Stue i Provence stil (22 billeder): smukke møbler og dekoration

Det moderne menneske, træt af den daglige stress og jag og støj i byen, er i stigende grad vender sin opmærksomhed mod oprindelsen - naturen. Der er behov for at fordybe sig i en verden af ​​enkelhed i landsbyens liv. Og vågner ønsket om at skabe mindst illusionen af ​​dette liv i deres lejlighed eller sommerhus. Populære dag rustikt interiør design stilarter med til at skabe illusionen. En variation af denne stil - stil med den franske Provence. Indretning provencalsk stil vil forvandle dit sommerhus eller bylejlighed i en lille landsby hus (selvom din lejlighed - ordinær Xruschevka).

Smuk provencalsk stue

Hvad er Provence?

Provence er et område i det sydøstlige Frankrig. Provence er Alperne, Middelhavet, Côte d'Azur. Provence er lavendel dale, olivenlunde, gyldne vinmarker, lidt falmede grønne enge. Provence er den rødlige sol, blå himmel, azurblå bølger, den blå overflade af havet, de gule kystklitter. Og dette er et ægte paradis!

Stue i hvide farver i Provence stil

Provence er en "provins" på fransk. Formålet med indretning i Provence stil - ønsket om at genskabe atmosfæren af ​​fred og ro i provinslivet. Reflektere i det hele den franske folkefarve samtidig med at den fortynder den med moderne noter. En hyggelig stue i Provence, selv om det er i den gamle Khrushchevka eller ved Dacha, vil hjælpe med at flytte til det rolige hyggelige hjørne af Frankrig.

Blomstertryk i stuen i Provence stil

Funktioner i stil

De vigtigste karakteristika ved den provencalske stil:

 • Provence stil er universel. Det er passende i stuen af ​​enhver størrelse og form. Og mens du bruger denne stil, er der ikke behov for nogen specielle ændringer (forhøjninger, karrevinduer, fremspringende dele af væggene). Værelset bliver enklere i form - jo bedre. Alt vil blive besluttet af indretning, indretning og møbler.
 • Interiøret i stuen i Provence stil er indrettet hovedsageligt i lyse pastellfarver. Alle indretninger - naturlige dæmpede farver. Interiøret er genoplivet med målerede "flekker" i indretningen af ​​orange, gul, lavendel, azurblå farve og farven på havbølgen. En sådan lys farve accent kan f.eks. Være en sofa, gardiner eller tilbehør.
 • Træfarvede eller patinerede møbler, der giver et strejf af antikviteter. Smedte lysekroner. Den franske Provence giver også jernfarvede møbler. "Visitkort" stil - en lille 2 eller 3-personers sofa i stuen med et kurvstol. Ligner tre stole sammen med armlæn.
 • Baggrund i provencalsk stil bruges ikke. Whitewash bruges til vægdekoration. Og det kan ikke nødvendigvis være hvid eller pastell nuancer.
 • Lofter med træbjælker. Disse bjælker er normalt naturlige i farve. Men de kan også være dækket med maling eller hvidkalkede.
 • Gulv Provence stil lejlighedskompleks af træplader eller brædder af brændt rød ler rektangulære, kvadratiske eller sekskantet form.
 • Sofaen og borde er dækket af tæpper af hvid farve eller fra en klud med et diskret mønster.
 • stue design i stil med Provence er at bruge tekstiler med trykt stilistiske mønster i form af valmue og lavendel buketter, oliven grene kurv med lavendel.
 • Med indretningen af ​​stuen i provencalsk stil, brug forskellige søde gizmos lavet af ler, vinstokke og andre naturlige materialer lavet ofte med egne hænder.
 • Fransk Provence foretrækker udelukkende naturlige materialer. Ved indretning af en spisestue er det almindeligt at anvende træ og keramik, vinstokke og fajance, smedede produkter, sten, mursten, naturlige stoffer.
 • Symbolerne i den provencalske stil er oliventræ, lavendel og solsikke.
Stue i lyse farver i Provence stil
Beige og hvid Provence stil stue
Sofa til interiør i stil med Provence

Smukke møbler til stuen i Provence stil

Malinger og blomster af den provencalske stil

Den franske Provence foretrækker blød, "falmet" i solen, naturlige farver. I sin palette - alle nuancer af hvidt, safran, bleg indigo, lavendel, oliven, pistacien. Og også nuancer af rød og oker.

Provence indretning består oftest af den grundlæggende hvide farve (eller dens nuancer) med tilføjelsen af ​​mindre og lysere indeslutninger - indvendige detaljer, gardiner, tilbehør. Lyse rører af sort farve er mulige - smedede lysekroner, møbler af forskellige slags dekorative elementer.

En hyggelig stue i Provence stil i landet

Lyse accenter i stuen i Provence stil er blomster, som kan fylde det indre af rummet i et stort nok antal. Dette er en buket friske blomster og små bunke tørre skove og topiary. Det kan være gardiner eller en sofa med blomsterprint. Det kan endda være et tapet med et diskret blomstermønster. Selvom den klassiske Provence ikke tillader brug af tapet i indretningen af ​​væggene, men i sjældne tilfælde har du råd til det som en undtagelse.

Hvid og blå Provence stil stue
Stiliseret kommode til interiøret i Provence stil

Indretning af stuen i provencalsk stil

Alle byggematerialer, der anvendes til indretning af stuen, skal udelukkende være naturlige.

Væggene i den provencalske stil bærer ikke en vis belastning i den generelle stil og bruges oftest som baggrund for indretning og møbler. Brug tapet accepteres ikke. Den eneste undtagelse er tapetet til maleri eller "flydende" version. Vægge er færdige med struktureret eller simpelt gips, og bevid
st forsømmelighed i udførelsen af ​​denne procedure er kun velkommen. Til færdiggørelse af vægge er det også tilladt at anvende træbeklædning eller murværk. Derefter er væggene dækket af maling, der passer til et bestemt interiør, eller de bevarer materialernes naturlige farve.

Stuen med hvide vægge og bjælker i Provence stil

Loft og loft bjælker skal være træ. Det er bedst at male dem med hvid maling. Eller lade helt eller delvis være en naturlig art, idet den kun har dækket akryllak. Du kan stadig spille på kontrasterne og dække lofterne med hvid maling og gøre bjælkerne mørke.

1

For at afslutte gulvet, brug naturlige træplader, terracottafliser eller gulvfliser af træ, lavet "antik". Gulvet skal males i lyse farver. Og i nogle tilfælde vil det være nok bare at dække det med lak. Det er ikke acceptabelt at bruge tæppe, plastlaminat, blank parket og linoleum. Som en undtagelse kan du bruge et laminat med efterligning af naturligt træ.

Stue-køkken i Provence stil

Vinduer og døre skal også svare til den generelle stil, og de skal males hvidt. Eller brug nuancer af hvid til deres maleri. Om ønsket kan de dekoreres ved hjælp af decoupage teknikker blomster ornament eller kunstigt gamle.

Stor stue med pejs i Provence stil

møbler

Møbler i det indre af Provence udover det funktionelle spiller også en dekorativ rolle. Alle varer skal være lavet af naturlige materialer. Det skal være antikke eller bevidst gamle møbler. Det skal se lidt groft ud - det er malet i lys nuancer, der er matt overflade, som ikke har glans.

Hvide møbler i stuen i stil med Provence

Gammel kommode med peeling trim, stole med udskårne ben, rund gamle bord, kabinetter uden døre, en massiv buffet med spor af gnidning og et strejf af antikken, flettede sofaer og stole - alt dette møbler, svarende til provencalsk stil. Og den enklere form af møbler, jo bedre. Alternativ Møbler "på loftet" og kunstigt alderen møbler - moderne modulopbygget væg enhed, lavet i den gamle stil - med et gevind, og en let patina af forgyldning.

Polstrede møbler i Provence stil - en kombination af træelementer med elegante smedejern inventar, interiør i naturlige lyse farver, i et bur eller i en blomst. Sofaen kan være flad og bred, med træ armlæn. En kan have yndefuld smedede ben og sæde af flet. Polstrede møbler i Provence stil traditionelt accepteret at bære dækker enkelt farve, eller med blomstermønstre.

Smuk stue med bjælker i Provence stil

Møbler i provencalsk stil bør ikke placeres strengt langs væggene. Denne franske stil foretrækker plads og frihed. Det er derfor at placere møbler efterfølgende, gruppere i en gratis ordre.

Hvad skal jeg gøre, hvis stuen i Provence-stilen ikke har nok plads, som i en lille hruschevka? Og der er ingen mulighed for at placere omfangsrige ting i interiøret? I dette tilfælde vil modulære møbler være et godt alternativ.

Møbler med blomsterprint i stuen i stil med Provence

Pejs i stuen af ​​den provencalske stil

Hvis der er et ønske, kan du udstyre stuen med en pejs. Designere kom imidlertid ikke til en fælles mening - skal han være til stede i det provencalske interiør eller ej. Men at bygge videre på dette problem er bedre fra individuelle præferencer og ønsker.

Stue-spisestue med pejs i Provence stil

Hvis præference er givet til fordel for stuen med pejs, skal det huskes - pejsen skal også passe harmonisk ind i den overordnede stil i Provence. Da den rigtige pejs er meget problematisk at bygge i en bylejlighed, er det sandsynligvis at være elektrisk. Og det skal være korrekt forklædt med dine egne hænder ved hjælp af mursten og sten. For større overbevisning kan en del af gulvet foran "pejsen" udlægges med keramiske fliser.

Smuk indretning i stuen i stil med Provence

Indretning stue i stil med Provence

Udsmykning af stuen i Provence-stil kan du bruge en række søde smykkeglas og genstande lavet af dig selv. Disse er porcelæn figurer, hjemmelavede dukker, kurvekurve, rammer med familiebilleder, kasser og kasser.

En hyggelig lille stue i Provence stil

Et af de genkendelige elementer i stil er "fuglburet". Design arbejde, en elegant ting, kan bruges som en lysekrone.

En masse potter med blomster vil føje til det indre af den nationale farve. I stedet for potten, kan du bruge de mest usædvanlige ting - kedel, spand, kande, selv en gammel sko.

Bemærkelsesværdigt passer ind i det indre, og tingene lavet af deres egne hænder, hjælp decoupage teknikker. Det kan være en række små plader, gryder, vægure.

Creme og grøn lounge i Provence stil
Golden-cream lounge i Provence stil
Stue i Provence stil med adgang til grunden
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

9 + 1 =