Kenmerken van bediening en zorg voor werkbladen van kunststeen

Hoe te zorgen voor kunstmatige stenen werkbladen

Vandaag vertellen we je hoe je op het aanrecht van kunststeen moet letten. Maar omdat er twee soorten zijn, is de zorg voor hen compleet anders. Als we ons advies opvolgen, zal het tafelblad veel langer dienen en zijn oorspronkelijke uiterlijk langer behouden.

Zorg voor acryloppervlakken

Kenmerken van bediening en zorg voor werkbladen van kunststeen

Tafelbladen gemaakt van acryl zijn erg populair vandaag. Ze zijn relatief goedkoop, maar tegelijkertijd imiteren ze uiterlijk volledig de steen.

Een zeer goede kwaliteit van dergelijke werkbladen is dat ze kunnen van absoluut elke vorm zijn. Dat wil zeggen, niet alleen glad, maar ook halfcirkelvormig, met afgeronde randen, wat bijna onmogelijk is uit de werkbladen van natuursteen of kwartsagglomeraat.

Ook valt het op dat acryltabletten vrij licht zijn in vergelijking met stenen, wat betekent dat het niet nodig is om stevige steunen te maken om het oppervlak te installeren.

Maar, en in een vat met honing kan niet zonder een vlieg van teer.

Je moet zorgvuldiger omgaan met acryltops, omdat ze meer vatbaar zijn voor bederf, ze zijn bang voor schuurmiddelen en slagen.

Je moet onthouden dat ze slechts voor vijf dingen bang zijn:

  • Heet (dat wil zeggen, hete koekenpan kan niet worden gezet)
  • Stijve metalen borstels
  • Sterkste chemie die materiaal kan bezweren
  • Kleurproducten, dranken, stoffen
  • Scherpe stiksels

Over het algemeen is dat alles wat er te weten valt. Als u een kop warme koffie op het acryltafeltje legt, gebeurt er niets, maar er resteert een gesmolten plek uit de gietijzeren braadpan.

In geen geval je kunt chemie niet gebruiken, die agressieve stoffen bevat, zoals "Belizny" of zelfs pohlesche, zoals het toilet "Duckling". Van dergelijke gereedschappen wordt het tafelblad wit en verwijdert de lichtpunt niet.

elk ijzeren borstels zijn ook gecontra-indiceerd, sindsdien laten ze microschrapen achter, die steeds meer worden en de afbeelding van het tafelblad verwent met de tijd. En op die plaatsen waar je iets met ijver afveegt, zullen er dezelfde witachtige vlekken blijven, evenals na bijtende chemie.

Toch is het niet nodig om iets op het tafelblad te knippen zonder een plaquette, om dezelfde reden. Hetzelfde geldt voor slagen met iets zwaars.

Naleving van de bovenstaande aanbevelingen zal de levensduur van het werkoppervlak in uw keuken verlengen. Anders moet u de hulp inroepen van specialisten bij restauratie of het vervangen van het aanrecht.

Zorg voor kwarts agglomeraat werkbladen

Kwartsagglomeraat is een kruim van natuurlijk kwarts, dat wordt geperst en gebonden met harsen, waardoor het allemaal in één bestand wordt omgezet.

Dergelijke werkbladen overtreffen zelfs in veel opzichten de natuursteen.

Kenmerken van bediening en zorg voor werkbladen van kunststeen

In termen van hardheid zijn ze hetzelfde, omdat hun samenstelling in 97% bestaat uit kwarts en slechts 3% voor het pigmenteren van stoffen en harsen. Dat wil zeggen, zo'n tafelblad neemt van steen de beste - verbazingwekkende hardheid en slijtvastheid. Maar de poriën en luchtspleten, die in natuurlijke gesteente gewoon massa zijn - omvat het agglomeraat niet.

En dit betekent dat zo'n tafelblad niet bang is voor vettige plekken, niet bang is voor gemorste wijn, zoals bijvoorbeeld puur graniet of marmer. Toch is het onmogelijk om er geen rekening mee te houden dat er geen stralingsachtergrond in zit, zoals bijvoorbeeld in sommige granietproducten.

Stevige plussen, ondanks het feit dat de kosten van zo'n aanrecht een beetje (nogal een beetje, echt) zijn, lager is dan de steen.

Per gewicht zijn ze iets lichter dan het natuurlijke ras. Kleurstoffen - relatief veel en ze zien er veel natuurlijker uit dan in het geval van acryl werkbladen.

Zorg voor werkbladen gemaakt van kwarts agglomeraat is veel gemakkelijker dan voor acryl. Dat betekent dat zorg niet nodig is, je kunt gewoon geen dingen doen.

Kenmerken van bediening en zorg voor werkbladen van kunststeen

En in het geval van werkbladen gemaakt van agglomeraat, kunt u bijna alles doen! Je kunt de plaquette niet gebruiken, je kunt er messen op laten vallen, je kunt er wrijven met de hardste ijzeren borstel, je kunt hete pannen plaatsen, je kunt er drie keer per dag vloeibare kleuren op morsen.

Het enige ding dat bang is voor werkbladen gemaakt van kwarts agglomeraat is bijtende chemie. Aangezien de samenstelling van een dergelijk product voor 97% bestaat uit steen, en de rest - bindmiddelen, dan zal de steen zelf niet lijden, maar de hars kan corroderen. Natuurlijk zal er geen vaste witachtige plek zijn, zoals in het geval van acryl, maar toch zal deze plek merkbaar bleek worden.

Voor eigenaren van dergelijke tafelbladen is er prachtig nieuws: ze zijn onderworpen aan restauratie.

Als je plotseling het oppervlak met chemie hebt bedorven of iets zo zwaar hebt laten vallen dat het een pauze veroorzaakte, kun je altijd een meester noemen die het product terugbrengt naar een onberispelijk uiterlijk. Deze service is niet de goedkoopste, maar het zal ook nodig zijn om er eens in de 15 jaar of zelfs minder gebruik van te maken.

Hoe onderscheid je het tafelblad van acryl van kwarts en kwarts van steen?

Kenmerken van bediening en zorg voor werkbladen van kunststeen

Er zijn dergelijke gevallen dat de eigenaar van de keuken niet eens weet welk materiaal van het aanrecht is gemaakt. We kochten bijvoorbeeld een appartement met kant-en-klaar eten en vroegen de eigenaren om een ​​tafelblad en dachten niet na. Daarom kan de zorg voor een kunstmatig tafelblad behoorlijk verschillen, omdat mensen denken dat ze een natuursteen voor zich hebben.

Op het eerste gezicht, wat is acryl is dat het kwarts aanrecht is dat het stenen aanrecht identiek is. Maar acryl is een ruw plastic, ruwweg gezegd. Een kwartsgeperste steenkruimel. Daarom kan de weerstand tegen chemie en schurende stoffen compleet anders zijn. Maar een natuursteen en dat heeft speciale zorg nodig, anders dan aanbevolen voor kunstmatige werkbladen.

Hoe kunnen ze worden onderscheiden?

Laten we het op deze manier zeggen: natuursteen uit kwartsagglomeraat is moeilijk te onderscheiden, Als de kleur zo wordt gekozen dat deze de natuurlijke rotsmassa volledig nabootst.

En als de kleur ongewoon is, kunnen we gerust zeggen dat dit een agglomeraat is. Maar hiervoor moet je een aas zijn in de typische kleuren van de steen en precies weten welk ras voor je ligt. De kleur van graniet en de kleur van marmer zijn twee grote verschillen, zoals u begrijpt.

Als u wilt, kunt u op internet zoeken naar voorbeelden van kleurtafels. De meest voorkomende stenen rotsen die worden gebruikt voor het maken van werkbladen: graniet, marmer en zandsteen.

Acryl, uit de steen en het kwartsagglomeraat is heel eenvoudig: het voelt net warm aan, op kamertemperatuur. Maar de steen en het kwarts zullen vrij koel aanvoelen.

Door de impact op het acryloppervlak barst glas (glas, glas) ook niet, maar wanneer het de steen of het agglomeraat vanaf de hoogte raakt - in een flits. Er zijn nog steeds verschillen, maar je hebt het al niet nodig. Deze twee tekens zijn het meest voor de hand liggend en moeten daarop gebaseerd zijn.

Nu weet je, niet alleen hoe je moet zorgen voor het aanrecht van kunststeen, en we hopen dat het zo lang zal dienen dat het zich gaat vervelen!

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 54 = 64