Hoekopstelling voor een kleine keuken

Photo corner carinthies voor een kleine keuken

Het grootste probleem van onze kleine keukens is natuurlijk een beperkt gebied. Soms is het zo klein dat er letterlijk nergens meer kan worden omgedraaid.

De situatie wordt vaak verergerd door het keukenraam, waardoor het noodzakelijk is de headset in een hoek te plaatsen.

Het is geen geheim dat zo'n set minder groot is dan de U-vormige analogen en met de integratie van huishoudelijke apparaten zullen er ook problemen zijn.

Maximaliseren vanuit zo'n kleine hoekkeuken moet je een keuken bestellen volgens een individueel project.

Dit, geloof me, zal niet duurder zijn dan het kopen van kant-en-klare modellen. Maar je zult een ideaal formaat maken en zoals je comfortabele meubels.

Laten we eerst in meer detail stilstaan ​​bij enkele van de nuances die wenselijk zijn om te overwegen.

aanbevelingen

Hoekopstelling voor een kleine keuken

Dus, om dit probleem op te lossen en het beste resultaat te bereiken kan helpen de volgende acties:

  • Probeer het meeste uit de muur te halen. Laat geen lege nissen onder het plafond en maak de koptelefoon niet te hoog;
  • Overweeg zorgvuldig de afmetingen van alle vakken, sectie en planken. Dit is een uiterst belangrijke stap, waarvan hangt af hoeveel alles past in de headset en hoe gemakkelijk het zal zijn om te gebruiken;
  • Om dit te doen, u wilt inschatten hoeveel grote gebruiksvoorwerpen (pannen, pannen, enz.), keukengerei, kleine huishoudelijke apparaten. Als u dit hebt gedaan, kunt u de grootte en het aantal vakken veel eenvoudiger plannen;
  • Omdat de keuken klein is, geleid worden door lichte kleuren voor gevels - wit, beige, pastel geel of oranje, enz.;
  • Om het concept van een toekomstige hoekset voor uw kleine keuken grofweg te schatten, bekijkt u de foto's van reeds voltooide projecten, evenals meubelsalons.

De meest compacte

Laten we eens kijken naar voorbeelden voor de meest compacte keukens met een oppervlakte van maximaal 6 vierkante meter.

Zoals je bijvoorbeeld op de onderste foto kunt zien, is deze headset zelf gemaakt, dat het eten en het mogelijke minimum niet bestaat.

Hoekopstelling voor een kleine keuken

Dit is een voorbeeld van een tentoonstelling, dus de mixer is niet geïnstalleerd, er zijn geen stopcontacten voor apparatuur en andere dingen.

Toch zien we dat er secties zijn voor gerechten, een grote lade voor grote objecten en een hoge sectie aan de linkerkant voor kleine.

Let ook op hoe goed de grootte van de kookplaat met succes is geselecteerd en eronder is een magnetron ingebouwd.

De volgende keer er zijn twee voorbeelden in een meer moderne stijl, die naar onze mening gewoon perfect zijn.

Hoekopstelling voor een kleine keuken

Beide headsets zijn gemaakt in witte kleur: de linker in de matte gevels en rechts - met de glanzende.

Allereerst Het is de moeite waard om op te merken dat er maximaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare ruimte. Het meubilair is gemaakt onder het plafond met een minimale opening.

Dit maakt niet alleen het mogelijk om de capaciteit van uw secties uit te breiden, maar ook, let op, deze optie ziet er geweldig uit.

Keuken met roze schort minder in oppervlakte dan wit, maar tegelijkertijd lijkt het er minstens evenveel op te zijn.

Hier zijn een paar voorbeelden Hoe je een hoekset in een kleine keuken kunt plaatsen.

Hoekopstelling voor een kleine keuken

Een daarvan is uiteraard een tentoonstellingsoptie, omdat er geen kachel in zit. Maar het is duidelijk hoe je secties en vakken kunt plaatsen.

Op de tweede er wordt slechts één onderdeel gepresenteerd, maar het is een aanwijzing voor de succesvolle compacte plaatsing van veel belangrijke elementen van de headset.

Hoekopstelling voor een kleine keuken

Maar de echte tekeningen met een gedetailleerde indicatie van alle parameters van de twee projecten. Dit zal u helpen inschatten hoeveel, in de regel, wordt toegewezen aan een bepaald compartiment, evenals de algemene afmetingen van het meubilair.

Hoekopstelling voor een kleine keuken

We hebben dus waarschijnlijk de minimaal toegestane afmetingen getoond, die geschikt zijn voor gebouwen met een oppervlakte van 5 tot 7 vierkante meter.

Een beetje meer

Laten we nu kijken hoe u een hoeksuite kunt maken voor kleine keukens tot 9 m².

Over het algemeen zijn ze verenigd door het feit dat ze iets groter zijn, dienovereenkomstig hebben ze meer secties en vakken.

Hoekopstelling voor een kleine keuken

Laten we beginnen met misschien twee projecten, die zijn aangegeven in de bovenstaande foto en qua uiterlijk, stijl en inhoud erg op elkaar lijken.

Zoals u kunt zien, zijn de gevels gemaakt in lichte kleuren, terwijl de donkeroranje coating van de spaanplaat visueel voelbaar is.

Wat betreft het functionele gedeelte
, in deze twee sets is de verdeling van secties naar onze mening zeer succesvol en gemakkelijk verlopen. Houd er rekening mee dat de schappen van de dozen nogal van elkaar verschillen, wat handig is bij het openen van uw keukenartikelen.

verder, nog een paar ontwerpprojecten hoeksuites voor kleine keukens, die hieronder in de foto worden getoond.

Hoekopstelling voor een kleine keuken

uitwendig, vooral op de kleurenschaal, ze zijn natuurlijk anders, maar conceptueel vergelijkbaar. In de oranje keuken wordt meer nadruk gelegd op de ruimtelijkheid van de keuken. Hij heeft meer dozen, externe radii planken zijn voorzien, en van de ingebouwde apparaten alleen een kachel.

In de Wenge-keuken, rechts op deze foto, was het mogelijk om een ​​wasmachine te bouwen, maar deze heeft veel minder ruimte voor een verscheidenheid aan gebruiksvoorwerpen.

Hoekopstelling voor een kleine keuken

Een kleine lyrische uitweiding. Bij het ontwerpen van meubels moet u eerst het maximaal toegestane budget, dat wil zeggen de limiet van waarde, begrijpen. Om dit te doen, vindt u het misschien handig om ons advies te gebruiken over hoe u geld kunt besparen bij het bestellen van een keuken.

Hoekopstelling voor een kleine keuken

Nog een kleine tip. Omdat de keuken klein is, moet je er constant op manoeuvreren en proberen niets aan te raken. Maar de praktijk leert dat de buitenste hoeken van de headset, werkbladen of planken regelmatig worden aangeraakt.

Hoekopstelling voor een kleine keuken

Dat dit "contact" pijnloos was, het wordt ten zeerste aanbevolen deze hoeken af ​​te ronden. Denk eraan dit te overwegen bij het bestellen van alle items die u mogelijk tegen kunt komen.

Hoekopstelling voor een kleine keuken

Op de foto hierboven zien we voor de eerste keer dat de koelkast in de headset is ingebouwd. Dit is een relatieve zeldzaamheid in een dergelijke planning, maar we moeten toegeven dat dit soms de juiste beslissing is.

Naar onze mening laat dit voorbeeld duidelijk zien hoe u de koelkast in de hoekkeuken kunt plaatsen, maar de keuken zelf is gemaakt voor 4 min.

Let op tot een enorme linkermarge, evenals een hoop lege ruimte van bovenaf. Je zou dit gebied veilig kunnen "bezetten" en de gastvrouw van de keuken zou erg blij zijn met de extra plaats voor gerechten.

Hoekopstelling voor een kleine keuken

Witte gevels zijn ideaal voor compacte ruimtes. Ze reflecteren perfect licht, sluiten geen ruimte en moderne look.

Hoekopstelling voor een kleine keuken

Opgemerkt moet worden, dat bij het bestellen van meubels je verschillende intrekbare systemen, reling, draaibare hoekmechanismen moet kiezen. We raden u aan om zelf te proberen dozen te vergroten, te vergrendelen en te openen met verschillende van dergelijke systemen.

Hoekopstelling voor een kleine keuken

Deze blauwe hoofdtelefoon We hielden echt van ons stijlvolle ontwerp, maar hielden niet van de hoogte ervan. Gebruik voor kleinere keukens niet zoveel ruimte boven de suites als een onaanvaardbare luxe.

Hoekopstelling voor een kleine keuken

Vergeet dat niet, dat er in kleine kamers geen licht mag zijn. Sluit het enkele venster niet met dikke of donkere gordijnen. Gebruik de verlichting voor het werkgebied en als kunstmatige verlichting van de kamerkroonluchter of schijnwerpers aan het plafond.

Hoekopstelling voor een kleine keuken

Het eerste project kan worden gedaan in de vorm van een eenvoudige schets of tekening (zie de foto hieronder). Het lijkt erop dat het heel moeilijk is, maar geloof me, zodra je begint met het tekenen van de eerste contouren, zullen dingen als een uurwerk gaan.

Hoekopstelling voor een kleine keuken

Vraag de meest accurate dimensies hoe dan ook om een ​​ervaren nerd of ontwerper te worden. Het is mogelijk dat deze persoon in het meetproces ook enkele punten kan suggereren over de breedte en hoogte van de headset, evenals over vulling en kleuren.

Vergeet niet dat de ultieme esthetiek, functionaliteit en gemak van uw keuken grotendeels zal afhangen van hoeveel tijd u besteedt aan de voorlopige analyse en planning van de toekomstige headset.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

17 + = 27