Keittiön suunnittelu yhdistettynä eteiseen

Keittiö, yhdistetty etukäteen: suunnittelun, muotoilun ominaisuudet

Pyrittäessä tekemään kotinsa mukavaksi ja mukavaksi, kaupunginosien ja maalaistalojen omistajat käyttävät monenlaisia ​​tekniikoita. Yksi tapa muuttaa tuttua tilaa on uudistuminen.

Avokeittiö käytävällä - alkuperäisen version kunnostaminen, jonka avulla voidaan ratkaista useita ongelmia kerralla: lisätä toiminnallisuutta tilojen, "raivata" muutaman ylimääräisen neliömetriä, muuttaa radikaalisti sisustus ja tietenkin toteuttaa luovaa visiota.

Tässä artikkelissa on kerätty vain hyödyllisiä tietoja, jotka auttavat sinua toteuttamaan rohkeimmat ajatukset keittiön ja käytävien vyöhykkeen uudelleensuunnittelusta.

Valmisteleva vaihe

Näyttäisi siltä, ​​että vaikea asia on yhdistää keittiö ja käytävä? On kuitenkin useita eroja, joita on vielä harkittava valmisteluvaiheessa:

 • Kehitä useita vaihtoehtoja yhdistää keittiön eteiseen ja valita optimaalisen kummankin huoneen toimivuuden, vapaan tilan saatavuuden sekä perusvaatimusten (saniteettitilojen, hygienian, tulipalon jne.) noudattamisen.
 • Varmista, että tämäntyyppinen kunnostaminen ei vaikuta tukiseinään, ja saat tarvittaessa luvan.
 • Ajattele kaikkia yksityiskohtia Suunnittele keittiösi yhdistettynä saliin: seinien värivaihtoehdoista ja kalusteiden valikoimasta valaisimien ja sisustusten määrään.

Keittiön suunnittelu yhdistettynä eteiseen

Jos aiot yhdistää keittiön käytävän itse, sinun on laadittava luettelo tarvittavista rakennusmateriaaleista ja ostettava ne. Toinen vaihtoehto on tarjota ratkaisu kaikkiin kysymyksiin asiantuntijoille ottamalla yhteyttä yritykseen, joka kehittää ja luo sisustuksia. Tyypillisesti tällaiset yritykset tarjoavat useita projekteja, joissa on samanlaisia ​​sisustusratkaisuja, jotka helpottavat suuresti valintasi.

Viite: Vanhojen rakennusten keittiöiden pinta-ala on 4-6 neliömetriä. Nykyaikaisissa rakennuksissa ja omakotitaloissa keittiötila on 11-12 m². - ei niin paljon, koska huonekalut ja kodinkoneet voivat joskus käyttää yli puolet tästä alueesta.

Mitä asiantuntijat neuvoo?

Keittiön suunnittelu yhdistettynä eteiseen

Kuten yksityisessä talossa ja kaupunkilaisessa huoneistossa, keittiö, johon on yhdistetty olohuone, ei ole harvinaista, kun taas keittiö, johon yhdistyy eteinen, ei ole niin yleistä.

Tämä johtuu siitä, että monet tekijät vaikuttavat tällaisen uudistushankkeen toteuttamiseen - viestien siirrosta SNiP: n noudattamiseen. Siksi kokeneet arkkitehdit ja suunnittelijat sanovat:

 • Kaasutetun keittiön yhdistäminen eteiseen on hyvin pieni. Turvallisuusvaatimusten mukaisesti huoneet, joissa kaasulaitteet on sijoitettu, on eristettävä muista huoneista tiiviillä ovien avulla. Avoimien kaarien ja oviaukkojen läsnäolo ei ole sallittua.
 • Jos Kehityshanke liittyy kokonaan tai osittain tuhoaminen laakerin seinään, koteloon tarkastuksen hyväksyy sen vain yhdellä ehdolla: pohjakerroksessa alueella sijainnin yhdistetty keittiö ei saa kaasuttaa ja asuintiloja. Tulevan keittiön yläpuolella olevan lattian yläosassa ei pitäisi olla kylpyhuone tai kylpyhuone.

  Tärkeää! Viestinnän uudistamisen ja siirtämisen projekti on sovitettava yhteen BTI: n ja arkkitehtuurin osaston kanssa. Muussa tapauksessa rikkomuksesta kärsivät vaikuttava rangaistus sekä kustannukset alkuperäisen muodon palauttamisesta.

 • Viestinnän johdotus on tärkeä vaihe kehitettäessä keittiöprojektia yhdistettynä käytävään missä tahansa pienessä huoneistossa. Ajattele ergonomisia ja luotettavia vaihtoehtoja viemäriputkien, vesijohtojen, sähköjohtojen putkistoon. Älä unohda hupua: se ei ole tarpeeton, vaikka yhdistetty alue "keittiö-eteinen" on varustettu ikkunalla.
 • Turvallisuusvaatimusten mukaisesti huonekaluilla varustetun yhtenäisen vyöhykkeen "keittiökäytävän" kulkureiden leveyden tulee olla vähintään 1 metri. Optimaalinen leveys on 1,2 m.

Keittiön edut ja haitat yhdistettynä käytäviin

Kuten minkä tahansa muun asettelun, käytävän yhdistäminen keittiön (ja myös saliin tai olohuoneeseen) on sen etuja ja haittoja.

epäilyksetön Yhdistetyn vyöhykkeen ansioita ovat seuraavat:

 • Viereisten seinien purkaminen käytävällä vapauttaa lisätilaa, joka voidaan optimoida heidän tarpeisiinsa.
 • Näytetty alue poistaa tuntoherkkyyden, lisäksi on paljon helpompaa tuoda ruokaa käytävästä keittiöön, ottaa pois roskat jne.

Puutteita ovat:

 • Vaikeudet saada kaikki tarvittavat luvat viestinnän siirron tapauksessa.
 • Tarve hyvin suunnitelluille vyöhykkeille, joiden avulla voit erottaa keittotilan käytävästä ja päästä käsiksi keittiöön pölyn ja lian pääsyn talon sisäänkäynnin kautta.
 • Ruoanlaittoon tarkoitettujen elintarvikkeiden hajujen nopea leviäminen koko taloon.

Kaarevan muta-aitaus auttaa osioita, sekä erityistä kosteutta ja pölyä imevää mattoa, jotka asetetaan sisäänkäyntiovelle sisään ja sisälle. Mitä hajuihin, ratkaisu tähän ongelmaan on asentaa laadukkaat huppu ja ostaa huonekalu tiiviisti suljettujen ovien kanssa.

Suunnitteluvaihtoehdot

Keittiön sisätilojen kehittäminen yhdessä käytävän kanssa käyttää seuraavia ammatillisten suunnittelijoiden suosituksia:

 • Etäisyys "keittiön eteisestä" vyöhykkeestä viereisen huoneen tai huonekalujen seinään on oltava vähintään 1,5 m.
 • Tyypillisten huoneiden optimaalinen leveys on 70-80 cm.
 • Sisäänrakennettu keittotaso on sijoitettava sisäseinän viereen 10-15 cm etäisyydelle työtason reunasta.
 • Suositeltu etäisyys työtason reunasta pesualtaan on vähintään 5 cm.

Näitä vinkkejä voidaan käyttää sekä keittiöön että yhdistettyyn käytävään yksityisessä talossa ja yhdistetyissä vyöhykkeissä "käytävä-keittiö" pienessä huoneistossa.

Nähtävästi erotetaan toisistaan ​​keittiön ja käytävän tilaa, sovelletaan kaavoitusta. Se voidaan tehdä partitiolla, erilaisilla viimeistelyaineilla, huonekaluilla, kodinkoneilla jne.

Keittiön suunnittelu yhdistettynä eteiseen

Keittiön suunnittelu yhdistettynä eteiseen

Keittiön suunnittelu yhdistettynä eteiseen

Keittiön suunnittelu yhdistettynä eteiseen

Keittiön suunnittelu yhdistettynä eteiseen

Esimerkiksi este voi olla jatkuvaa (tiilestä tai kipsilevyjen) tai liikkuvan (muodossa tiheä näytön, joka on asennettu johteisiin, jotka on kiinnitetty kattoon ja lattiaan).

Jos haluat tilata huoneen loppuun, koristelu sali olisi tehtävä hillityt värit, ja sisätilojen keittiön tehdä valoisa ja kevyt - nämä värit saavat huoneen visuaalisesti tilavampi ja myönteinen ilmapiiri siinä.

Lattia keittiössä voidaan tehdä lattialaattojen ja käytävän - laminaatin ja päinvastoin. Myös vyöhykkeelle, venytys katto, visuaalisesti rajata tilaa, ja valaistus järjestelmä sopii erinomaisesti.

Keittiön suunnittelu yhdistettynä eteiseen

Keittiön suunnittelu yhdistettynä eteiseen

Keittiön suunnittelu yhdistettynä eteiseen

Huomaa: kun valitaan lattiapäällyste yhdistyneessä vyöhykkeessä, suositaan käytännöllisiä ja kosteutta kestäviä materiaaleja. Niiden on kestettävä raskaat kuormat ja usein märät puhdistukset.

Keittiö sekä pitkät ja kapeat käytävät eivät ole niin monta vaihtoehtoa, mutta tässä tapauksessa on mahdollista löytää optimaalinen ratkaisu.

Suosituimmat ovat tyyppisiä suunnitelmia, L-muotoisena kaksi- ja yksi-krs.

Keittiön suunnittelu yhdistettynä eteiseen

Keittiön suunnittelu yhdistettynä eteiseen

Keittiön suunnittelu yhdistettynä eteiseen

Ensimmäisessä tapauksessa kaikki keittiökalusteet ja tarvikkeet sijaitsevat vierekkäisten (ei vastakkaisten) seinien ympärillä, mikä jättää liikkumavaraa.

Kahden rivin asettelulla, jota kutsutaan myös englantilaiseksi sanaksi "keittiöt", huonekalut, liesi, pesuallas, jääkaappi ja vaatekaappi kootaan vastakkain olevien seinien ympärille.

Jos kulkutien leveyden sääntöä havaitaan (1-1,2 m), kaksi ihmistä voi kaipaa toisiaan, mutta ei ole tarpeeksi tilaa ruokailua varten.

Yksirivinen layout käytetään pitkiä käytäviä: kaikki huonekalut - kuten keittiö ja pukuhuone - jossa on suuret kodinkoneet, liesi ja pesuallas on suunnattu yhtä seinää pitkin, jolloin vapaa päinvastainen.

Huonekalujen valinta

Keittiön huonekalujen valinta yhdistettynä käytävään, sinun on keksittävä huomaavasti. Koska suurin osa tilan taakasta on kypsentämisprosessissa, vaatteiden ja kenkäkaappien kaappeiden lukumäärän tulisi olla kohtuullinen.

Keittiön suunnittelu yhdistettynä eteiseen

Keittiön suunnittelu yhdistettynä eteiseen

Olohuoneen luomiseksi on tarpeeksi sarja, joka koostuu tiiviisti suljetusta rintakehästä ja vaatekaapista, jossa on liukuovet, sekä kengät. Suurin syvyys eteiseen ei ole yli 40 cm.

Näkymä visuaalisesti lisää suuret peilit ja oikein sijoitetut valaisimet.

Ruoan ja ruokien suojaamiseksi kadun pölyltä, osta keittokomero: joukko riipuskaappeja ja lattiakaappia, joissa on kääntöovia. Jos asunnon asettelu mahdollistaa, käytä keittiökupuja - ne ovat mukavia ja kompakteja.

Keittiön suunnittelu yhdistettynä eteiseen

Keittiön suunnittelu yhdistettynä eteiseen

Keittiön suunnittelu yhdistettynä eteiseen

Myös hyvin testattu kolmiportainen sarja, joka antaa mahdollisuuden täyttää koko tilan seinää pitkin lattiasta kattoon ja löytää paikan melkein kaikille keittiötarvikkeille. Vaikea ruokapöytä voi helposti korvata kompaktin baarilaskurin.

Muista: Kevyt kalusteen sävyt tekevät keittiön sisustuksesta visuaalisesti kevyt ja ilmava, mikä luo vaikutelman suuresta tilasta.

Valaistuksen salaisuudet

Valaistuksella on tärkeä merkitys harkitsevan sisätilakahvilan luomisessa yhdistettynä käytävään.

yleensä, käytävällä ei ole minkäänlaisia ​​ikkunoita, ja tässä huoneessa olevat valonlähteet ovat ripustettu kattokruunu, seinävalaisimet tai lattiavalaisimet. Jos käytävässä on tarpeeksi paria ei kovin voimakkaita häitä tai sisäänrakennettuja valaisimia, sen integrointi keittiöön vaatii kirkkaampaa valoa.

Anna se auttaa kolmea klassista vaihtoehtoa:

 • Suspendoitu kattokruunu keittiölle. Se on asennettu huoneen keskelle, mikä luo tarvittavan valaistuksen koko tilan.
 • Kohdevalot. Ne asetetaan suoraan keittoalueelle - niin että tuotteiden ja muiden manipulaatioiden aikana työalue on hyvin valaistu.
 • Bra. Tämä lamppu voidaan sijoittaa rajalle käytävällä tai viereisen huoneen oven vieressä.

Keittiön suunnittelu yhdistettynä eteiseen

Keittiön suunnittelu yhdistettynä eteiseen

Valaistuslaitteita valittaessa kiinnitä huomiota materiaalien laatuun, josta ne valmistetaan. Valaisimet on suojattava korkealta kosteudelta, kestettävä höyryä ja rasvaa.

Yhdistetty alue, joka saadaan uudelleensuunnittelun tuloksena, muuttaa asuntosi perusteellisesti ja tekee siitä mukavampaa ja nykyaikaisempaa. Toivotamme teille luovaa inspiraatiota ja menestystä unelmiesi toteutuksessa!

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

47 − = 37