Monivuotiset kukat kesäasuntoon: kauneus ilman ylimääräisiä ponnisteluja (25 kuvaa)

Tämä luonnon ihme on kiinnostanut ihmisiä muinaisina aikoina. Uskotaan, että ensimmäinen he alkoivat istuttaa noin kotinsa muinaiset egyptiläiset yli 4000 vuotta sitten. Keskiajalla, niiden lisääntymis- pidettiin kunniallinen ammatti ja ihmisten halveksuntaa tätä työtä voisi rangaistaan ​​ankarasti. Venäjän ruhtinaskunnat tämän toiminnan esiintyi XII-XIII vuosisatoja, ja XVI-XVII puutarhassa Kremlin on jo täydessä kukassa kaksinkertainen pionit, liljat, neilikat, Mallows, orvokit, iirikset, narsissit ja monia muita värejä. Emme nyt ilman niitä. Kaupunkialueilla puistoissa on aina monivärisen hoidettuja kukkaistutuksia, ikkunoiden alle Jokaisen talon ja puutarhoissa yksityinen omaisuutensa välttämättä kasvaa ja miellyttävä mitään lahjoja Flora. Ja millainen mökki ilman kukkia? Jopa kiireinen kesällä asukas, ennemmin tai myöhemmin irtoavat sängyt ja rakentaminen ja vie ainakin muutamia näistä uskomattomia kasveja, katsomalla sitä hän varmasti iloita. Ehkä tämä on kukkien salaisuus - tuoda meidät iloksi? Mennään tutustua niihin tarkemmin, ja alkaa heti isolla ryhmällä - monivuotiset kukat.

Actinidia monta vuotta

Anemone Japanese monta vuotta

Miksi valita perennat kesämökille

Dawassa monivuotisten kukkien istuttaminen on ennen kaikkea kätevää, koska keväällä ei ole aina riittävästi aikaa istuttaa kaikkia tarvittavia vihannesten ja marjojen kasveja. Perennat istutetaan yleensä syksyllä, jolloin kuorma-autovalmistaja ei ole niin kiireinen liikeyrityksessä, mutta tämä ei ole monivuotisten kukkien ainoa etu. Seuraavassa on merkittäviä etuja:

 • mahdollisuus säästää siementen tai taimien ostamista, koska monet perennat lisääntyvät sipulien tai juurakoiden jakamisen myötä;
 • se perennat kukkivat keväällä ensimmäistä kertaa, kun muut kukat eivät ole vielä kukoistaneet;
 • monivuotisten kukkien voi olla kukkaviljelmän perusta ja vuosittain eri vuosikasvien viljely. Näin ollen kukkapenkki joka vuosi näyttää erilaiselta;
 • joista eräistä kukoistavat erämaiset perennat, voit tehdä kukkapuutarhan, joka miellyttää kukkia koko kauden, mutta vie hyvin vähän aikaa.

Jotkut perennat kasvavat ajan myötä, mikä muistuttaa pensaita tai pieniä puita. Näihin kuuluu joitain lajikkeita hydrangeas, sebjabrinka, pensas ruusut ja monet muut.

Anemones valkoinen monivuotinen mökeille

Monivuotiset anemonit mökeille

Ominaisuudet kasvaa monivuotisia kukkia

Useimmat monivuotiset kukat ilman mitään ongelmia lepotilassa maassa, mutta jotkut edellyttävät lisää edellytyksiä talvehtimiselle. Niinpä gladioli on kaivaa talvella ja varastoitava kellariin tai jääkaappiin, ja tulppaanit ja narsissit tulisi peittää mustalla hiirestä. Et voi käyttää olkia kätkemiseen - hiiri on taattu siinä. Myös suojassa hiiriltä, ​​emakoiden tarve, koska hiiret juotavat mehukkaita ituja keskellä kukka pistorasiaan.

Paikkaa, jolle bulbous kasvit istutetaan talven alle, ei saa tulvata keväällä kevätveteen, muuten sipulit märkevät ja kuolevat.

Varsinaiset paniikkifloxit voivat jäädyttää vaikeisiin talviin, joissa on vähän lunta, joten syksyn lopussa ne on peitettävä kerroksella lehtiä tai lapnikaa. Voit esimerkiksi suojata pakkasenkestäviä kasveja, jos olet hankkinut harvinaisen kalliin lajikkeen ja et ole varma siitä, että se kaipaa hyvin.

Tarttua monta vuotta

1

Buzulnik monta vuotta antaa

Buzulnik on monivuotinen kukka kesäasuntoon

Yleiset säännöt kasvien kuivasta suojautumisesta talvella ovat seuraavat: syksyn lopulla, jolloin yöt ovat jo jäädytettynä ja päivisin lämmin aurinkoinen sää jatkuu, kasvi peitetään löysällä kuivalla substraatilla. Ne voivat toimia kuohkeana kompostoina, lehtikuorrutteina, sahanpuruna, lapnikina ja jopa yksinkertaisina puutarhatiloina. Vakaan lämpötilan alenemisen jälkeen talviputki voidaan peittää kalvolla ja leikatuilla oksilla. Keväällä on välttämätöntä poistaa mahdollisimman pian kalvo ja irrottaa suojasta niin, että kasvi ei poista.

Istuttamalla perenatteja kukkapenkillä tarkkailee tiettyä järjestystä: keskellä korkeimmat kasvit kasvavat, ja lähempänä reunoja voidaan istuttaa alempia. Kasveja on myös yhdistettävä värin ja kukinnan ajan.

Delphinium on monivuotinen kukka kesäasuntoon

Phlox-monivuotinen kukka kesäasuntoon

Gypsophila monivuotinen kukka kesäasuntoon

Pitkät perennat kesämökille

Korkeat kasvit yleensä istutetaan aidan vieressä, talon seinän lähellä tai kukkapenkki keskellä. Varjojen sietokyky voidaan istuttaa puiden alle tai niiden väliin.

Koristepensaan keskelle, niin pitkiä kasveja kuin:

 • Delphinium. Kansanimet ovat pyöriä tai eläimiä. Hän nauttii kesän asukkaiden kunniasta voimakkaasta kukkapenkistä, joka on täynnä kirkkaimpien ja herkimpien sävyjen pieniä kukkia - vaaleanpunainen, sininen, lila, valkoinen, tiheä sininen. Jotkut lajikkeet saavuttavat korkeuden 2 metriä. Viittaa buttercupsin perheeseen. Ilman elinsiirtoa voi kasvaa yhdessä paikassa jopa 10 vuoteen. Vesi on tarpeen juuren alla, koska liiallinen kosteus voi johtaa taudin hometta. Paranna tätä tautia ei ole vaikea - sinun on leikattava kastelu, leikattava sairaat lehdet ja käsiteltävä kasvia millä tahansa fungisidilla, esimerkiksi Bordeaux-nesteellä. Siirrä delphinium keväällä jakamalla juurakoita, pistokkaita tai siemeniä.
 • Nauhukset. Tämä kasvi on kauniita lehtiä ja kukkia, samanlaisia ​​kuin kirkkaan keltaiset kynttilät. Se saavuttaa kahden metrin korkeuden, mikä antaa heille mahdollisuuden koristella aidan tai seinän. Buzulnik kasvaa paremmin penumbra, löysä märkä maaperä. Erinomainen paikka hänelle on varjoisa kulma lampin vieressä. Siirrä kasvi jakamalla kevätsiemeniä tai siemeniä. Buzulnik näyttää mukavalta isäntien, liljat, käärmeen vuorikiipeilijöiden vierestä. Sen suuret kuvioidut lehdet etenevät edullisesti kukkiva tulppaanit ja esikuivat.
 • Digitalis. Sen toinen nimi on digitalis. Viittaa plantain
  ien perheeseen. Se kasvaa yhden tai kahden tai monivuotisen kulttuurin aikana. Peduncles muodostavat korkeita kynttilöitä hellävarainen sävyjä. Digitalis kukkii koko kesän, syksyllä hedelmälaatikot, joissa pienet siemenet kypsyvät. Kasvi sisältää myrkyllisiä aineita.
 • Labaznik (Tavolga). Se kukkii kesän alussa upeilla harmailla tuoksuvia vaaleankeltaisia ​​kukkia. Rakastaa kosteita paikkoja pohjaveden pysähtyessä. Se on vaatimaton, mutta raskaille savimaille on tarpeen lisätä hiekkaa. Se kertoo jakamalla pensaat, siemenet ja juurakoiden osat keväällä tai talvella.

Istutettavaksi puiden alla sopiva lyupiny. Ne ovat vaatimattomia, niillä on pitkä kukinta-aika ja rikastuttavat maaperää typellä.

Gorevachka on monivuotinen kukka kesäasuntoon

Karvaatin ruohomaiset monta vuotta

Labaznik monta vuotta antamaan

Keski-ikäiset perennat

Tämä suuri joukko sisältää kasveja, joiden korkeus on 40-80 cm. Tämän kokoinen sallii ne koristella keskellä sängyt, kukat, sekä ryhmään että yksittäisiin istutuksiin. Keskikokoisia kukkia ovat:

 • Siankärsämö. Kaunis lääkekasvi, joka kukoistaa elokuusta lokakuuhun valkoisilla, keltaisilla, vaaleanpunaisilla korteilla. Se moninkertaistaa jakamalla rhizomin.
 • Pioni. Tämä kasvi, jota monet puutarhurit tunnetaan ja rakastavat, viittaa myös lääkekasveihin. Kukkii kesän alussa upeita tuoksuvia valkoisia, vaaleanpunaisia ​​tai kirsikkavärejä. Se on vaatimaton, mutta kasteluun ja lannoitteisiin kutsutaan kukintojen lisääntymistä ja runsaasti leikkoviljelmiä. Kun piinojen siirtämistä ei voida haudata, kasvupisteen pitäisi pysyä maan pinnalla. Muuten he kukkivat huonosti.
 • Hemerocallis. Tämä laaja ryhmä bulbous kasvit sisältävät monia lajikkeita, jotka eroavat väri, korkeus ja kukinta-aika. Useimmilla on miellyttävä tuoksu. Parempi kukinta kirkkaassa auringossa.
 • Rhodiola rosea (kultainen juuri). Sen hyödyllisten ominaisuuksien ansiosta se kasvaa kaikkialla. Rikkoutunut varsi antaa ruusun hajuja, joten sen nimi. Blossoms kanssa löysä kultainen kilpi kilpi kukintoja. On punaisia ​​lajikkeita. Se ei vaadi valaistusta, mutta suosittelee runsaasti kastelua. Siementen lisääntyminen ja juuren jakautuminen. Talvella taimia torjutaan turpeella tai kompostoinnilla. Kultaisella juurilla on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia: se parantaa sydäntä, normalisoi verenpainetta ja verensokeria, rauhoittaa, vaikuttaa myönteisesti miesten ja naisten terveyteen ja parantaa kilpirauhasen toimintaa.

Rhodiola monta vuotta

Pinkki mulberry monta vuotta

Yarrow monivuotinen kesäasuntoon

Jotta saataisiin paitsi lääkkeen juuri, mutta myös siemenet, rhodiola olisi propagated siemeniä, eikä jakamalla rhizome.

Keskikokoinen monivuotisten kukkien ryhmä on lääkekasvien rekisterinpitäjä. Näistä on mahdollista muodostaa apteekkipuutarha ja ylläpitää terveyttä perinteisinä lääketieteellisin menetelmin.

Pellava monta vuotta

Päivällinen monivuotinen kesäasuntoon

Digitalis monta vuotta

Matalan kasvun perennat

Alhaiset kasveja puutarhurit ovat kasveja, joiden korkeus on 40-50 cm. Ne yleensä käytetään koristelemaan etureunassa kukkapenkkien. Pienien perennoosien koostumuksesta voit tehdä kivipuutarhoja ja japanilaisia ​​puutarhoja kivillä.

 • Huolimatta alhaisten kukkien keskuudessa on viola tai viinipullu - viehättävä kasvi, joka symboloi naisen kauneutta ja arkuutta ja kuorma-autojen rakastama valtava valikoima värejä. Se alkaa kukoistaa kevään loppupuolelta ja jatkuu kesäkuun loppuun asti, jos ajoissa riisutut kukat repäisevät. Viola näyttää hyvältä paitsi kukkapenkillä, myös kontissa ja riipuissa.
 • Periwinkle. Tämä kukka - selviytymisen mestari monissa olosuhteissa. Voi tehdä ilman kastelua, kasvaa varjossa ja edelleen miellyttää tumman vihreää lehtipuuta ja hellä sininen kukkia.
 • Anemone (anemone). Tämä hellä kevätkaunis kauneus tuntuu paremmalta tuulen ja luonnosten suojassa. Rakastaa tilaa, ruiskutusta ja valutettua maata. Sitä voidaan lisätä siemenillä ja kasvullisesti. Erilaisia ​​anemoneja - uni-ruohoa tai lombagonia - on suosittu kesän asukkaille. Hänen kukat näkyvät ennen lehtiä.
 • Gentian. Tämä sininen tai sininen vuorikello näyttävät hyvältä alppimaisilta kukkuloilta. Kukka tykkää vähän varjostusta ja rauhaa.
 • Phlox. Laajan lajin lajeja ja lajikkeita phlox ovat pieniä perennoja, jotka muodostavat jatkuva matto valkoisia, lilaisia ​​tai vaaleanpunaisia ​​kukkia. Nämä ovat kääpiö- tai kääpiölajikkeita. Kasvi on altis taudille, jossa on jauhemaista hometta. Sitä käsitellään kohtalaisella kastelulla juuren alla ja ruiskuttamalla minkä tahansa fungisidin kanssa. Kuivat kukinnot ovat toivottavia poistettavaksi.
 • Vehreys. Sen kukinta pensaat muistuttaa pilvi lumihiutaleita, vaikka on myös vaaleanpunainen ja violetti lajikkeita. Kasvi on vaatimaton, kukkii keskellä kesää. Kauden lopussa toinen kukinta on mahdollinen. Se mieluummin valoa neutraali maaperä, se kasvaa hyvin kalliilla mailla. Hän rakastaa aurinkoisia paikkoja. Helppo talvimahdollisuus on mahdol- lista. Vahvasti umpeutuneita pensaita on leikattava entistä rehevämmäksi. Leikataan helposti pistokkailla.
 • Karva on ruohomaista. Hämmästyttävät pensaat, joissa on ohut varret ja pienet kukat valkoisesta tummanpunaan. Helposti kertoo itse kylvö. Kesän asukkaat haluavat kylvää puidensa puiden puita - silloin ei ole tarvetta multaa maata puiden alla eikä tarvitse etsiä erillistä paikkaa tämän herkän kukan alla.
 • Len. Näitä lempeitä sinisiä kukkia lauletaan vähemmällä kuin kukkien kuningatar - ruusut. Runoilijat kutsuvat heitä "Venäjän silmät". Kasvi on vaatimaton, kylmäkestävä ja näyttää hyvältä kukkapuutarhassa. Voit moninkertaistaa jakamalla pensas tai siemenet - samosevom. Tavallisten lajikkeiden kanssa, joilla on sinisiä kukkia, on lajikkeita punainen, keltainen, valkoinen tai lila.

Alamittaisissa perennoissa on runsaasti maaperäkantta, jonka ansiosta niitä voidaan käyttää sekä kukkapuutarhoissa että muissa paikoissa, jotta ne voisivat muodostaa mulching-vaikutuksen ja suojata rikkaruohoja.

Peonies monivuotisia kesämökkejä varten< /p>

Kiipeily nousi monta vuotta

Ivy monen vuoden ajan antaa

Kaarevat perennat

Nämä kasvit istutetaan tukeen viereen. Kaarevat perennat ovat erinomaisia ​​sivuston pystysuoralle maisemoinnille.

Katso kauniisti vehreyden ympäröimänä ja kukkia, kaaria, kaunoja, talojen seinämiä. Kesällä tällainen kukkiva huntu suojaa sinua lämpöä ja luo suojaisen ympäristön. Niistä kesän asukkaat ovat suosittuja:

 • Kiipeily ruusut. Yksi kauneimmista kiipeilykasveista. Tarvitsee huolta - ruoskan talvella sinun on otettava kuvia ja peitettävä. Lisäksi ruusut ovat alttiita sairauksille ja tuholaisille. Syksyllä oksan pudotuksen jälkeen on tarpeellista suihkuttaa kuparisulfaattia sienisairauksista, leikata heikot versot ja peittää, kun lämpötila laskee alle 5 astetta. Rosa tarvitsee säännöllistä ruokkimista, mutta ei pidä liiallista kastelua. Tuhoeläimistä se vahingoittaa kirvoja ja hämähäkkipunkkia.
 • Ivy. Tämä liana kasvaa nopeasti, lähes ei sairastu ja tarvitsee vain vuosittaista karsimista. Kasvi on rakastava kuorma-autojen heidän vaatimaton hoito, pakkasenkestävyys, nopea kasvu ja kauniita veistettyjä lehtiä.
 • Tytön rypäleet. Toinen kiipeilykasvi, laajalle levinnyt koko Venäjällä. Se on avoinna kiiltäviä tummanvihreitä lehtiä, jotka syksyllä muuttuvat harmaasävyiksi. Tarvitaan myös säännöllistä karsimista.
 • Actinidia. Tämä kasvi kuuluu saman perheen jumalattomiin lianaeihin. Puutarhanhoitajia arvostetaan kauniin lehtiensa ja maukkaiden hyödyllisten marjojensa vuoksi. Maassamme colomicta-aktinidi on yleinen - pakkasenkestävä liana, jonka pituus on enintään 10 metriä. Heinäkuussa hän miellyttää tuoksuvia kukkia, ja syyskuussa se kypsyy hedelmää. Marjat actinidia ovat suuria etuja: ne sisältävät runsaasti C-vitamiinia ja monia välttämättömiä hivenaineita, niitä hoidetaan hilseilyä, hypertensioa, heikkoutta ja huimausta.

Kaarevat perennat näyttävät tehokkaimmiltaan kaikista koristekasveista, ja jotkut niistä ovat myös arvokas ruokakulttuuri. Koristeiden perennojen maailma on valtava ja tärkeämpää - erittäin kaunis. Kaikesta tästä monimuotoisuudesta ei ole vaikeata valita mielenkiintoisimpia kasveja, jotka kukkivat ja tuovat iloa monen vuoden ajan.

Maiden rypäleet monta vuotta antamaan

Viola monivuotinen kesäasuntoon

Korkea delphinium monta vuotta

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 26 = 33