Hvordan male huset tag: valget af maling, stadier af arbejdet

De fleste boligejere har gentagne gange tænkt på, hvordan man korrekt maler taget for at forbedre bygningens driftsmæssige og æstetiske kvaliteter, fordi højkvalitets maleri beskytter taget mod de skadelige virkninger af nedbør, brændende sol, fugt og industriforurening.

Processen med at male taget med en sprøjtepistol

Oftest bruger bygherrer skifer og galvaniseret jern for at skabe en holdbar og holdbar belægning. Det malede tag ser meget mere æstetisk og attraktivt ud.

Restaurering og maling af jerntaget

Jern selv den højeste kvalitet er konstant udsat for alle former for negative miljøpåvirkninger:

 • ultraviolet;
 • udfældning;
 • Mekanisk indvirkning;
 • Trykket af store masser af sne om vinteren.

På grund af dette begynder taget at forfalde med tiden, for at tabe farve, for at vokse over med mos. Derefter kan det gamle dække blive lige udæt, hvilket vil føre til ødelæggelsen af ​​hele bygningen.

Krav til farve sammensætning

Det er bedre at opgive oliemaling eller vandemulsion. Uanset kvaliteten af ​​det valgte produkt skal farvematerialet anvendes i to, og nogle gange tre lag.

Før du starter, skal du bekymre sig om sikkerhed. Det handler ikke kun om beskyttelseskabler, men også om individuelle beskyttelsesmidler fra selve malingen (briller, åndedrætsværn eller speciel maske).

Processen med at male huset skifer tag med en pensel

Kursus af arbejde

Før du maler taget, skal du samle alle de nødvendige værktøjer og planlægge arbejdet selv. Forudsætningen er hele processen opdelt i to nøglefaser:

 1. uddannelse;
 2. Maleri.

Indledningsvis vurderes belægningenes tilstand. Taget er grundigt rengjort af rust med specielle børster. Det er vigtigt i rengøringsprocessen at ikke beskadige selve tagets integritet. På steder, hvor der er meget rust, er taget meget sårbart overfor mekanisk indblanding.

For nemt at fjerne rust kan du bruge butiksværktøjerne til sådanne formål eller prøve den gamle "bedstefar" metode - petroleum.

Efter at metalet er renset, er det overtrukket med en hvilken som helst anti-korrosionsforbindelse. Ved arbejde med metaloverflader er det strengt forbudt at anvende vandbaserede produkter, men til behandling af skifer er der også brug for varmt damp.

Alle åbne led og revner primet. Efter fuldstændig tørring er de områder, hvor primeren blev påført grundigt grundet.

maleri

Preliminær forberedelse er nødvendig for at sikre, at den malede overflade i fremtiden ser æstetisk glædeligt ud, og farvemiddelsammensætningen selv fuldt ud opfylder sin rolle som en beskyttende belægning. Når du vælger maling, skal du overveje, hvilken type metal der vil kunne bruges til farvning (sort metal, galvanisering). Arbejde med metal er kun tilladt under absolutte tørhedsforhold. Til dette er reparationen planlagt til tørsæsonen.

1

Det mest hensigtsmæssige betyder, at en høj kvalitet maling tagets tag:

 • Børster. Metoden er langsom, men præcis. Ved hjælp af børster af forskellige typer kan du omhyggeligt male metalmetoden, især omhyggeligt at plette hårdt tilgængelige steder og områder, hvor et stort antal primere er koncentreret;
 • Roller. Tillader dig at udføre arbejde hurtigt og effektivt. Du kan købe ruller på en gang i flere størrelser til at arbejde på forskellige steder lige så produktivt;
 • Sprøjtepistolen. Et godt værktøj til at arbejde på store steder. Giver dig mulighed for at male de brede overflader hurtigt og effektivt. Det er dog ikke egnet til arbejde med små detaljer. Til sådanne formål skal du bruge børster eller ruller.
Grønt metal tag

Hvordan male tag fra skifer

I sig selv er skifer ganske attraktivt og passer ind i enhver arkitektonisk stil. Dette forhindrer dog ikke mange boligejere i at male taget med en skiferbelægning i andre farver. Som ved metaloverdækning består processen af ​​ombygning af et hus af to faser: Forberedelse af overfladen til arbejde og maling selv.

Fremstilling af

En særlig fordel ved skifer er en høj grad af adhæsion med farvestoffer af enhver art. Alt, hvad der kræves i den indledende fase af forberedelsen, er at rengøre arbejdsfladen mod forurening: støv, snavs, blade, fragmenter af mos og resten. Hvis det er nødvendigt, kan du endda vaske skifer.

Hvad der er nødvendigt for at slippe af med, det er fra fedtede pletter. Det er bedst at bruge benzin eller specielle opløsningsmidler. Ellers kan pletterne alvorligt forværre slutresultatet af selv den bedste kvalitet arbejde.

Hvis skifer er fastgjort til taget ved hjælp af jernspik, er det nødvendigt at arbejde på rengøring af disse vanskelige steder. Overfladen rengøres med rust og snavs. Sprækker er jordforbundne. Det er ønskeligt at dække jernelementerne med en anti-ætsende forbindelse.

Valg af materialer

Maling af skiferens tag udføres bekvemt ved sprøjtning. I dette tilfælde skal du vælge malingen og den tilsvarende type. For eksempel er det hensigtsmæssigt at arbejde med vanddispersionsblandinger.

Skifer vil ikke kun se æstetisk glædeligt, men vil også modtage yderligere beskyttelse. I profilbygningsbutikkerne har der allerede været malinger af denne type, der er designet specielt til at arbejde med sådanne overflader som skifer, fliser, asbestcementplader.

En anden god mulighed er brugen af ​​højkvalitets emaljer. De er meget hurtigt tørre og er nemme at bruge.

På grund af urenheder af særlige stoffer gør malingen det som regel muligt at danne en glat, stærk og relativt elastisk film på arbejdsfladen. Taget erhverver en attraktiv glansende glans, der ikke mister sin lysstyrke i lang tid. En sådan holistisk film kan give pålidelig beskyttelse for skiferstrukturer.

Hus med et gråt tag

farve

Som i tilfælde af galvaniseret jern er det hensigtsmæssigt at belægge store områder af skiferbelægningen med en rulle ved hjælp af en rulle. Du kan købe flere lignende værktøjer, forskellige i størrelse. Dette vil spare både tid og kræfter.

Rullen er dog et godt værktøj, kun ved arbejde med en flad overflade. Bølgetype skifer kan behandles med en sprøjte eller en passende børste. Flere typer værktøjer kan også være nyttige her.

Eksperter anbefaler at male fra toppen ned. Det vil således være muligt at undgå grimme pletter, og at orientere i rummet på taget vil være mere bekvemt. En anden vigtig nuance er at male skifer bedre lodret, række for række.

Nogle eksperter mener at overfladen af ​​skifer er bedre først primet. Dette hjælper med til yderligere at styrke vedhæftningen af ​​arbejdsfladen med farvestoffet, men det giver ikke altid mening.

Hus af tømmer med et grønt tag

Værdifulde råd

Og globale reparationer og små restaureringer kræver en masse investeringer og ressourcer. Kendskabet til visse nuancer og specielle konstruktionsture vil dog spare dine ressourcer.

Her er blot nogle få værdifulde tips, der kan være nyttige for alle, der skal opdatere taget i deres hus:

 • Til maling af metaloverflader er det fordelagtigt at købe maling med en forbedret sammensætning. Den største forskel er fraværet af urenheder og tilstedeværelsen af ​​anti-korrosionselementer til beskyttelse. Normalt er en sådan maling bedre "greb" overfladen af ​​metaldaget på grund af de forbedrede klæbekvaliteter. Derudover danner de en ret elastisk film, hvilket er vigtigt under hensyntagen til metalets egenskab at ekspandere med langvarig udsættelse for høje temperaturer (for eksempel om sommeren under den brændende sol);
 • Når man vælger malingen til at arbejde med enhver form for overflade, glemmer mange en meget vigtig kvalitet - brandsikkerheden af ​​farvesammensætningen. Som regel er den mere moderne produktet, og jo mere kendte mærkeproducenten, jo stærkere er disse vigtige kvaliteter udtrykt. Hvis der ikke er nogen tilsvarende mærkning på malingsbanken, kan du tjekke hos sælger-konsulenten;
 • Zirkol er en mat akryl sammensætning, der er blevet ekstremt populær i det seneste. Eksperter anbefaler at være opmærksom på det nye produkt med fokus på den upåklagelige ydeevne. Den indeholder aktive anti-korrosionsadditiver samt absolut brandsikker.

Hvis ejeren af ​​et privat hus ikke er selvtillid i deres evner, er det bedre ikke at udføre sådan arbejdskrævende arbejde selv. Det er bedre at søge professionel hjælp.

Hus med et mørkt tag
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

11 − = 4