Puut puutarhoihin: valitse kaunis kokoelma (24 kuvaa)

Monet omistajat dachas tai yksityiset talot, joilla on tontti, päättävät rikkoa puutarha sen. Se riippuu sivuston koosta, alueen ilmastosta ja puutarhaviljelyn mahdollisuuksista. Puutarhan taimitarhat tarjoavat laajan valikoiman taimia: hedelmiä ja marjoja, koristeellisia, eksoottisia. Valinta ei tule kadota, koska puut kasvavat pitkään, mutta ensin sinun on määritettävä, kuinka monta puuta ja pensaita voi istuttaa sivustolle.

Kukkivat puut puutarhaan
Koristepuut puutarha

Kuinka laskea taimien määrä?

Joitakin sääntöjä puiden istuttamiseen takapihalla. Esimerkiksi puita ei saa sijoittaa liian lähelle naapurin aidoja ja voimajohtoja. Yleensä taimet sijaitsevat 5-6 metrin etäisyydellä. Istutusten välillä sinun on myös noudatettava tiettyjä välejä, jotta kasvavat puut eivät sävy toisiaan. Kun ostavat taimia lastentarhassa, on toivottavaa täsmentää, kuinka paljon tilaa tämä kulttuuri vaatii, varsinkin jos se on eksoottinen.

Puutarhan suunnittelu puilla

Wisteria puutarhassa

Keskimääräinen etäisyys puut ja pensaat tarhaan olisi suunnilleen seuraavat: suuret hedelmäpuita puutarhanhoitoon (omenat, päärynät, aprikoosit, kirsikat) istutetaan 5-6 metriä, etäisyys rivien pitäisi olla hieman enemmän - noin 8 metriä sujuva kuljettamiseen kärryt ja muut puutarhatyöt. Luumu, kirsikka, persikka ja kvitteni istutettu Tukijärjestelmän 3x4 m, viinirypäleet - 2,5h1,5 metriä vadelmat - 0,75h1, karviaisia ​​ja herukoita - 1,25h1,5 metriä.

Vaikka puut ovat pieniä, erilliset sängyt, joissa on vihannesten tai marjojen kasveja, voivat olla rikki. Kun itämys kasvaa, sängyt on siirrettävä toiseen paikkaan.

Näiden rajoitusten perusteella voit arvioida, kuinka monta taimia on ostettava tietylle tontille.

Kukkivat puu talon edessä
Oak puutarhassa

Erilaisia ​​puutarhoja: me valitsemme mahdollisuuksien alle

Nyt meidän on päätettävä, mitä puutarhaa tarvitaan: hedelmä-marja, koristeellinen tai sekoitettu. Ensinnäkin sinun on harkittava, kuinka paljon aikaa puutarhuri voi hoitaa puutarhoja.

Vähintään aikaa vietetään luonnonvaraisten puiden hoidossa puistotyyppisessä puutarhassa - vaalean, koivun, normaalin tai sinisen kuusen kasvaa. Hoitoa vähennetään karsimalla puita keväällä tai syksyllä, kalkinpoistoa, ruiskuttamalla mahdollisista tuholaisista ja nurmella ruohoa riveissä. Tässä puutarhassa voit lisätä rowan, kalina, lila, linnun kirsikka. Ne lisäävät kirkkaita värejä puutarhaan, mutta ne ovat myös vaatimattomia.

Firen puutarhassa
Muodosta puita puutarhassa

Yleisimpiä puutarhityyppejä on sekoitettu, jossa hedelmä-, marja- ja koristekasvit kasvavat. Puutarhan on kiinnitettävä enemmän huomiota. Sekalaisissa puutarhoissa yleensä koristekasveja istutetaan rakennusten vieressä: talon, verannan, lehtien ja vesistöjen altaat. Erikseen, kasvien hedelmäpuita puutarhaan.

Useimmiten puutarhuri huolehtii hedelmä- ja marjapuutarhasta. Jotta hedelmällinen hedelmöitys olisi mahdollista, jokainen viljely vaatii lukuisia toimenpiteitä ruokintaan, karsimiseen ja muokkaamiseen, suojaan tuholaisilta ja pakkasilta. Puutarhassa tässä tapauksessa on opittava paljon tietoa. Kehittyneet puutarhurit ovat itse mukana puiden istutuksessa.

Havupuut puutarhassa
Cedar puutarhassa

Puutarhatyyli

Myös sinun täytyy päättää tulevan puutarhan tyylistä. Se voi olla:

1
 • säännöllinen - se erottaa tasainen riveillä siististi koristeltu puu, hyvin suunniteltu maisemasuunnittelu;
 • Maisema näyttää ikään kuin kaikki kasvillisuus on kasvanut yksin.

Jotta voisit saada luonnonmukaisuuden, sinun täytyy työskennellä kovaa, huolellisesti harkitsemaan miten sijoittaa puita puutarhaan.

Maple talon puutarhassa
Koristepensaat puutarhassa

Miten suunnitella puutarha?

Omaan taimet ja istuttaminen, puutarhuri pitäisi olla hyvin tietoinen siitä, miten he näyttävät, kun he kasvavat, eli muutamassa vuodessa tai vuosikymmeninä. Valitsemalla puita kannattaa harkita:

 • maaperän koostumus paikalla;
 • ilmasto alueella;
 • pohjaveden korkeus;
 • paikan muoto ja sijainti;
 • puun ulkonäkö;
 • kasvuvauhti.
Hedelmäpuut puutarhaan
Puiden istuttaminen puutarhassa

Jos puutarha on suunniteltu maisemaan, puita ei saa istuttaa riveihin. Kuvitteelliset sekaryhmät, joissa yksi puu on suuri, sen vieressä kaksi tai kolme alempaa ja kehystää koko eri lajien useita pensait
a. Kun valitset jokaisen tällaisen ryhmän taimet, korkeuden lisäksi on suositeltavaa ottaa huomioon kukinnan aika. Aina näyttävä ryhmä näyttää, jossa kukinta kestää kauan. On myös tarpeen sekoittaa lehtipuiden ja ikivihreiden kasvien. Voit istuttaa seuraavat puutarhatyypit:

 • Havupuut. Nyt ne ovat hyvin suosittuja, erityisesti lajit, joissa on kuvitteellinen kruunu: pallomainen, pitkänomainen, leviäminen. Havupuiden joukossa on monia bakterisidisia bakteereja, jotka puhdistavat bakteerien ja virusten ilmaa. Tällaiset havupuut kuin kataja, sypressit, thuja, kuusi, mänty, setrit ovat suosittuja.
 • Lehtipuuvihreät ikivihreät miellytävät silmää huulihersien laskeuman alkamisen jälkeen. Näitä ovat holly, mahonia, rhododendrons, laakerin kirsikka ja viburnum kalina.
 • Lohkovilkkuiset lehtipuut muodostavat yleensä koko puutarhan perustan. Useimmiten valitaan nopeasti kasvavat riutat, koivut ja matalat vaahterat. Ne eivät läheskään jäädy talvella ja näyttävät aina kauniilta. Jos puutarhan koko mahdollistaa, voit kasvattaa niin suuria puita kuin kastanja, pähkinä, tammi, lehmus, kanadalainen vaahtera.

Kun valitset taimia, sinun on ensin keskityttävä ilmastoon. Sinun on myös tiedettävä pohjaveden korkeus juoniin. Suuri pohjavesimuodostuma edellyttää paikan leviämistä ja happamia maaperää, joka on säännöllisesti kalkitettava. Tällaisissa olosuhteissa kukin puu ei kasva. Tällaisiin olosuhteisiin eniten vastustuskykyiset ovat luumuista hedelmäpuista, koristekasveista - itkien pajusta ja pajusta. Märällä maaperällä kaikki pensaat, paitsi liljat kasvavat. Suosittu chubushnik, petolaji, musta vanha, rhododendrons, mustikoita.

Rhododendronit puutarhassa

Kääpiöpuut puutarhaan

Jopa normaalilla 5-6 eekkeriä, voit rikkoa kauniin ja monipuolisen puutarhan, jos valitset ja sijoitat istutukset. Hedelmäpuita valittaessa on suositeltavaa antaa kaverialustalle hajautetut pylväspensaat ja puut. Harvest, he tuovat pienen, mutta vievät myös vähän tilaa.

Rowan puutarhassa

Suosittu lajike omenapuiden kääpiöalustalle - Kitaika, Anis, Antonovka, Grushovka Moskova, Borovinka. Kolonialisten omenapuiden lajikkeet keskimmäiselle vyölle: Medok, presidentti, Ostankino, Vasyugan, valuutta, Moskovan kaulakoru. Koristeellisissa pienissä puissa sopivat vanhempi munakoiso, nokkamaljakki, amerikkalainen vaahtera, tavallinen siipikarja, chubushnik tai puutarha jasmine, karhunvatukka, irga, japanilainen spiraea.

Erityistä huomiota kiinnit- täessä pienen tontin omistajan tulisi lähestyä karsimista ja istutusta.

Puutarha puita

Varjele puita ja pensaita

Joskus on tarpeen koristella kasveja voimakkaasti varjostetuilla osilla puutarhaa, esimerkiksi talon takana, kiinteä aita tai korkeita puita. Tällöin sinun pitäisi valita ne kasveja, jotka ovat pieni määrä valoa ei satu olla tyylikkään ilmeen, luxuriantly kukinnan ja hedelmien. Ne on istutettava harvemmin kuin tavallisesti. Varjoisia paikkoja, kuten kasveja kuten vanhempi punainen, karhunvatukka, karviaiset, karhunvatukat, hasselpähkinä. Koristeesta tulisi valita sävyiltään suvaitsevaiset rhododendrons, garden jasmine, forcing, kara-ruoho ja mahonia.

Liljat puutarhassa
Japanilainen kierre puutarhassa

Eksoottisia kasveja puutarhaan

Tällaiset keskirenkaan kasvit voivat kärsiä paitsi pakkasta, myös sulatusta, keväällä sulatetuista vesistä ja kesän lämmön puutteesta. Eksoottisten viljelmien keskuudessa on valittava ne, jotka pystyvät palauttamaan juuresta ja kukista vuotuisilla versoilla. Eksoottiset, eteläiset viljelmät on suojattava huolella talvella varmistaen, että kasvi ei ole tukkeutunut eikä hiiret ole vahingoittunut. Tällaisia ​​kasveja ovat magnolia, robonium pseudo-akaasia, New Mexican tai Kelsey, sumac, catalpa, sametti, legendaarinen reliini ginkgo.

Puutarhan toissijainen
Poppeli puutarhassa

Heavy Fence

Suoja on tiheä seinämä, joka on istutettu aidan sijasta tai kehystetty muualle purkamiseen. Suojaa varten sinun on valittava pensaat, jotka sietävät hyvän leikkauksen. Suuri siiluus saadaan eläinmiehen, kataja, piikki, thuja, karhunvillan lajikkeista. Koristelemalla matala, voit syödä herukka, pikkukarvainen lehmä, pahvipuu, puuvillapuuta, yrttiä, vesikkeliä.

Tuulettimen vaahtera puutarhassa

Kuviollinen leikkaus - topiary

Topiary on pisimpien hahmojen leikkaus vanhin taidetta. Ammattitaitoinen puutarhuri voi antaa pensastusta minkä tahansa muodon: eläin, lintu, geometrinen kuva. On vaikea hallita tätä taidetta, kärsivällisyyden ohella tarvitaan taiteellista taitoa. Mutta tuloksena oleva kuvitettu pensas on ainutlaatuinen elementti puutarhan suunnittelusta. Vaikka monimutkainen työ on yhä parempi antaa ammattilaisille. Itsenäisesti voi olla juuri leikattu suojaukset jälkeen tiukka köysi oppaana, ja sitten yrittää antaa nopeasti kasvava pensas yksinkertainen kulhonmuotoiset, puolipallon, soikea.

Omenapuita puutarhassa

Kokeiluissa voit istuttaa tällaiset pensaat kuin laakereiden jalokivet, lyijän länsimaiset, marjakuusi, sypressi, karhunvatukka, kahvi, tavallinen puupuu.

Rikkaasta kasvilajikkeesta voit luoda puutarhaan mieleisesi suurella tai pienellä tontilla. Jos kaikki kasvit on valittu oikein, ne sijaitsevat ja ympäröivät hoitosi, kaikki puutarhat ovat kauniita - hedelmällisiä, koristeellisia tai sekoitettuja.

Jasmine puutarhassa
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 7 = 1