Ontwerp van keuken gecombineerd met voorkamer

Keuken, gecombineerd met voorkamer: kenmerken van planning, ontwerp

In een poging om hun huis comfortabel en comfortabel te maken, gebruiken eigenaren van stadsappartementen en buitenhuizen een grote verscheidenheid aan technieken. Een manier om de vertrouwde ruimte te veranderen, is de herontwikkeling.

De keuken, gecombineerd met de gang, is een originele variant van herontwikkeling die het mogelijk maakt om verschillende taken tegelijk op te lossen: om de functionaliteit van het pand te vergroten, om enkele extra vierkante meters te "carve-ren", het interieur radicaal te veranderen en natuurlijk hun creatieve intenties te realiseren.

In dit artikel hebben we alleen nuttige informatie verzameld die u zal helpen de meest stoutmoedige ideeën te implementeren voor het opnieuw plannen van de zone met keukengangen.

Voorbereidende fase

Het lijkt erop dat het moeilijk is om de keuken en de gang te combineren? Er zijn echter een aantal nuances die zelfs in de fase van voorbereiding moeten worden beschouwd:

 • Ontwikkel verschillende opties verenig de keuken van de gang en kies de meest optimale in termen van functionaliteit van beide kamers, de beschikbaarheid van vrije ruimte en naleving van elementaire veiligheidseisen (sanitair, hygiënisch, vuur, enz.).
 • Zorg ervoor dat de herontwikkeling van dit type heeft geen invloed op de dragende muren, en zo nodig toestemming krijgen.
 • Denk na over alle details ontwerp uw keuken, gecombineerd met de hal: van het kleurengamma van wanden en meubelselectie tot het aantal lampen en decor.

Ontwerp van keuken gecombineerd met voorkamer

Als u van plan bent om de keuken met de gang alleen te combineren, moet u een lijst maken van de benodigde bouwmaterialen en deze aanschaffen. Een andere optie is om een ​​antwoord te bieden op alle vragen aan specialisten door contact op te nemen met een bedrijf dat interieurs ontwikkelt en creëert. Meestal bieden dergelijke bedrijven verschillende projecten met een foto van vergelijkbare interieuroplossingen, die uw keuze aanzienlijk zullen vergemakkelijken.

Ter referentie: Het gebied van keukens in appartementen van oude bouw is van 4 tot 6 vierkante meter. In moderne gebouwen en particuliere huizen is de keukenruimte 11-12 m². - niet zozeer, aangezien meubels en huishoudelijke apparaten soms meer dan de helft van dit gebied kunnen bevatten.

Wat adviseren deskundigen?

Ontwerp van keuken gecombineerd met voorkamer

Net als in een woonhuis en in een stadsappartement is een keuken in combinatie met een woonkamer niet ongewoon, terwijl een keukenblok in combinatie met een gang niet zo gebruikelijk is.

Dit wordt verklaard door het feit dat veel factoren bijdragen aan de implementatie van een dergelijk herontwikkelingsproject - van de overdracht van communicatie tot de naleving van SNiP's. Dat is wat ervaren architecten en ontwerpers zeggen:

 • De kans dat de vergaste keuken met de gang wordt gecombineerd, is erg klein. In overeenstemming met de veiligheidseisen moeten de ruimtes waarin gastoestellen zijn geplaatst, worden geïsoleerd van andere ruimtes door middel van dichte scheidingswanden met deuren. De aanwezigheid van open gewelfde en deuropeningen is niet toegestaan.
 • Als het herontwikkelingsproject voorziet in de volledige of gedeeltelijke vernietiging van de dragende muur, keurt de woninginspectie het slechts op één voorwaarde goed: er zouden geen woon of vergastte gebouwen in het gebied van de gecombineerde keuken op de benedenverdieping moeten zijn. Op de top van de vloer boven je toekomstige keuken mag geen badkamer of badkamer zijn.

  Belangrijk! Het project voor herontwikkeling en overdracht van communicatie moet worden gecoördineerd met de BTI en de afdeling Architectuur. Anders worden overtreders geconfronteerd met een indrukwekkende boete, evenals de kosten van het herstellen van de lay-out in zijn oorspronkelijke vorm.

 • Bedrading van communicatie is een belangrijke fase in de ontwikkeling van een keukenproject in combinatie met een gang in een klein appartement. Denk aan ergonomische en betrouwbare opties voor leidingen van rioolbuizen, waterleidingen, elektrische bedrading. Vergeet de kap niet: het zal niet overbodig zijn, zelfs als de gecombineerde zone "keuken-gang" is uitgerust met een raam.
 • In overeenstemming met de veiligheidsvereisten moet de breedte van de doorgangen in de verenigde zone "keukengang", ingericht met meubilair, ten minste 1 meter bedragen. De optimale breedte is 1,2 m.

Voor- en nadelen van keukens gecombineerd met gangen

Zoals elke andere lay-out heeft de integratie van de gang met de keuken (en ook de hal of woonkamer) zijn voor- en nadelen.

ontwijfelbaar De verdiensten van de verenigde zone zijn als volgt:

 • Sloop van aangrenzende muren met een corridor maakt extra ruimte vrij, die kan worden geoptimaliseerd voor hun behoeften.
 • Het verschenen gebied elimineert het gevoel van strakheid, bovendien is het veel gemakkelijker om voedsel van de gang naar de keuken te brengen, de vuilnis naar buiten te brengen, enz.

Onder de tekortkomingen zijn:

 • Moeilijkheden bij het verkrijgen van alle benodigde vergunningen in geval van overdracht van communicatie.
 • De behoefte aan een goed ontworpen bestemmingsplan, waarmee u het kookgedeelte van de gang kunt scheiden en de toegang tot de keuken van stof en vuil via de voordeur binnen kunt komen.
 • De snelle verspreiding van de geuren van het koken van voedsel door het hele huis.

Stoeprand met straatmodder helpt scheidingswanden, evenals speciale vocht- en stofabsorberende matten, die buiten en binnen aan de ingangsdeur worden geplaatst. Wat de geuren betreft, is de oplossing voor dit probleem het installeren van een kwaliteitsafzuigkap en het kopen van meubels met goed sluitende deuren.

Ontwerpopties

Het ontwikkelen van het interieur van de keuken, gecombineerd met de gang, maakt gebruik van de volgende aanbevelingen van professionele ontwerpers:

 • De afstand van de zone "keukengang" tot de verste wand van een aangrenzende kamer of meubels moet minstens 1,5 m zijn.
 • De optimale breedte van het aanrecht voor kamers van dit type is 70-80 cm.
 • De ingebouwde kookplaat moet zich naast de binnenmuur bevinden op een afstand van 10-15 cm van de rand van het aanrecht.
 • De aanbevolen afstand van de rand van het aanrecht tot de gootsteen is minimaal 5 cm.

Deze tips kunnen zowel worden gebruikt om een ​​keuken te creëren, gecombineerd met een gang in een woonhuis, als voor de gecombineerde zones "gang-keuken" in een klein appartement.

Om visueel de keuken en de gangruimte van elkaar te scheiden, zonering toepassen. Het kan worden gedaan met scheidingswanden, verschillende afwerkingsmaterialen, meubels, huishoudelijke apparaten, enz.

Ontwerp van keuken gecombineerd met voorkamer

Ontwerp van keuken gecombineerd met voorkamer

Ontwerp van keuken gecombineerd met voorkamer

Ontwerp van keuken gecombineerd met voorkamer

Ontwerp van keuken gecombineerd met voorkamer

De partitie kan bijvoorbeeld permanent zijn (gemaakt van baksteen of gipsplaat) of mobiel (in de vorm van een dicht scherm gemonteerd op rails, die aan het plafond en de vloer zijn bevestigd).

Als u de kamer met een afwerking wilt zoneseren, dan moet het inrichten van de gang op gedempte toon worden gedaan, en het interieur van de keuken is helder en helder - dergelijke tinten zullen de ruimte visueel ruimer maken en een positieve sfeer creëren.

De vloer in de keuken kan worden gemaakt van vloertegels en in de gang - van laminaat en omgekeerd. Ook voor zonering, spanplafonds, visueel afbakening van de ruimte en het verlichtingssysteem zijn bij uitstek geschikt.

Ontwerp van keuken gecombineerd met voorkamer

Ontwerp van keuken gecombineerd met voorkamer

Ontwerp van keuken gecombineerd met voorkamer

Let op: het kiezen van een vloerbedekking in de verenigde zone, geeft de voorkeur aan praktische en vochtbestendige materialen. Ze moeten bestand zijn tegen zware belastingen en frequente natte reinigingen.

De keuken en de lange en smalle gang laten niet zoveel vormgevingsmogelijkheden over, maar in dit geval is het mogelijk om de optimale oplossing te vinden.

De meest populaire zijn soorten planning, Als L-vormig, twee- en eenrijig.

Ontwerp van keuken gecombineerd met voorkamer

Ontwerp van keuken gecombineerd met voorkamer

Ontwerp van keuken gecombineerd met voorkamer

In het eerste geval bevinden alle keukenmeubelen en accessoires zich langs naburige (niet-tegenoverliggende) wanden, waardoor er voldoende manoeuvreerruimte overblijft.

Met een lay-out met twee rijen, ook wel het Engelse woord "galley" ("kombuis") genoemd, meubilair, fornuis, gootsteen, koelkast en kledingkast zijn samengesteld langs tegenoverliggende muren.

Als de regel van de breedte van de passage in acht wordt genomen (1-1,2 m), kunnen twee mensen elkaar missen, maar er is niet genoeg ruimte om te dineren.

De lay-out van één rij wordt gebruikt in lange gangen: alle meubels - zowel de keuken als de kleedkamer - samen met grote huishoudelijke apparaten, een fornuis en een gootsteen zijn langs een muur gebouwd, waardoor het tegenovergestelde vrij blijft.

Meubelen kiezen

Voor de selectie van meubels voor de keuken, in combinatie met de gang, moet je nadenkend opkijken. Aangezien het grootste deel van de last op het terrein ligt in het kookproces, moet het aantal kasten voor kleding en schoenenkasten redelijk zijn.

Ontwerp van keuken gecombineerd met voorkamer

Ontwerp van keuken gecombineerd met voorkamer

Om een ​​voorkamer te maken, is er voldoende set bestaande uit een goed gesloten kast en kast met schuifdeuren en een opbergvak voor schoenen. De optimale diepte van het gedeelte voor de gang is niet meer dan 40 cm.

Het visueel vergroten van de gang zal grote spiegels en correct geplaatste lampen helpen.

Kies voor het beschermen van eten en gerechten tegen straatstof een kitchenette: een set hangende kasten en vloerkasten met draaideuren. Als de indeling van het appartement dit toelaat, gebruik dan keuken-nissen - ze zijn comfortabel en compact.

Ontwerp van keuken gecombineerd met voorkamer

Ontwerp van keuken gecombineerd met voorkamer

Ontwerp van keuken gecombineerd met voorkamer

Ook beproefde kits met drie niveaus bieden de mogelijkheid om de volledige ruimte langs de muur van vloer tot plafond te vullen en een plaats te vinden voor bijna alle keukengerei. Een omslachtige eettafel kan gemakkelijk een compacte toog vervangen.

Denk eraan: Lichte meubelkleuren maken het interieur van de keuken visueel licht en luchtig, waardoor de indruk van een grote ruimte ontstaat.

Geheimen van verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol bij het creëren van een doordachte interieurkeuken, gecombineerd met de gang.

als regel, de gang is ontdaan van alle ramen en de lichtbronnen in deze kamer zijn een hangende kroonluchter, wandlampen of staande lampen. Als er genoeg paar niet erg krachtige schansen of ingebouwde lampen voor de gang zijn, vereist de integratie met de keuken een helderder licht.

Zorg ervoor dat het drie klassieke opties zal helpen:

 • Hangende kroonluchter voor de keuken. Het wordt in het midden van de kamer gemonteerd, waardoor de nodige verlichting van de hele ruimte ontstaat.
 • Spotlichten. Ze worden direct in de kookzone geplaatst - zodat tijdens het snijden van producten en andere manipulaties de werkruimte goed verlicht is.
 • Bra. Deze lamp kan op de grens met de gang of bij de deur van een aangrenzende kamer worden geplaatst.

Ontwerp van keuken gecombineerd met voorkamer

Ontwerp van keuken gecombineerd met voorkamer

Houd bij het kiezen van verlichtingsapparatuur rekening met de kwaliteit van de materialen waaruit ze zijn gemaakt. Armaturen moeten worden beschermd tegen hoge luchtvochtigheid, bestand zijn tegen stoom en vet.

De verenigde zone, die zal worden verkregen als gevolg van herplanning, zal uw woning drastisch veranderen en het comfortabeler en moderner maken. We wensen je creatieve inspiratie en succes bij het realiseren van je droom!

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

31 − 29 =