Mixborders alkuperäisinä puutarhan rajaajina (22 kuvaa)

Mixborder - hieno aksentti maisemasuunnittelussa monimutkaisen kukkapuutarhan muodossa, jossa viehättävä koostumus luodaan eri lajien kasveista. Tässä on merkitystä monivuotisten puutarhakasvien ja vuosikertojen, koristekasvien lehtipuut ja havupuut, kukkakasvit ja sammaleet, jopa keramiikka. Competent creation of mixborders on taidetta, joka on jokaisen kauneuden tunteva omassa puutarhassasi, on vain tarpeellista varustaa itsesi kärsivällisyydellä ja halu saavuttaa kukkaviljelytason pää. Sinun on vain ymmärrettävä työtä koskevat perusperiaatteet ja säännöt, joilla yhdistetään komponentit.

Puutarha puutarhassa
Flower MixBoard

Ominaisuudet mixborder

Sekalaisen kukkapuutarhan kuvanomaisuus määräytyy erilaisten lajien istutusten runsauden mukaan, joilla on erilainen kukintajakso. Mökin tällainen kasvien koostumus ilahduttaa ylellisen näkymän alkukevästä kevyeen, jos keskeiset osat ja vuosittaiset komponentit on valittu oikein. Kokeneet puutarhurit kuuluvat mixborders-havupuiden suunnitteluun kokoonpanon kauneuden ympäri vuoden.

Mixboarder maassa
Mixboarder puita

Sekalaiset reunukset järjestetään eri paikoissa: pitkin aitaa tai puutarhatietä, lähellä rakennuksia, keskellä kesämökkiä. Koostumusratkaisujen perusperiaatteet:

 • kasveja istutetaan ryhmiin siten, että haukottujen kukkien näkymä ei piilota lähellä olevia kasveja;
 • istutettavaksi valita kukkakasvit eri kukinta-ajan, niin että koostumus näyttää houkuttelevalta koko lämmin kausi;
 • niin että kukkapuutarha sopii harmonisesti puutarhan luonnolliseen käsitteeseen, kehä on muodostettu tasaisilla viivoilla ilman tiukkoja kulmia.

Kauniiden koostumukseltaan kääpiö puut ja koristepensaat helposti luoda aita, joka piilottaa ruma ulkonäkö aidan tai lisäyksiä. Tällainen laite on yksisuuntainen mixborders yleiskatsaus tausta sisältää haarautunut pensaat, viiniköynnösten säleikkö, ja eturivissä - ja alhainen kasvava perennoja väliaine kasvu lisäämällä yksivuotisia ja lamput. Suunnittelussa kukkatarhan saaren muodostaa asetelman keskellä on miehitetty suurempi erilaista puutarhakasvit, kasvillisuus sijaitsee edessä keskikorkea, ja reunat on kehystetty stelyaschiesya yksivuotisia.

Mixboarder talon edessä
Mixborder reitin ympärillä

Tyyppien mixborders

On olemassa useita erilaisia ​​siemeniä:

 • mixborders perennojen vaikuttava näyttää kukkivia kasveja ja lajien kauniit muodot ja värit lehtien: isännät, Nauhukset, saniaisia ​​hennon lehdet, kukinto Brunner kanssa koskettavaa, poimulehti pilvi pieniä kukkia ja pyöreä pehmeä lehdet, Rogers, jne.;
 • Havupuu-sekoitus - koostumus on hyvä milloin tahansa vuoden aikana. Myös kaikenlaiset kääpiöhuopat ovat merkityksellisiä, samoin kuin palmupuu, japanilainen, japanilainen kataja, hopeapuu, cedar stlanik. Cetlantisekoittimella ei ole vaativaa hoitoa, harmonisesti yhdistettynä perennoihin, jotka lämpimällä kaudella koristelevat tausta kirkkailla aksentilla. Erityisen suosittuja havupuiden koostumuksen suunnittelussa ovat narsissit, päivälliset, geigerit ja iirikset;
 • mixborder pensaat - upeine kuva ylös kukkivat pensaat ja koriste leef. Tässä tapauksessa, yleisimmin käytetty kompakti kukinnan lajeja pitkän kukinnan aikana: hydrangea, spirea, alppiruusu, pioni treelike, barberry. Niistä dekorativnolistnyh erityisen merkityksellistä ovat ne, joihin sovelletaan leikkaus ja muodostaen kruunu.

Pensas mixborder sisältää puksipuu Magonov, Iberis ja vuodenaikojen lisäyksistä groundcover kasvillisuuden muodossa maton leimukukka, stonecrops ja muut matelijat.

Mixboarder eksoottisilla kukilla
Sekoitin havupuilla

Vapaita paikkoja pensaiden välillä kohdennetaan perennoille, tässä ovat sopivat kääpiö-isännät, koiranputket, juuret, armeijat ja muut lajit.

Mixborder kivi-aidalla
Mixborder kaaliin

Flower MixBoard

Kun koristekasvipuutarha korjataan monilajikasveista, on välttämätöntä ottaa huomioon kirjeenvaihto paitsi korkeudessa myös juurisysteemin esiintymistasossa. Onnistuneita naapurimaisia ​​lajeja, joilla on pienet juuret ja sipulit, esimerkiksi tulppaanit ja kääpiöfloxit. Myös menestyksekkäitä ovat kevättulavien ja suurien perennojen yhteinen istutus loose root -järjestelmällä, kuten peonies.

Kuinka tehdä mixborder omalla kädelläsi?

Ensinnäkin, tulevaisuuden kukkapuutarhan paikka on määritelty. Lisäksi valittujen kohteiden ominaisuuksista riippuen koostumus on suunniteltu sopivien kasvilajikkeiden valitsemiseksi. Jos maasto on aurinkoista, on helppo yhdistää erilaisia ​​kukkia ja vihreitä kulttuureja ja järjestää sekarajoja varjoisalla alueella, jota kannattaa valita tarkemmin varsinaisten puutarhaviljelyjen keskuudessa. Lisäksi maaperän koostumuksen ja kosteuden ominaispiirteet otetaan huomioon, koska hedelmällinen ympäristö on välttämätöntä kunkin kasviston täydelliselle kasvillisuudelle ja kukinnalle.

Mixboarder lähellä tiiliseinää
Kukkapenkki, mixborders
Pikkukukkien sekoitus

Kun kehität mixborder-mallia, valitse kasvit, jotka eivät kasva nopeasti. On myös epäasianmukaisia ​​kulttuureja, joilla on rypsiä rypsiä. Ei sovellu yhdistettyyn kukka-puutarhaviljelyyn, joka vaatii erillistä hoitoa, sillä maataloudessa on vaikeuksia sijoittamisen yhteydessä.

Anna jokaiselle monivuotiselle ja persikkaiselle kasvualustalle riittävästi tilaa. Kukkapuutarhan ensimmäisenä vuonna istutetaan enemmän vuosikasveja, jotka täyttävät avainlaitosten väliset aukot. Kun perennat kasvavat, vuotuisten istutusten määrä vähenee, mikä luo pieniä sulkeumia puutarhan koostumukseen jälkimmäisen avulla.

1

Värivaihtoehtojen tyypit

Yhdistetyn kukkapuutarhan filosofia sulkee pois dissonanssi kasvien välillä, niitä kutsutaan rinnakkaiseksi harmoniassa. Kaaokseva väriyhdistelmä katastrofaalisesti heijastuu myös puutarhan käsitteeseen, joten on välttämätöntä valita mixbordersin koostumuksen kulttuurit erittäin tarkasti. On olemassa seuraavia yhdistettyjä kukkapuutarhoja:

 • yksivärinen;
 • kontrasti;
 • maalaus;
 • värikäs;
 • harmonisesti rauhallinen.

Aloittelijoille on parasta käyttää 1-2 väriä sekarajalle, helposti yhdistettynä toisiinsa.

Mixborder monivuotisista kasveista
Sekoittakaa pakkasenkestävistä kasveista
Pieni mixborder

Mustavalkoinen yhdistelmä

Tyylikäs ja harmoninen näyttää yksivärinen mixborder, joka koostuu yhden sävyn kukista. Se on helppo nähdä erilaisia ​​muotoja ja kuvioita, on miellyttävää ihailla värikkäiden lehtien yhdistelmää yksivärisen kukintojen kesken. Tyylikäs sekoittimet peonien, hydrangean, krysanteemin ja yhden paletin kanssa yhdistävät kauniisti tulppaanit, kamomilla ja unikon.

Kontrasti MixBoard

Värikäs yhdistelmä värejä pienessä puutarhayhdistelmässä on kaukana. Keltaisen ja violetin yhdistelmä on tehokkain, sekoituslevy, jossa on valkoisia ja harmaasävyisiä ruusuja, on kannattavaa. Yhdistä pienet kukat suurilla kukilla tai pienikukkaisilla kasveilla, jotka on istutettu kompakteihin ryhmiin. Stylistit puutarhan ulkopinnalle suosittelemme koristelemaan pienen vastakohtaisen kukkapuutarhan edessä. Samaan aikaan mittasuhteet tulee huomioida siten, että koostumus ei näytä haastavalta.

Mixborder vuotuisista kasveista
Luonnonkukka-sekoitin
Mixboarder, jossa vuodevaatteet

Oikein muodostaa etualan: kasvit mixborders ja muut komponentit

Kukkavaraston etupuolella järjestettäessä otetaan huomioon seuraavat näkökohdat:

 • Extreme rivi tehdään kasveja, jotka säilyttävät koristelua pitkään. Suositut istutus viljelykasvien tai alamittainen ikivihreä talvi-vihreä laji: stelyaschiesya havupuut hellebore, saxifrage, lungwort ja alhainen Hemerocallis, Potentilla tai yksivuotisia lyhytkokoisuus;
 • On välttämätöntä luoda selkeä rivi nurmikon ja kukkajärjestelyn välillä. Usein käytetään suuria kiviä, ne levittäytyvät kumpujen ympäryksen ympärille. On helppo suunnitella englantilainen mixborder, jossa on pieni ura mustasta maaperästä, joka kehystää kukkapuutarhaa. Helpoin tapa on kiinnittää kehä tiukan tiilen tai laattojen reunustamaan. Tämän seurauksena koostumus saa selkeät rajat, näyttää hyvin hoidetulta.

Klassinen malli mixborders sisältää paitsi erilaisia ​​puutarhan kasvillisuutta, merkitystä Puutarhan veistoksia, maljakoita ja kulhot monivuotinen ja yksivuotisia kasveja, Topiary evergreen pensaat.

Mixboarderi puutarhassa
Mixboard ja salvia
Tulppaanien sekoitusviiva

Nykyisin pensaiden ja perennoitumien sekoittajia käytetään aktiivisesti esikaupunkien omaisuuden kehittämisessä. Jotta kukkapuutarha järjestettäisiin oikein, tee suunnitelma istutettavaksi tietokoneohjelmaan tai käsin kynän ja muistivihkon avulla. Katso virtuaalisia esimerkkejä mixbordersista ja niiden perusteella, suunnittele omat otossi ottaen huomioon sivuston ominaisuudet ja heikkoudet.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 34 = 36