Hoe de optimale grootte van een keukenset te bepalen: 5 tips

Hoe de optimale grootte van een keukenset te bepalen: 5 tips

Werkend aan het project van zijn keuken, is het noodzakelijk om de ruimte zo gemakkelijk mogelijk te organiseren. En hiervoor is het erg belangrijk om de optimale grootte van de keukenset te kiezen.

Bij het ontwerp van meubels voor de keuken zijn er bepaalde normen gebaseerd op de parameters van de gemiddelde persoon. Maar het grootste comfort zal worden geboden wanneer de keuken is gepland voor een specifieke eigenaar.

Hiervoor kunt u:

 • wenden tot specialisten;
 • maak de keuken zelf;
 • koop een meer kant-en-klare versie en pas deze aan - plaats hem bijvoorbeeld op de sokkel of vult de op maat gemaakte meubels met afwijkende maten aan.

Dus je bent eindelijk klaar met de reparatie en overweegt het plan van de keuken. In welke volgorde is het beter om te handelen? Allereerst moet je de algemene afmetingen van de kamer achterhalen.

Hoe de keuken correct te meten

Hiervoor hebt u een metalen meetlint en een assistent nodig die deze vasthoudt en alle gegevens registreert. Het meten van de hoogte, lengte en breedte van de kamer, vergeet niet om nauwkeurig in uw schema de locatie van het gas, de rioolbuis, gasmeter en ventilatie aan te geven, waarmee bij de verdere planning rekening moet worden gehouden.

Hoe de optimale grootte van een keukenset te bepalen: 5 tips

Het laatste punt is niet erg belangrijk, omdat schoorsteen voor ventilatie kan worden verborgen dakrand, of, als je aan het koken een beetje, zult u wel genoeg autonome uitlaat filter zijn.

Meet de keuken, kunt u doorgaan naar de volgende fase - misrekening grootte keukenapparatuur, zo dicht mogelijk bij de relevante mededelingen, en de toepassing van deze gegevens aan uw tekening.

Heeft u geen tijd of wens om dit te doen, dan kunt u contact opnemen met de fabrikant van keukenmeubilair, waarvan de specialisten komen en alles kwalitatief doen.

We ontdekken de werkcentra

Dus je plan heeft al een kachel, een gootsteen, een kolom en een koelkast. In de regel, de gastvrouw op het moment van koken, reizen tussen de gootsteen en fornuis (of kookplaat), en dit feit maakt het makkelijker oplossing voor het probleem met de locatie van de kookzone.

In de ruime keukens zijn er ook extra zones waar u een koffiezetapparaat, maaidorser of andere apparatuur die u dagelijks gebruikt kunt mengen. Voor schoonheid of veiligheid kan het in speciale nissen worden geplaatst.

De basiswetten van de ergonomie helpen u om alle benodigde modules op de optimale afstand van elkaar te plaatsen.

Hoe de optimale grootte van een keukenset te bepalen: 5 tips

Nu kunt u overgaan tot het algemene ontwerp van uw keuken, inclusief de materiaalkeuze en de vorm van de gevels.

Nadat u een schets van de keukenset hebt gemaakt, kunt u het schema van communicatie en verkooppunten toepassen.

En pas nu kunt u doorgaan met het vinden van de beste maat voor uw keukenheadset.

Waar moet je hier rekening mee houden?

 • de grootte van de kamer;
 • individuele parameters van de gastvrouw (lengte, lengte van de armen, rechtshandige of linkshandige);
 • aantal en afmeting van benodigd gereedschap;
 • Gevormd tijdens de jaren van kookgewoonten;
 • De afstand tussen het meubilair en de muren moet minstens 1 cm zijn, en tussen de apparatuur en de muren - volgens de instructies van elk apparaat. Vergeet niet rekening te houden met de inkeping in de buizen en stopcontacten, rekening houdend met de pluggen.

Bij het kiezen van meubels voor een kleine keuken U moet verticale vlakken gebruiken, omdat elke centimeter hier belangrijk is. Het is heel praktisch om een ​​kookplaat te gebruiken in plaats van een fornuis en hoekkasten - dit bespaart veel ruimte.

Bovendien:

 • embedded technologie is mogelijk niet altijd functioneel, maar lost het probleem met ruimte op;
 • plaats de oven in een kolom en til hem over de vloer - dus het zal veel handiger zijn om hem te gebruiken;
 • wasmachine of andere apparatuur kan een beetje uitgaan van de smalle koptelefoon, maar geeft je meer bewegingsruimte - denk aan wat belangrijker voor je is;
 • kunt u vrij te maken een hele doos, opknoping hem op een keukenschort rail voor een dergelijke omvangrijke keukengerei als een soeplepel, een vergiet, een bijl voor het snijden van vlees, enz., en lepels met vorken kunnen worden opgeslagen in de tribunes op het werkoppervlak -. zodat ze altijd bij de hand.

Hoe de optimale grootte van een keukenset te bepalen: 5 tips

Standaard bevestigd door studies van vloerafmetingen keukenblok dergelijke lengte 82-90 cm, breedte - 30, 60, 90 of 120 cm, diepte - 50-55 cm.

Niet-standaardmodellen kosten meestal meer en passen niet altijd in de ingebouwde technologie, maar je ziet dat comfort altijd op de eerste plaats moet komen.

Een ongemakkelijke houding van het lichaam kan elke bezigheid erg vermoeiend maken.

U kunt daarom de juiste balhoofdafmetingen nemen op basis van uw eigen parameters of het rekenkundig gemiddelde berekenen op basis van de grootte van alle gezinsleden die bij het koken zijn betrokken.

We ontdekken de afmetingen van de vloer

De hoogte van het werkblad en, bijgevolg, van het werkgebied moet zodanig zijn dat u niet in een gebogen en onnatuurlijke staat werkt. Meestal wordt deze waarde ingesteld door huishoudelijke apparaten, maar om deze te verhogen, kunt u een tafelblad dikker kopen of een sokkel gebruiken.

De breedte van het werkgebied wordt meestal bepaald door de grootte van huishoudelijke apparaten. De diepte van de schappen en dozen wordt bepaald door de volumes keukenwerktuigen. Als optie kunt u de schappen van uw oude meubels meten (als u die nog hebt), waarin alles is ondergebracht wat u nodig hebt.

Hangende kasten

Hoe de optimale grootte van een keukenset te bepalen: 5 tips

De hoogte en diepte van de scharnierende meubels worden ook bepaald door uw lengte. Ga aan de muur staan ​​en stel je voor dat je een muurkast opent en er iets uithaalt. Markeer op de muur het punt waar het handvat van de kast moet komen, de hoek van de deur of de onderkant.

De optimale afstand tussen de boven- en onderkasten wordt als 50-55 cm beschouwd, maar deze kan groter zijn als u dit prettiger vindt.

Maar zal het handig zijn als je op je tenen staat? Hoewel dit een zeer nuttige oefening is, kan het u te zijner tijd podnadost.

Misschien was je verrast door een apart item waarin we gewoontes noemden. Als het voor jongeren of mensen van middelbare leeftijd niet zo belangrijk is, kan dit niet over ouderen worden gezegd. Als de keuken ter beschikking staat, kan het de moeite waard zijn om uw favoriete oude tafel te meten of vooraf de voorkeuren van de persoon vooraf in te stellen.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

69 − 65 =