Bordplade i badeværelset (50 fotos): Vælg materiale og design

Bordpladen til badeværelset er en helt ny trend i mode, dikteret af funktionalitet og bekvemmelighed. Til ejerens rådighed er der i stedet for en lille håndvask ved siden af ​​hvilken vaskemaskinen placeret, en fuldhyllet "hylder", hvor personlige hygiejneprodukter kan opbevares. I dag er disse bordplader lavet i forskellige designs: naturlige og kunstige materialer, interessante former, alle former for hylder, typer, nicher og piedestaler af originalt design.

Hvidbrun bordplade på badeværelset
Rød blank bordplade på badeværelset
Blåhvid bordplade i orientalsk stil på badeværelset

materialer

Valget af bordplader til badeværelset afhænger direkte af rummets egenskaber - den overordnede stil og størrelse. Her, i modsætning til køkkenet, vil der ikke være varme gryder eller pander, så kravene til holdbarhed og styrke er lidt lavere. Selvfølgelig er det bedre ikke at glemme samtidig og om fugtighedsbestandigheden af ​​produktet.

Bordplade i et badeværelse lavet af naturligt træ

glas

Glas bordplader til badeværelset - en meget populær mulighed. Egenskaber ved dette materiale er, at det er urealistisk at passe til vaskemaskinen og konfigurationen samt dimensionerne af vasken. Sidstnævnte kommer komplet med en plade i skranken. Designet af et sådant produkt ser attraktivt og originalt ud.

Stabil glas bordplade på badeværelset

Fordele:

 • Glaspladerne er modstandsdygtige mod ridser, de er næsten umulige at bryde (takket være brugen af ​​moderne teknologier i fremstillingen);
 • disse produkter er lette at passe på.

ulemper:

 • efter vask er det nødvendigt at tørre glaspladen op, ellers vil der være grimme pletter fra vandet;
 • "Passer" sådan en piedestal er ikke i hvert interiør.
Glas øverste på badeværelset

Glasplade på piedestallen i badeværelset
Glas gennemsigtig bordplade med stenindretning på badeværelset

granit

Granit bordplade kan give i kvalitet undtagen kvarts. Dette er et naturligt materiale med et originalt mønster og forskellige farver: fra sløret til lyst. Derudover er granitbordet let at bruge, modstandsdygtigt mod fugt og ridser. Blandt manglerne af særlig opmærksomhed fortjener følgende:

 • høje omkostninger;
 • tung vægt;
 • risiko for deformation i tilfælde af analfabeter installation (ukorrekt installeret højde, ikke egnede fastgørelser osv.).
Granit bordplade på badeværelset

kvarts

Kvarts er et holdbart materiale af naturlig oprindelse. Forresten er en vis procentdel af kvarts til stede i enhver natursten. For at udvide kvarts farvepalet bruger bordpladefabrikanter specielle farvestoffer, harpiks, pigmenter mv.

Kvarts bordplade til badeværelset er stærkere end granit, kræver ikke forsegling og "er ikke bange for" fugt, pletter og bakterier. Men prisen på sådanne produkter er meget høj. På grund af teksturbehandling og slibning på dem forbliver grimme fingerflader ofte, når de bruges, så pas på bordpladen skal være regelmæssig og grundig.

Bordplade i kvarts bad

marmor

Marmor bordplader ser elegant og luksuriøst ud. I dag er dette materiale blevet mere tilgængeligt end det var for et par år siden. Oftest er marmor hvid med grå i tufts. Selvom du kan finde mere interessante marmorfarver.

Fordelene ved sådanne bordplader til badeværelset er indlysende:

 • styrke og holdbarhed
 • En perfekt kombination med enhver stil af badeværelse;
 • Marmor kan slibes og udsættes for andre former for forarbejdning.

ulemper:

1
 • høj pris;
 • tendens til at krakke, udseende af pletter og andre deformation muligheder;
 • lav modstandsdygtighed mod syrer.
Marmor bordplade på badeværelset
Den lange marmor bordplade på badeværelset

akryl

Dette materiale er ikke mindre efterspurgt i dag end bordplader lavet af kunststen, marmor og granit. Sådanne produkter fra specialplastik har et bredt farveområde, men mønsteret på deres overflade er næsten ikke mærkbart. Akrylplattedæppe til badeværelset harmoniserer perfekt med forskellige interiører, er resistente mod bakterier, vand og pletter. Derudover er det værd at fremhæve:

 • monolitisk;
 • Kompatibilitet med andre indretningsprodukter, uanset belysning og farve;
 • Evnen til at maskere små plastskader ved slibning.

Til noten: I dag er der også en akryl bordplade til et badeværelse med indbygget forklæde og vask.

Hvid akryl bordplade på badeværelset
Sort bordplade i badeværelset af akryl

beton

Det ser ud til at beton er et byggemateriale. Men det bruges alligevel ofte i indretning (beton gentager let den givne form, og placeringshøjden er mulig). Betonstøbte bordplader er:

 • et organisk materiale, der er i stand til at efterligne en natursten
 • bredt udvalg af teksturer og farver, originalt design;
 • holdbarhed og miljøsikkerhed.

Men på trods af alle fordele har beton en række ulemper:

 • mærkbare søm linjer, der kræver maskering med en farve fyldstof;
 • behovet for regelmæssig slibning og voksning;
 • Dørskallen sørger for selvmontering.
Betonbord i badeværelset
Smuk stor betonbænk i badeværelset

Laminatgulve

Laminat optrådte i begyndelsen af ​​70'erne af det sidste århundrede. Men i dag er dette materiale blevet mere perfekt og attraktivt: en bred vifte af teksturer, et design der efterligner grafit, træ og jævn sten. Fremstil det som følger: Tynde plastlag under tryk er limet på krydsfiner eller MDF.

Bordpladerne til laminatbadeværelset er slidstærke, behagelige at rengøre og modstandsdygtige mod fugt takket være en speciel belægning. De har ikke høje omkostninger, og vigtigst af alt - kræver ikke professionel installation.

Men med tiden forløber disse vedhængs badeværelsesmøbler og er "udarmet". Gendan skade vil ikke fungere - hele bordets overflade skal udskiftes helt.

Bordplade i badeværelset med laminat

træ

Træplade til badeværelset - et glimrende alternativ til MDF-produkter. Naturligt træ har en langt højere modstandsdygtighed overfor forskellige typer skader, fugt og længere levetid. Selvom det beskyttende lag af dette materiale er beskadiget, vil der ikke opstå hurtig hævelse og rådner. Selvfølgelig er prisen på træbænk fundamentalt forskellig fra det samme laminat - i den større side.

Træ bordplade på badeværelset
Stilfuld træplade på badeværelset
Bordplade lavet af massiv træ på badeværelset
Skab med træplade på badeværelset
Volumen bordplade lavet af mørkt træ i badeværelset
Bordplade lavet af naturligt træ

mosaik

Mosaikbordet er det perfekte valg for dem, der foretrækker at gøre alt med deres egne hænder. Dette materiale, som normalt er lavet af glas eller keramik, er holdbart og pålideligt. Og med en stor fantasi kan du endda lave et rigtigt mesterværk - en bordplade lavet af gipsplader på badeværelset, dekoreret med en mosaik af usædvanlig form og originalt design. Omkostningerne ved et sådant forsøg vil være minimal.

Den eneste "svage plet" af sådanne bordplader er, at mosaikken har en ikke-høj kvalitet bundbund og sømme (normalt lavet af gipsplader). Men vær ikke bange for gipsens lave fugtighedsbestandighed - dette kan korrigeres ved hjælp af specielt beskyttelsesudstyr, simpelthen ved at behandle dem med ophængte overflader af bordpladen.

Bordplade i badeværelset med mosaik
Bordplade med rød mosaik på badeværelset

flise

Keramiske fliser - enkelt, men meget smukt efterbehandling materiale, som i vid udstrækning anvendes af designere til indretning. Sten bordplade med tilstedeværelsen af ​​dekorative fliser ser original og raffineret.

Fordele:

 • glaserede fliser er modstandsdygtige mod ridser, fugt, pletter og høje temperaturer;
 • overkommelig pris;
 • I tilfælde af deformation kan fliserne udskiftes;
 • Det er muligt at tilpasse og installere selvstændigt - mere præcis bredde og ønsket design.

Ulempen ved fliser er kun en - i sømene akkumulerer ofte skimmel og snavs, slippe af med, hvilket er svært.

Så med materialerne til at lave bordplader til badeværelset er alt klart. Men der er også funktioner i valget relateret til funktionalitet, design og konfiguration af disse produkter.

Hvid bordplade i badeværelset med fliseforklæde

Forskellige designløsninger og -former

Bordpladens bekvemmelighed bestemmer ikke dets udseende, men formen og kvaliteten af ​​den base, den er installeret på. Dette er hvad funktionalitet er. Der er gulv- og vægmodeller (stor og lille version). Forskellen mellem dem er kun i installationsmetoden. Selv om nogle møbler giver lettere pleje af gulvet i badeværelset (vægmonteret produkt).

Smuk hvid bordplade på badeværelset
Beige sten bordplade på badeværelset
Mørke beige sten bordplade på badeværelset

Og nu overveje mere detaljeret hver af de ovennævnte muligheder.

 1. Gulvbelægning - enkle og komfortable møbler. Alt der er nødvendigt i dette tilfælde er at sætte det på plads og justere niveauet med benene. Tilslut derefter vasken og vaskemaskinen til kloak- og vandforsyningssystemet. Dette skab har rummelighed: under bordet kan du placere et stort antal hygiejneprodukter, der er nødvendige på badeværelset. Derudover er der modeller med ekstra skuffer og hylder til opbevaring af tøjvask.
 2. Lidt end ringere end hans udendørs "fyr" og en vægmonteret skærebordplade. Forskellen er kun i sin rummelighed og installation - møblerne er fastgjort til væggen ved hjælp af ankre. Og selvfølgelig betragtes højden af ​​en sådan bordplade mere bekvemt.
 3. Dekorative bordplader til badeværelset kan heller ikke have et stort skab eller et skab fra bunden. Disse er forskellige typer produkter, der produceres i flere varianter: væg og gulv. Den første har for eksempel lange ben. Hvad angår gulvmodeller, indebærer deres installation brugen af ​​specialbeslag. Desuden bør bordpladerne i denne plan, eller rettere sinken til dem, have forkromede sifoner. Deres omkostninger er forresten flere gange højere end for plastanaloger.

Vælg et bordplade til badeværelset er ikke svært. Det vigtigste - at bestemme materialet, udseende og dimensioner. Og det er bedre at bestille møbler på et enkelt projekt. Så er det garanteret at passe på badeværelset.

Usædvanlig vedhæng øverst på badeværelset
Hvid stilfuld bordplade på badeværelset
Bordplade i et badeværelse af kunstig sten
Sortbrun figuren bordplade med hylde på badeværelset
Bordpladen med hylder i badeværelset i Provence stil

Bordpladen med hylder i badeværelset i Provence stil
Sort bordplade med hylder på badeværelset
Stone bordplade med hylder på badeværelset
Sort bordplade med hvid vask på badeværelset
Sort sten bordplade på badeværelset
Hvid bordplade i et rummeligt badeværelse
Beige bordplade lavet af kunststen på badeværelset
Gul bordplade på badeværelset
Beige bordplade under træet på badeværelset
Hvid stilfuld bordplade på badeværelset
Hvid blank bordplade på badeværelset
Smuk bordplade i badeværelset lavet af stenskiver
Bordplade på hytten lavet af natursten
Bordplade af brun sten i badeværelset
Stilfuld gennemsigtig bordplade på badeværelset
Usædvanlig bordplade med belysning på badeværelset
Metal bordplade på badeværelset
1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

41 − 39 =