10 tips voor keukenbezitters met een laag plafond

Tips voor het decoreren van keukens met lage plafonds (2,5 m en lager)

Sommige appartementen beschikken niet altijd over ruime keukens. Soms is het een kleine kamer met lage plafonds. Om het er mooi en stijlvol uit te laten zien, is niet zo eenvoudig.

Het ontwerp van de keuken met een laag plafond op de foto is bijna onmogelijk: alles lijkt origineel en stijlvol. Het is echter moeilijk te begrijpen hoe deze of die reparatievariant zich zal gedragen in een ruimte met onvoldoende hoogte.

We hebben tien aanbevelingen voor u verzameld die u helpen de ruimte visueel uit te breiden, mooi en ruim te maken.

verlichting

Allereerst is het noodzakelijk om rekening te houden met de verlichting - het is in staat om zowel het plafond te verhogen als het visueel sterk te verlagen. Als u de ledstrip voorzichtig rondom de omtrek van de kamer plaveit, creëert u het zwevende plafondeffect, waardoor de kamer veel hoger wordt.

10 tips voor keukenbezitters met een laag plafond

Heldere verlichting is de sleutel tot het succes van uw intenties. Probeer geen grote kroonluchters te kiezen met enorme details. Veel gepaster om puntlampen of kleine platte lampen te zoeken.

Een ander taboe is warme lichttinten. In tegenstelling tot de kleur in het ontwerp, moet de verlichting koele tonen zijn. Dus dankzij de spreiding kun je het plafond visueel omhoog brengen.

Kies de juiste achtergrond

Herinner je je de hoofdregel van kledingkeuze? dun Verticale bands maken je langer en slanker, en breed horizontaal - dikker en lager. Hetzelfde principe werkt in het ontwerp van kleine kamers.

Het beste is een behang met vloeiende verticale strepen van contrasterende tinten - dus het plafond zal visueel stijgen. De ruimte lijkt groter en groter.

10 tips voor keukenbezitters met een laag plafond

Welnu, als de muren iets feller zijn dan het plafond, heeft een dergelijk contrast ook een positief effect op de grootte van een kleine keuken. Gebruik een verscheidenheid aan decoratieve technieken: de verlichte sokkel tilt de ruimte nog meer op.

Vermijd donkere kleuren: ze zullen de kamer smaller maken. maak het klein en gedrongen. Het is beter om sappige heldere tinten te kiezen, in tegenstelling tot het pastel plafond.

Juiste meubels

Denk niet dat het ontwerp van muren en het plafond - het enige dat helpt bij de visuele toename van een kleine kamer. De juiste keuze van meubels speelt niet minder belang.

Het eerste dat je moet onthouden: koop geen hoge kasten en enorme zitbanken. Hoe groter en groter de meubels, hoe lager het plafond. Het is beter om een ​​elegant tafeltje, een nette bank en kleine nette kasten te kiezen.

10 tips voor keukenbezitters met een laag plafond

Wat dit laatste betreft, moet de aandacht afzonderlijk worden benadrukt. Koop geen brede tweekleurige modellen met horizontale planken. Het is beter om smalle lange kluisjes te kiezen, effen of versierd met verticale strepen.

Laten we het nu hebben over kleurenoplossingen. Gebruik het palet alleen in lichte kleuren.

De meest universele en bijna veilige optie is een keukenset met witte kleur. Geheel.

10 tips voor keukenbezitters met een laag plafond

Als u geen witte minnaar bent, kunt u de onderste rij van de keuken koffie, beige of zandkleur en de top in de toon van het plafond maken. In dit geval lijkt het erop dat er extra ruimte is tussen de bovenkant van de kast en het plafond.

En het belangrijkste: plaats niets in deze opening! Zelfs in een kleine kamer kun je vinden waar je potten of ingeblikt voedsel moet verbergen. En hun opeenhoping onder het plafond visueel zal het merkbaar verminderen.

Trouwens, over de bestelling ...

Hoe kleiner de keuken, des te nauwkeuriger u moet trainen. Verspreide dingen, overtollige rommel, vuile oppervlakken ... Dit alles vermindert visueel de ruimte.

Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan de netheid van het plafond en de wanden. Vlekken en vlekken kunnen de kleurperceptie verstoren, wat de kleurperceptie van de ruimte negatief beïnvloedt. Veeg daarnaast regelmatig het plafond af: stof en vuil op de kamer verdoezelen de ruimte.

10 tips voor keukenbezitters met een laag plafond

En de overvloed aan onnodige dingen voegt een gevoel van beklemming toe. Als u niet weet hoe u de volgorde in de keuken moet organiseren, lees dan onze aanbevelingen in een apart artikel.

Raamopeningen

Het interieur van de keuken met lage plafonds bepaalt grotendeels de details. Als je een gelukkige eigenaar bent van een kamer met hoge panoramische openingen, kun je jezelf gelukkig prijzen.

Hoe hoger de deur en raamopeningen, hoe ruimer de hele kamer lijkt. Als de indeling in uw appartement standaard is, speel dan met de gordijnen. Een hoge kroonlijst met luchtige, vliegende gordijnen zal volume en licht toevoegen.

10 tips voor keukenbezitters met een laag plafond

Het is beter om lichte kleuren van het ontwerp te kiezen, die iets afwijken van het plafond. Met deze methode wordt de keuken niet alleen breder, maar ook veel hoger.

Gebruik geen meerlaagse gordijnen met complexe patronen: ze zijn beter geschikt voor ruime kamers met een grote plafondhoogte.

En nog belangrijker: gebruik de gordijnen op de grond. Idealiter, als je de kroonlijst 10-15 centimeter onder het plafond kunt plaatsen. Deze configuratie is geschikt voor kleine keukens.

afleiden

Heldere contrastoplossingen op de muren zijn wat u nodig hebt. Het belangrijkste is om een ​​bepaalde regel niet te overschrijden.

Gebruik gekleurde heldere invoegingen of afdrukken. Volg het principe van zonering - markeer de zone van koken of rusten, en andere elementen van het interieur maken het zachter.

Het zal de aandacht afleiden van de hoogte van de kamer, het originaliteit en pikantheid geven. Experimenteer, maar wees voorzichtig: het teveel aan details zal je pijn doen in plaats van ruimte toevoegen.

10 tips voor keukenbezitters met een laag plafond

Om dezelfde reden, laat je niet meeslepen door schilderijen op de muren, standbeelden en andere kleinigheden die de vrije ruimte op het behang en de planken koel kunnen maken, waardoor de ruimte een gevoel van strakheid krijgt.

Ja, en schoon in deze kamer zal moeilijk zijn, wat geen goed humeur toevoegt.

Seks kan ook helpen

Denk niet dat de vloer de hoogte van de kamer niet beïnvloedt. Probeer het te versieren in contrast met het plafond en kijk hoe de kamer zal veranderen.

Waarom niet een van hen gebruiken? Als u op een glanzend, lichtgekleurd plafond blijft, waarom de vloer dan niet donker en mat maken? Dit ziet er niet alleen spectaculair uit.

10 tips voor keukenbezitters met een laag plafond

Een dergelijke scherpe overgang van kleuren helpt visueel het plafond te verwijderen, waardoor de ruimte hoger en ruimer wordt.

Kies geen coating met tekeningen: het is beter om een ​​gelijkmatige, egale kleur te krijgen. Houd er bij het kiezen van een materiaal voor de vloer rekening mee dat de keuken vaak water, vetdruppels en vuildeeltjes laat vallen. Daarom is het noodzakelijk om er een te kiezen die wordt gekenmerkt door hoge sterkte en vochtbestendigheid.

spiegels

Een universele ontvangst voor het vergroten van de ruimte - gebruik van spiegeloppervlakken. Er zijn twee opties die het plafond omhoog zullen brengen en er mooi uitzien in het interieur.

De eerste heeft een zekere moed nodig - een spiegel op het plafond. Het werkingsprincipe ligt voor de hand: de ruimte wordt weerspiegeld en lijkt twee keer zo hoog. U zult echter zorgvuldig moeten zorgen voor het uiterlijk van de keuken. Elke stoornis zal merkbaar zijn. Ja, en zorg voor zo'n spiegel is behoorlijk moeilijk: je zult moeite moeten doen om op de plekken te komen, gevormd door kleine deeltjes vet en stoom.

10 tips voor keukenbezitters met een laag plafond

Plaats het spiegelt canvas en de hele hoogte van de muur. De kamer lijkt hoger en, belangrijker voor kleine keukens, breder. Zorg echter voor veiligheid. Het is beter om een ​​glas met een schokbestendige coating te kiezen om ongelukken te voorkomen. Maar was het zal veel gemakkelijker zijn: het afvegen van de muur is altijd gemakkelijker dan op een stoel gaan en het plafond wassen, in een onstabiele positie.

Gebruik spanplafonds

Beschouw deze aanbeveling niet als tegenstrijdig. Velen geloven dat in keukens met plafonds van 2,4-2,5 meter hoog, vooral in Chroesjtsjov, het gebruik van een brancard onmogelijk is. Ja, het heeft tot 10 kostbare centimeters nodig, maar je zult ze meer dan verslaan met de juiste textuurkeuze.

Kies een glanzende of spiegelende coating. Vanwege hun reflecterende eigenschappen heffen ze het plafond optisch op, maken de ruimte hoger en ruimer.

10 tips voor keukenbezitters met een laag plafond

Het is beter om lichte kleuren te gebruiken - ze voegen ook volumeruimte toe. Als u helderheid wilt, kies dan warme tinten rood, blauw of geel. Maar de kou is beter om af te zien - ze verdichten de kamer visueel.

Sterk gecontra-indiceerd donker, mat of reliëf spanplafonds. Dergelijke coatings zullen uw keuken alleen maar verminderen.

Wees bovendien voorzichtig met de ontwerpelementen van het decor. Wat is jouw motto? Чем проще - тем лучше! Multilevel-ontwerpen passen helaas ook niet. Ze zullen het plafond nog lager maken en de kamer lijkt krap. Helaas zullen we het omvangrijke stucwerk moeten opgeven: om dezelfde reden.

Maar zelfs een eenvoudig plafond op één niveau kan zo worden ontworpen dat het een meesterwerk lijkt. Dus wees niet bang voor experimenten. Natuurlijk, rekening houdend met onze aanbevelingen.

Ontwerpers adviseren: er is een uitzondering op een regel. Gebruik een spanplafond met twee niveaus met een verschil van twee tot drie centimeter. Markeer ze met een LED-achtergrondverlichting om een ​​groter volume te creëren.

Teken meer ruimte

Het gebruik van spanplafonds met fotoprinting volgt direct uit het vorige punt. We hebben echter besloten om apart over hem te schrijven om alle nuances uit te leggen. Verkeerde selectie van de afdruk kan de ruimte vervormen, waardoor deze nog kleiner wordt.

Benader de selectie op verantwoorde wijze. Een klassieke, no-lose-optie - de decoratie van het plafond in de vorm van een bewolkte hemel. Dit zal helpen om ruimte te geven aan zelfs de kleinste keuken. Wees niet bang voor gedurfde experimenten: abstractie in luchtige, lichte kleuren ziet er fris en ongewoon uit en de ruimte lijkt veel hoger.

10 tips voor keukenbezitters met een laag plafond

Maar van de donkere schilderijen is het beter om te weigeren. Niet gebruiken en de verhaallijn populair in moderne ontwerpideeën: hij zal er goed uitzien in een grote keuken, maar niet geschikt voor lage ruimtes.

Zoals u kunt zien, vormt het lage plafond geen belemmering voor een mooi en interessant ontwerp van de keuken. De juiste ontwerptechnieken helpen u de ruimte te vergroten en tegelijkertijd stijlvol te maken. Gebruik onze tips en je zult slagen.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

+ 43 = 47