Vi maler facaden af ​​køkkenet med egne hænder

For at opdatere køkkenfacaderne er det ikke nødvendigt at ansætte specialiserede malere. Det er helt muligt at klare dette simple arbejde og dig selv - det er nok at lære kun nogle vigtige nuancer. Renovering af køkkenfacader er et arbejde, der ikke kræver særlige færdigheder, men det skal dog gøres omhyggeligt og i overensstemmelse med alle regler. Derfor vil vi i artiklen fortælle dig, hvordan man maler facaden af ​​et køkkenaggregat, og hvad der er nødvendigt for dette.

Processen med at maler forsiden af ​​køkkenet med dine egne hænder

Godbidder

Hvilke fordele får vi til at maler køkkenfacaden igen?

Køkkenets rum fra det sædvanlige og allerede lidt keder sig til en lys, solrig, stilfuld og smuk. Du kan vælge som en rolig, neutrale nuancer, hvis du ikke ønsker at være noget irriterende, lyse og muntre farver - hvis du ønsker at fylde rummet med lys og glæde. Mulighederne er nu massive, og nuancerne af maling er enorme - der er mulighed for at købe ved at farve dine drømmes køkken.

Nogle gange bliver maleriets facader en hård nødvendighed. Træfiberfacaden har til formål at miste sin ydre glans med tiden, afskalning, solbrænding og saltning. Der er pletter, ulykkelige skilsmisser - alt dette kan være gemt under sprayen af ​​maling - og køkkenet vil igen glæde sig over skønhed og renhed.

Sort og hvidt malet køkken

Malvalg

Vi vil finde ud af, hvilken maling er den bedste, og hvorfor den er egnet til farvning af køkkenfacader.

akryl

På trods af, at malingen er nu allestedsnærværende og har meget lokkende og attraktive farver, men på grund af mangel på lugt kan bruges til indendørs og sikkert, men de er ikke særlig velegnet til farvning køkken fronter. Akrylkompositioner er ikke modstandsdygtige: de tolererer næppe fugtighed og varme, og køkkenet er det sted, hvor alle disse ugunstige faktorer nødvendigvis vil være til stede. Desuden kan acrylbelægningen korroderes med sprinkler af citron, eddike og andre ætsende stoffer, der ved et uheld slår det. Ja, og komfuret ved siden af ​​- fra de tilberedte retter kan falde fedtede stænk.

emalje

Denne maling er den bedste løsning til maling af køkkenfacader. Dens fordele:

 • Overfølsomhed over for fugtighed og høj temperatur.
 • Malet med emalje facade erhverver et langvarigt og pålideligt overtræk.
 • Auto emalje er ikke bange for skader og stød - det er ikke så nemt at skære med en kniv og gennembore med en tung genstand. Men selvfølgelig vil hun ikke udholde en stærk ridser med noget skarpt.
 • Maling har et stort udvalg af nuancer - der er mulighed for at lave ethvert design af køkkenet. Når du vælger farven på maling, skal du være forsigtig: det er nødvendigt, at facadens farve er i overensstemmelse med det samlede design af køkkenpladsen.
Malet træ køkken facade

Hvad skal du bruge?

Hvilke værktøjer, værktøjer og materialer vil være nødvendige for korrekt maling af køkkenet.

 • Sandpapirmedium og fint slidstyrke. Dette papir er nødvendigt for at sand og forberede træet før maling, frigør det fra støv, snavs og gammelt overtræk. Sammen med nazhdachkoy kan også brug for en slibemaskine til bedre behandling.
 • Hvis der observeres chips, revner eller dybe ridser i køkkenet, så har de brug for en kitt og en lille spatel for at forkæle dem, før de males. Pick up kitt under farve sammensætning.
 • Primer til træ. Dette værktøj vil gøre overfladen af ​​facaderne mere jævne, og maleriet vil holde bedre.
 • Handsker og solbriller er nødvendige for at holde hænderne rene, og støv og maling må ikke ramme øjnene.
 • Bygning hårtørrer. Ved hjælp af denne enhed er det muligt at "blæse" den øverste belægning af EAF-facaderne og rense dem for yderligere farvning.
 • Skruetrækker eller håndskruetrækker.
 • Børste til farvning af svært tilgængelige og små dele, og en rulle til behandling af hovedmatrixen.
 • Maletape - de kan klæbe de overflader, som du ikke planlægger at male - beslag, penn og glas i dørene.
 • Glasur eller lak til den endelige dækning af facader.
Malede facade af moderne køkken

Hvordan man korrekt maler facaden - flere detaljer om arbejdet

Fremstilling af

Det første skridt er at fjerne facaderne fra hængslerne, så de kan håndteres mere bekvemt. Dæk hængslerne med tape, så de ikke får maling eller en primer.

Hvis facaderne på spånpladen skal du fjerne PVC-folien, som er det øverste omslag på sådanne møbler. Fjern denne film med en konstruktion hårtørrer. Glem ikke at bruge handsker og åndedrætsværn på forhånd: den smeltede film kan udstråle en giftig lugt. Fjern forsigtigt filmen - bedst af alt, hvis det ikke forbliver et stykke.

Derefter tørres overfladen og fjerner støv fra det.

slibning

Grind overfladen af ​​facader kan bruge sandpapir eller en særlig maskine, hvis det er. Slibning fjerner også gammel maling fra facaderne af MDF. Hvis den gamle coating ikke kan fjernes ved slibning, er det muligt at anvende specielle opløsningsmidler til at lette opgaven.

1

Når facaderne er rengjort og slibet, skal du forsigtigt fjerne alt støv fra dem. Og affedt. Fjern støv med en fugtig svamp og affedt med et opløsningsmiddel.

underuld

Til dette arbejde skal du bruge en speciel forbindelse designet til træ. Hvis plastfittings er inkluderet i køkkenfacaderne, får du din egen sammensætning, der er specielt designet til plastik. Før du bruger primeren, skal du rystes grundigt for at distribuere komponenterne jævnt.

For at opnå en mere jævn overflade kan primeren påføres to træfacader i to lag. Efter hvert lag er det nødvendigt at vente på, at den tørrer helt, inden den påføres den næste.

For at accelerere og forenkle primerprocessen kan du bruge specielle formuleringer i aerosoler - de er meget praktiske at anvende, og de er jævnt fordelt over overfladen. Efter at du omhyggeligt har behandlet overfladen med en primer, skal du vente en dag før maling af træfacaden.

Hvidbrunet malet køkken

maleri

For at male køkkenfacaderne uden manglende passerer og "skaldede pletter", maler to gange. Påfør malingen i en retning. Hvis du bruger flere nuancer, skal du forsigtigt forsegle overgangsgrænsen med tape, så grænserne er klare.

Det er muligt at give en farve til overfladen med dåser indeholdende maling - i så fald vil den malede facade blive behandlet mere professionelt, da belægningen vil spredes jævnt. Der er dog fare for, at
malingen falder på nærliggende overflader, så de skal først beskyttes med aviser, papir eller polyethylen.

Hvis du maler facader fra en aerosol kan, før du begynder at sprøjte, så glem ikke, hvordan man kan ryste sprayen kan for at male indersiden af ​​det erhvervede en ensartet farve og konsistens. Det er nødvendigt at anvende 2-3 lag maling. Efter hvert lag venter, indtil det tørrer helt. Den gennemsnitlige tørretid er altid angivet på malingen.

Glizal

Efter tørring anbringes malingen for at gøre den dekorative glans. Denne sammensætning fremstilles ifølge instruktioner og påføres på malede overflader med lette bevægelser. Efter tørring glaseret, kan de renoverede facader installeres på plads. Hvis du ønsker at få matte facader, så brug ikke glazil.

Hvis du vil skabe et strålende dække af køkkenet med dine egne hænder uden skilsmisserne, der er karakteristiske for det glaserede, skal du dække facaderne med lak. Glem ikke, at dette produkt har en meget stærk lugt, så det er bedre at arbejde med åbne vinduer. Det er muligt at male MDF facader og andre lakker af enhver tone: både blank og blank mat.

Rød og sort malet køkken
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

13 − 4 =