Keukeninterieur 5 m² M: missie haalbaar

Foto van kleine keukens met een oppervlakte van 5 - 5,5 m².

Het ontwerpen van keukens van zulke kleine afmetingen is een test van echte mogelijkheden voor elke interieurontwerper.

In dit gebied is het belangrijk om rekening te houden met elk detail, elke praktische knowhow en echte ervaring met dergelijke gebouwen. We hebben wat te vertellen en wat te adviseren, zodat alles voor u past en werkt. Vandaag zullen we rekening houden met de kenmerken van de lay-out, evenals met veel foto-ontwerpopties voor de keuken, een oppervlakte van 5 - 5,5 m².

Op een gebied van 5 pleinen serieus te overwegen twee lay-outopties:

1. hoekig planning is in dit geval in essentie de beste optie. Het grootste deel van het meubilair wordt langs een lange muur geplaatst en vangt de hoek het dichtst bij de deur.

Je kunt het raam alleen laten en een klein tafeltje er tegenover plaatsen. Of u kunt een vensterbank in een tafelblad veranderen, waardoor het werkgebied van de keuken wordt uitgebreid.

2. Lineair Accommodatie zal met name geschikt zijn als de kamer een langwerpige vorm heeft. Aan de ene kant heb je een keuken en een werkruimte, en aan de andere kant is er een eethoek.

Met deze benadering wordt een deel van het functionele potentieel van de keuken opgeofferd ten gunste van een grotere eettafel.

Het is niet overbodig om te vermelden dat voor de meest nauwkeurige en praktische plaatsing van de headset, het wordt aanbevolen om de productie ervan bij een individueel project te bestellen.

Reeds klaar modellen van de dichtstbijzijnde meubelwinkel of markt, zullen hoogstwaarschijnlijk niet opstaan, zodat er geen scheuren of een grote opening aan het plafond zijn. U moet elke vierkante centimeter nuttige keuken gebruiken.

Werkgebied

Nadat we de keukenset van 5 vierkante meter voor de keuken hebben gedefinieerd, gaan we verder met het plannen van het ontwerp van andere belangrijke elementen.

Keukeninterieur 5 m² M: missie haalbaar

aanrecht Het is noodzakelijk om een ​​dergelijke vorm te kiezen om de gastvrouw een voldoende en handig gebied te bieden voor bereiding en koken. In de regel wordt in dergelijke keukens het werkoppervlak niet alleen op het onderste gedeelte van de koptelefoon geïnstalleerd, maar ook voorzichtig het raamoppervlak.

In sommige projecten strekt het tafelblad zich ongeveer een halve meter uit van een van de bovenste laden van het onderste deel.

schort kan betegeld worden met een klein formaat, mozaïek of een glazen paneel installeren. Het wordt aanbevolen om de voorkeur te geven aan het leggen van een schort met keramische tegels, omdat dit praktischer is.

Huishoudtoestellen kocht en plaatste alleen degene die echt elke dag nodig is.

Extractie is het beste om kleine maten te bestellen, bij voorkeur ingebouwd.

De kookplaat voor vier kookplaten in de keuken van 5 m² is een onbetaalbare luxe. Blijf op opties met twee of drie branders. Dit helpt zowel ruimte als geld te besparen.

De koelkast bevindt zich meestal in elke hoek van de keuken. Vergeet niet dat de koelkast wat ruimte nodig heeft tussen de koelkast en de achterwand, voor een normale luchtcirculatie.

schelp en mixer op basis van hun grootte. Een enkele, maar diepe gootsteen, evenals een tap van gemiddelde lengte, is een uitstekende keuze.

Als we het hebben over het ontwerp van het raam, is het het beste om in ons afzonderlijke artikel over gordijnen naar een kleine keuken te kijken.

Waar te eten?

Als u kiest voor een lineaire indeling van de keuken, is deze vraag in principe al beslist.

Een ander ding is wanneer er een hoek of "P" -achtige versie is. In dit geval is een handige en praktische uitweg uit de situatie een vouw- of uitschuiftafel.

Keukeninterieur 5 m² M: missie haalbaar

Keukeninterieur 5 m² M: missie haalbaar

Als u alleen woont, kunt u de vensterbank opnieuw uitrusten.

Stoelen zijn wenselijk om ook ongebruikelijke ontwerpen te kiezen. Tegenwoordig is hun bereik erg breed, dus we raden aan te overwegen om te vouwen, bijvoorbeeld houten modellen.

Kleurkiezer

Keukeninterieur 5 m² M: missie haalbaar

Stel je voor hoe een keukenontwerp van 5 vierkante meter eruit zou zien als het bestond uit zwarte meubels, zouden de muren grijs en bruin zijn?

Het zal een nachtmerrie zijn. daarom U moet kleuren kiezen die de ruimte verlichten.

Op internet vindt u allerlei soorten tabellen en fotoformaten van een combinatie van kleuren. Kijk en kies het gamma dat u bevalt.

Doe het licht aan

Keukeninterieur 5 m² M: missie haalbaar

In de overgrote meerderheid van de kleine keukens is er een klein venster. Als je de mogelijkheid hebt om het uit te breiden zonder schade aan te richten aan de buren en de gevel van het huis, doe het dan.

Probeer ook een vensterontwerp te kiezen zodat het zoveel mogelijk licht binnenlaat.

Keukeninterieur 5 m² M: missie haalbaar

Kunstmatige verlichting kan op vele manieren worden gerealiseerd. Je kunt één grote kroonluchter hangen met één lampenkap. Of maak schijnwerpers rond de omtrek van het plafond. Vergeet niet om het werkgebied afzonderlijk te markeren.

Gas kolom

Plaatsing van de gaskolom is een zeer pijnlijke kwestie. In de regel kost het veel ruimte, en er is geen acceptabel alternatief.

In dit geval is bijna de enige uitweg het kopen van een kleine, maar krachtig genoeg kolom en installeer deze op de overeenkomstige muur.

Hoe leuk en praktisch om zo'n apparaat in de keuken te plaatsen, je ziet de volgende foto's.

Keukeninterieur 5 m² M: missie haalbaar

Keukeninterieur 5 m² M: missie haalbaar

Keukeninterieur 5 m² M: missie haalbaar

Keukeninterieur 5 m² M: missie haalbaar

We verwijderen overbodig

Je zou het moeten leren bewaar onnodige spullen in de keuken en instrumenten.

Alle kleine apparaten voor huishoudelijk gebruik gaan naar de kasten en die die zeer zelden gebruiken - op het balkon. Hetzelfde geldt voor borden, grote pannen, pannen, etc.

Keukeninterieur 5 m² M: missie haalbaar

Zelfs in de ontwerpfase van de keuken, zorg ervoor dat de laden van de keuken van verschillende hoogten zijn en de mogelijkheid hebben om er planken in te plaatsen.

Dit is met name handig als u tijdens het praktische gebruik van de headset bepaalde keukengerei wilt rangschikken.

Keukeninterieur 5 m² M: missie haalbaar

Op de leeg schortgebied je kunt de bar hangen voor kopjes of haken. Onder de gootsteen kan een kleine urn of een klein magazijn voor huishoudelijke chemicaliën worden geplaatst. Als je niet van bakken houdt, hoef je ook geen oven te kopen.

Tot slot zou ik willen opmerken dat, net als voor grote gebieden en voor kleine gebieden, er altijd veel ontwerpopties zijn.

We hopen dat ons advies, evenals een foto van het keukenontwerp van 5 m², u zullen helpen bij het ontwerpen en implementeren van het ontworpen interieur.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

− 1 = 1