Kuinka helposti ja tehokkaasti puhdistaa matto

Valtava määrä nykyisiä tyyppisiä lattiatyyppejä ei korvaa meitä hyvällä vanhalla palatsilla. Tänään he ovat edelleen suuressa kysynnässä ja suosittuja. Ja tämä ei ole vahingossa, koska elämme pohjoisessa maassa, jossa kylmä vallitsee suurimman osan vuotta. Siksi on erittäin tärkeää, että jalat, jopa avojaloin, ovat mukavia ja lämpimiä kotona.

Prosessi puhdistaa palatsi

Valitettavasti jonkin palatsin menettää jonkin aikaa ulkopuolisen vetoomuksensa ja pehmeytensä. Se häivyttää, on paikkoja ja epämiellyttävä tuoksu. Erityisesti nämä negatiiviset muutokset näkyvät kevyiden mattojen matolla. Säännöllinen imurointi voi viivästyttää tätä hetkeä, mutta ei estä sitä. Älä epäile tätä, koska on olemassa todellinen tilaisuus palauttaa alkuperäisen ulkoasunsa lattiapäällysteeseen. Tätä ei ole tarpeen käyttää kuivapesuihin. Voit puhdistaa maton itsestäsi, kotitalouskemikaaleilla, höyrypuhdistimella tai "folk remedy" avulla, jonka ainesosat löytyvät joka talosta.

On heti huomautettava, että villa matto on liian epätasainen, ja siksi on parempi puhdistaa kallis matto villaa kuivapesuasiantuntijoilta. Nyt on kyse siitä, miten puhdistaa yleisin palatsi - synteettinen.

Valko-sininen matto sisätiloissa

Palatsin puhdistaminen Vanish

Yksi vaihtoehto, kuinka puhdistaa matto kotona, poistamatta sitä lattiasta - hankkimalla erityisiä kotitalouskemikaaleja. Voit esimerkiksi puhdistaa mattojen matkat. Tämä korjaustoimenpide on kahta tyyppiä - shampoosina ja jauheena. On parasta pestä palase käyttää nestemäistä vaihtoehtoa. Kuten muidenkin kotitalouskemikaalien keinoin, niissä on tiettyjä ominaisuuksia, joten jotta et saa epämiellyttävää tulosta sen käytön jälkeen, sinun on noudatettava tiettyjä sääntöjä:

 • Ennen Vanishin käyttämistä sinun on poistettava kaikki lika maton väärältä puolelta. Sitten imuroidaan vahattu osa. ja sen jälkeen voit siirtyä hyvin puhdistusprosessiin.
 • Älä hierota mattoa hoidon aikana, jotta vältät lian syvemmän tunkeutumisen ja leviämisen. Käytä tuotetta kehästä palatsin keskustaan.
 • Älä käytä kahta kemikaalia yhdessä. Jos tahraa aiemmin käsiteltiin toisella korjaustoimenpiteellä, Vanishin käyttö on mahdollista vain sen jälkeen, kun koko käsitelty alue on kuivunut kokonaan.
 • Jotta vältetään maton tekstuurin häiriöt, puhdista vain nappilla.
 • Käsittele Vanesha-palatsi vain ilmastoidussa huoneessa. Muuten lattiapäällyste voi tukehtua. Epämiellyttävän tuoksun haju päästä eroon myöhemmin ei ole helppoa.
 • Hoidon jälkeen matto on kuivattava perusteellisesti. Tarpeettomalla matolla voi ilmetä uusia paikkoja, joista on lähes mahdotonta päästä eroon. Varmuuden vuoksi voit ensin pitää maton ylösalaisin ja kuivata kasa. Jos matolle on mahdollisuus ripustaa, tämä on paras vaihtoehto.
Paikka matolle

Palatsin puhdistaminen folk-korjaustoimenpiteillä

Saattaa olla tilanne, kun sinun tarvitsee pestä matto välittömästi, mutta ei ole olemassa erityisiä keinoja. Tässä tapauksessa on monia niin kutsuttuja. "Folk" tapoja puhdistaa matto kotona nopeasti ja tehokkaasti ja samaan aikaan ja päästä eroon huonosta hajuista. Tällaiset varat osoittautuvat usein tehokkaammiksi kuin valmiit hankinnat. Ja paljon taloudellisempi - mikä on myös tärkeää.

Kuinka päästä eroon pölystä ja palauttaa kirkkaus matolle

Useita reseptejä puhdistusaineisiin, joiden avulla voit palauttaa maton entiseen kirkkauteen poistamalla sen pölystä ja pienistä epäpuhtauksista:

 • 1st.l. Pesu jauhe + 1 rkl. sooda + 70-80 ml pöytävettä. Sekoita kaikki ainesosat, lisäämällä vähän lämmintä vettä seokseen. Sekoita maton pinta seoksella (on sopivinta käyttää ruiskupistoolia). Kun seos kuivuu, irrota se maton pinnalta harjalla tai pölynimurilla.
 • 1st.l. suolaa + 1 rkl. raastettua hohkakiveä + 1 st.l. etikka + 1 kuppi jauhoja + vähän vettä. Näiden ainesosien seos on poistettava pakastimeen, kunnes se jäätyy. Leikkaa sitten jäädytetty massa paloiksi ja hankaa ne maton pilaantuneilla alueilla. Sen jälkeen murut puhdistetaan pölynimurilla tai harjalla.
 • Mattoa voit kevyesti liottaa, voit ripotella muutama kourallinen suolaa ja seisoa 30 minuuttia. Poista seos sitten pinnalta märällä luudalla tai harjalla. Tämä toimenpide voidaan toistaa useita kertoja, eikä suolakäytön sijasta.
 • Talvella likaiset matot voidaan puhdistaa lumella. Voit tehdä tämän, sinun täytyy ottaa se ulos kadulle ja laittamalla sen alaspäin lumi, saada hyvä knock out. Siirrä sitten matto puhtaalle lumelle ja toista menettely. Palatsi pidetään puhdistettuna, kun sen alla oleva lumi pysyy puhtaana. Jos suoritat tällaisen puhdistuksen huurteisella päivällä, niin yhdessä pölyn ja mutaan kanssa voit päästä eroon erilaisista punkkeista.
Puhdista matot

Kuinka päästä eroon tahroista matolle

Monta tapaa puhdistaa matto tahroista:

 • Rasva tahra. 100 ml: aan paksun saippuan paksuista lietteistä lisätään 10 ml bensiiniä. Tuloksena oleva seos levitetään tahraan ja pyyhitään varovasti pehmeällä liinalla. Tämän ratkaisun avulla voit poistaa jopa hilseilevän rasvaisen tahra matolle. Tuore öljyvärimaalaus voidaan peittää tärkkelyksellä ja pestä sitten puhtaalla vedellä.
 • Musteen ja akvarellin tahra poistetaan etikalla ja sitruunahapolla.
 • Viinistä tai viinistä saatu tahra poistetaan saippualiuoksella, jota seuraa etikan käsittely.
 • Kahvista, mehuista tai marjoista voi puhdistaa ammoniakilla, joka laimennetaan vedessä.
 • Paikan, jossa muna rikkoi, on pestävä puhtaalla vedellä, ja poista jälkensä keltuaisesta vetyperoksidilla.
 • Veren tahroja. Tuore tahra voidaan poistaa saippualustalla. Jos tahra on vanha, voit käyttää pesuainetta, suolaa ja ammoniakkia. Seoksen veden on oltava välttämättä kylmä.
Imuroi matto ennen puhdistusta

Kuinka päästä eroon epämiellyttävä tuoksu

Jos talo asuu kissa, se on usein mahdollista kohdata toinen ongelma - tarve päästä eroon haju kissan virtsaa, koska joskus suosikeista "tag" alue. Tässä tapauksessa on myös useita "folk" reseptejä:

 • On tarpeen saippuaa perusteellisesti palatsialue pesupulverilla sienellä. Odota kuivausta ja huuhtele sitten puhtaalla vedellä. Pyykinpesuaineeseen kuuluu glyseriini, joka jakaa virtsakivet.
 • Kaada tahra etikka-vesiliuoksella (1: 3), odota kuivaamista ja ripottele soodalla. Päivänä tyhjiöön.
 • Peitä tahra soodalla noin 2 tuntia. Sitten suolaa soodan päätä ja hankaa harjalla, kunnes vaahto ilmestyy, vetyperoksidin ja nestesaippuan seos. (100 ml: 0,5 tl). Odota sitten täydell
  inen kuivaus ja imurointi.

Jos poistat tahroja kissa virtsasta, sinun on tiedettävä yksi tärkeä sääntö - älä koskaan käytä ammoniakkia sisältävää tuotetta. Koska ammoniakin tuoksu houkuttelee eläimiä ja todennäköisyys siitä, että se merkitsee tätä paikkaa jälleen, on hieno.

Kaunis matto sisätiloissa
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 1 = 1