Aanbrengen van parket met visgraat: de procedure van acties (26 foto’s)

Stuk houten parket (waarvan sommige vaak plaques, klinknagels en gewoon parquettes worden genoemd), waarschijnlijk lange tijd, zal worden beschouwd als een van de mooiste milieuvriendelijke vloerbedekkingen die tientallen jaren meegaan met een goede werking. Dit materiaal is voor u een uitstekende keuze als u besluit het in een woonkamer te gebruiken: in de kinderkamer, in de woonkamer, in de slaapkamer. Op een mooi tastbaar en altijd schijnbaar warm oppervlak, willen vloerbezitters van een parket vaak blootsvoets lopen. Door de kleine warmtegeleidingscoëfficiënt voorkomt het parket koude verspreiding van de basis waarop het is gelegd, zelfs als het van beton is gemaakt. Stuk parket, met veel positieve eigenschappen, trekt constant de aandacht van een groot aantal kopers.

Parket Engelse visgraat

Parket visgraat gekleurd

Zelfs de parketvloer, die zijn oorspronkelijke glans en helderheid heeft verloren, kan gemakkelijk worden opgeknapt door te slijpen. En nadat u het hebt afgedekt na een dergelijke restauratie met vernis, beschermt u het en verbetert u de esthetische kwaliteiten ervan. Door de sterkte van de latten en de multidirectionele opstelling van de houtvezels in de parketvloer, is de stabiliteit van de vloerafmetingen van het parket verzekerd, samen met de hardheid.

Parketboom van verschillende texturen

Parketboom haring grijs

Geile parketvloer

Stuk parket is een hypoallergeen bouwmateriaal dat geen schadelijke chemicaliën bevat. Daarnaast heeft het ook antistatische eigenschappen, waardoor er zich geen stof op de parketvloer ophoopt en allergische reacties bij zowel kinderen als volwassenen kan veroorzaken.

Parketvloeren hebben geluidsisolerende eigenschappen. En als u er omheen beweegt, verschijnen er geen onaangename ruiseffecten, zoals zoemen of knetteren, zoals een vloer bedekt met een laminaat.

Parketboom van eik

1

Eiken parket

Varianten van het leggen van parket

Door verschillende manieren om elementen van dit bouwmateriaal te plaatsen, de houtstructuur te selecteren en de tabbladen te gebruiken, kunt u echte kunstmeesterstukken maken, waarmee u uw appartement of huis kunt aankleden. De ontwikkeling en implementatie van unieke composities is echter een zeer complexe taak, die in de regel alleen voor professionals mogelijk is.

Tegelijkertijd is het mogelijk om, met behulp van zelfs vele traditionele bekende methoden voor het leggen van parket, een esthetisch aantrekkelijke vloer te realiseren in het interieur van bijna elk huis. Vervolgens beschouwen we een paar tamelijk eenvoudige, vanuit het oogpunt van de technologie-implementatie, de methoden voor het plaatsen van de lamellen van het parket (zonder het gebruik van inzetstukken), die het niettemin mogelijk maken om een ​​mooie en duurzame vloerbedekking te verkrijgen.

Parket boom

Parquet Franse spar

Kerstboom

De naam van de boom is dit type layout vanwege het feit dat de klinknagels van het parket door de kerstboom worden geplaatst, dat wil zeggen zodanig dat elke matrijs een tak van de spar of de poot vertegenwoordigt. Parquet "visgraat" ziet er indrukwekkend uit en heeft een hoge stabiliteit, omdat de belasting in dit geval op het parket gelijkmatig is verdeeld en bijgevolg het optreden van scheuren onwaarschijnlijk is. Aan de defecten van de visgraat kan slechts een beetje ingewikkeldheid van het proces van het installeren van de coating worden toegeschreven, maar deze wordt meestal alleen gevoeld door diegenen die voor het eerst met dergelijk werk bezig zijn.

Veel interessanter uitziende kerstboom, aangelegd met een andere dobbelsteen in kleur en textuur.

Franse boom

Parket «de Franse pelsboom» noemt vaak ook een ladder. Het is een beetje moeilijker om te leggen dan met platte planken, omdat ze in dit geval onder een hoek van 45 ° schuin moeten worden gesneden, maar soms worden de parketstroken onder andere hoeken gesneden, bijvoorbeeld 30 ° of 60 °.

Hoewel deze lay-out niet de sterkte en stabiliteit biedt die inherent is aan een gewone kerstboom, maar de vloer die is ontworpen door deze technologie ziet er uitzonderlijk effectief uit in het moderne interieur, ook omdat het erg zeldzaam is.

Artistiek bont-boom parket

Parketvisgraat in de keuken

dek

Bij gebruik van de lay-out "deck" worden de kaarten in serie gelijmd met het mengen ten opzichte van de balken van de naburige rij. In dit geval, afhankelijk van het algoritme waarmee de platen van het parket worden verschoven, worden drie lay-outvarianten onderscheiden:

 • symmetrische;
 • diagonaal;
 • chaotisch.

In kleine ruimtes voor het dek is het beter om een ​​diagonale lay-out te gebruiken, waardoor de ruimte visueel kan worden vergroot.

Parketboom van dennen

Het visgraatparket is verouderd

Parketboom visgraatlicht

Viet Nam

Dit populaire patroon, dat tegenwoordig vaak wordt gebruikt voor het leggen van parket, wordt verkregen door platen in verschillende stukken samen te voegen tot vierkanten, waarvan elk opeenvolgend 90 ° wordt uitgevouwen ten opzichte van de andere vier.

Als u bijvoorbeeld in alle vierkanten met een verticale richting van de parketplaten, latten van donker hout gebruikt, en in andere - van licht, dan kunt u een coating krijgen die op een schaakbord lijkt. Er wordt aangenomen dat zowel de Vietnamezen als het dek de ruimte kunnen uitbreiden. Een van de andere voordelen is de weerstand tegen vervormingen. Toegegeven, sommige appartementseigenaren zijn van mening dat di
t ontwerp een overdreven eenvoud en ongecompliceerdheid heeft.

Parketboom in het appartement

Parketboom in Art Nouveau-stijl

Visgraatmontage van parket

Stapelen van parket met visgraat

Voordat je begint, moet je het volgende krijgen:

 • meetlint;
 • kapron draad, koord of lijn;
 • elektrische verwarming (als de kamertemperatuur laag is en er is geen verwarmingssysteem);
 • met rubber beklede hamer (voor kloppen);
 • een bouwnietmachine (of spijkers / schroeven);
 • Speciale kniebeschermers (om hun knieën te beschermen tegen overmatige belasting);
 • lijm;
 • een rol voor het lakken van parket;
 • spatel;
 • stopverf speciaal ontworpen voor parket;
 • een primer;
 • parketvernis.

Het is ook noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de temperatuur van de lucht in de kamer tussen 16 en 25 ° C ligt en dat de luchtvochtigheid binnen het bereik van 45-60% ligt. Tegelijkertijd moet het vochtniveau van de basis (ruwe vloer) minder zijn dan 12%.

Het is onder deze omstandigheden in de kamer om minstens een week te weerstaan ​​vóór het leggen van stuk parket. De basis waarop het klinken zal worden gemonteerd, moet stevig, droog en gelijkmatig zijn. Zijn oneffenheden veroorzaken extra belastingen op de parketplaten, wat tot voortijdige slijtage zal leiden. Het leggen op een flexibele en vochtige vloer is verboden: vervorming van het parket is mogelijk.

De beste optie is om de klinknagel op de basis te leggen, bedekt met multiplexplaten.

Parketkerstboom van morenoj eiken

Parket visgraat in walnoot

Parketplank van spar

Hoe maak je een kerstboom op een met multiplex beklede basis?

 1. Zorg ervoor dat u voor aanvang van de werkzaamheden een gelijk aantal "linker" en "rechter" notenbalken hebt aangeschaft. Ze verschillen van elkaar in die zin dat als ze verticaal en met het gezicht naar elkaar worden geplaatst, zodat ze bovenaan een top hebben, de "linker" plaat dan ook een kam aan de linkerkant en aan de "rechterkant", respectievelijk, met de juiste.
 2. Centreer het nylondraad in het midden van de kamer tot de volledige vloer, die in de toekomst als richtlijn zal dienen.
 3. Neem twee parketplaten en sluit de kerstboom aan, waarbij je de kam van de lange zijde van een van de twee in de groef aan de korte kant van de andere plaatst. Van tevoren moeten alle verbindingen met lijm worden verlijmd.
 4. Bedek, met behulp van een spatel, met lijm, ook de multiplex basis op de plaats waar het eerste geassembleerde paar parket zal worden geplaatst: namelijk, direct onder de spanning nylondraad.
 5. Druk de latten tegen de multiplex-basis om overtollige lijm eruit te persen en verwijder het overtollige materiaal onmiddellijk.
 6. Bevestig de riemen met spijkers / zelftappende schroeven (of nietjes met een nietmachine in de bouw), drijf ze in de groef of in de kam van de kam onder een hoek van 45 ° en laat hun hoeden vallen. In dit geval is elk parket 40 cm lang en moet het op ten minste twee plaatsen worden bevestigd.
 7. Leg de resterende staven neer, telkens als promazyvaya-basis waarop ze worden bevestigd op de breedte van elke matrijs, een laag lijm met een dikte van één tot anderhalve millimeter. Werkend, moet je langs de nylondraad bewegen en de eerste kerstboom bouwen, die de basisconstructie zal zijn, en de andere parketjes zullen aan beide zijden eraan komen.
 8. Nadat je de ondersteunende boom hebt gemaakt, begin je de parketvloer links en rechts te fixeren, waarbij je geleidelijk het gebied van leggen uitbreidt, totdat je de muren bereikt.
 9. Knelpunten nabij de muren zijn gevuld met op maat gesneden matrijzen.
 10. Tussen het wandoppervlak en de uiteinden van de klinknagel, plaatst u de wiggen zodat er een speling is van ongeveer twee tot drie millimeter.

Bij het aanbrengen van de riemen en het aanbrengen van hun kammen in de groeven, moet u de verbinding altijd afwerken met een rubberen hamer of de gebruikelijke, maar door middel van een adapter in de vorm van een stuk parket.

Tegel voor parketboom

Parketboom in de gang

Parketboom in de stijl van de Provence

Wat moet er nog meer worden gedaan nadat het leggen van het parket is voltooid?

 • Na het voltooien van de verpakking, moet u ongeveer drie dagen wachten en het parket minstens twee keer polijsten.
 • Puttypavat-slots (indien aanwezig) met een speciale parketplamuur.
 • Primer parketvloer;
 • Bedek het met vernis om een ​​glans te geven in ten minste drie lagen.

Houd er bij het vullen, vullen en lakken altijd rekening mee dat het nodig is om tijd te besteden (aangegeven in de bijbehorende instructies, maar meestal gelijk aan één dag) voor het drogen van het parket voordat u doorgaat naar de volgende technologische bewerking.

Dus, het leggen van het parket met een visgraat deed je! Installeer plinten en geniet van de schoonheid die u met uw eigen handen hebt gecreëerd.

De huidige technologie maakt het mogelijk om het "visgraat" -parket te monteren, zowel in het gebruikelijke formaat als vergroot. Een helder geometrisch patroon en de textuur van de boom kunnen verfijning en charme toevoegen aan het ontwerp van bijna elk interieur.

Parket visgraat donker

Parket tot visgraat

Vintage visgraatparket

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

36 − = 29