Cynisme: soorten, planten, nuances van zorg (25 foto’s)

Cynia is een pretentieloze plant die goed is aangepast aan het klimaat van de middelste riem en een enorme variëteit aan variëteiten en soorten heeft. Het komt het meest voor in Amerika, waar het wordt gewaardeerd door tuiniers voor specifieke voordelen:

 • Een enorme verscheidenheid aan vormen en kleuren. Je kunt een variëteit vinden die bij elke ontwerpbeslissing past en elke tuin versieren, hoe het er ook uitziet.
 • Elke hoogte, om uit te kiezen. Soorten tsiny zo divers dat onder hen er zowel ondermaatse tsiniya nauwelijks twintig centimeter en hoge planten, in uitgestrekte weelderige bush hoogte van bijna een meter. Dus, voor elk doel is er een geschikte optie.
 • Bescheidenheid. Het kost bijna geen inspanning om te groeien, en de zorg voor de cynicus thuis is vrij eenvoudig. Voldoende periodieke irrigatie en een zeldzame bemesting, zodat het bloembed met cynicals de hele zomer regeerde met een rel van kleuren.
 • Lange bloei. De geur van bloeiende cyanias zal de tuin de hele zomer vullen - bloeiend in het begin van juni, de cynici bloeien alleen tegen het midden van de herfst, wanneer de eerste nachtvorst toeslaat. Als je ze kweekt in een appartement, in potten, dan blijft de bloei het hele jaar door.
 • Bestand tegen droogte en wind. Zelfs voor de hoogste variëteiten van cynia zijn geen extra jarretels nodig - hun stevige stelen kunnen zelfs de sterkste impulsen verdragen. Hetzelfde geldt voor de hitte - zelfs in de meest ernstige droogte zullen hitte-houdende zinia niet verloren gaan.

Het enige dat de bloemen echt kan bedreigen - een plotselinge vorst. Het is de temperatuur waard om onder nul te vallen en de cynia zal sterven als je hem niet in potten in huis draagt. De vorst is verschrikkelijk voor alle soorten - onder alle tientallen om geen vorstbestendig te vinden.

Fluweel cynisme

Cynic in het huisje

Cynisme in de tuin

Typen cynia

Thuis worden meestal twee hoofdvariëteiten van cynia gekweekt, die op hun beurt zijn onderverdeeld in vele ondersoorten, soms radicaal verschillend van elkaar. Deze diversiteit is bereikt gedurende vele jaren van fokken: over de hele wereld hebben tuinders gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe variëteiten en soorten.

Cinia Maggelan

Vele jaren van cynisme

Cynia kort

De eerste veel voorkomende variëteit is elegant kaneel. Ik kwam naar de wereld die tuinierde uit Zuid-Mexico, het is erg variabel in ondersoorten. Het reikt tot negentig centimeter hoog, de bladeren zijn puntig, met een rand zonder denticles, tegenover elkaar en direct op de stengel. Bloemen zijn langwerpig, verschillende tinten. Bloeit zeer overvloedig, van juni tot de eerste vorst. Zaden van fijne kaneel blijven tot vier jaar levensvatbaar, maar moeten voor het zaaien weken worden. Er zijn verschillende groepen soorten cynische gratie.

1

Tsiniya Thumbelina

Cinch is elegant

Cinemia van de Solomon Rose

Georginotsvetnaya

Het cynisme van deze groep groeit in het verspreiden van struiken tot een hoogte van negentig centimeter. Bloemen hebben ze de vorm van een halve bol, in diameter tot vijftien centimeter, bloemblaadjes zijn badstof, hun randen iets naar binnen gebogen. Verschillende typen worden onderscheiden:

 • violet - paarse bloemen van verschillende tinten;
 • Raspberry monarch - dichte donkerrode bloemen;
 • lavendel koningin - lavendel bloemen met een vleugje paars;
 • oranje koning - oranje of roodoranje bloemen;
 • ijsbeer - witte bloemen, met een groenachtige tint;
 • paarse prins - zeer spectaculaire paarse bloemen;
 • rose - roze bloemen in verschillende tinten;
 • tango - losse, roodoranje bloemen;
 • jaloezie - de meest originele en geschikt voor niet-standaard ontwerpoplossingen, een variëteit met weelderige groene bloemen.

Paars cynisme

Dahlia dahlia

Cynia sombrero

bob

De zinnias van deze groep groeien compacte, ondermaatse struiken, bereiken nauwelijks een halve meter hoogte. Hun bladeren zijn klein, puntig, de bloemen zijn zeer dicht, afgerond en badstof. Klein - bereik nauwelijks vier centimeter in diameter. Het bloeit rijkelijk, niet consequent, maar tegelijkertijd. Verschillende typen worden onderscheiden:

 • rode dop - bijna ronde pluizige struik met felrode bloemen, die zelfs constant in de zon zijn, verliest geen kleurverzadiging;
 • daar-tamb - helderrode bloemen, platter dan de rode dop;
 • inch - zeer dichte bloeiwijzen van roze naar rood.

fantasie

Bolvormige struiken, reikend tot zestig centimeter in hoogte. Bladeren groot, bloeiwijzen los, lijken gekruld. De bloembladen worden in buizen gevouwen en divergeren in verschillende richtingen, soms gespleten aan de uiteinden. Een verscheidenheid aan kleurenkleuren - van zalm tot fel rood.

Cynische hybride

Ciniya Svizl

Verzorging van cynium

Het tweede veel voorkomende ras is smalbladige cynia. Ik kwam naar de tuinwereld vanuit Mexico. Een jaar oud, groeit struiken groeien tot veertig centimeter hoog. De bladeren zijn direct bevestigd aan de stengel, meestal langwerpig, tot zes centimeter lang. Bloemen zijn klein, tot vier centimeter in diameter, monofoon, brokkelig. De volgende typen worden onderscheiden:

 • de zoncirkel - bloemen met een donker oranje centrum en een roodbruine rand, op een struik die amper een hoogte van vijfentwintig centimeter bereikt;
 • Perzisch tapijt - semi-dubbele bloemen van rode kleur met verschillende tinten, van wit tot geel, waardoor ze in de bloementuin kunnen lijken op een enkel
  kleurrijk oosters tapijt;
 • klassiekers - bloemen van witte, gele en oranje bloemen met een dunne zwakke steel, waardoor het geen grond-bush planten wordt verkregen, maar eerder bodembedekkende planten;
 • sombrero - bloemen in een roodbruine tint met een fel oranje rand.

Elke soort - rode cynici, dubbele badstof cynici, dwergcynici - bloeit vanaf het begin van juni en tot de eerste ernstige nachtvorst, omdat deze moet worden gekozen op basis van esthetische voorkeuren. Hoge struiken? Kleine struiken? Wit, oranje, paars, zelfs groen? Welke zaden van Zinnia je kunt kopen, hangt alleen af ​​van de ontwerpoplossing voor de site, omdat de methode van ontkieming en verzorging thuis altijd hetzelfde is.

Cynische gratie

Cynisme in het bloembed

Teelt van cyania

Hoe een zini te planten?

Op de vraag hoe je Zinnia kunt laten groeien, zijn er twee opties voor een antwoord.

Zink in de grond planten

De zaden ontkiemen zeer goed zinnias, als je ze in een open grond - maar door te kiezen voor deze methode, moet u niet vergeten dat de geringste vorst doodt meer jonge plant. Zink in de volle grond planten is meestal in maart-april, en misschien is het alleen in een warm mild klimaat. Het proces vindt in verschillende fasen plaats:

 • Selection. Om de meest voorkomende zaden van zinnia van niet-inheemse soorten te scheiden, moet je alles in nat gaas wikkelen en een paar dagen laten staan. Degenen die na deze periode spruiten zullen vrijgeven, zijn geschikt om te planten.
 • Voorbereiding van de plaats. De grond moet worden gegraven, zodat deze wordt verzadigd met zuurstof en een ondiepe groef erin graven.
 • Seeding. Zaden moeten worden bedekt met groeven en zorgvuldig worden bedekt met zand.
 • Voorwaarden scheppen en wachten. Zaaibedden moeten worden bedekt met een ondoorzichtige film om zaden te maken voor de omstandigheden van de kas. De temperatuur binnenin mag niet onder de twintig graden komen. Wanneer de zaden ontkiemen zinnias, kunt u de film te verwijderen en voor hen zorgen als voor elke geplante zaailingen - spray, water en heel voorzichtig los te maken grond.

Cynia de rode koningin

Cynia rode pet

Teelt van gepotte zinnia

In de middelste zone met strenge winters en het late voorjaar tsiniya in de vollegrond niet geplant - ook de zorg voor haar heel goed, ze nog steeds niet zullen overleven, omdat je eerst de zaden van het huis warm moet zaaien, en alleen wanneer de zaailingen sterker worden, getransplanteerd tsiniya in de open lucht grond. Het proces verloopt consistent:

 • Selection. Zaden moeten in een vochtige doek worden gewikkeld en zien wie er over twee dagen zal opstaan. Over de rest van alle tuiniers weten - plant ze, plant niet - zal nog steeds niet opstijgen.
 • Voorbereiding en zaaien. Capaciteit - dit is een speciale doos voor zaailingen of een plastic verpakking - is gevuld met een mengsel van aarde en zand in gelijke delen, waarna er gezongen zinnia's zijn. Zaailingen verdragen geen nabije omgeving, omdat een paar zaden per kop voldoende zal zijn.
 • Care. De grond in de pot moet regelmatig worden bevochtigd, zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de twintig graden komt. Wanneer zal de scheuten, moet u ervoor zorgen dat ze genoeg licht - als het gebrek daaraan onnodig out zal getrokken, moet je ze op een zonnige plek te verplaatsen en strooi de wortels van de aarde.
 • Planten in de open tuingrond. Het wordt gehouden eind mei - of eind juni, als het terrein koud is. Het is noodzakelijk om voorzichtig te handelen, om de fragiele wortels niet te beschadigen.

Toen in de tuin tsiniya verschijnt, groeit het zal niet lijken helemaal zo dure aangelegenheid - zijn heldere weelderige bloemen is zeker de moeite waard om een ​​poging om kunstmest te maken en volg de zaailing staat te maken.

Rood cynisme

Cynicia lavendel koningin

Verzorging van cynium

Om de cynische groei op lange termijn goed en overvloedig te laten bloeien, moet u de volgende belangrijke parameters volgen:

 • Accommodatie. De bloemen van de Zinnia, planten en verzorgen waarvoor een zekere grondigheid vereist is, hou van het licht. Een plek vol diffuus zonlicht, dat zullen ze zeker doen. Ook moet het worden beschermd tegen tocht en, idealiter, gelegen op een heuvel, omdat de cynia niet bestand is tegen stagnatie van water.
 • De grond. Moet goed gedraineerd en vruchtbaar zijn. Voor het planten van de cynicia, graaf het een halve meter diep, dood het onkruid en verzadig het met zuurstof. Als het de bedoeling is dat de bloemen erop eeuwigdurend zijn, kunt u biologische topdressing maken.
 • Watering. Cynisme, waarvan de zorg matiging vereist in plaats van een overmaat, geeft er de voorkeur aan dat een dergelijke regel zelfs bij watergift gevolgd wordt. Het moet regelmatig en gematigd zijn - bij voorkeur minder water, meer. Water moet onder de wortel zitten, zodat water niet op de bloeiwijze valt - anders kan de bloem last krijgen van een van de specifieke ziekten veroorzaakt door overmatig vocht.
 • Losraken. Het moet regelmatig worden gedaan, zodat de ziekte de ziekte en plagen niet verstoort, evenals het gebrek aan zuurstof. Zorg ervoor dat u dit zo nauwkeurig mogelijk doet.
 • Topdressing. De zini voeden in een maand na het planten in de grond en onmiddellijk na de vorming van knoppen. Gebruik als meststof een complexe mineraal- of mestoplossing.
 • Knijpen. Elk cynisme, waarvan de variëteiten kunnen zijn, heeft geen snuifje nodig. Het is genoeg om de vervaagde knoppen te verwijderen - dan zal de bloei ervan overvloediger zijn.

Vele jaren van cynisme, planten en verzorgen waarvoor niet zo ingewikkeld is, zullen bloeien, iedereen behaaglijk die elke zomer naar de site komt. Minimale watergift, twee keer kunstmest toedienen plus het overbrengen naar een huis voor de winter - meer heeft deze pretentieloze plant niet nodig.

Perzisch tapijt uit Cinese stijl

Aanplant van cinia

Roze cynisme

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 5 = 1