Forklæde til køkken fra glas (20 billeder)

Forklæde til køkken fra glas - en alternativ variant af møblering af en væg. Glaset erstatter perfekt det keramiske forklæde, da det er let at rengøre og vaske, er modstandsdygtigt mod fugt og absorberer ikke snavs. Vægdekoration med glas dekorerer køkkenet, da det ser meget imponerende ud. Men før det skal du forstå typer af paneler og fliser og vælge den rigtige løsning.

Glasforklæde til køkkenet med et billede af en kirsebær

Fordele og egenskaber ved glasforklæder

Forklæde til køkken fra glas - det er vægpaneler eller fliser, der er monteret i mellemrummet mellem bordet og de hængende skabe. Dekoreret, de kan være på forskellige måder - under dem er der placeret forskellige fotografier og tegninger. Det kan være smuk udsigt, frugt, blomster og mange andre interessante ideer. Denne finish giver mange andre fordele:

 • tæt glas med fotoprint ser usædvanligt ud og bringer trøst. Inden du monterer panelet eller fliserne, kan klienten vælge den indstilling, som ethvert køkken sæt ser harmonisk ud. Højde og clearance er også valgt af køberen, men i det første tilfælde afhænger meget af typen af ​​forklæde. Muligheden kan vælges i næsten enhver stil - udsmykningen passer harmonisk ind i interiøret med pasteltoner eller lyse vægge;
 • Tykkelsen af ​​panelerne når 8 mm., hvilket gør dem holdbare og pålidelige. Tallene med lyst billedudskrivning placeres direkte under glasset. Dette beskytter dem mod forurening og beskadigelse;
 • Vægpaneler monteres simpelthen. Installation, indretning og klistermærker kan gøres selv. Produktet er monteret på en sådan måde, at sømme og led er praktisk taget fraværende. Dette panel rengøres og rengøres meget lettere end keramiske fliser, da der i dette tilfælde ikke er snavs mellem leddene.

Glas dekoration har kun to ulemper - det er høj pris og relativ skrøbelighed. Den anden situation har dog også en udgang - kunden kan bestille hærdet eller lamineret glas. Det er næsten umuligt at bryde den - den største ting, der er tilbage på overfladen, er små revner.

Køkkenforklæde fra gennemsigtigt glas
Køkken glas forklæde med billedet af havet

Køkkenglasforklæde med briller
Glas køkkenforklæde i vintage stil

Typer af finish i glas

Før du monterer køkkenforkladen af ​​glas, skal du forstå, hvad de er. Følgende muligheder tilbydes ofte kunderne:

 • spejlpaneler. Denne udsmykning ser usædvanlig ud og ændrer indretningen, hvilket gør køkkenpladsen bredere. Minus kun en - når madlavning folk altid vil se deres refleksion, men ligesom det er ikke alt. Udgangen i denne situation er enkel - udskift panelet med en flise. Et element i dette element kan være en indretning, som er et sandblæsningsmønster og en mat finish;
 • triplex. Dette glas, som har flere lag på en gang, størrelserne af dem kan være forskellige. Indretningen af ​​et sådant forklæde kan være absolut noget - grøn skov, frugt, hav og meget mere - alt dette vil forblive under pålidelig beskyttelse. Faktum er, at tegningerne er på overfladen af ​​glasset, som ligger mellem de to andre ruder. Dette valg er pålideligt, men relativt dyrt;
 • farveløst glas. Opgaven af ​​et sådant forklæde er ikke køkkenets design, men dets beskyttelse. Afslutninger forhindrer forurening af tapet eller malet vægge. Et sådant glasforklæde til køkkenet er næsten usynligt, især hvis det har en mat finish.

Glasforkladen kan være enhver farve - grøn, blå, rød og så videre. Det hele afhænger af valg af en person og funktioner i køkkenets indre. Indretning kan være absolut noget - det kan være frugt i billedet eller fotos, udsigt over havet og skoven og så videre. Etiketterne er placeret under glasset.

Køkkenglasforklæde med lyse farver

Køkkenglasforklæde med havets billede
Køkkenglas rødt forklæde

Køkkenglas forklæde med bybillede

Monteringsfunktioner

Før det nye element kommer frem i interiøret, skal det monteres. Dette gøres på flere måder:

 • fastgørelse til væggen med skruer. Til dette skal du tage fire skruer, læg dem dekorative klip og derefter gøre fastgørelseselementerne. Ideelt set er en flad overflade ikke nødvendig med denne metode. Valget af dekorative klip bør kontaktes ansvarligt, fordi ellers vil de bare ikke passe indvendigt;
 • fastgørelsesdele til silikone klæbemiddel. Denne metode er noget mere kompliceret, da væggene skal justeres på forhånd. Det ser imidlertid mere holistisk og organisk ud, hvilket er en stor fordel.
Køkkenglas forklæde med et billede af kaffe

Det skal bemærkes, at glasforkladen kun er installeret, hvis køkkenet er fuldstændig repareret. Dette er vigtigt af nogle få simple grunde. Størrelsen af ​​det fremtidige forklæde bliver først kendt, efter at køkkenet er fuldt installeret. Det er vigtigt, at stikkene, kontakterne og andre elementer allerede er på plads. Kun i dette tilfælde, når du installerer forkladen, vil det være muligt at undgå skader.

Køkkenglas forklæde med et billede af orkideer
Køkken glas grønt forklæde
Køkkenglas forklæde med et billede af vand
Køkkenforklæde lavet af glas med et billede af svaner

Andre former for forklæder

Dekorer arbejdsområdet, så det harmonisk blandes ind i interiøret. En del af væggen skal være sådan, at køkkenet og alt andet ser harmonisk ud med det. Derfor skal udvælgelsen af ​​et panel eller flise være ansvarlig. Hvis du ikke kan lide glas, er andre muligheder tilgængelige:

 • Forklæde af plast. Dette panel er lavet af PVC - polyvinylchlorid. PVC fremstilles i sin tur ved ekstrudering - behandling af polymere stoffer. Højden af ​​sådanne paneler er forskellig - fra 25 til 200 cm. Kan have form af et panel, foring eller et tyndt ark;
 • panel lavet af MDF - medium tæthed fiberplade. Sådanne vægplader er lavet af fine chips, presset ved højt tryk. Et køkkenforklæde fremstillet af MDF fremstilles ved hjælp af lignin - et økologisk stof, der er sikkert for menneskers sundhed;
 • mursten. Forkladen, der er lavet af mursten, har mange fordele. Det er ikke kun en unik og interessant dekoration, men også styrke, kombineret med holdbarhed. Mursten er modstandsdygtig over for fugt og høje temperaturer, praktisk og nem at rengøre.

Den billigste er et forklæde af PVC. Et køkkenforklæde fremstillet af MDF koster lidt mere, men det er sikrere fra økologisk synspunkt. Et panel lavet af sten er en af ​​de dyreste muligheder. Men forskellige ideer retfærdiggør prisfastsættelsen.

Køkkenforklæde fra plastik
Køkkenforklæde lavet af MDF
Køkkenforklæde af dekorative mursten

Design af hvidt køkken

Hvid er den mest neutrale og endog beroligende. Derfor ønsker mange husmødre, at køkkenet skal være snehvidt. Forklæde til hvidt køkken kan laves af PVC, glas eller MDF. Materialer som sten og keramik tilbydes også. Nedenfor vil vi diskutere hver enkelt mulighed mere detaljeret:

 • keramiske fliser. Denne udsmykning er praktisk, fordi du selv kan tegne et mønster på det. Ikke mindre interessant dekoration - en flise i form af et tapet. Dens design er lavet rundt om kanterne - det er mønstre og ornamenter samt tegninger, for eksempel blomster eller havbølger. Ideer slutter ikke der;
 • mosaik er egnet til ejere af ujævne vægge. For lidt fortynding af den hvide farve skal flisen laves sort og hvid;
 • PVC er den mest økonomiske mulighed. Men over tid kan et sådant panel deformere under virkningen af ​​høje temperaturer. Du skal vælge udsmykningen direkte, når du køber. Hvis klistermærkerne ved fotoudskrivningen ser ud til at være grimme og kedelige over tid, skal flisen helt ændres;
 • MDF - i modsætning til PVC, er denne finish ret nemt at installere. Hvis en del af et sådant forklæde er beskadiget, kan det let udskiftes med en anden. Træet er dog kortvarigt - fra hyppig vask kan det forringes og ikke se meget attraktivt ud. Udgangen i denne situation vil være klistermærker og tegninger, men efter et sådant panel ophører med at være hvid.
Sort forklæde til hvidt køkken

Den mest optimale løsning er at afslutte arbejdsområdet i køkkenet med et glaspanel. Dette materiale ser godt ud i køkkenets overordnede indretning og udvider visuelt rummet i rummet. Glas er mere holdbart end træ og stærkere end PVC, hvilket indikerer sin høje kvalitet.

Forklæde til hvidt køkken fra fliser
Gennemsigtig glasforklæde til hvidt køkken
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 47 = 50