kan elke kleur echter een of andere rol spelen, behalve altijd warm oranje en eeuwig koud blauw. Gebruik deze kleuren daarom zorgvuldig.

Geel, grijs en wit in de slaapkamer

Helderblauwe kleur in het interieur

De combinatie van bloemen in de woonkamer

De combinatie van koude en warme kleuren in het interieur

1

Combinatie van kleuren in landelijke stijl

Basisprincipes van het gebruik van kleuren:

 1. Voor een grote kamer is het beter om warme tinten te kiezen. Dit voegt comfort toe aan de kamer en voegt licht toe.
 2. Om de ruimte visueel te vergroten, moet u een koel pallet aan lichte tinten gebruiken. Lichte kleuren vergroten bijna altijd de ruimte.
 3. Het gebruik van contrast maakt de kamer comfortabeler. Het is noodzakelijk om een ​​leidende kleur te kiezen (licht of rustig maakt niet uit) en maak een paar accenten in een andere toets. Om dit te doen, kunt u de kleurencirkel van Itten gebruiken.
 4. Het spel van contrasten is handig om een ​​goede omgeving te creëren. Alle primaire kleuren hebben het tegenovergestelde. Hun juiste combinatie is altijd zeer succesvol. Dus voor rood kun je groen of geel-lila kiezen.
 5. Vermijd de combinatie van schaduwen van donker, warm en koud donker. Of andersom - donker koud en licht warm. Geel en blauw zijn bijvoorbeeld koud. Hun combinatie kan de toestand van een persoon negatief beïnvloeden.

De zoektocht naar de juiste kleur leidt ontwerpers vaak naar de natuur. Het zijn de flora en fauna die worden beschouwd als de eerste inspiraties voor het ontwerp van woonruimtes, waarbij elk detail moet worden gecombineerd met een algemene sfeer: gordijnen, meubels en accessoires vormen het belangrijkste contrast voor de muren. Een succesvolle combinatie op basis van natuurlijke tinten (ordening, reflectie van de zon in het water, gebladerte) is slechts de eerste stap, het is belangrijk om een ​​kleurverhouding te vinden die relevant is voor elke specifieke kamer. Meestal is deze combinatie 50x40x10, waarbij de hoofdkleur het grootste deel beslaat, waarbij minder, en nogal wat voor accenten wordt gecombineerd.

De combinatie van roze en geel in de woonkamer

Een helder beeld in het interieur

De combinatie van bruine kleuren in het interieur

kwekerij

Voor het ontwerp van de kamer waar het kind woont, is het beter om warme en rustige tonen te kiezen. Ideaal voor een geel, dat in staat is om creativiteit en creativiteit te ontwikkelen. Een zacht rood zet het kind op activiteit en mobiliteit, maar kan van invloed zijn op de slaap.

Roze in de slaapkamer voor het meisje laat je een aangename kinderlijke sfeer van tederheid en onschuld creëren. Goed in combinatie met bruin, bordeaux en tonen van grijs. Het is onwenselijk om te interfereren met geel, zwart en oranje.

Turquoise accenten in de kinderkamer

De combinatie van felle kleuren op het tapijt

De combinatie van rood en wit in het interieur

De combinatie van rode en blauwe kleuren in het interieur

De combinatie van rode en groene kleuren in het interieur

Blauw in de slaapkamer voor de jongen kan de kamer koud maken, maar verdund met wit wordt deze kleur behoorlijk aantrekkelijk. U kunt ook rode en grijze elementen gebruiken. Kan niet worden aangevuld met groe
n en bruin.

Om een ​​lichte kamer voor uw kind te creëren, moet u vrolijke kleuren kiezen: azuur, geel, groen. Deze kleuren zien er echter heel helder uit, dus in zo'n palet kun je een van de zones van de kamer opmaken, bijvoorbeeld een actieve hoek met een kinderversie van de Zweedse muur of een bureau, zodat het kind zich niet verveelt. De overgebleven kleuren moeten neutraal zijn (plafond, muren, deuren), op hun achtergrond zal een fel ontworpen functioneel gebied het kind aantrekken.

De combinatie van paars en oranje in de kinderkamer
De combinatie van groen en oranje in de kinderkamer

De combinatie van kleuren in het interieur van het hok

De combinatie van kleuren meubels in het interieur

De combinatie van kleuren in het interieur van de Art Nouveau

Zwart-wit interieur van de woonkamer

De combinatie van oranje in het interieur

keuken

De combinatie van kleuren in het interieur van de keuken is het best gedaan om een ​​goed humeur en een eetlust aan te moedigen. Het is altijd groen, geel, oranje en beige. Het belangrijkste ding dat tinten niet te sappig waren - het kan integendeel de vertering verslechteren. Verdun de kleuren beter blauw, rood.

Bruine kleur in het ontwerp van de keuken ziet er geweldig uit met druppels goud, beige en grijs. Deze kleur is slecht met bordeaux, lila en kastanje. Sommigen geloven dat deze kleur depressief is, maar een competente bruine combinatie van kleuren in het interieur van de keuken maakt het mogelijk om het stijlvol en verfijnd te maken.

Een ongebruikelijke optie voor de keuken kan een combinatie van groen in het interieur of crème zijn. Natuurlijke schakeringen van bomen, stenen en bladeren geven een gevoel van frisheid en levendigheid. Het grootste deel moet worden geformaliseerd in de hoofdkleur (60% van de ruimte). De kleur van het tapijt, verlichtingsarmaturen en schalen krijgt een accent. Perfect geschikt geel. De kleur van de deuren moet zo natuurlijk mogelijk zijn.

De combinatie van groen en beige in de keuken
Geelgrijze keuken
Violet-witte keuken

Pasteltinten in het interieur

De combinatie van kleurtextiel in het interieur

De combinatie van kleuren in het binnenland van de Provence

De combinatie van kleuren van het interieur retro

Woonkamer

De plaats voor rust en ontvangst moet worden ingericht met "comfortabele" kleuren. De combinatie van kleuren in het interieur van de woonkamer mag niet te licht of te donker zijn, dit verergert de situatie alleen maar. Het is het beste om neutrale tonen te gebruiken, dat wil zeggen elke kleur in zeer zachte uitvoering. Als je nog steeds helderheid wilt, kun je accenten leggen op expressieve kleine details (gekleurde kussens, enz.).

Groen speelt in dit geval de rol van ontspannend en rustgevend. Het wordt gecombineerd met rood en geel. Slecht met grijs, blauw en paars tinten. Je kunt een paar zwarte accenten toevoegen in de vorm van bankkussens en verzadigde deuren.

De combinatie van roze, grijs en bruin in de woonkamer

De combinatie van roze tinten in het interieur

De combinatie van grijs en geel in het interieur

De combinatie van blauwe en gele kleuren in het interieur

Blauw in het interieur

Rood in het interieur van de woonkamer is in staat om op te vrolijken, activeert creativiteit en ontspant zich niet. Geschikt voor mensen die graag games spelen en grote bedrijven nemen. Het wordt gebruikt met blauw, grijs, geel en zwart. Onverenigbaar met paars, kastanje en bruin.

Liefhebbers van blauw kunnen in hun woonkamer de sfeer van een winternacht creëren. De combinatie van blauw met kristalwit zal dit sprookje voorstellen, en glinsterende elementen (kristallen vaas, glazen schansen) zullen de illusie van de sterren maken. Blauw kan dus worden gebruikt in meubels, op muren en in gordijnen. Het plafond, de deuren en grote accessoires moeten in dit geval wit zijn. Contrast wordt in dit geval gecreëerd door gouden elementen, bijvoorbeeld kussens.

De combinatie van turkoois, blauw, grijs en wit in de woonkamer
De bruin-witte woonkamer

De combinatie van kleuren in de slaapkamer

De slaapkamer

De privéruimte van de slaapkamer is de beste plaats om uw wensen en voorkeuren te compenseren. Het belangrijkste is om kleuren te kiezen waarmee je gemakkelijk in slaap kunt vallen en kunt ontspannen. Meestal impliceert de combinatie van kleuren in het interieur van de slaapkamer het gebruik van pasteltinten, maar liefhebbers van rood of blauw om een ​​slaapkamer in zijn "kleur" te maken, is niet verboden. Als je je kalm voelt in een atmosfeer van zwart of een andere kleur, combineer het dan stoutmoedig in het slaapkamerontwerp.

Geel in de slaapkamer geeft een gevoel van zonneschijn. Aanvaardbaar in combinatie met zwart, groen, bruin. Het is beter om niet te gebruiken in combinatie met blauw, roze en bordeaux. Ook kunnen de wanden in de slaapkamer in koraal worden geverfd. Verlichting, misschien een plaid op de stoel en foto's zijn beter om oranje te kiezen. Dit alles kan worden verdund met witte of zwarte fotolijsten, tapijten en gordijnen. De kleur van de deuren moet verzadigd zijn.

Violet-witte slaapkamer

Groene muur in het binnenland

De combinatie van bloemen in de eetkamer

De combinatie van lichte kleuren in het interieur

Donkergroene kleur in het interieur

Een zeer succesvolle combinatie van lila kleur in het interieur van de slaapkamer toonde zichzelf. Het vereist de toevoeging van lichtpaars, kastanje of grijs, verwerpt rood, geel, zwart en bruin. Voegt het interieur van mysterie en enig mysterie. Paars in de slaapkamer kunt u kalmeren en ontspannen. Deze kleur associeert harmonie en gemoedsrust. Ideaal in combinatie met goud, geel, oranje en lichtgroen, maar onaanvaardbaar met verzadigd bruin of groen, grijs, rood.

Om een ​​romantische sfeer te creëren, is een combinatie van grijs en roze geschikt. Achtergrond van lichtgrijze tinten en elementen van roze (gordijnen, zetelbekleding, tafelkleed), met afgewisseld fuchsia op kussens, keramiek en kleine details. Dit complex is altijd gewonnen en mooi. Kijk ook in de slaapkamer naar goede munt-, karamel-, room- en aardbeientinten. De combinatie van beige in het interieur van de slaapkamer is zeer relevant voor vele jaren.

Wit-grijze slaapkamer
Roomwitte slaapkamer

De combinatie van Tiffany's kleur in het interieur

Combinatie van bloemen in de badkamer

De combinatie van groene tinten in het interieur

Gele kleur in het interieur

De combinatie van gouden tinten in het interieur

De badkamer

In een ruimte waar reinheid heerst, heeft het de voorkeur om een ​​witte kleur met blauwe tonen te gebruiken. Over het algemeen kan wit worden gecombineerd met elke kleur. Deze kleur is universeel, het geeft een persoon een gevoel van superioriteit en elegantie, maar kan een kamer koud maken.

Als u een combinatie van grijs in de badkamer gebruikt, moet deze noodzakelijkerwijs worden verdund met roze, bruin, zwart, lila of geel. Categorisch onaanvaardbaar groen en oranje. Sommigen geloven dat grijs de kamer een neerslachtigheid geeft, maar de juiste opstelling van accenten kan de situatie in uw badkamer veranderen.

De blauwe kleur in het design van de badkamer zorgt voor een koelte. Irrelevante vlekken van blauw en wit (uitstekende optie in de vorm van witte deuren en het bad zelf). Exclusief het gebruik van gouden tinten, bordeauxrood.

Bruin-crème badkamer
Beige en blauwe badkamer
Wit-lilac badkamer

Hier zijn enkele combinaties die met succes kunnen worden gebruikt bij het ontwerpen van een woonkamer (basiskleuren, combinerende en accentuerende kleuren):

 1. Blauw kobalt + blauwgroen, lichtgroen + grijs
 2. Azuurblauw + blauw Perzisch, lichtgroen + peer
 3. Turkoois + lichtgrijs, roze + licht kers
 4. Bleek korenblauw + zilver, crème + wit
 5. Geel + bleke steen, lichtroze-lila + chocolade
 6. Mosterd geel + rood-koraal, donker turkoois + lila
 7. Mosterd + olijf, lichtbeige + lichtbruin
 8. Linnen + kaki, grijsblauw + oud goud
 9. Rood-aubergine + blauweregen, blauwgrijs + blauw stof
 10. Fuchsia + paars, rood + blauw staal
 11. Peach + geel-perzik, bleek mauve + donkerbruin
 12. Lichtroze + bleek zand, mintgroen + donkergrijs
 13. Jade + licht korenblauw, goud + donker azuurblauw
 14. Limoen + smaragd, fuchsia + crème
 15. Grijsgroen + hemelsblauw, licht amethist + magenta
 16. Pistache + peer, kaki + lichtbeige
 17. Sinaasappel + kers, grijs + donkere chocolade
 18. Koraal + paars, mintgroen + crème
 19. Zalm + roze kwarts, lichtroze-lila + wortelrood
 20. Bleek-abrikoos + sise-blauw, blauwgrijs + oud goud
 21. Rood + blauw, distel + geel-perzik
 22. Karmijnrood + oranje, cacao + bruin
 23. Raspberry + aubergine, grijze leisteen + fletetrood
 24. Kers + rood, blauwgrijs + fuchsia
Violet-witte keuken
Rood, beige, grijs en wit in de woonkamer
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

8 + 1 =