Behang met imitatie – natuurlijke texturen in het interieur (25 foto’s)

Achtergronden met imitatie van natuurlijke afwerkingsmaterialen worden steeds populairder. In het interieur zien deze achtergronden er stijlvol en duur uit. Door ze te gebruiken om de ruimte te versieren, kunt u een authentieke sfeer creëren die betrekking heeft op klassiekers, oudheden of moderne trends in interieurontwerp.

Behang voor natuurlijke materialen
Behang voor natuurlijke materialen

Wat zijn het behang met de imitatie?

Dankzij de ontwikkeling van technologieën lijkt imitatiemateriaal niet langer goedkoop. In de uitverkoop zijn er wallpapers die visuele effecten van elke gewenste dekking kunnen creëren. Een van de meest succesvolle opties is om aandacht te besteden aan de volgende soorten materialen:

  • behang met imitatie van metselwerk;
  • behang met imitatiepleister;
  • behang met een imitatie steen;
  • behang met imitatiehout;
  • varianten die weefsels, huid en soortgelijke structuren imiteren.

Imitatie van een bar is bijvoorbeeld de juiste oplossing voor appartementen die zijn ontworpen in Russische stijl of in landelijke stijl. Deze wallpapers maken de ruimte niet zwaarder, bespaar ruimte. Hulp bij het snel en met een minimum aan kosten afhandelen van de afwerking.

Behang voor natuurlijke materialen

Behang voor natuurlijke materialen

Elk soort behangwerk lost zijn interne taken op en heeft functies en voordelen. Wat zijn de voordelen van deze methode van interieurdecoratie?

Behang voor natuurlijke materialen

Voordelen van imitatie in het interieur

Gebruik in het interieur van het bord, boomstammen, huid om de muren te bedekken is niet al te geschikt. Het stadspand zal dus belachelijk en overbelast worden. En bij het repareren van een landhuis kunt u rationele en budgettaire technieken toepassen. Immers, wallpapers met imitatie hebben de volgende voordelen:

  • vergeleken met natuurlijke soorten decoratie zijn dergelijke achtergronden niet duur;
  • met dit type achtergrond kunt u elke compositie en combinatie maken;
  • het vervangen van materialen kost minder tijd en geld dan bij het verwijderen van metselwerk of hout;
  • Een enorme verscheidenheid aan opties en tinten maakt de keuze echt rijk.

Modern behang met imitatie van een baksteen vereist geen speciale voorbereiding van muren voor het creëren van een modieuze richting van een loft. De trendy imitatie van de lichtbundel transformeert de ruimte eenvoudig in een chalet of landgoed. Een huidsimulatie wordt perfect gecombineerd met glazen details en glas-in-lood ramen in de belichaming van de Art Nouveau-stijl.

Als de kamer de imitatie van stof op de muren vereist, is het beter om de natuurlijke materialen achter te laten en behangen toe te passen. Omdat de zorg voor hen honderd keer gemakkelijker zal zijn dan voor een echte doek. Bovendien, de stijl van de Provence, die het gebruik van stof textuur impliceert, van het gebruik van dergelijke stijlvolle behang alleen om te worden verrijkt.

Behang voor natuurlijke materialen

Behang voor natuurlijke materialen

Kenmerken van afwerkingsmaterialen met imitatie

Afwerkingsmaterialen met een textuur voor hout, steen, steen en pleister worden op vrijwel dezelfde manier op de wanden geplakt als eenvoudige versies van behang. Als de afwerking van het hout vele weken en soms zelfs maanden in beslag neemt, kan behang met imiterende eigenschappen in een paar dagen worden geplakt.

Behang voor natuurlijke materialen

Behang voor natuurlijke materialen

Verander het interieur met behang is veel gemakkelijker dan het veranderen van het saaie ontwerp, gemaakt van steen of tegels. Tegelijkertijd is het imiteren van het behang van natuurlijke objecten behoorlijk duurzaam en slijtvast. Velen van hen kunnen worden gewassen. Als een deel van de muur met het behang is beschadigd, is het niet moeilijk om het te herstellen.

Behang voor natuurlijke materialen
Behang voor natuurlijke materialen

Curbs en kleurovergangen van behang met imitatie naar panelen of andere materialen zijn niet vereist, maar als u deze elementen tijdens de reparatie wilt gebruiken, zullen ze in harmonie zijn met elke vorm van imitatief behang.

Behang voor natuurlijke materialen
Behang voor natuurlijke materialen

Dit type decoratie heeft vaak een tastbare textuur. Hierdoor wordt een realistisch 3D-effect bereikt, waardoor de materialen op natuursteen of balken lijken.

1
Behang voor natuurlijke materialen

Natuurlijk interieur: de subtiliteiten van de belichaming

Het ontwerp
van een woning in een natuurlijke stijl is een goede manier om comfort en rust te bereiken in uw eigen huis. Maar weinig mensen denken dat imitatie van het hout, de baksteen of de stof geschikt kan zijn in de werkruimte. Een SPA-salon afgeven met achtergronden met nabootsing van gipsmiddelen om het een luxe en dure uitstraling te geven. Veel versies van imitatief behang worden gebruikt in de hallen, hotels, sportcentra, reisbureaus en schoonheidssalons.

Behang voor natuurlijke materialen
Behang voor natuurlijke materialen

Afwerkingsopties met natuurlijke elementen worden uitgevoerd in rustige tonen. Tegelijkertijd zijn ze helemaal saai, ze zien er representatief uit en openen ruimte voor een ontwerpmanoeuvre. Sommige soorten behang met imitatie van een baksteen kunnen worden gerealiseerd en in lichte binnenvariaties.

Behang voor natuurlijke materialen
Behang voor natuurlijke materialen

Bij het vertalen van stijlen die ontwerpers vaak gebruiken om behang te imiteren? Simulatie wordt toegepast in de volgende gevallen:

zolder

Stijl, die een kenmerk is geworden van het moderne interieur. Het heeft noodzakelijkerwijs metselwerk, vloeiende kleurovergangen en een minimumaantal grote delen. Behang met een imitatie van een baksteenpatroon is het best geschikt voor decoratie in deze stijl.

Behang voor natuurlijke materialen

klassiek

Het is moeilijk om een ​​klassiek interieur te bedenken zonder traditionele houten panelen. Imitatie van een balk en een andere boom is iets dat helpt om een ​​klassieker in zijn oorspronkelijke vorm te creëren.

modern

Deze stijl, net als zijn bohemien-varianten, wordt perfect aangevuld met lederbehang, stoffenvarianten met de imitatie van een luipaardvel of een tijger. Met behulp van dergelijke technieken wordt een speciale chic van de Art Nouveau-kamer bereikt.

Behang voor natuurlijke materialen

land

Deze vorm van registratie komt niet vaak voor in moderne appartementen, maar buitenhuizen zijn vaak op deze manier te vinden.

Provence

Een voortreffelijk en ongecompliceerd ontwerp in de stijl van de Franse buitenwijken wordt perfect gerealiseerd door het gebruik van imitatieg pleister, stenen en houten blokken.

Russische stijl

Hier imitatie van een balk en een blok zijn de belangrijkste binnenontvangsten, in staat om alle atmosfeer van het Russische dorp over te brengen.

etno

Deze stijl is ook moeilijk te maken zonder imitatie, zoals modern zonder glazen delen; behang, imitatie van een steen, komt hier omdat het trouwens onmogelijk is.

Behang voor natuurlijke materialen

Het gebruik van dit type achtergrond is niet beperkt tot de bovenstaande voorbeelden. Elke richting in het interieurontwerp kan een toepassingsgebied worden.

Behang voor natuurlijke materialen

Met welke details wordt een gecombineerd "natuurlijk" behang gecombineerd?

De materialen die worden gebruikt om een ​​natuurlijk interieur te creëren, worden goed gecombineerd met afgeronde lijnen, vloeiende overgangen van kleuren en duidelijke accenten op afzonderlijke elementen. Hoge vazen ​​met kunstplanten, decoratieve fonteinen, stevige kussens op banken en meubilair van pure tinten zijn de dingen die met voordeel de imitatie van natuurlijke materialen kunnen benadrukken.

Behang voor natuurlijke materialen

Uitstekende uitstraling boven het behang en in combinatie met lichte spanplafonds met het effect van de sterrenhemel of daghemel. Parket, laminaat, tegels zijn ook harmonieus aangevuld behang met imitatie van natuurlijke materialen.

Sommige ontwerpers adviseren om de ruimte niet te overladen met één textuur, dus het plakken van dit soort behang op een muur is een modetrend in het interieur. De rest van de ruimte is in dit geval beschilderd met een eenkleurige verf, zodat de algemene omgeving van de woning er interessanter uitzag.

Ongebruikelijke soorten behang met imitatie van texturen

Achtergronden met natuurlijke imitatie kwamen lang genoeg op de markt. De eerste versies van dergelijke materialen waren behang met een afbeelding voor een baksteen. Ze hebben gangen, veranda's en bijkeukens ingericht. Vervolgens heeft dit soort decoratie nogal wat veranderingen ondergaan en vandaag kunnen we behang kiezen met imitatie van alles, want er zijn veel opties en kleuren.

Behang voor natuurlijke materialen

In de verkoop zijn er behangsels, vergelijkbaar met de huiden van wilde dieren, met afbeeldingen van suède bedekkingen, het imiteren van edelstenen en riet. Op sommige stoffenbanken passen fabrikanten echte stenen, marmerchips of zaagsel toe om deze opties een groter realisme te geven. Er zijn wallpapers met imitatie van reptielenvel, behang in de vorm van oude kranten en originele variaties op het thema van "peeling walls."

Behang voor natuurlijke materialen

Behang met een afbeelding van steen, gips, baksteen of hout - een geweldige vervanging voor natuurlijke materialen. Hun aanwezigheid in het interieur draagt ​​bij aan de algemene uitstraling van de ruimte, en het ontwerp van de muren maakt het stijlvol en niet-triviaal. Als je besluit deze imitatie thuis te gebruiken, zul je niet verliezen. En je ontwerp zal oprechte interesse en bewondering veroorzaken voor gasten en geliefden. Omdat dergelijk behang kan zijn, ma
ar ze zullen niet gebruikelijk zijn.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

99 − = 94