Blauwe gordijnen: de beste opties voor het decoreren van appartementen (27 foto’s)

Een stijlvol en origineel interieur omvat het gebruik van gordijnen. Zelfs stilistische richtingen, waar de overvloed aan textiel voor ramen niet wordt verwelkomd (bijvoorbeeld de Scandinavische stijl, waar rolluiken ten strengste verboden zijn), houdt nog steeds de aanwezigheid in van minimaal een ornament voor vensteropeningen.

Blauwe satijnen jaloezieën

Blauwe gordijnen met een bando

Gordijnen op de tule, gordijnen, licht gevoelige samenstelling, massieve pelmet, minimalistische schilderijen blekaut - onder de diversiteit van de soorten, types en modellen is niet gemakkelijk om een ​​optie die een bijzondere esthetiek en het comfort van het appartement zal geven te vinden. Om te beginnen zijn zoektocht bestaat uit het selecteren van de basiskleur.

Blauwe fluwelen gordijnen

Beige en blauwe gordijnen

Blauw in het interieur

Het hele blauwe palet ademt een speciale koude, terughoudendheid uit. Gordijnen in blauwe kleur belichamen aristocratisme, verfijning, een speciale laconieke charme. In een te donkere kamer zullen ze kijken somber en niet op zijn plaats, maar als je dit op het zonnige keuken textiel of komen met een interessante compositie in het interieur van de woonkamer, zonovergoten, het aanbod en de sfeer is drastisch veranderd.

Wit-blauwe gordijnen

Blauwe verduisteringsgordijnen

Als de ruimte meestal vrij donker is (de noordkant) of de ruimte klein is, moeten de blauwe gordijnen worden "verdund" door andere elementen, helderder en warmer. Een andere optie is om het klassieke verzadigde blauwe doek te verlaten ten gunste van de lichtere tonen van het hemelpalet. In dit geval zullen zachte groene gordijnen met blauwe en aquamarijne impregnaties er goed uitzien.

1

Blauwe gordijnen in de kinderkamer

Blauwe gordijnen op de erker

Blauwe gordijnen in het interieur, indien correct gebruikt, kunnen de ruimte visueel verlengen, waardoor deze ruimer en zelfs hoger wordt. Gordijnen in een strook (uitsluitend verticaal) creëren niet alleen een casual zeekleur, maar brengen ook visueel de hoogte van de plafonds omhoog. Het is belangrijk om de voorkeur te geven aan pure verzadigde kleuren.

Van het monochrome ontwerpconcept is het beter om het origineel te verlaten. Klassiek ingerichte kamer met een overvloed aan blauw textiel lijkt koud en saai. Als u grijze gordijnen en blauw textiel combineert, zal het bijzonder somber zijn.

In een kleine ruimte zal het gevoel hetzelfde zijn, maar de appartementen zullen veel minder lijken dan ze in werkelijkheid zijn, dus voor blauwe gordijnen is het belangrijk om goede partners in kleur en textuur te kiezen, waarna de kamer letterlijk zal veranderen.

Blauwe en blauwe gordijnen

Luxe keuze aan kleuren

Het kleurenpalet is behoorlijk rijk en geeft je de mogelijkheid om die perfecte blauwe tint te kiezen, waardoor je de setontwerptaken echt kunt oplossen. Ga er niet vanuit dat de hemeltonen beperkt zijn tot puur blauwe, donkerblauwe en aquamarijntonen.

Blauwe gordijnen in de woonkamer

Blauwe katoenen gordijnen

Vandaag zijn de volgende tonen bijzonder relevant:

 • Korenblauw;
 • Lavender;
 • Amethist van de hemel;
 • aquamarijn;
 • Azure;
 • Indigo;
 • saffier;
 • Zacht violet met tinten van turkoois;
 • kobalt;
 • Het intense blauw.

Het is de moeite waard om te onthouden dat het bij blauwe gordijnen belangrijk is om niet alleen meubels en decor items correct te combineren, maar ook de tonen die heersen in de decoratie van muren, vloer, plafond. Indigo rolgordijnen kunnen bijvoorbeeld niet worden gebruikt in een kamer met een blauwe afwerking. Het palet is in alle opzichten verzadigd, daarom moet de aanpak van de vorming van een prachtig interieur grondig zijn.

Blauwe gordijnen met borstels

Blauwe gordijnen in koloniale stijl

Onverslaanbare kleurenduetten

Donkerblauwe gordijnen of een compositie met lichte gordijnen met indigo-tint zijn vrij tolerant in termen van kleurencombinaties.

Harmonieert altijd en gemakkelijk textiel van zuivere blauwe toon met schaduwen van het zelfde spectrum (turkoois, paars, lavendelkleuren).

Neutrale, blauwe Romeinse gordijnen of andere soortgelijke 'hemelse' stoffen met bijbehorende tinten zien er groen, wit, alle tinten grijs en beige uit. Duetten met zonne-, rode, paarse tonen verdienen speciale aandacht. Zo'n combinatie kan gewoon perfect zijn of een doordachte en harmonieuze compositie verpesten.

Blauwe gordijnen met een lambrequin

Blauwe gordijnen gemaakt van linnen

Waardevolle aanbevelingen

Om geen fouten te maken, kun je altijd combinaties gebruiken die een win-win klassieker zijn geworden:

 • Blauwe en witte gordijnen kijken stijlvol, harmonieus, luchtig samen. Ze brengen lichtheid in het interieur, een zekere frisheid. Soortgelijke kleuren worden gecombineerd in een verscheidenheid van variaties: stroken, patronen, etnische ornamenten, ornamenten met bloemen en verschillende animalistics of een strikt geometrisch patroon;
 • Het blauwe canvas op de ramen en gele, citroen- of oranje elementen zijn een heldere en zeer p
  ositieve optie. Geschikte gordijnen in de kinderkamer, de keuken of in een miniatuur woonkamer. Maar door overdreven creativiteit kun je altijd weigeren om gezelliger en rustgevender composities te maken. Zandgele gordijnen en blauw textiel of groene gordijnen met olijftint en aquamarijnaccenten zorgen bijvoorbeeld voor een interessant ontwerp in mediterrane, strand- en tropische stijlen;
 • Blauwe rolluiken met bloemenprints of roze accenten lijken misschien een ongebruikelijke combinatie, maar deze mening is onjuist. Dit is een win-win-combinatie. De blauwe "pessimist" en de roze "optimist" vullen elkaar perfect aan, balanceren de ruimte, maken het interieur in de woonkamer of hal completer en perfect. Het is beter om lichte gordijnen op de ogen te kiezen of niet erg strakke gordijnen.
 • Blauwe gordijnen op de oogjes of hangers met rode elementen - dit is een complexe compositie, maar omkoopt de verzadiging ervan. Om de compositie er wat ingetogener uit te laten zien, is het mogelijk om accessoires aan te vullen met een beige ornament of accessoires van donkere kleur (bijvoorbeeld chocolade of donkere smaragd).

Blauwe gordijnen van organza

Blauw gestreepte gordijnen

Blauwe gordijnen met print

De slaapkamer

Als de slaapkamer voor het huishouden het rijk van slapen en rusten is, zijn de verduisteringsgordijnen (blauw, indigo en aquamarijn) de ideale oplossing. Donkerblauwe gordijnen met goud, beige, pastelpatronen creëren een sfeer van speciale ontspanning, rust, comfort.

Blauwe gordijnen in de Provence

Blauwe rechte gordijnen

Als je dure dichte stoffen zoals fluweel en brokaat gebruikt om gordijnen in het interieur te maken, kun je je voor het licht verbergen, zelfs op een zonnige dag. Altijd in de intieme omgeving van de slaapkamer er goed uitziende groene gordijnen met gordijnen of lichte luchtelementen van blauw en aquamarijn.

Blauwe Romeinse blinds

Blauwe gordijnen met een afbeelding

De hoofdregel: de afgewerkte compositie mag niet irriteren, een te heftige reactie veroorzaken, ogen snijden. Gouden gordijnen met blauwe elementen of aquamarijngordijnen en grote citroenafdrukken zijn bijvoorbeeld niet geschikt.

Blauwe rolluiken

Blauwe gordijnen in de slaapkamer

Woonkamer

Rolgordijnen van blauw, dicht bij aquamarijn of zelfs een groene fles, zullen een sfeer van vriendelijkheid en gemak creëren in de woonkamer. Grijze gordijnen of gordijnen met een pruimrijke toon kunnen worden 'toegejuicht' met gouden monogrammen. Een dergelijke decoratieve receptie ziet er luxe uit in een hal die is vormgegeven onder rococo of barok.

Ontwerpers raden aan om geen hemelse tinten in het interieur te misbruiken. Als u echter blauwe rolgordijnen kiest, is het beter als de ruimte nog steeds een soort decor is op een vergelijkbare toon. Kies bij voorkeur kleine attributen: fotolijsten, souvenirs, potten of bloempotten met bloemen.

Blauwe gordijnen met een patroon

Kinderkamer

Voor de kinderkamer is het beter om te kiezen voor rolgordijnen of hangende gordijnen met felle kleuraccenten. De textielkeuze hangt grotendeels af van het oorspronkelijke ontwerpidee.
Voor de toekomstige kapitein kunt u bijvoorbeeld een echte hut maken met gordijnen in een strook. Voor de jonge prinses zijn gordijnen op de hemelsblauwe ogen of zelfs met een patroon dat de bewolkte hemel imiteert, meer geschikt.

Blauwe velours gordijnen

Het is belangrijk om te onthouden dat de locatie die is bedoeld voor kinderen veilig moet zijn, niet alleen mooi. Het is beter om blauwgrijze gordijnen te kiezen uit linnen, textiel te hebben geslagen rekening houdend met de interesses en voorkeuren van het kind. Om ecologisch zuivere en veilige soorten dragen een satijn en zijde.

Blauwgroene gordijnen

De blauwe kleur van gordijnen, gordijnen en gordijnen is te vinden in het interieur van kantoren en kantoren, in cafés en restaurants. Veel hotels kiezen specifiek voor een dergelijk neutraal palet om een ​​ontspannen, ontspannen sfeer te creëren.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

8 + 1 =