Kuinka helppo ja nopea pestä lattia ilman eroa

merkkijono (10) "virhestat"

Ensi silmäyksellä pestä lattia ei ole helppo asia. Otin veden ämpärin, rätin ja kolme, kunnes se oli puhdas. Tässä tapauksessa ei kuitenkaan kaikki ole niin yksinkertaista. Ensinnäkin lattianpäällysteet ovat erilaisia ​​ja ne on pestävä erityisellä tavalla. Toiseksi, jos koiralla tai kissalla on talossa, tarvitaan lisää ponnistuksia hikeä varten. No, keittiössä oleva lattia on saastunut useimmiten, joten sinun pitää pestä usein.

Laminaatin pesu olohuoneessa

Kuinka voin pestä lattiaa viettämättä paljon aikaa? Mitä tarkoittaa? Tässä artikkelissa kerrotaan tästä.

Lattianpesun yleiset säännöt

Ennen lattian pesemisen aloittamista on suositeltavaa lakaista se perusteellisesti. Tee se paremmalla luudalla. Pöly on poistettava kaikkialla, myös vaikeasti tavoitettavissa olevista paikoista ja kulmista. Jos se on epämiellyttävää tehdä se luudalla, voit ottaa luuta. Luuta voi olla hieman kostutettu vedellä.

On suositeltavaa aloittaa lattian puhdistus oven kauimpana kulmalta ja viimeistellä ovi. Tai nopeuttaaksesi prosessia, voit jakaa huoneen alueen useisiin osioihin. Jokaisen osan puhdistaminen on parempaa seinältä huoneen keskelle. Sitten roskat kustakin paikasta on kerättävä yhteen kasaan.

Ennen huoneen puhdistamista on suositeltavaa poistaa huonekalut sekä kaikki tarpeettomat tavarat. Tietenkin sinun ei tarvitse poistaa seinää tai vaatekaappia, mutta tuoleja, ulosteita ja lattiavalaisimia on siirrettävä. On myös toivottavaa poistaa kissa tai koira huoneesta.

Kun puhdistus on suoritettu kosteuden poistamiseksi lattialta, on suositeltavaa pyyhkiä se kuivalla, puhtaalla rievulla. Muussa tapauksessa kosteus voi vaikuttaa päällysteen muodonmuutokseen.

Erinomainen väline lattian märkäpesuun on suolaa. Jos peset lattiaa vedellä ja suolalla, niin talo on täysin puhdas. Jos kissa tai koira asuu huoneistossasi, käytä suolaa lattianpesuun, auttaa poistamaan haju.

Ensin on tyhjennettävä lattia

Erilaisten lattianpäällysteiden märkäpuhdistusominaisuudet

Jokainen lattia vaatii erityisen puhdasta puhdistusta. Esimerkiksi maalattu lattia on pestävä säännöllisesti, erityisesti keittiössä ja käytävällä, jossa pöly ja lika kertyvät säännöllisesti. Toisaalta tällainen lattia ei vaadi paljon työtä puhdistuksen aikana. Jos lattia on maalaamaton, riittää yksi märkäpuhdistus viikossa. Kuhunkin puhdistukseen on kuitenkin sisällyttävä useita vaiheita. Ensin lattia on pestävä lämpimällä vedellä ja saippualla. Likaisimmat paikat voidaan pyyhkiä harjalla. Sen jälkeen lattia on puhdistettava puhtaalla vedellä. Ja sitten se on pyyhitään puhtaalla kuivalla kankaalla niin, että lattia on kuiva.

Jotta linoleumi olisi puhdas, riittää, että pyyhi se kostealla liinalla. Jos käytät lämpimää saippuaa tai pesuaineita, se on yleensä täysin puhdasta.

Parkettilattiat ovat pitkäikäisiä ja ympäristöystävällisiä. Tällaisen lattian hoitamiseksi se on pestävä vähintään kerran kuudessa kuukaudessa viileässä vedessä. Käytä kuumaa vettä ei ole toivottavaa - voit vahingoittaa parkettia. Parketin lattian kunnollista kunnossapitoa varten se on silti pyyhittävä kostealla liinalla lähes joka päivä.

Pidä laminaattilattia puhtaana ja yksinkertaisena. Jos säännöllisesti pyyhi laminaatti kostealla liinalla, se on puhdas. Vasta tämän jälkeen lattia on pyyhittävä kuivaksi, muuten kosteutta voidaan imeytyä pinnoitteeseen, mikä voi johtaa laminaatin muodonmuutokseen ja turvotukseen.

1

Jos sinulla on lattia katettu laatat, niin olet onnekas. Laatta on kaikkein vaatimaton sadonkorjuu kaikilla pinnoilla. Pese laatta saippuavedellä ja pesuaineilla. Märkäpuhdistukseen voidaan käyttää myös ammoniakkia. Laatta on lisäksi kestävä kosteudelle. Se ei myöskään vahingoita kissoja tai koiria.

Joten jokaiselle pinnoitteelle on olemassa menetelmä märkäpuhdistusta varten, joten ennen lattian peseytymistä sinun on määritettävä, mikä puhdistusmenetelmä sopii kattavuutesi mukaan.

Floor Mop Wash

Kuinka nopeasti pestä lattiat

Usein on aikoja, jolloin vieraat tulevat odottamatta, mutta taloa ei puhdisteta, tai ei ole tarpeeksi aikaa puhdistukseen. Lisäksi puolen päivän kuluttua huoneiston tuomisesta - se on silti ilo! Voitko pestä lattiat hyvin viettämättä paljon aikaa ja vaivaa? Se käy ilmi, voit.

Ennen kuin aloitat märkäpuhdistuksen, lattia on tyhjennettävä perusteellisesti. Tällä riippuu kaikkien myöhempien puhdistusten laatu. Jos mahdollista, puhdistustilasta, sinun on otettava kaikki ylimääräiset asiat tai laitettava ne sängylle tai sohvalle. On myös toivottavaa poistaa koira tai kissa huoneesta.

Sen jälkeen lattia on pyyhittävä hyvin pyyhkäisyllä, kiinnittäen erityistä huomiota jalkalista. Kun viilto on likainen, se voidaan puhdistaa pölynimurilla. Jos pölyn imurointi on vielä tarpeeksi, panoksen sijasta on parempi käyttää mikrokuitua. Tällöin pinnan on ensin pyyhittävä märällä liinalla ja kuivua.

Lattialla olevat pisteet voidaan poistaa käsin

Tämän jälkeen voit jatkaa märkäpuhdistusta. Tätä varten tarvitset seuraavat työkalut:

  • ämpäri;
  • pesuainetta;
  • moppi;
  • harjat;
  • sukupuoli rätit.

Pesuainetta, ohjeiden mukaisen osuuden mukaan, sekoita ämpäriin vedellä. Veden on oltava lämmin, mutta ei kuumaa. Sitten kostutamme rypyä vedessä, puristamme kevyesti ja kääritään sen ympärille. Puhdistuksen aikana älä unohda pyyhkiä sohvien ja sänkien alla. Mop on toivottavaa pyyhkiä lattia, liikuttaen pitkin, eikä levyjen yli (jos sinulla on parketti tai laminaatti). Kangas voidaan säännöllisesti puhdistaa harjalla.

Sen jälkeen pestään lattiaa pyyhitään hyvin kuivalla kankaalla, jotta vältetään avioero. Jos lattia on parkettia, on toivottavaa pyyhkiä se uudelleen pehmeällä kuivalla rievulla. Tämä rätti voi olla harjattu. Tämän jälkeen voit olla varma - asunto on puhdas.

Pesu lattialla keittiössä

Sen jälkeen pestä lattia maalauksen jälkeen

Joten aloitit korjauksen, johon kuuluu lattian maalaaminen. Lattian jälkeen on täysin erilainen ilme. Kuinka pestä se maalaamisen jälkeen? Tämä työ ei ole helppoa.

Ensinnäkin maalauksen jälkeen sinun on odotettava tiettyä aikaa (noin päivässä), jotta lattia kuivuu. Sen jälkeen sinun on pestä lattia kahdesti lämpimällä etikan liuoksella pehmeällä rievulla. Tämän jälkeen seuraavan viikon aikana sinun on tehtävä lattian märkäpuhdistus öljyjen tahrojen poistamiseksi. Älä pese lattiaa saippualustalla. Tämä vaikuttaa negatiivisesti maalin väriin.

1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*

84 − 75 =