Vanerimaalaus: vaiheet, työkalut, maalit ja lakat

Vaneri on melko yleinen materiaali, jota käytetään huonekalujen, väliseinien ja lattiapäällysteiden valmistukseen. Vanerin suosio on helppo selittää: se on ympäristön kannalta turvallista, kestävää ja houkutteleva hinta. Vaneri ei vaadi paljon työtä käsittelyn aikana. Lisäksi vanerituotteista on houkutteleva ulkonäkö, varsinkin jos se on maalattu. Siinä on kyse siitä, kuinka maalata vaneri oikein, puhumme tässä artikkelissa.

Vanerimaalaus

Esteen ulkonäön lisäksi maalaaminen vaneri auttaa suojaamaan pintaa. Värjäys lisää huonekalujen elämää. Vaneri ei ole tiukkaa maalaustapaa - kaikki riippuu työolosuhteista ja millaista tulosta haluat saada. Vaikein kysymys tässä asiassa on, mikä maali pitäisi käyttää? Tosiasia on, että esimerkiksi vanerikalusteet ja vanerilattiat on toivottavaa maalata eri väreillä.

Valmistelu

Ennen maalausta vaneri, on tarpeen valmistaa sen pinta hyvin. Jos olet juuri ostanut vanerilevyjä, sinun on annettava heille tietty aika kuivua, koska ei tiedetä, millä edellytyksillä vaneria on säilytetty. Jotta arkit kuivuisivat hyvin, riittää, että he jäävät huoneeseen, jossa on kuiva lämmin ilmasto.

Joten vanerilevyt kuivuneet. Nyt ne on hiottu hyvin ja puhdistettava pinta sirulta ja pölyltä. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi hiominen suositellaan kahdessa vaiheessa. Ensinnäkin pinta käsitellään suurella hankaavalla nazhdachkoy -lajilla (raekoko nro 80). Puhdista sitten huolellisesti hiekkapaperilla, jonka keskimääräinen raekoko (№ 100-120).

Vanerin hiominen

Tämän jälkeen puhdistetun pinnan tulee olla pohjustettu. Tämä on välttämätöntä vanerilevyjen muodonmuutoksen estämiseksi. Tosiasia on, että huoneen lämpötila, jossa levyt sijaitsevat, voi muuttua, mikä voi johtaa tuotteen laajenemiseen tai pakkaamiseen ja tämä puolestaan ​​voi johtaa halkeamien muodostumiseen. Lisäksi pohjamaalin ansiosta maalien tarttuminen pintaan on laadullisempaa.

Vanerireunat

Kun pinta on käsitelty alukkeella, sinun on odotettava tiettyä aikaa, jotta se kuivuu. Sen jälkeen on välttämätöntä käsitellä arkit liekinestoaineilla ja antiseptisilla aineilla. Tämän vuoksi muotin ja sinisen sävyn mahdollisuus ei kuulu. Tämä pätee, jos vaneri on maalattu läpinäkyvällä maalilla. Tällainen maali on epävakaa erilaisille biologisille ärsykkeille. Myös näillä keinoilla tapahtuva käsittely auttaa suojaamaan vaneria tulelta.

Työkalu ja maali

Vanerin maalausta varten tarvitset jotain seuraavista työkaluista:

  • rullan,
  • siveltimet;
  • sumutinta.

Mikä seuraavista käytettävistä työkaluista riippuu maalattavan pinnan tyypistä ja alueesta. Rulla on parempi käyttää keskikokoisten tasaisten pintojen (kotelo, vaatekaappi) maalaamiseen. On toivottavaa, että tela on vaahtokumia. Turkisrulla, jota käytetään maalaukseen tässä tapauksessa, on hankalaa - sen jälkeen, kun se pinnalla on edelleen paalua. Harja - välttämätön työkalu päiden, kulmien ja erilaisten kiharaelementtien maalaamiseen. No ja sumutin säästää aikaa suurien tasa-alueiden maalauksessa, esimerkiksi lattialla.

Maalaus vaneri rullalla
Vaneri-maalaus harjalla
Maalaa ruiskulla

Maalityypin osalta on kiinnitettävä huomiota seuraaviin tekijöihin:

  • Olosuhteet, joissa vanerituote sijaitsee;
  • maalattavan materiaalin luokka;
  • maalauksen tarkoitus.

Jos maalattu vaneri on ulkona tai kosteassa huoneessa, on suositeltavaa käyttää akrylaattimaalia. Värikerros levitetään kahteen kerrokseen. Tässä tapauksessa levyn molemmat puolet käsitellään samoin kuin päät.

Jos vaneri käyttää fenoli-formaldehydiliimaa, se vaatii julkisivua. Tätä maalia käytetään myös puun värjäämiseen. Vaneria, jota käytetään huonekalujen valmistukseen, käsitellään vesipohjaisella maalilla. Tällä maalilla on useita etuja:

1
  • nopeasti kuivuu;
  • epämiellyttävän hajun puuttuminen;
  • laadukasta tarttumista pintaan.

Maalauksen tarkoitus on pinnan ulkonäkö. Eli onko maalattavan pinnan kauneutta korostettava vai onko tällaista tehtävää ei esiinny.

Vanerimaalaus: vaiheet, työkalut, maalit ja lakat

maalaus

Nyt voit aloittaa pääotyön - maalata. Maalaa vanerin levyt mieluimmin pituussuunnassa pitkin puukuituja. Värikerros tulee levittää tasaisesti. Kerroksen on oltava ohut. Jos maali levitetään paksulla kerroksella, se on täynnä raitoja, jotka johtavat pinnan ulkonäön heikkenemiseen. Lisäksi ohuen kerroksen soveltaminen parantaa maalien värin kylläisyyttä. Maalattu kerros on suositeltavaa käyttää toinen. Ennen toisen kerroksen levittämistä on tarpeen odottaa tiettyä aikaa, että ensimmäinen kerros kuivuu täysin.

Vanerin oikea maalaus

Maalin sijasta vanerin pintaa voidaan käsitellä lakalla. Tässä tapauksessa vaneri on myös puhdistettava huolellisesti hienorakeisella hiekkapaperilla. Sen jälkeen koko käsiteltävä alue on rasvanpoistettava ja puhdistettava hienosta pölystä ja likaisuudesta, muuten kaikki tämä näkyvät lakkakerroksen alla.

Vanerin lakan käsittely

Sitten laitamme ensimmäisen lakkakerroksen ja anna sen kuivua. Tämän jälkeen näkyvä lievä karvaisuus poistetaan hiomalla. Sitten levitetään toinen lakkakerros. Tämän seurauksena pinta on matta. Jos haluat, että pinta on kiiltävä, sinun on käytettävä muuta kerrosta. Viimeinen kerros lakalla suositellaan käytettäväksi ruiskulla. Tämä antaa tasaisemman kerroksen. Vaihtoehtona tässä tapauksessa voidaan käyttää nukkaamatonta maalitelaa. Lautaa voidaan käyttää myös vanerimaalien levittämisen jälkeen. Jos maalikerroksen päälle levitetään lakkakerros, pinta muuttuu kiiltävaksi, kiiltävaksi. Tätä varten on kuitenk
in helpompi käyttää kiiltävää emaliä.

Maalauskäsittely

Ennen maalausta on suositeltavaa peittää kaikki huonekalut ja lattia polyeteenikalvolla. Jos et, maalaamisen jälkeen sinun on tehtävä lattian ja huonekalujen puhdistus. Maalauksen viimeistelyn jälkeen on tarpeen tarkistaa huone hyvin.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 2 = 7