Armchair-troon: koninklijke passies in het interieur (24 foto’s)

Chair-troon - een ongewone en luxueus interieur element, dat kan worden gebruikt in woonkamers, kantoren, schoonheidssalons, etc. Natuurlijk, dit meubel is geschikt niet voor iedereen, maar als je met succes past het in het ontwerp, zal het een echt zijn .. een hoogtepunt van elke kamer.

Groene stoel-troon
Antieke stoel-troon

Historische achtergrond

De stoel als meubel verscheen vele eeuwen geleden. In die tijd waren de troon en de stoel in feite hetzelfde. Er wordt aangenomen dat de eerste stoelen-tronen worden gebruikt door Egyptische farao's. Dergelijke meubels werden gevonden in hun graven. Aanvankelijk waren dit tronen gemaakt van hout, nauwelijks konden ze als zeer comfortabel worden aangemerkt.

Fauteuil-troon met fluwelen bekleding

Armchair-troon in de barokstijl

Geleidelijk veroverde mode voor de troon bijna alle landen. Maar aanvankelijk waren dergelijke meubels alleen te vinden in de woningen van de heersers; Later verschenen majestueuze stoelen in de vorm van tronen in de huizen van rijke onderwerpen. Voor het eerst werden stoffen in Frankrijk uitgevonden. De koninklijke zetels waren bedekt met zijde, fluweel, tapijt. Op dezelfde plaats kwamen ze met een zacht kussen voor het comfort van de tronen. Later, zijn rug en armleuningen omgetoverd tot echte objecten van toegepaste kunst geworden: de meester snijd ze sierlijke patronen.

Witte stoel-troon
Bordeaux-stoel-troon

XX eeuw was beroemd om zijn bruikbaarheid, dus de kunstzinnige troon ging in deze tijd in de vergetelheid. Tegenwoordig is de mode echter weer teruggekeerd.

Nu in meubelzaken kan niet worden gevonden omvangrijk houten tronen, maar allerlei heerlijke en verfijnde variaties van de zetels over dit onderwerp is te vinden zonder problemen.

Troon met gouden decor
Troonstoel gemaakt van hout

Leunstoel-troon binnen een woonflat

De troonstoel past met succes in de volgende interieurstijlen:

  • classic;
  • Barok;
  • Rococo;
  • Gothic;
  • classicisme;
  • renaissance;
  • Engelse stijl.
Kabinet stoel-troon
Fauteuil-troon in Chinese stijl

Al deze traditionele stilistiek wordt nog steeds gebruikt, zij het in een enigszins getransformeerde vorm. Interieur design barok, gothic of een andere van deze stijlen door het gebruik van verschillende tronen stoelen moeten toepassen in de ruime kamers. Het meest succesvol zal dit meubilair passen in de woonkamers en eetkamers. Maar in kleine kamers zal het omslachtig en belachelijk lijken. Welke soort troon u moet kiezen, is aan u. Het kan worden ingericht met bekleding gemaakt van dure stoffen, geschoolde beeldhouwwerk, mooie kussens of een voetsteun.

Fauteuil met stucwerk
Metalen troon-troon

Als u echter een voorstander bent van minimalisme of een andere eenvoudige moderne stijl, is er ook een oplossing voor u. Nu populair zijn de zogenaamde frameless tronen. Dat wil zeggen, dit zijn dezelfde zitzakken waarop de mode al lang is verschenen, maar met comfortabele hoge ruggen. Zo'n grappige variatie op het thema van de troon zal zowel kinderen als volwassenen aanspreken.

Bruine stoel-troon
Lederen stoel-troon
Rode stoel-troon

Troon als een element van de schoonheidssalon

Het gebruik van tronen in het interieur van schoonheidssalons is een van de nieuwste trends in de mode. In moderne salons in Amerika en Europa vindt u dergelijke ongewone meubels. Ze benadrukt de hoge status van de instelling, geeft klanten de mogelijkheid om belangrijke en waardevolle gasten te voelen.

Fauteuiltroon in Art Nouveau-stijl
Zachte stoel-troon

Verschillende soorten fauteuils - tronen worden speciaal voor salons geproduceerd. De meest gebruikelijke optie is de pedicustroon. Tijdens deze procedure wil elke cliënt ontspannen, zich comfortabel voelen en comfortabel. Een zachte troon met een hoge rug geeft dit gevoel. De hoogte van dergelijke tronen wordt s
pecifiek berekend voor de procedure van pedicure.

Chrono-troon met florale bekleding
Troon met bladgoud

U kunt de tronen echter op een andere manier gebruiken. Ze kunnen worden neergezet in de lobby, waar klanten wachten op hun beurt of in de manicure-ruimte. Bovendien kunt u kappersstoelen bestellen, gestileerd voor tronen. Natuurlijk, er zal moeten geven van de hoge rug naar de master was handig om te werken, maar je kunt de andere elementen van de troon te redden - algemeen ontwerp, decoratieve accenten, stoffering, enz.

De gebeeldhouwde leunstoel
Roze fauteuil

Zoals u kunt zien, is de stoelentroon een interessante oplossing voor een gedurfd interieurontwerp. Deze beslissing is niet voor iedereen geschikt, de klassieke troon kan niet in een kleine kamer worden ingevoerd. Voor dergelijke kamers is er echter een uitweg - frameloze fauteuils in de vorm van tronen. Het is in ieder geval een comfortabel en mooi meubelstuk dat ieders aandacht zal trekken.

1
Hoge troon fauteuil
Een troon met een patroon
Vintage fauteuil-troon
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

77 − = 72