Art Nouveau in het interieur (21 foto’s): de beste ontwerpen van appartementen en huizen

Modern of Art Nouveau is een van de kunsttrends, de piek van zijn populariteit was in de tweede helft van de 19e eeuw. Onderscheidende kenmerken of klassiekers van deze stijl: de afwijzing van rechte hoeken en lijnen ten gunste van "natuurlijke", natuurlijke motieven en de introductie van nieuwe technologieën.

Licht interieur van de gang in Art Nouveau-stijl

Wanneer de moderne stijl past

Hierbij moet worden bedacht dat de stijl van Art Nouveau in het interieur een grote reserve gebied vereist, want hier is er een verscheidenheid aan producten (lampen, foto's, vazen, open haarden, behang, enz.), Maar ook als decoratieve elementen. Het onbetwistbare voordeel van klassieke kunststijl is een project met lichte kleuren en rationeel ingericht meubilair dat de ruimte van het huis visueel vergroot. Dit alles compenseert met succes het gebrek aan ruimte.

Woonkamer in art-nouveaustijl in het huis

Maar voor een huis met een onconventionele lay-out is dit ontwerp het meest optimale project. Hij zal alle "minnen" van het pand verbergen: gebreken in de muren, deuren, vloeren, plafonds of de onregelmatige vorm van de kamer.

Eetkamer in Art Nouveau-stijl

materialen

De modernistische stijl in het interieur is bovenal een combinatie van natuurlijke en kunstmatige klassieke materialen.

Badkamer in Art Nouveau-stijl

wanden

Het bovenste deel van de kamermuur kan worden geverfd of met zijde bedekt (verschillende achtergronden zijn ook toegestaan) en het onderste gedeelte is vaak versierd met een keramische of eikenhouten basis. Het is verplicht om een ​​plantaardig, houten ornament te gebruiken - een karakteristiek ontwerp voor de modernistische stijl. De muren van het huis lijken omhoog te "snellen" - van de onderkant van de deur naar het plafond. Maar tegelijkertijd is het noodzakelijk om de maat te volgen, anders zal het project met veel ornamenten, verschillende lampen en meubels met veel patronen ervoor zorgen dat het appartement op een bos lijkt.

Beige muren en uitgehouwen trap in het interieur in Art Nouveau-stijl

Met de moderne art nouveau kan een kamer worden ontworpen met materialen zoals behang, metaal, houten design, steen, glas of een origineel schilderij op de deur.

Om een ​​"lichte versie" van de Art Nouveau te maken, gebruikt u vaak behang, afbeeldingen van zachte neutrale kleuren, open haarden, kroonluchters en andere objecten waarvan de patronen niet te fel zijn.

Prachtig huis met twee verdiepingen in art-nouveaustijl

plafond

Ook hier zijn verschillende varianten en ontwerpen mogelijk met veel nuances. Dit is het geverfde en gladde en spanplafond van het huis met minimaal stucwerk in de vorm van bloemen of bloembladen of met de aanwezigheid van een prachtige kroonluchter. Het ontwerp van de kamer met balken van donker hout of met de aanwezigheid van fijne lijnen die de deuren omlijsten, ziet er ook geweldig uit.

Beige plafond in een Art Nouveau-huis

Ook vaak gebruikt in de stijl van kunst-moderne glas-in-loodramen of kroonluchters met originele patronen. Moderne glas-in-loodramen zijn stukjes glas van verschillende vormen, schakeringen en structuren die op de een of andere manier met elkaar zijn verbonden.

Het plafondontwerp moet in dit geval de aandacht trekken, helder en ongebruikelijk zijn.

Zwart en witte woonkamer in Art Nouveau-stijl

Zwart en witte woonkamer in Art Nouveau-stijl

Paul

Voor de stijl van Art Nouveau wordt gekenmerkt als een klassieke inrichting van de kamer vloer (modern parket, gelegd "Visgraat" of vierkanten) en van een patroon coating (artistieke parket), die de tekening van een overzeese golf of ineengevlochten kleuren simuleert.

Daarnaast kan het ontwerp van de vloer worden gemaakt van keramisch graniet of steen met "live" patronen in de Art Nouveau-stijl.

1
Grote woonkamer in art-nouveaustijl
Tapijt op de houten vloer in de woonkamer in Art Nouveau-stijl

meubilair

Dit zijn comfortabele en zachte fauteuils, banken, prachtige tafels, ladekasten, kasten, schilderijen en buffetten. Het belangrijkste is dat het meubilair een modern kunstontwerp moet hebben: ivoren inserts, accessoires, enz.

Bruin-beige meubels in een appartement in Art Nouveau-stijl

Voor het interieur van het huis in de stijl van kunst-modern, is het het beste om meubels met gebogen contouren, vloeiende lijnen en heldere natuurlijke textuur te kiezen.

Ter attentie: gezien het kleine aantal jaren (vanaf het verschijnen van de Art Nouveau-stijl), kunt u vandaag zelfs unieke items kopen, bijvoorbeeld schilderijen uit die tijd.

Grijs en beige meubels in een klein appartement in Art Nouveau-stijl

decoratie

Alle details in het interieur van de kame
r moeten overeenkomen met het natuurlijke thema. En het maakt niet uit wat het is: lampen, bankkussens, open haard, behang, levende planten, kroonluchters, gordijnen, allerlei soorten beeldjes of beeldjes.

Decor in zwart en wit in de woonkamer in Art Nouveau-stijl

Niet minder belangrijk in de stijl van een appartement kunst-modern is een mozaïek, dat vaak aanwezig is in verschillende decoratieve elementen.

Elegante inrichting in een appartement in art-nouveaustijl

kleur

Volgens veel ontwerpers hangt de kleur van de kamer af van de kleur. Voor het interieur van het huis in de stijl van kunst-modern kunt u behang, tinten en kleuren gebruiken. De belangrijkste voorwaarde is dat het ontwerp van de kamer zacht en gebleekt moet zijn (bijvoorbeeld 'meubels besprenkeld met as').

Bruin-beige hal in een Art Nouveau-huis

De kleurkeuze is onderverdeeld in drie categorieën:

  1. Bepaling van de accentuerende kleur van het appartement.
  2. Het ontwerp, onderstreept door actieve elementen (lampen, ornamenten, ongebruikelijke deuren, foto's, enz.).
  3. Versier de kamer en maak de stijl vast met de toevoeging van kleurstructuren.
Bruin-wit interieur van de woonkamer in Art Nouveau-stijl

verlichting

Dit is een van de belangrijkste momenten in het maken van een appartementsinterieur. Art-modern biedt de volgende soorten verlichting - decoratief en functioneel. In het eerste geval verlichtingsarmaturen (kroonluchters, schansen, lampen, enz.) Worden gebruikt om de inrichting van het appartement te benadrukken, alsook de focus te geven en bij te dragen op de heroriëntering van de aandacht van het ene object (bijvoorbeeld een foto) op het andere. Wat functionele verlichting betreft, heeft dit project zijn eigen subtypen, die het doel en de specifieke vereisten bepalen. Afhankelijk van wat het ontwerp zelf zal zijn en wat het functionele doel is, is de verlichting onderverdeeld in bepaalde typen. Laten we de beschrijving van elk ervan in meer detail bekijken:

  1. Target. Kroonluchters en armaturen zijn geïnstalleerd om één werkgebied te verlichten met behulp van smalle balken.
  2. Main. Alle armaturen en schansen vervullen de functie van hoogwaardige verlichting door de reflectie van licht vanuit de vlakken van de ruimte.
  3. Achtergrond. De belangrijkste taak van dit licht is om black-outs in de hoeken van de ruimte te verwijderen die zich achter de uitstekende reliëfobjecten bevinden.
Wandlampen in de woonkamer in Art Nouveau-stijl
Witte en blauwe slaapkamer in art-nouveaustijl

Advies van professionals

  • De kunst-moderne stijl is fundamenteel verschillend van zoiets als "moderne kenmerken", als van de semantische implicatie van alle bekende term "modernisme". Karakteristieke kenmerken van de Art Nouveau zijn decorativiteit, de vergelijking van een door de mens gemaakte vorm met natuurlijke motieven. Alle lijnen van ornamenten (behang, tegels voor decoratie, open haarden, meubels, kroonluchters, enz.) Die het project bevatten dragen een spanning van symbolische en spiritueel-emotionele betekenis.
  • Kamer in moderne stijl - is, in feite is het "één lichaam" waarin objecten van welke aard dan ook - zij het een salontafel, kroonluchters, lampen, kledingkast, schilderijen, haak voor handdoeken in de badkamer of andere meubels zijn even belangrijk. Maar, zoals eerder gezegd, vandaag is het heel gemakkelijk om een ​​verscheidenheid aan producten die de algemene stijl van de Art Nouveau na te bootsen, bijvoorbeeld vinden, dezelfde kroonluchter met tinten in de vorm van bloeiende lelies, schouwen en deuren.
  • De moderniteit in het interieur van het huis wordt gekenmerkt door ingetogen, vage tonen, maar de beste - en toch een halve minuut. Vooral populair is het project met een lichtgroene schaal en elke kleur paars. Idealiter een aanvulling op het interieur is ook een gouden of parelgrijze meubels.
Beige bruine moderne slaapkamer in Art Nouveau-stijl

Als de open haarden zijn geïnstalleerd, moet u afstand nemen van rechtlijnigheid. Ze, zoals schilderijen of deuren, mogen niet van hetzelfde type zijn - het project is verplicht met allerlei inserts, evenals open haarden gemaakt van steen of metaal. Soms open haarden voor een huis in Art Nouveau-stijl en bezetten het grootste deel van de ruimte: van de ene deur naar de andere.

Grote klassieke eetkamer in art-nouveaustijl
Keuken met een eiland in art-nouveaustijl
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

1 + 9 =