Mosaik i badeværelset (20 billeder): Smukke design

Designet af badeværelset med mosaikfliser er en smuk og udsøgt mulighed. Korrekt matchet, mosaikfliserne til badeværelset er i stand til at give adel til dette rum, selv i et lille panel hruschevke. Derfor er det ikke overraskende, at mange boligejere og boligejere nu vælger denne type indretning i færdiggørelsen af ​​deres badeværelser. Men jeg må sige, at processen med at lægge mosaikken er ret besværlig, og derfor vil et sådant arbejde være meget dyrere end standardfliser. Men resultatet vil naturligvis være meget mere interessant. For muligheden for at beundre sådan skønhed, kan du betale en gang, men så i mange år med glæde at gå ind på dit badeværelse. I artiklen vil vi overveje, hvilke nuancer der er i at designe et badeværelse med fliser mosaik.

Golden mosaik på badeværelset

Bare bemærk at dette design er en af ​​de ældste. Selv ved udgravningerne af gamle bad, fandt forskerne ud af, at de romerske patricier foretrak et sådant design af steder, hvor de udførte deres badprocedurer. Gulv og vægge i de berømte antikke bade er også mosaik. Derefter var mosaikken kun en type keramik og undertiden glaseret med naturlig mineralglas. Men nu har vi råd til moderne materialer, der varer længere, er ikke bange for skimmel og vand, kan males i forskellige lyse farver. Dette giver dig mulighed for at gennemføre ethvert design.

Fordele ved mosaik

Hvad er fordelene ved at bruge mosaikfliser i dit badeværelse, får vi:

 • Mosaikken i badeværelset er meget mere elegant og ser mere elegant ud end den sædvanlige flise.
 • Mosaic små detaljer er meget nemmere at lægge ud og arrangere vanskelige at nå hjørner og led, herunder gulvet. Mens en flise skal omhyggeligt justeres, kan en centimeter blive dødelig og ødelægge hele designet. Hvis du bruger en mosaik, vil fejlene i beregningerne ikke være så mærkbare.
 • Ved brug af en mosaik forbruges materialet mere økonomisk. Der er næsten ingen rester og snavs tilbage. Mosaikken behøver jo ikke at blive skåret. Der vil altid være nøjagtigt den del, der passer til en given vinkel, ledd. Fra flisen er der undertiden nok forkælet, afskårne stykker, som skal kastes ud. Men de betalte penge til dem.
 • Ved hjælp af mosaikken kan du sætte hele billeder på badeværelset, komplekse kompositioner, paneler, passere gradienter, andre nuancer i form af en anden farve. En gulvmosaik vil dekorere badeværelset gulvet. I tilfælde af fliser er dette umuligt på grund af dets størrelse.
Mosaic til at dekorere væggen bag spejlet i badeværelset
Delvis design af badeværelset med fløde mosaik

Blå og flerfarvet mosaik på badeværelset
Badeværelse fuldt indrettet med mosaik

ulemper

 • Et sådant design koster mere end fliser.
 • Der kan være svært ved at finde en mester med sine hænder. Et sådant lille og besværligt arbejde, især et panel eller en kombination af et mosaik-træ, kræver en vis færdighed. En begynderfinisher er usandsynligt at tilfredsstille dine ønsker. Med en indviklet og dyr mosaik kan kun en erfaren mester klare sig.
Vandret stribe mosaik på badeværelset

Beige mosaik i badeværelset

Enkle mosaikfliser

På grund af kompleksiteten ved at lægge mosaikdugen op, udviklede udviklerne sig til måder at klare udlægningen af ​​mosaikken på badeværelset, selv selvstændigt. Overvej hvad slags måder.

Dette er en væg- eller gulvmosaik baseret på - papir eller mesh. Materialerne her er allerede blevet anvendt på en speciel fleksibel base. Det er kun at anvende lim og indsætte emnet på badeværelset. Dette giver forenkling af trimmen: arbejdet er hurtigere, og resultatet er kun lidt forskelligt fra den "rigtige" mosaik, som anvendes i separate stykker.

Et stort plus er, at du kan finde både en monofonisk sort af materiale og forskellige paneler og endda malerier, der allerede er valgt af farve og nuancer. Du skal bare lægge dem på væggene som puslespil. Der er også et design, hvor et træ og en mosaik kombineres, det ser også godt ud.

Grøn mosaik på badeværelset

Ofte er disse fleksible emner lavet af specielle keramik og glas. I glasversionen er der en fordel ved at vælge forskellige størrelser af mosaikpartikler. Glasmosaik påføres masken, og keramisk mosaik påføres specielt papir. Installation i enhver form vil være anderledes, men ikke meget vanskelig.

Hvad er nuancerne værd at huske på, hvis du turde sætte badeværelset mosaik selv:

 • Hvis der ikke er meget erfaring med efterbehandling, er det bedre at vælge en mosaik på en fleksibel måde. Dette vil i høj grad forenkle processen, og selv ikke for dygtige mester vil være tilfreds med resultatet.
 • Sørg for at justere overfladen inden du starter mosaikfliserne: Fjern alle uregelmæssigheder, huller, støt, hvis et træ kommer ud et sted mv. Mosaikken ser slet ikke ud på ujævne overflader.
Blå mosaik på badeværelset
Smukke smaragd fliser i brusebadet på badeværelset

Mosaik til gulvet

Mosaic kan ikke kun trimme væggene på badeværelset. Hvis du fortsætter designet på gulvet, så kan dette opnå et mere harmonisk billede, snarere end hvis du afslutter gulvet og væggene med forskellige materialer. De mest luksuriøse badeværelser, hvor væggene, loftet og gulvet - alle dekoreret med en lignende skygge af mosaik. De dyreste
badeværelser er indrettet i denne stil, for eksempel under et træ. Selv i et lille badeværelse, vil mosaikpanelet se elegant ud. Med dette materiale er selv borde og piedestaler i badeværelset færdige. Egenskaber af overfor badeværelset etage:

 • Til gulvet har du brug for en stærkere og tykk flise til badeværelse mosaikken. Hvis vægfliserne kan være glas, så til gulvet - bedre holdbar keramik, som garanteres at modstå vægten af ​​møbler og mennesker.
 • Mosaikgulvdesignet vil være dyrere end væggenes udsmykning, fordi tykkere og mere massive elementer vil være dyrere i sig selv som et træ til færdiggørelse af værker. Dette gælder for et lille område.
 • Nogle gange, for at dekorere gulvet i badeværelset, brug en marine runde sten, som behandles på en særlig måde, for eksempel under et træ. Dette bad er specielt godt og ser logisk ud i kysthuse og hytter, indrettet i afslappende stil.
 • Hvis det ønskes, kan gulvets design i badeværelset laves i det mindste ensformigt, men med et smykke, endda lægge det på et smukt panel, hvis pladsen tillader det. Derfor er der tilstrækkeligt omfang til manifestationen af ​​deres kreative evner. Du kan lave en unik sammensætning ved at gøre dit badeværelse til et kunstværk.
Kombination af fliser og mosaikker på gulvet på badeværelset
Sort mosaik på gulvet i badeværelset
Hvidgrå mosaik på gulvet i brusebadet
Smuk tegning med mosaik på gulvet på badeværelset

materialer

 • Keramik er ikke bange for mekaniske skader, det er fugtfast. Ofte, og vælg det. Keramisk mosaik til gulvet holder varmen godt på en kølig tid og køler ned i varmen.
 • Glasmosaik i badeværelset er ikke bange for høje temperaturer og vand. Men hvis glasset skal være i kontakt med et surt medium i et stykke tid, vil det begynde at bryde ned.
 • Sten type materiale (for eksempel i form af småsten) er ikke bange for vand, meget holdbart og ser godt ud i badeværelset, selv i en lille. Men denne trim er iboende i den højeste pris. Ja, og det sælges ikke i hver butik af byggematerialer. For at få et anstændigt valg af former og farver, vil du højst sandsynligt skulle bestille denne slags materiale på internettet.
 • Vægmosaik fra smalt har også velfortjent popularitet. Smalta - et stykke holdbart uigennemtrængeligt glas. Det kan være af forskellige farver og former, for eksempel kan du vælge en farve under træet. Fra smalt lave forskellige malerier og paneler, herunder at bestille. For eksempel kan du bestille fra kunstnerne deres portræt i fuld vækst og beundre dette panel og tage et bad.
 • Der er endda en metal mosaik. Den er fremragende til badeværelset, og den specielle behandling gør materialet bestandigt mod rust og korrosion.

Professionelle efterbehandlere anbefaler for vægge at vælge keramik eller glas, og hvis du vil lave et gulv, så vælg en sten eller granit. Nogle mestere anbefaler endda at lave et design fra en mosaik kombineret med almindelige fliser. Denne vægkonstruktion ser usædvanlig ud, men stilfuld og interessant - for eksempel kan du sammensætte et træ. Dette giver et individuelt design til badeværelset og reducerer omkostningerne ved projektet.

Sort og hvid mosaik på badeværelset
Rund mosaik på badeværelset
Golden-hvid mosaik på badeværelset

Hvordan pleje

Antag at du lavede et mosaikpanel i dit badeværelse og nød resultatet. Men nu skal du finde ud af, hvordan du skal passe på denne skønhed, så det bliver så lykkeligt som muligt for øjet:

 • For sådan konstruktion er meget vigtig god ventilation. Tænk over dette spørgsmål. Hvis du ikke giver tilstrækkelig luftadgang til rummet, så på grund af høj luftfugtighed vil du snart kunne se en irriterende mug eller svamp i led og sømme, som på ingen måde vil dekorere badeværelset.
 • Håndter lejlighedsvise sømme med specielle fungicider - løsninger, der forhindrer dannelse og spredning af skimmel og svampe. De arbejder også godt og træ.

Generelt behøver du ikke konstant at udføre nogle komplicerede pleje af mosaikfliser. Det er stærkt nok og tjener lang tid. Hvis den antikke mosaik blev bevaret i en helt funktionel tilstand, så vil det sikkert i vores badeværelse tjene så meget som det bliver nødvendigt. Derfor dekorere dit badeværelse med smukke skinnende sten eller keramik og nyd et vidunderligt dagligt resultat.

Lilla mosaik på badeværelset
Blå og hvid mosaik i et lyst badeværelse
Smukt mosaik mønster på badeværelset
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 6 = 2