Indstillinger for køkkenlayout: hvordan man kombinerer funktionalitet og stil

streng (10) "fejlstat"
streng (10) "fejlstat"

Design og layout af køkkenet skal altid være særlig opmærksom. Køkkenet er trods alt et sådant sted, vi besøger dagligt. Og det er meget vigtigt, at køkkenet i huset ikke kun var maksimalt funktionelt, men også smukt og hyggeligt. I dag vil vi fortælle dig om nogle muligheder for at lægge ud i køkkenet.

Udformningen af ​​et lille køkken

Sådan planlægger du et lille køkken

Mange mener, at jo mindre køkkenet er, jo vanskeligere er det at vælge det optimale design og det gode layout. Men i de fleste tilfælde er det ikke tilfældet. Layouten af ​​et lille køkken i et Khrusjtjov eller et privat hus i grundprincipper er ens.

  • Maksimal pladsbesparelse.
  • Den rigtige designløsning.
  • Funktionalitet.

Køkken layout

Tips til indretning i køkkenet

  • Hvis der ikke er plads nok - er det nødvendigt at bruge det klogt. Fjern straks alle omfangsrige skabe og borde, de optager kun plads. En fremragende løsning til optimering af brugen af ​​køkkenplads vil være brugen af ​​indlejret udstyr.
  • Et godt udvalgt køkkendesign giver dig mulighed for ikke kun at øge rummet visuelt, men også give køkkenet en atmosfære af varme og hygge. Det vigtigste er at bruge egnede farvekombinationer. For visuelt at udvide rummet anbefales det at bruge en klassisk hvid farve. Blå og lysegrønne farver er egnede. Vær ikke bange for at eksperimentere, men brug ikke lyse og stemningsfulde farver. Et køkken sæt med en glat facade og glasdøre hjælper også med at øge pladsen.
  • Enhver genstand i dit køkken skal være funktionel. Især handler det om indretningen. Rør ikke op i rummet, brug kun de nødvendige ting.

Set i et lille køkken

Med hensyn til layoutet af et lille køkken, siger 5 meter eller 9 meter firkantet - her er den bedste løsning at installere et køkken sæt langs en væg. Brugen af ​​hjørnesæt er også velegnet. I sådanne tilfælde vil du have plads til et spisebord.

Køkkenets layout er 6 kvm

Udformningen af ​​køkken-spisestue

Hvis du ikke er bange for kardinalbeslutninger, så kan du overveje muligheden for at øge køkkenpladsen. Layoutet af lejligheder og private huse giver dig i nogle tilfælde mulighed for at fjerne en af ​​de tilstødende vægge fra køkkenet. Ved at bruge denne tilgang får vi en fremragende spisekøkken indstilling. Denne layoutmulighed kan overvejes, hvis størrelsen af ​​dit køkken er 12 kvadratmeter eller mere. Ofte er denne mulighed brugt i et privat hus.

Køkken layout

De vigtigste fordele ved køkkenet spisestue, som kan opnås med den rigtige tilgang - tilstedeværelsen af ​​et stort rum og stue. Samtidig maksimeres rækkevidden af ​​mulige layouter, hvilket giver fuldstændig frihed til din fantasi. En god mulighed ville være at opdele køkken og spiseplads i en bar tæller. Hvad angår farveskalaen, kan du bruge mørkere toner her.

Køkken med spisestue

1

Design og layout af køkken spisestue er iboende ligner layoutet af køkkenet studie. Den eneste ulempe ved disse planer ligger i kompleksiteten ved at opretholde renhed og tilstedeværelsen af ​​lugt. Når man laver mad på en eller anden måde, er der røg og forskellige lugt, og i vores tilfælde vil de skynde sig direkte til spisestuen. Det samme gælder for opretholdelse af renlighed, køkkenet bliver større i størrelse på bekostning af spisepladsen og skal derfor ryddes op mere. Generelt er opretholdelse af renlighed i ethvert køkken et yderst vigtigt punkt, ikke kun af hensyn til renlighed, men også fordi rene og skinnende overflader visuelt øger rummet.

Layout plan køkken spisestue

Varianter af ikke-standard køkken layout

De grundlæggende principper for ikke-standard køkkenlayout i huset er de samme som i det generelle tilfælde. Ofte er disse muligheder brugt og i små Khrusjtsjov, med køkkenstørrelser på 5 eller 9 kvadratmeter. De vigtigste forskelle ligger i layoutindstillingerne. Her kan du overveje tre muligheder for at lægge køkkenet ud:

  1. Udformningen af ​​et smalt køkken. Her, som i tilfælde af et lille køkken, er det rationelt at arrangere et køkken sæt langs en lang væg. Det resterende rum bruges optimalt under spisebordet. Den stramme størrelse af det smalle køkken giver dig mulighed for at overveje layoutmulighederne med en hjørnesofa.
  2. Udformningen af ​​et kvadratisk køkken. Der vil allerede være flere muligheder for planlægning - du kan ligesom i det foregående tilfælde placere køkkenet på en af ​​væggene, men brugen af ​​et hjørnesæt bliver mere optimeret. Hvis området tillader det, kan du bruge ødelen af ​​headsettet.
  3. Køkkenet er planlagt med et vindue. Vinduet, i ethvert interiør, er et af de vigtigste elementer. Ud over forekomsten af ​​naturligt lys øger vinduets åbning visuelt pladsen, i vores tilfælde køkkener. Det funktionelle design af køkkenet med vinduet afhænger stort set af selve vinduet. For eksempel, hvis der er en mulighed, så på bekostning af vindueskarmet kan du udvide bordpladen. Glem ikke at vinduet er et glimrende element til at bruge indretningen. Det vigtigste er at harmonisk kombinere det med resten af ​​køkkendesignet.
  4. Køkkenet har balkon. Designløsninger kan være meget, fordi det resulterende rum bliver 12 meter firkantet og mere. Men i de fleste tilfælde er basisen forening af køkkenet og balkonen. Dette øger ikke kun køkkenpladsen, men der er endnu mere naturligt lys. Det eneste, under vores klimatiske forhold, er det nødvendigt at isolere balkonen. Oftest er altanområdet brugt som spisestue, mens det fra køkkenet kan opdeles af et klassisk vinduesåbning med en separat indgang eller ved brug af en fælles bue. Glem ikke at med en valgmulighed er det nødvendigt at bruge et enkelt farveskema af hele køkkenet med en balkon.

Planlægningsvariant med balkon

Køkken med balkon

Køkkenindretning med balkon

Køkken design med balkon

Valg
af plads til køleskab

Separat skal vi tale om køkkenets layout med et køleskab. Hvis der er store arealer, der harmonisk kan rumme, fungerer det største køkkenudstyr måske ikke. Men når området af køkkenet er meget begrænset, begynder problemer. Men køkkenets layout med køleskab er der stadig. Først og fremmest skal du vælge den rigtige model af køleskabet selv - hvis du bor alene, så er en stor enhed simpelthen ikke nødvendig, og dens dimensioner kan du nemt ofre. Det bedste er at sætte køleskabet i en række med resten af ​​køkkenet, men det er ikke altid muligt. I tilfælde af et kvadratisk køkken, hjørnesæt og små arealer, ville den bedste løsning være placeringen af ​​køleskabet i hjørnet.

Køleskab i køkkenet

Alternativt kan den placeres direkte ved indgangen til rummet, og ved at bruge gipsplader skillevægge passer perfekt ind i køkkenets indre. Med denne tilgang kan du sikkert fjerne køkkendøren, det vil ikke kun frigøre det allerede lille rum, men også skabe en visuel harmoni.

Køleskab i køkkenet

Køleskab i køkkenet

Sofa i køkkenet

Blandt andet skal vi tale om køkkenets layout med en sofa. I dag er dette et ret almindeligt designbevægelse. Først og fremmest skal du være opmærksom på at vælge sofaen selv. For det første skal det være kompakt, men praktisk for dig. Du kan bruge både en klassisk sofa og en hjørnesofa. For det andet skal sofaens farve passe ind i køkkenets udformning. Og prøv at bruge monokrome farver. For det tredje er det værd at omhyggeligt vælge materialet i sofaens hud. Køkkenet i sig selv er et sted hvor du nemt kan forlade nogen plet, så sofaen skal nemt rengøres. I sig selv køkkenet med en sofa til dato - et fælles fænomen, så hvis du vil have dig, kan du sikkert handle.

Sofa i køkkenet

Køkken med sofa

Køkken med sofa

Det vigtigste ved at huske er, at et godt design altid vil opmuntre dig, og det rigtige layout vil glæde øjet. Brug kun funktionelle ting, opretholder renlighed og orden. Og så, uanset størrelse, vil dit køkken altid glæde dig.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

29 + = 34