Amerikaanse stijl in het interieur van huizen en appartementen (25 foto’s)

Amerikaans interieur - ruim en eclectisch, kan een interessante oplossing zijn voor een modern appartement en huis. Dit is een ander meubelstuk, een samensmelting van culturen - samen produceren ze de indruk van eenheid.

Amerikaanse stijl in het interieur van de woonkamer
Ontwerp van Amerikaans slaapkamerinterieur
Ontwerp van Amerikaans keukenbinnenland

kenmerken:

 • Eclectisch. Culturen van de Indiërs, de eerste kolonisten, andere nationaliteiten en verschillende landen, hun ongelijksoortige meubels verweven in het Amerikaanse binnenland. Het is dankzij deze diversiteit dat het klassieke ontwerp van Amerikaanse huizen zo universeel is.
 • Zeer rationeel gebruik van het gedeelte van het huis. Amerikanen proberen praktisch te zijn en als ze vrije ruimte hebben boven de ladekast of in een andere hoek van het huis - ze gebruiken het noodzakelijkerwijs met winst. In huizen worden onnodige partities zelden gebruikt. Bijvoorbeeld, de gemeenschappelijke ruimte van de keuken en de eetkamer en de woonkamer voor de Amerikanen - iets wat veel voorkomt. In ons land wordt deze methode om de kamers uit te breiden ook geleidelijk aan de massa geïntroduceerd.
 • Gecentraliseerde opstelling van meubels. De Amerikanen proberen bijvoorbeeld tafels te plaatsen voor de woonkamer en eetkamers, evenals in de keuken, in het midden van de kamer, en vormen zo een origineel eiland - het is een Amerikaanse klassieker. Het is gemakkelijk om deze tafel van elke kant te benaderen. Maar om meubels op die manier te kunnen ordenen, hebben we natuurlijk passende ruimtes nodig.
 • Weinig decor. Amerikanen proberen rationeel te zijn, dus het is onwaarschijnlijk dat je krullen in huis ziet, veel textiel en onnodige snuisterijen. Zelfs het ontwerp van de slaapkamers is eenvoudig en laconiek.
 • De eigenaardigheid van het Amerikaanse interieur en de inrichting van de kamers zijn originele cocktails uit verschillende genres en stijlen. Mexico is verweven met China, Scandinavië met Italië. En alles is harmonieus, alles ziet er uniek uit. Dit soort interieur van het huis biedt een enorme ruimte voor creativiteit. De hoogste kunstacrobatiek in deze richting was de art-loft-stijl, populair voor het versieren van huizen in het geavanceerde New York.
 • Het interieur van Amerikaanse huizen geeft altijd de indruk van vrijheid, ruimte en lichtheid. Indruk van spontaniteit, ook al is dit zorgvuldig doordacht door de beste ontwerpers.
 • Comfort staat voorop. Geen Amerikaan zal zijn plezier opofferen voor een of andere decoratieve, hoewel mooie, elementen.
 • Het interieur van de appartementen is erop gericht dat gasten dit vaak zien: vrienden, kennissen, familieleden. Daarom, als het huis iemands onderscheidingen, bekers, diploma's, in het algemeen, enkele mooie dingen heeft - zorg er dan voor dat het zeker in een Amerikaans huis op een prominente plaats zal zijn. Voor een slaapkamer zijn deze dingen niet bedoeld. Om hen heen is het nodig om te blijven hangen en complimenten te geven aan een succesvol gezin.
 • In elke Amerikaanse woning zullen zelfs de typische dingen noodzakelijkerwijs kleine dingen zijn, die de individualiteit van de eigenaars weerspiegelen. Amerikanen erkennen geen enkele autoriteit en zullen de mode niet dom volgen. En over het algemeen zijn ze erg zelfverzekerd, velen van hen beschouwen zichzelf niet als de slechtste ontwerpers, dan de beroemdste in dit gebied. Daarom bedenken Amerikanen heel vaak zelf hun eigen interieur. In ieder geval, met hun eigen handen gemaakt of uitgevonden ontwerp zal een bron van speciale trots zijn voor de eigenaren van het huis. Zelfs als hij zelf alleen meubels heeft verzameld.
 • Meubilair is meestal eenvoudige lijnen, beknopt ontwerp. Meesteressen houden er niet echt van om de hele dag door het huis rond te lopen en het stof af te vegen met krullen en verschillende planken. Voorkeursmeubilair is lichte kleuren, vooral voor slaapkamers en woonkamer.
 • Ontbreken van scherpe hoeken. Zelfs de stopcontacten en hoeken van meubels in het Amerikaanse huis zullen waarschijnlijk worden afgevlakt.
 • Amerikanen zijn dol op antiquiteiten en vintage, en vinden het vaak, opgegraven door vlooien en garage-verkopen, zijn trots ingericht met Amerikaanse woonkamers. Eigenaren herstellen ze vaak - en meubels krijgen een tweede leven. Iedereen zal blij zijn met het vermogen om het oude ding nieuw, mooi en uniek te maken.
Kleine woonkamer met eethoek in een klassieke Amerikaanse stijl
Amerikaanse klassieke woonkamer

Gewoon huis

In het gemiddelde Amerikaanse huis zullen er noodzakelijkerwijs zulke kamers zijn:

keuken

Het centrum van het huis, de plaats van samenkomst in de ochtenden en avonden van het hele gezin. De grootste vreugde in de gemiddelde Amerikaanse huisvrouw zorgt voor een grote keuken. De dichte keuken is duidelijk niet voor Amerikanen.

Amerikaanse keuken betekent veel houten oppervlakken. Naast meubels is hout welkom in het ontwerp van muren, vloeren en plafonds. Hoe meer en hoe natuurlijker, hoe beter. Voor de woonkamer is dit ontwerp ook relevant.

Amerikaanse stijl in het interieur bestaat vaak uit het combineren van een keukentafel met een bar, waaraan verschillende hoge stoelen zijn bevestigd. Daar is het handig om te zitten en te kletsen met de minnares van het huis terwijl ze eten bereidt.

Amerikaanse stijl in het interieur van de keuken
Amerikaanse stijl in een lichte keuken
Amerikaans ontwerp in een gezellige keuken

Woonkamer

Gasten worden hier verwelkomd, het is niet gebruikelijk om straatschoenen te nemen. De plek in de woonkamer is gemeenschappelijk, bedoeld voor iedereen. Het beste meubilair is hier in zicht gezet. Gewoonlijk zijn deze grote en comfortabele kamers altijd op de eerste verdieping van het huis en zijn ontworpen voor ontmoetingen met vrienden, receptie van gasten.

De onbekende mensen zullen zelden het Amerikaanse huis voorbij de voorkamers passeren.

kenm
erken:

 • Waar het gezin trots op is, zal noodzakelijkerwijs in de woonkamer worden geplaatst. Het wordt geaccepteerd dat de gasten opgetogen en gecomplimenteerd zijn.
 • Het ontwerp biedt noodzakelijkerwijs een grote zachte bank en fauteuils.
 • TV - een onmisbaar onderdeel van elk Amerikaans appartement, wordt in de woonkamer geplaatst. Dit is het centrum van het universum voor het gezin. In de slaapkamers van de kinderen wordt de tv soms helemaal niet geplaatst, met recht ervan overtuigd dat ze genoeg gemeen hebben.
 • Meestal zijn de woonkamers van Amerikaanse flats niet in dezelfde stijl ontworpen. Eclecticisme in hun decoratie is heel duidelijk. In het begin lijkt het misschien een beetje kleurrijk en smaakloos, maar dan wordt het oog gebruikt en besef je hoe prettig en comfortabel je kunt voelen in zo'n ontspannen interieur thuis.
Amerikaans ontwerp in de woonkamer
Amerikaans ontwerp in een lichte woonkamer
Amerikaanse stijl in de klassieke woonkamer
Amerikaanse stijl in het interieur van de woonkamer

Eetkamer

Amerikaanse stijl in het interieur impliceert de verbinding met de keuken.

Eetkamer in Amerikaanse stijl

Ten minste 2 slaapkamers

Vaak bevinden deze kamers zich op de tweede verdieping, waar de trap leidt. Het ontwerp van de slaapkamers is meestal licht en delicaat.

Amerikanen hebben meestal een van de grootste kamers in het huis die ze aan de slaapkamer van de eigenaar geven. Het gaat meestal gepaard met een aparte badkamer en een kleedkamer. Kinderkamers - in kleinere kamers, vaak ook met aparte badkamers of douches.

kenmerken:

1
 • Op de vloer - tapijt, afgestemd op de stijl van de slaapkamer.
 • Het bed in de klassieke stijl is noodzakelijk bedekt, de bovenkant - veel verschillende kussens.
 • Het meubilair is licht en aangenaam voor het oog.
 • Een groot bed is het centrale element van een Amerikaanse slaapkamer. Op het gemak en de grootte zullen ze niet sparen, als het gebied het appartement toestaat. En de matrassen krijgen de beste - moderne orthopedische modellen.
 • Slaapkamers worden zelden in verschillende kleuren geschilderd, maar er zullen slechts twee eenvoudige kalme tinten worden gebruikt. Bijvoorbeeld een modieus ontwerp: een combinatie van beige en chocolade of munt en citroen.
 • Blaker boven het bed, lampen op de nachtkastjes.
Slaapkamer in Amerikaanse stijl
Slaapkamer in grijze tinten in Amerikaanse stijl
Amerikaanse stijl in de slaapkamer

badkamer

In badkamers zullen Amerikanen nooit een wasmachine plaatsen, ook al kunnen ze in het gebied minstens vijf stukken plaatsen. Voor dergelijke puur functionele huishoudelijke apparaten is er een compartiment in het huis en het doel van de badkamers is ontspanning en ontspanning.

 • De meeste badkamers zijn gemaakt in lichte kleuren.
 • De vloer is vaker aangelegd met marmer, meer zelden - tegels of tegels.

Het gebied van een dergelijk appartement zal naar onze maatstaven behoorlijk fatsoenlijk zijn, ondanks het feit dat het door de Amerikaanse omvang vrij klein is.

Amerikaanse stijl in de badkamer
Badkamer in Amerikaanse stijl
Amerikaanse badkamer

Functies van decor

 • Amerikaanse huisvrouwen houden van vazen, vooral grote vloerplanken. In de winter kunnen ze worden gevuld met glazen prachtige ballen en andere decoratieve snuisterijen - dit ontwerp is origineel en ziet er geweldig uit.
 • Magneten op de koelkast - een onbetwistbaar teken van dit Amerikaanse huis. Als het gezin vaak reist, kan men niet eens twijfelen - van overal, van elke stad en dorp zullen ze een magneet meebrengen.
 • Pictures. Ze zijn gekozen op basis van hun smaak. Zelfs als de stijl van de foto niet past in het interieur van een appartement of kamer, zal een Amerikaan het toch kopen als je wilt. En meestal hangen ze op een speciale manier - strikt vier stukken, gelijk in grootte plukken.
 • Op de stoelen in de eetkamer en in de woonkamer worden meestal kussens met borduurwerk aangebracht. Dit ontwerp geeft de kamer een gezellige sfeer.
 • Amerikaans interieur betekent noodzakelijkerwijs onderscheidingen, souvenirs, memorabilia. Foto's van het gezin in een prachtig kader zullen zeker op een prominente plaats in de woonkamer worden getoond. Het is heilig.
 • Op het plafond zijn armaturen zeldzaam. Vaker zijn er fans. En de lampen - op de muren, de vloer, nachtkastjes. Maar in de woonkamers boven de grote tafel staat nog steeds een prachtige kroonluchter.

In het algemeen is het eenvoudig om het interieur van Amerikaanse appartementen te realiseren, er zijn geen grote bedragen en dure meubels voor nodig. Eenvoud en functionaliteit, bruikbaarheid en eclecticisme zijn de belangrijkste kenmerken. Het ontwerp van het huis verwelkomt ook heldere contrasten, vooral in de woonkamer. Wees niet bang voor felle kleuren en niet-standaard oplossingen. Meestal zijn ze zeer succesvol, waardoor de individualiteit van de woonkamer en een eigenaardige charme.

Lichte woonkamer in Amerikaanse stijl
Lichte zone voor lezen in laconieke Amerikaanse stijl
Lichte woonkamer in klassieke Amerikaanse stijl
Mixstijlen in het Amerikaanse interieur
Modern Amerikaans interieur
Helder Amerikaans interieur van de woonkamer
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 4 = 1