Het interieur van de keuken is 8 m².

Foto van een kleine keuken met een oppervlakte van 8 m².

Bij het plannen van een renovatie, proberen we om door te gaan om rekening te houden met alle nuances van deze belangrijke dela.Osobenno belangrijk het is voor de keuken, omdat het vaak in een klein gebied is noodzakelijk om de nodige meubilair, apparatuur en fit te regelen op hetzelfde moment om een ​​bijzondere sfeer van gezelligheid en comfort te creëren.

In dit artikel hebben we een enorme selectie van foto's verzameld met ideeën voor het ontwerp van een kleine keuken van 8 m², de beste voorbeelden van interieurs, evenals een aantal tips voor interieurplanning.

Met een competente aanpak kan bijna elk ontwerp hier worden gerealiseerd. Overweeg de belangrijkste punten die moeten worden overwogen bij het plannen van een keukenreparatie met een klein gebied.

Ergonomie aan het hoofd van de hoek

Bij het ontwerpen van een keukenontwerp van 8 m², is het allereerst noodzakelijk om de locatie van de ergonomische driehoek te bepalen. Wat is het en hoe het uit te rusten?

Het interieur van de keuken is 8 m².

Zelfs aan het begin van de twintigste eeuw testten wetenschappers de tijd en energie om hetzelfde gerecht onder verschillende omstandigheden te bereiden.

Alles werd letterlijk in aanmerking genomen: hoeveel kilometer kookt de kok tijdens het koken, waar wordt de tijd aan besteed en hoe beïnvloedt de keukenindeling het gemak van het gebruik van verschillende keukeneenheden.

Het bleek dat de belangrijkste gebieden om te koken de volgende zones zijn:

 • koelkast (waar de meeste producten zijn opgeslagen);
 • wassen en werkblad (hier ondergaan de producten de primaire behandeling);
 • eigenlijk de kachel (waar het eten wordt bereid).

De meest optimale variant is de lay-out, waarbij deze drie werkende knooppunten zich op de hoekpunten van een denkbeeldige driehoek bevinden, waarvan de zijden ongeveer 1,2 - 1,5 m of op armlengte zijn.

werkende driehoek in de keuken

Daarom, bij het plannen van de reparatie van de keuken, eerst beslissen over de indeling van deze drie belangrijkste zones.

De beste variant van de planning voor het behoud van alle parameters van de "driehoek van comfort" is een hoek- of L-vormige lay-out. In dit geval wordt de koelkast onder een hoek met het aanrecht geplaatst met een gootsteen en een fornuis. Of een gootsteen bevindt zich in de hoek van de keuken, en aan weerszijden ervan - een koelkast en een fornuis.

klein keukenontwerp

Het interieur van de keuken is 8 m².

Waar de basis huishoudelijke apparaten te plaatsen

Laten we twee varianten bekijken van het plaatsen van belangrijke apparaten als een koelkast, een vaatwasser, een wasmachine en een wastafel in een appartement met een standaardindeling.

De laatste drie gadgets hebben hun verbinding met de leidingen van de riolering en watervoorziening. Daarom is het handiger om ze naast hen te hebben, in een lijn dichter bij de muur, die de keuken en badkamer gemeen hebben.

De koelkast is in dit geval handiger in de verste hoek van de badkamer, in de buurt van het keukenraam. Waarom?

koelkast. Ten eerste is de koelkast een hoog item. Het is handig om het te combineren met een hoogwaardige keukenunit, die een geïntegreerde oven, magnetron of alleen een buffet kan herbergen.

Het blijkt dat hoge objecten in een hoek bij het raam worden geplaatst. Dus ze zullen de algemene harmonie niet verbreken en de "dode" zone bezetten, waar het natuurlijke licht niet reikt.
Het interieur van de keuken is 8 m².

Het interieur van de keuken is 8 m².

Het interieur van de keuken is 8 m².

Als de koelkast in het midden van de muur wordt geplaatst, "eet" deze een goede twee meter nuttige ruimte en breekt de keuken "feng shui". Als het zich dichter bij de muur met een bad bevindt, zal het veel moeilijker zijn om een ​​vaatwasser en wasmachine aan te sluiten, die ook in het riool moet worden geloosd.

Wasmachine. Maar de wasmachine wordt aanbevolen om in de tegenovergestelde hoek te plaatsen - zo dicht mogelijk bij de muur met de badkamer.

Ten eerste is het dichter bij de rioolbuis en waterleiding.

Ten tweede, als de wasmachine in het midden van de keukenrij staat, wordt al dit "epische" met vuile was en waspoeders automatisch overgebracht naar het midden van de keuken, wat natuurlijk onesthetisch en ongemakkelijk is.

Ten derde verandert het tafelblad boven de styara in een extra werkoppervlak. Het zal niet bij het koken betrokken zijn en het is het gemakkelijkst om een ​​"parkeerplaats" van apparatuur te plaatsen: een koffiezetapparaat, een keukenmachine of een broodrooster.

keuken 8m2 met wasmachine

Het interieur van de keuken is 8 m².

Kachel. Let op de positie van de kookplaat. Als u een fornuis met een oven heeft, moet er een extra smalle module naast staan, die de wanden van de kast beschermt tegen direct contact met andere huishoudelijke apparaten.

Meestal is het in deze smalle module handig om boter en specerijen op te slaan, iets dat niet bang is voor hoge temperaturen.

Het interieur van de keuken is 8 m².

Naast de kachel, wordt het aanbevolen om vloerkasten met ruime compartimenten te plaatsen, waar potten, pannen, gietijzeren en andere dimensionale gebruiksvoorwerpen worden bewaard. Maar de kast voor het opbergen van bestek is handiger om dichter bij de gootsteen te plaatsen.

de juiste opstelling van apparaten in de keuken 8 m2

Door op deze manier de keukenapparatuur te plaatsen, profiteert u niet alleen van bruikbaarheid, maar bespaart u ook voldoende ruimte om een ​​eethoek te organiseren.

De belangrijkste fouten in de lay-out

Houd bij het ontwerpen van een keukenontwerp van 8 m² rekening met de volgende nuances:

 • Afzuigkap. Vaak weigeren minnaressen een dergelijk omvangrijk voorwerp te willen winnen in de ruimte. Maar geloof me, de aanwezigheid van kappen, zelfs in zo'n kleine ruimte, is gewoon noodzakelijk.

  kap in een kleine keuken

  Allereerst zullen keukengeuren niet door het hele appartement worden verspreid.

  Bovendien vereenvoudigt u uw reiniging aanzienlijk, zodat alle vetdruppels en andere sprays zich veilig op de roosters van de kap zullen nestelen. Ga ermee akkoord dat het veel handiger is om het rooster te wassen dan na elke culinaire prestatie, het schort en de muren bij de haard te wassen van vet en roet.

 • Het interieur van de keuken is 8 m².

 • Furniture. Om de keukenruimte te "ontladen", is het het beste voor een kleine kamer om meubels te kiezen met laconieke vormen met een massa ingebouwde modules. Al deze ronddraaiende en intrekbare kluisjes en planken besparen ruimte.

handige laden voor de keuken 8m2

Het interieur van de keuken is 8 m².

Besteed aandacht aan de deuren van de kasten. Het is beter om te kiezen voor niet slingeren, maar voor de deuren die teruggaan (zoals in een compartiment) of stijgen (zoals rolluiken).

Vouw de ruimte uit

Keuken in 8 m². traditioneel beschouwd als klein en vaak willen eigenaren van dergelijke bescheiden meters het gebied vergroten.

Dus alle manieren van visuele en werkelijke uitbreiding van de ruimte spelen een rol. Overweeg de meest populaire ontwerptechnieken.

Het interieur van de keuken is 8 m².

1Licht palet - de meest eenvoudige en betrouwbare manier om het oppervlak van de ruimte visueel te vergroten. Kies voor uw pasteltinten in pasteltinten en muren, maak het plafond zo licht mogelijk om de plafonds visueel te verhogen. De helderheid van het ontwerp zal kleuraccenten toevoegen.

de keuken is in felle kleuren

Het interieur van de keuken is 8 m².

2Heldere kleuren. Een klein plein is geen excuus om een ​​lichte keuken te weigeren.

felle kleuren in een kleine keuken

Met een competente verdeling van het kleurengamma werken ook verzadigde blauwe, heldere violette, bordeauxrode en zelfs zwarte kleuren aan de basis.

Het is belangrijk om na te denken over verlichting, want een dergelijke lichte keuken heeft een overvloed aan licht nodig.

Het interieur van de keuken is 8 m².

Belangrijk! Maar onthoud die schreeuwende kleuren eerst alsjeblieft, en dan kan het vervelend zijn.

Bijvoorbeeld, een fel rood veroorzaakt agressie, sappig oranje of fel geel wordt niet aanbevolen aan mensen die zich houden aan een dieet, blauw is in staat om depressief te worden en een verkoudheid - een garantie voor melancholie en moedeloosheid. Bestudeer daarom van tevoren de psychologische aspecten van het effect van kleur.

Het interieur van de keuken is 8 m².

3Glas en spiegels - uw betrouwbare assistenten. Glazen kastdeuren geven een licht en luchtig keukenmeubilair, een tafel met een glazen blad en transparante stoelen zullen het eetgedeelte scheiden en visueel minder omvangrijk maken. Spiegels breken het idee van ruimte, visueel het perspectief dieper maken.

Het interieur van de keuken is 8 m².

U kunt bijvoorbeeld een spiegelschort maken en dit uit een spiegeltegel of mozaïek leggen. Hierdoor wordt niet alleen de werkomgeving verlicht, maar worden de wanden visueel geduwd.

Het interieur van de keuken is 8 m².

Je kunt een grote spiegel naast de eettafel ophangen - niet alleen om de ruimte visueel uit te breiden, maar ook om de zonering te benadrukken.

4Een andere optie - valse venster of schilderen met een prachtig uitzicht. En het doet er niet toe of er al een venster is. Waarom niet een ander raam bouwen, bijvoorbeeld bij de tafel waar je gaat eten?

Als het nog steeds is versierd met behang, een afbeelding met een diep perspectief of fotobehang met 3D-afbeeldingen, krijgt de keuken een diepte. Hetzelfde effect kan worden bereikt met behulp van een foto waarop een prachtige landschapsschilderkunst of het perspectief van de stad wordt geopend.

Het interieur van de keuken is 8 m².

Wat de interieurstijl van de keuken van 8 m² betreft, kan dit gebied bijna elke stijl realiseren - van strakke klassiekers tot bescheiden minimalisme, van luxueuze barok tot conceptuele loft.

Regel een: probeer je aan het stijlconcept te houden, want mixstijlen zijn heel wat professionals en het maken van de keuken in een eclectische stijl is een moeilijke taak voor zelfbepaling. We hopen dat deze tips u zullen helpen bij het regelen van uw keuken.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

8 + 2 =