Kuinka poistaa maali: paras yksinkertainen neuvoja

Kaikki maalit poistetaan eri tavoin, jotkut on helpompi ottaa pois ja muut ovat raskaampia, ja jopa ammattilaisilla on vaikeuksia. Maalin poistamisen periaate riippuu monista tekijöistä, lähinnä kiinnittää huomiota maalin pintaan ja tyyppiin.

Poista vanha maali seinästä ei ole niin vaikeaa kuin se tuntuu

Tämä on yksi "sairaista aiheista", joka näkyy jokaisen kosmeettisen korjauksen kanssa, sillä nykyaikaisten maalien valmistajat yrittävät tehdä tuotteesta kestävän ja vakaan. On vaikea poistaa maalia keittiöstä tai kylpyhuoneesta seiniltä, ​​lattialta tai ovilta, paristoilta ja muilta pinnoilta, mutta kerromme siitä tehokkaimmista ja yksinkertaisista tavoista poistaa maalaa eri pinnoilta.

Maalaus on viisi maalia keittiössä, kylpyhuoneessa ja muissa huoneissa, katsotaanpa tarkemmin.

Lämpömenetelmä

Tämä on yksinkertainen ja tehokas tapa poistaa maali nopeasti. Maali ja lakkaus on tarpeen lämmittää haluttuun lämpötilaan niin, että vanha maali pehmenee ja se voidaan helposti poistaa lastalla.

Pintaa voidaan lämmittää teollisella hiustenkuivaajalla, kaasupolttimella tai puhalluslaitteella.

Tällä menetelmällä on haittoja: ensinnäkin maalaus on mah- dollista poistaa kaikista pinnoista, ei edes lämmönkestävistä. Maalia ei voida poistaa muovista, vaan se voi muuttua kuumentuessaan. Tämä menetelmä on heikko maalattaessa maalia metallista, eikä se auta lainkaan poistaessasi maalia kipsistä ja betonista. Toiseksi, kun maali kuumennetaan, myrkylliset aineet vapautuvat, joten kotona on parempi olla käyttämättä tätä menetelmää.

Maalin poistaminen hiustenkuivaajalla

Mekaaninen menetelmä

Tämä menetelmä poistaa maali sähköllä tai manuaalisella työkalulla. Tietenkin maalaus on mahdollista poistaa vain pienistä pintoista käsityökalulla, mutta suurien pintojen käsittelyä varten sinun on käytettävä sähkötyökalua ("bulgarialainen" sopii). Jos on kysymys, miten maali maalataan metallista kotona, niin tämä on helppo selviytyä tehtävästä. Jos ei ole "bulgaria", voit käyttää tavallista porata.

Sähkötyökalujen avulla maalaus on entistä helpompaa kuin edellisellä menetelmällä. Työkalun työosaa on painettava maalipinnan vasten ja siirryttävä vähitellen puhdistusasteen toiveiden mukaan.

Mekaaninen menetelmä maalien poistamiseksi

Hiekkapuhallusmenetelmä

Tämä on hyvin yleinen puhdistusmenetelmä maalista. Toiminnan periaate on, että voimakkaassa paineessa lähetetään vettä tai ilmaa, johon lisätään tavallista hiekkaa. Hiekka iskee maalipinnan ja puhdistaa sen maaleista, likaista ja jopa ruosteesta. Tämä menetelmä sopii, jos et tiedä miten vanha maali poistetaan metallista.

Puutteista on laitteiden korkea hinta.

Manuaalinen tila

Poista maali käsin kotona on melko vaikeaa. Tätä menetelmää käytetään, jos maali on poistettava vaikeasti tavoitettavissa olevissa paikoissa (jos maalaa ei ole mahdollista käyttää sähkötyökalulla esimerkiksi poistamalla maali paristoilta tai ovilta) ja jos työmäärä on pieni.

Tämän menetelmän ansioihin kuuluvat yleismaailmallisuus, jonka ansiosta kestävät maalit, kuten lakat, lämpösuihkutusemalit, hartsipohjaiset maalit ja nitrosivut, puhdistetaan.

1
Käsi- ja kaavinpoisto

Kemiallinen menetelmä

Poista maali voi käyttää nykyaikaisia ​​keinoja - erityisiä kemiallisia yhdisteitä. Erilaisia ​​liuottimia, emäksiä tai happoja auttaa sinua.

Lääke haetaan tietyn ajan, koostumuksen lujuudesta riippuen, yleensä menettely kestää kymmenen minuuttia puoleen tuntiin. Jonkin ajan kuluttua maali poistetaan lastalla ja pinta pyyhitään tavallisella vedellä.

Poista akryylimaali

Vesipohjaisia ​​maaleja käytetään usein korjaus- ja rakennustöihin, joihin kuuluvat akryylit. Akryylimaaleja on helppo puhdistaa, koska ne perustuvat veteen. Jos tahra on tuore, se voidaan poistaa yksinkertaisella sienellä saippualla, alkoholilla tai ohuemmalla, mutta jos maali on vanha, erityiset välineet voivat auttaa.

Vanha akryylimaali on helppo poistaa bensiinin, jarrunesteen, kerosiinin tai asetonin avulla.

Poistamme öljymaalin

Kuinka poistaa öljymaali seinästä? Poista maali noudattamalla vaiheittaisia ​​ohjeita:

  1. Ota puoli kiloa kalkkikiveä ja vettä ja tee kermanvalkoinen massa. Tällä massalla peitä seinät, ovet tai muut öljymaalatut pinnat ja jättäkää kello kahdentoista. Tämän jälkeen öljymaali poistetaan helposti.
  2. Kuinka poistaa vanha maali puusta? Öljymaalaus puupinnasta on helppo poistaa, jos se on kostutettu vedellä ja peitetty ohut kerros kalsinoitua tuhkaa ja peittämällä sitten puupinta märällä kuorilla. Kosteuspäällyste tulisi säilyttää koko päivän. Päivän jälkeen maali voidaan helposti poistaa puupinnasta lastalla.
  3. Voit poistaa öljymaalia seinästä raudan läpi kalvon läpi tai lämmittää se tavanomaisella hiustenkuivaajalla. Kun maali alkaa kuplitusta, irrota lastalla.
  4. Jos pinta on peitetty hyvin vanhalla öljymaalilla, rasvaa se nestemäisellä kerroksella ja kuivaa hyvin. Tässä tapauksessa silikaattikalvo irtoaa ja ottaa itselleen kaikki öljymaalit. Huomaa, että maali ei poisteta yhdellä menettelyllä.

Muista! Jos kuvaat maali kemiallinen prosessi, muista huolehtia kätensä ja kumihanskoja, suojalaseja erityisiä silmälaseja, eikä hengittää myrkkyjen käytä suoja side. Jos vähintään yksi tippa kemiallista liuosta pudotetaan kehoon, huuhdo välittömästi vedellä.

Maalin poistaminen hiustenkuivaajalla ja kaavin

Poistamme vesipohjaisen maalin

Kuinka poistaa vesipohjaiset maalit katosta? Ennen kuin alkaa etsiä kaikkia mahdollisia tapoja poistaa vesi-pohjainen maali, muista, että sinun täytyy olla varma, ettei unohtaa heidän terveyttään, ja noudata turvallisuusohjeita, älä unohda valtuustot edellä.

Ennen kuin aloitat

  • Aluksi lattiat lattialle sanomalehdillä ja muovikelmulla.
  • Kaada enemmän lämmin vesi altaaseen.
  • Kiinnitä vaahtokumitelaa teleskooppipalkkiin.
  • Aseta silmille suojaavat lasit.

Prosessimme vanhan kerroksen

Kostuta rulla altaaseen ja kostuta liikaa vanha vesipohjainen maali.

Sen jälkeen, kun se oli noin viisitoista minuuttia, sinun on käydä toisen kerran märällä rullalla kattoon. Mitä paremmin vanha pinnoite kastuu, sitä helpompi se on.

Poista maali

Otetaan spatula ja nousemme tikkaiden päälle. Vesiemulsiomaal
i tulee jo turvota, joten jatkamme sen poistamista. Jos joissakin paikoissa maali poistetaan vaikeuksitta, kosketa sitä pienellä vasaralla, ja se irtoaa.

Jos maali ei mene lainkaan, pari kertaa, kostuta katto rullalla ja anna maalin pehmentää vähän aikaa.

Huomaa, että jos katto kuivuu, maali on vaikeampi poistaa, joten älä unohda kosteutta.

Kun olet poistanut vanhan vesipohjaisen maalin, tarkasta katos huolellisesti niin, että jäljellä ei ole vielä pieniä maaleiden jäännöksiä.

Seinä, maalattu

Poista maali muovista

Kuinka poistaa maali muovista? Lähes kaikki suosittuneet menetelmät ovat täysin sopimattomia maalin poistamiseksi muovista. Lämmitys deformoi pintaa ja mekaaninen menetelmä vahingoittaa muovin pintaa. Siksi on mahdollista poistaa maali muovista vain kemiallisesti.

Maaliraudat

Poista maali lattialta

Kuinka poistaa maali lattiasta? Poista maali betonipinnasta ei ole helppoa. Voit käyttää liuottimia ja erilaisia ​​huuhteluaineita. Mutta se pyyhkiytyy pois vain, jos maali ei ole kovin vanha. Aluksi lattia on kostutettava hyvin vedellä ja jätettävä useita tunteja. Tämän jälkeen on tarpeen pyyhkiä voimakkaalla pesuaineella niin, että maalikerrokset ovat huokoisia. Sitten huuhteluainetta levitetään lattian pinnalle.

Kun pesu on pehmennyt maali hyvin, se on paljon helpompi poistaa se betonilattiasta. Parasta tähän tarkoitukseen on harja, mutta mieluiten jäykkä harja tai kaavin.

Tämä menetelmä soveltuu vain maalien poistamiseen lattiasta, seinät ja muut pinnat eivät sovi.

Kuten näette, maalien poistamisen vuoksi sinun on ensin tiedettävä maalaustyyppi ja pinta, ja näiden kahden parametrin perusteella sinun on valittava menetelmä maalin poistamiseksi.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 2 = 7