Flise til køkken på gulvet (34 fotos): Vælg det bedste design

Det mest besøgte værelse i lejligheden er køkkenet, især hvis familien der bor i den er ret stor. Det er usandsynligt, at køkkenet ofte vil være tomt, tage gæster, hver dag, alle familiemedlemmer sammen, så igen. Derfor er det første skridt i installationen af ​​køkkenpladsen at tage sig af det lydisolerede og vandtætte gulvbelægning. Fliser - dette er et indlysende valg af fornuftige beboere i lejligheden. I hverdagen er det nemt at tage sig af, det er let at rengøre, absolut ikke lunefuldt i pleje, og det ser ud til at være meget imponerende.

Gulvfliser til køkkener med geometriske mønstre
Flise i køkkenet på gulvet
Flise i køkkenet på gulvet

Flise i køkkenet på gulvet
Flise i køkkenet på gulvet
Flise i køkkenet på gulvet

Flise i køkkenet på gulvet

Fordele ved fliser på gulvet:

 • Alle materialer, hvorfra fliser af naturlig oprindelse er lavet. Hovedkomponenterne er sand og ler, så fliser anses for at være det mest harmløse materiale.
 • Fliserne er brandsikre og brandsikre, så det er tilladt at dække endda pejsovne.
 • Den keramiske plade brænder ikke og udsender ikke skadelige stoffer ved opvarmning.
 • Vægte, der er flisebelagt, er ikke bange for fugt, fedt og endda damp og lugt.
 • I tilfælde af brand kan keramiske fliser beskytte væggene mod sammenbrud.
Sort-hvide gulvfliser i køkkenet med en bar tæller

Kombination af gulvfliser i køkkenet
Grå fliser på gulvet i et minimalistisk køkken
Flise i køkkenet på gulvet
Flise i køkkenet på gulvet
Flise i køkkenet på gulvet

Klassiske blanke fliser i hvidt interiør
Flise i køkkenet på gulvet

Flise på gulvet. Hvordan vælger du den rigtige?

Indledningsvis skal du, inden du vælger en flise, bestemme, hvem der vil lægge det, dig eller en ekspert. Du kan gøre dette med dine egne hænder, men samtidig skal hænderne være "gyldne". Og selvfølgelig må du have overvejelser om, hvordan processen med flisebelægning af væggene eller gulvene opstår. Hvis du ikke har sådan viden, er det bedre at ikke tage risici. Først og fremmest vil mesteren af ​​lægning af fliser på gulvet være i stand til at hjælpe dig, når du vælger en flise. Det vil ikke kun hjælpe med at afhente størrelsen, farve og korrekt beregne den nødvendige mængde.

Sælgerne ved enten ikke, hvordan man korrekt kan foretage beregninger eller runde op, så der ofte er meget ubrugt materiale. Og det er dine spildte penge. Eller du vil gerne have noget usædvanligt, for eksempel at sætte en flise ikke med en firkant, men med en rhombus. Alle detaljer i murværk er kun kendt af en specialist. Hvis du ikke er en bygherre, er det bedre at give denne sag til en bevist hånd.

Beige fliser i køkkenet under belægningspladen
Flise i det antikke Roms stil i køkkenet
Tekstureret brune fliser i køkkenet
Flise i køkkenet på gulvet
Flise i køkkenet på gulvet
Flise i køkkenet på gulvet

Grundlæggende kendetegn ved gulvfliser

For dem der vælger en flise selv er det nødvendigt at have en vis mængde minimal information om det. Den æstetiske side af medaljen
er ikke det vigtigste kriterium i valget, det er nødvendigt at kende mange nuancer om dets kvalitative egenskaber. Hvis du vælger en flise af højkvalitetsmateriale, skal du ikke være doven for at lære om alle fordele og ulemper ved de eksisterende fliser. I fremtiden vil det fungere for dig og vil vare i mange år.

Kombination af sort og hvid gulvfliser i køkkenet

Hvad skal gulvflisernes størrelse være?

Når du vælger, blive styret ud over personlige præferencer for farve og størrelse af fliserne og dens kvalitetskarakteristika. Moderne producenter tilbyder flere typer gulvfliser: kvadratisk og rektangulær. Men der er også ret eksotiske sekskantede prøver. Dimensionerne af fliserne kan også variere fra de mindste mosaikfliser til de største fliser. Den optimale løsning er en flise på 30 * 30 cm og 50 * 50 cm.

Gulvfliser med et mønster"кольчуга" на кухню
Kombination af fliser i køkken-spisestue
Firkantede fliser af naturlige blomster i køkkenet
Flise i køkkenet på gulvet
Flise i køkkenet på gulvet
Flise i køkkenet på gulvet

Hvilket materiale eller lim skal jeg vælge at holde flisen godt?

Hvordan vælger man den rigtige flise på gulvet, så hun holdt sig godt og ikke pludselig slog af, fordi hun vil være i en bolig? Har du brug for speciel lim eller hvad er der?

Ved at vælge en flise på gulvet skal du vide, at vejen til produktion af keramiske fliser er opdelt i 2 typer:

 • tyk;
 • porøs.

Den nederste linie er, at den porøse flise absorberer mere fugt. Derfor hjælper samme egenskab limen til bedre at sikre flisen til gulvfladen. Bestem, hvor og hvilke fliser kan endda være visuelt. Bagsiden af ​​materialet skal være groft med en porøs overflade.

Den type emalje, der dækker forsiden af ​​flisen og dens lag, er ansvarlig for eksterne parametre - glans, billedkvalitet, lysstyrke og farvemætning. Glaze gør flisen vandtæt og hårdt materiale.

Gulvfliser med en tekstur under et træ
Glatte fliser i køkkenet

Mekaniske egenskaber af fliser

Alle ved, at gulvet i køkkenet ofte udsættes for forskellige former for eksponering. Det drejer sig især om et gulv i nærheden af ​​en plade, køleskab og vask. Faktisk er der, hvor værtinde ofte er, altid madlavning eller rengøring af noget. Derfor skal fliser på gulvet have de højeste kemiske og mekaniske egenskaber. Eksperter anbefaler at tage fliser på gulvet i lønklasse 3 eller 4 i henhold til den europæiske standard.

Et andet ikke mindre vigtigt kriterium er indikatoren for modstandsdygtighed mod temperatur og dens forskelle, fordi der er tilfælde af spild af kogende vand. Og også alkalisk og syrefasthed, fordi køkkenet gulv - et sted, der regelmæssigt rengøres, ofte med tilsætning af vaskemidler. Derfor vælger en flise, at modstanden mod alkalier og syrer i henhold til standarden ikke bør være lavere end B-klassen. Hvis disse data ikke er på pakken, spørg dem dristigt fra sælgeren eller konsulenten. De har sådanne dokumenter skal være tilgængelige.

1
Sort flise med hvide søm i køkkenet
Flise med orientalsk mønster til køkken

Andre vigtige egenskaber ved gulvfliser

For gulvet er den mest optimale rækkevidde af fliser tykkelse fra 0,8 cm til 1,3 cm. Flisen skal være stærk, hvilket betyder, at det også skal have en øget modstand mod sletning. Ifølge den europæiske standard er den mest holdbare klasse 5. Derfor skal du kigge nærmere på dette kriterium.

Gulvfliser med et mønster for natursten i køkkenet

Det næstbedste kriterium for gulvfliser er glidebestandighed. I køkkenet anbefaler eksperter at bruge en flise med enten korundsprøjtning eller ribbet med riller. Ellers kan du ikke garantere fuldstændig sikkerhed, fordi vandet på overfladen, især på en blank, vil gøre gulvet til en rigtig skøjtebane.

Der er gulvfliser og minusser - det er dets koldhed. Men det er nemt at fjerne ved hjælp af gulv elvarme.

Flere hemmeligheder om at lægge fliser

 • Jo større størrelsen af ​​de fliser du vil sætte, des mindre bliver køkkenpladsen og vice versa.
 • Den glatte overflade af fliserne kan visuelt gøre rummet mere lys og rummeligt, og matten vil øge komforten i rummet.
 • Ved hjælp af rigtigt udvalgte farver ved hjælp af fliser kan du ikke kun visuelt ændre køkkenets dimensioner, men også skabe enhver atmosfære af atmosfære, som ejerne selv ønsker.
 • De mest populære farver er i stil med imiteret træ, metal, blomstermønstre og så videre. Vælg farve og mønster af fliserne, husk belysningen af ​​dit køkkenrum på forskellige tidspunkter af dagen. Når alt kommer til alt, under påvirkning af direkte sollys, vil flisens farve virke mere saftigt. Halogenlamper tværtimod vil give en kuldefarve, men de almindelige lamper tværtimod varme og hygge. For eksempel vises en blå flise med varm belysning grønt.
 • Forurening er mindre synlig på mat mørke eller granulære overflader.
 • På en blank mørk flise vil mekaniske skader, såsom ridser og chips blive mere synlige.
 • Tegning på en fli
  se kan, hvordan man tiltrækker opmærksomheden på den seksuelle overflade, og tjener kun som baggrund for køkkenmøbler.
 • En enkelt tegning kan om nødvendigt blive en visuel deling af rummet til funktionelle områder. Det modsatte tværs over rummet kan derimod visuelt forene det.
 • Enkle tegninger gør visuelt mere plads og kompleks omvendt mindre.
 • Farven på fugemassen betyder også noget. Jo mere kontrast de interlacing suturer, jo mere kontrast farve skalaen, jo mere udendørs rum vil tiltrække opmærksomhed. Trowels i tonen af ​​gulvets farve skaber effekten af ​​enhedens overflade.
 • Et andet trick med trowel. En søm af mørk farve kan visuelt gøre gulvrenseren og tændte tværtimod.

Ved første øjekast kan det virke som om der ikke er noget svært i selvpakningspander. Men det er ikke sådan. Vi har ikke kun brug for viden og finesser i foringen, men også erfaring. Og helst professionalisme. Ellers kan selv de dyreste og udsøgte fliser se forfærdelige ud. Derfor er det bedre at overlade dette spørgsmål til specialister.

Flise på gulvet i køkkenet med et mønster under træet
Natursten fliser på køkkenet gulvet
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

68 + = 75